MOMENTS OF MY LIFE

Vuoden 2019 luetuimmat postaukset

Tässä vuoden 2019 luetuimmat postaukset. Tänä vuonna oli varsin tasaväkinen kiinnostus postauksien kesken. Ainostaan yksi  teksti oli selvästi luetumpi kuin muut tekstit - Seili - Själö.  Ehkä lähellä Seilin saarta sattuneella veneonnettomuudella oli osansa asiassa. Olimme kauniilla Seilin saarella, kun tuo kaksi henkeä vaatinut merionnettomuus tapahtui. Otsikoita klikkaamalla pääsee blogipostauksiin.Vuosia ehti kulua monta, kun viimeksi kävimme Seilin saarella, jonka historia hakee vertaistaan meidän saaristostamme. Seili on kaunis ja mielenkiintoinen saari, joka pitää sisällään surullisia tarinoita. Samaan aikaan kun olimme Seilin saaressa, sattui vakava veneonnettomuus lähellä saarta, kun moottorivene ja purjevene törmäsivät toisiinsa. Onnettomuudessa kuoli kaksi ihmistä. Ehkä tuo merionnettomuus antoi vielä oman lisänsä Seilin kertomukseen.

Olen iloinen, että Parasta kulttuuria -haaste nousi näin korkealle. Kerron jutussa omista kulttuuritottumuksistani. Ja aika moni tarttuikin haasteeseen. Olisipa mukavaa, jos tällä uusintakierroksellakin joku ottaisi taas haasteen omakseen. Kulttuuria ei ole blogeissa liikaa.

Tämä kylpyläloma aivan Tallinnan sydämessä kiinnosti monia. Uudistettu Tallink Spa & Conference hotelli sijaitsee kuuden minuutin kävelymatkan päässä Tallink Siljan Tallinnan terminaalista. Blogijutussa nautitaan hotellista ja ihanasta spasta.
Pääsin tutustumaan Raili Hulkkosen uuteen meikki- ja ihonhoitosarjaan By Raili -lehdistötilaisuudessa. Oi, miten riemukas tilaisuus se olikaan. Tilaisuuteen oli kokoontunut iso joukko Railin ystäviä. Ja ystävät olivat järjestäneet Railille yllätysohjelmaa. Siellä laulu soi ja nauru raikui. Ihanat tuotteet ja tilaisuus. 

Minua odotti mielenkiintoinen yhteistyö sähköpostissani. Pääsin tutustumaan uuteen suomalaiseen palvelukonseptiin Puhtiin, jonka avulla voi selvittää, kuinka oma elimistö voi. Helppoa ja joustavaa. Vastauksessa tulokset on raportoitu selkeäsi. Olin mielissäni testistä, sillä edellisistä omista mittauksista oli liian kauan aikaa. Blogissa lisää Puhtia.

Katoava maa on koskettava tarina. Se on tarina Helenasta ja Aarnesta, ikääntyvästä avioparista, jonka elämään on saapunut kutsumaton vieras, Alzheimer. Satu Rasilan kirjoittama näytelmä on kaunis, haikea ja surumielinen. Olin esityksen jälkeen liikuttunut ja näytelmä oli pitkään ajatuksissani. Tarina koskettaa niin monia meistä.

Tallinnan uusi ja trendikäs alue on huomioitu myös lukijoitteni keskuudessa. Noblessner on  tällä hetkellä Tallinnan nopeimmin kehittyvä alue. Monien mielestä myös kiinnostavin. Postauksessa katsaus Noblessnerin historiaan ja mitä Noblessner nyt tarjoaa.

Minusta on hienoa, että kirja-arvostelu kohoaa yhdeksi luetuimmaksi  jutukseni. Eija-Riitta Korholan kirja ansaitsee sen. Minua kosketti kirjasta erityisesti tämä lause: "Olen nähnyt läheltä niin monta hienoa ihmistä, joiden taistelutahto ja rakkaus olisi riittänyt vaikka mihin, mutta silti julma sairaus vei heidät."
Ravintola Pinella nousi myös luetuimpien juttujeni joukkoon. Olen siitä mielissäni, sillä isotätini tarina liittyy Pinellaan, tuohon yhteen vanhimpaan ravintolaan Suomessa. Taiteilijoitten ravintolaan.

Tallinnan tarinat ovat vahvasti edustettuina luetuimmissa postauksissani. Tallinna on mielenkiintoinen kaupunki.  Fotografiskassa oli ihastuttuava Kirsty Mitchellin näyttely, kun kävin siellä marraskuussa. Mitchellin upeat teokset päättäköön tämän vuosikatsauksen.Mikä blogini postauksista jäi sinun mieleesi vuonna 2019?

Kohta vuosi vaihtuu. Lämmin kiitos kaikille lukijoilleni. Hyvää uutta vuotta 2020!


- Tuula


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

22 kommenttia

 1. Teatteripostaukset ja taidenäyttely Tallinnassa ovat erityisesti jääneet mieleeni.
  Kaikkea hyvää toivon sinulle vuoteen 2020 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet elokuvien ja teatterin ystävä. Kulttuuria ja teatteria lataan minä blogiini :)
   Kiitos Outi ja sinulle toivon myös kaikkea hyvää vuoteen 2020 ❤️

   Poista
 2. Nuo Tallinnan jutut ovat kiinnostaneet, kun itsekin käyn siellä aika usein. Kiva löytää aina jotain uutta! Hyvää uutta vuotta❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on inspiroiva ja kiinnostava kaupunki. Sinäkin sen tiedät, kun siellä usein käyt. Tallinna on tainnut viedä pienen palasen sydämestäni, näin on käynyt.
   Kiitos kivasta kommentistasi ja hyvää uutta vuotta <3

   Poista
 3. Hyvää uutta vuotta 2020 myös Sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ronja! On mielenkiintoista astella 20-luvulle. Toivottavasti se on yhtä iloinen, kuin 100 vuotta sitten.

   Poista
 4. Kiitos Tuula kuluneesta vuodesta ja Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2020 sinulle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku ja kiitän myös kuluneesta vuodesta. Vuosi vaihtui, mutta niin vaihtui myös vuosikymmen.
   Toivotaan, että se on antoisa vuosikymmen <3

   Poista
 5. Tallinna-jutut tankkasin minäkin aika tarkasti jostain syystä. :) Oikein ihanaa uutta vuotta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että tankkasit Tallinna-jutut tarkasti. Ja syynkin ymmärrän. Mekin siellä treffasimme. Toivottavasti taas tänäkin vuonna treffaamme. Jos ei Tallinnassa, niin jossakin muualla. Ihanainen Katja, hyvää uutta vuosikymmentä sinulle ja mukavalle perheellesi <3

   Poista
 6. Kiitos, Tuula menneestä vuodesta ja onnellista valoisaa uutta vuotta ja vuosikymmentä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arja! Ja kiitokseni myös sinulle. Olisipa ollut mukava nähdä useamminkin, mutta toivotaan, että niin käy uudella vuosikymmenellä. Valoisia aikoja sinulle <3

   Poista
 7. Kiitos kaikista vuoden varrella kirjoittamistasi teksteistä ja tapahtumarikasta vuotta 2020.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kastehelmi kauniista sanoistasi.
   Sinulle toivotan myös hyvää ja tapahtumarikasta vuotta 2020.

   Poista
 8. Olet Tuula minulle kulttuurivaikuttaja; täältä olen usein nähnyt mitä missäkin tapahtuu. Tallinna on noussut kovasti aiemmasta maineestaan - mikä ei ollut huono, mutta keskittyi vahvasti vanhaan kaupunkiin - ja sinun postauksesi ovat antaneet myös paljon infoa siitä, minne siellä voisi suunnistaa.
  Kiitos kuluneesta vuodesta, onnea uudelle vuodelle ja toivottavasti nähdään vähän useammin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Maarit, ihana kommentti, kiitos <3 Minulle kulttuuri antaa iloa ja energiaa.
   Ja Tallinna on ihan huikea kaupunki, se on myös rikas kulttuuriltaan. Siellä on paljon katsottavaa.
   Kiitos sinulle kuluneesta vuodesta ja iloa ja onnea vuodelle 2020. Ja eiköhän me pian treffata.

   Poista
 9. Ilahduttavaa huomata, että kirjoitat paljon kulttuurista! Löysin blogisi vasta hiljattain - Google johdatti minut Emil Nolde -postauksen luo - joten vastaan, että eniten jäi mieleen tuo taidenäyttelypostaus. Pääsin vasta nyt vihdoin itsekin katsomaan kyseisen näyttelyn juuri ennen sen "deadlinea". Kirjoitin siitä erinäisiä ajatuksia. Luin myös äsken tuon kulttuurihaaste-postauksen. Loistava idea tuoda kulttuuria näin näkyvämmäksi blogimaailmaan. Minustakin kulttuuriaiheisia blogeja on liian vähän. Kirjallisuusblogeja on kyllä paljon, mutta kulttuuria voisi käsitellä paljon nykyistä monipuolisemmin. Kulttuuripitoista vuotta 2020 toivotan sinulle ja meille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin lukemassa Nolde -postauksesi. Ajatuksesi olivat perusteltuja ja avasivat minulle Nolden maailmaa lisää. Tartu ihmeessä tuohon kulttuurihaasteeseen, kun sinulla on aikaa sitä pohtia.
   Ja niinkuin sanot kirjallisuusaiheisia blogeja on paljon, mutta muuta kulttuuria saisi olla lisää. En tiedä, oletko facebookissa, mutta siellä on ryhmä "Kulttuuripostauksia", jossa voi kertoa omasta blogipostauksestaan ja laittaa linkin. Sinne on pikkuhiljaa alkanut tulla enemmän julkaisijoita ja lukijoita.
   Kiitos kivasta kommentistasi ja kulttuuripitoista vuotta 2020 toivotan myös sinulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig