MOMENTS OF MY LIFE

Karita Mattilan pukuloistoa ja hieno lahjoitusNyt on sopiva aika jatkaa Linnan pukuloistosta Karita Mattilan upeisiin esiintymisasuihin. Sopraanotähti Karita Mattila teki hienon lahjoituksen. Hän lahjoitti 90 pukuaan Paraisilla toimivalle Saaristo-oopperalle. Osa puvuista saa uuden elämän syksyllä 2020 ensi-iltansa saavassa Suomen Saaristo-oopperan tekemässä kantaesityksessä Berliinistä Broadwaylle, joka vierailee Turun Kaupunginteatterissa.

Mutta ennen sitä saamme ihailla Karita Mattilan pukuloistoa Turun Kaupunginteatterissa. Tähän pukunäyttelyyn on valittu kahdeksan pukua / asua  90 puvun kokoelmasta.


Saaristo-oopperan sivuilta: "Saaristo-ooppera on pieni oopperaseurue, jonka perustaja on oopperalaulaja Päivi Nisula. Seurue syntyi keväällä 2010 ja sen ensimmäinen oma tuotanto oli Turun kulttuuripääkaupungin ohjelmassa kuultu Gian Carlo Menottin pienoisooppera Meedio. Saaristo-oopperan esitykset vierailevat ympäri Suomea."Karita Mattilan ensimmäisessä soololevyssä nähty puku.
Tämä yhdeksän puvun näyttely Turun Kaupunginteatterissa sisältää useita legendaarisia asuja, joissa Karita Mattila on esiintynyt ympäri maailmaa. Kaikki puvut ovat mittatilauksella Mattilalle tehtyjä. Ja niiden kankaat ovat uskomattoman kauniita ja arvokkaita. 

Kultakirjailtu musta iltapuku oli Karita Mattilalla Metropolitan Oopperan gaalassa 27.4.1996.
Hopeinen turkisasu oli Karitalla yllään Kemin lumilinnan avajaisissa esiintyessään 1996.

Tämä loistava idea pukujen lahjoittamisesta tuli Mattilan ex-puolisolta Tapio Kuneiselta. Ex-puoliso ja Karita ovat edelleen hyviä ystäviä keskenään. Kun Karita Mattila otti yhteyttä sopraano Päivi Nisulaan, jonka luomus Saaristo-ooppera on, Karita lausui seuraavat sanat: "Mieluusti annan oman panokseni sinun luotsaamallesi hienolle Saaristo-oopperalle ja sen toiminnalle. Ajatus siitä, että puvut saavat uuden elämän, liikuttaa minua."

Tummansininen puku on raakasilkkiä ja siinä on kultakuvioinen laahus.
 Puku on ollut Karitalla Sibeliusakatemian juhlissa.
Hopeinen glitter-asukokonaisuus. Tämä asu on nähty Pariisissa soolokonsertissa.
Karita Mattila kertoo, että yleisö on pitänyt hänen esiintymisasuistaan. Hän on uskaliaasti käyttänyt juuri niin naisellisia ja seksikkäitä esiintymisasuja kuin on halunnut. Karita on oman tiensä kulkija ja rohkea nainen. 


Ruusukultainen paljetti-iltapuku. Valitettavasti Karita ei muista, missä on esiintynyt tämä puku päällään. 
Karitalla näitä upeita esiintymisasuja riittää. 

Ensimmäisen kerran puvut pääsevät näyttämölle Saaristo-oopperan seuraavassa produktiossa lokakuussa 2020 Turun Kaupunginteatterin Pienellä näytttämöllä, kun siellä esitetään Kurt Weilin musiikkiin perustuva näytelmä Berliinistä Broadwaylle. Musiikkinäytelmä nähdään silloin ensimmäistä kertaa Suomessa.


Kultaan vivahtava kukkaisiltapuku. Erään soolokonsertin asu.
Punainen sametti-iltapuku. Karita esiintyi tämä asu päällään Ranskan televisiossa 1997. 


Saaristo-oopperan taiteellinen johtaja, oopperalaulaja Päivi Nisula on todella kiitollinen Mattilan lahjoituksesta. Hän ei ollut aluksi uskoa lahjoitusta todeksi. "Puvuilla on suuri kulttuurihistoriallinen ja rahallinen arvo." Lahjoitus koskettaa Nisulaa arvostuksen osoittamisena Saaristo-oopperan työlle. Osa puvuista on tarkoitus ratkoa osiin uusiokäyttöä varten. Mutta osa puvuista on sellaisia, ettei niiden purkamista voi edes kuvitella, sanoo Päivi Nisula.


Arvokas ja hieno lahjoitus. Karita Mattilalla on upean lauluäänen lisäksi kultainen sydän. 

Pukunäyttely on yleisölle avoinna 4.12. - 31.1.2020 Turun Kaupunginteatterissa lippumyymälä Lippiksen aukioloaikojen mukaan. Näyttelyyn on esteetön ja vapaa pääsy. 

Kaunista viikonloppua! 

- Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta


25 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Upea lahjoitus ja kierrätysideanakin mainio. Puvut saavat uuden käytön Saaristo-oopperan produktioissa.
   Kiitos Maikku ja hyvää sunnuntaita <3

   Poista
 2. Upeita pukuja! Olispa hienoa jos joskus itsellekin joku ompelisi tuollaisen mittojen mukaan. Vaikka missä minä sitä käyttäisin?!
  Mukavaa joulun odotusta sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeita pukuja ja tehty arvokkaista kankaista. Toiveet voivat toteutua Kristiina, ties vaikka Ahvenanmaan bloggaaja / vaikuttaja kutsuttaisiin Linnaan jonakin vuonna.
   Kiitos Kristiina ja hyvää sunnuntaita <3

   Poista
  2. Oh, en nyt ihan noin arvokasta tilaisuutta kaipaisi, mutta jos tarve juhlapuvulle tulisi, niin luulenpa tietäväni mistä sen hankkisin.

   Poista
  3. Se on hyvä, että tiedät, mistä puvun hankkisit, jos tarvetta tulee. Tietäisinköhän minä, pitänee pohtia :)

   Poista
 3. Loistokkaita pukuja ja voi vain kuvitella materiaalien tuntua, sillä näissä on varmasti käytetty parhaita mahdollisia kankaita sekä istuvuuden että loistokkuuden takaamiseksi.
  Olipa kiva juttuidea.
  Leppoisaa viikonloppua Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat kyllä mykistävän kauniita asuja. Karita on upea esiintyjä ja upea kantamaan asuja. Ja esiintynyt maailman hienoimmilla estraadeilla. Näillä puvuilla on tarinansa. Ja tarina jatkuu... Osa puvuista menee kierrätykseen ja uusiokäyttöön.
   Kun luin, että Karitan puvut tulevat näytille Turun Kaupunginteatteriin, niin päätin, että ne menen katsomaan ensi tilassa ja teatterissa se juttuideakin syntyi.
   Kiitos Maarit ja leppoisaa viikonloppua myös sinne <3

   Poista
 4. Upeita pukuja ja upea lahjoitus!
  Olen kuullut Karita Mattilaa livenä kauan sitten Savonlinnassa Aida-oopperassa ja Carnegie Hallissa joulukuussa 2011. Upea Karita!
  Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karita teki hienon työn lahjoittamalla 90 pukua Saaristo-oopperalle. Hatunnosto Karitalle!
   Ja sinä olet kuullut Karitaa Savonlinnassa ja New Yorkissa. On ollut varmasti upeaa, kun on suomalainen oopperatähti lavalla.
   Kiitos Marjatta ja hyvää joulun odotusta myös sinne <3

   Poista
 5. Aivan upeita pukuja on Karitalla aina ollut päällään. Ja hienoa, että hän on tällaisen näyttelyn antanut tehdä puvilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karitan puvut ovat todella upeita. Ja tuo niitten lahjoitus Saaristo-oopperalle on hatunnoston arvoinen teko. Näyttely on kivasti oivallettu, on mukava päästä ihailemaan Karitan pukuloistoa.
   Kiitos Aikku ja mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 6. Oi miten upeita pukuja näytillä. Huomaa hyvin myös aikakaudet, millainen muoti on ollut milloinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeita pukuja on Karitalla. Esiintymispuvuissa on varmasti "tallennettu" aikakausi, joka kulloinkin on menossa. Mutta jotenkin näin puvut myös ajattomina. Hieno lahjoitus!
   Kiitos Melissa ja hyvää sunnuntaita!

   Poista
 7. Hieno lahjoitus oopperan tukemiselle ja wau, miten kauniita pukuja. Tässä on muutenkin hieno ajatus siitä, kuinka menestyneet taiteilijat voivat tukea pienemmissä puitteissa tehtävää taidetta. Samalla lisätään pienten toimijoiden tunnevuutta. Tuon näyttelyn olisin kyllä halunnut nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno ele Karitalta! Viisaasti ajateltu, näin voisivat muutkin taiteilijat tehdä. Meidän oopperadiivallamme on kultainen sydän. Ihastuttava näyttely ja ihastuttavat puvut!
   Kiitos Annemaria ja terveisiä Espanjaan!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Näitä oli ilo katsoa! Ja tuo lahjoitus on vallan loistava. Maailmantähdellämme on kultainen sydän. <3

   Poista
 9. Onpa kyllä todella upeita pukuja. Moni näistä puvuista on taas ihan viimeistä muotia. Näin se muotikin kiertää aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella upeita pukuja on maailmantähdellämme. Tyylikäs Karita! Ja niinkuin sanot. Muotikin kiertää, monia Karitan pukuja voisi käyttää tänäänkin ja olla muodikas.
   Kiitos Outi ja ihanaa viikkoa <3

   Poista
 10. Ihan huikeita pukuja, keskenään aika erilaisia ja silti niissä on samaa tyylikkyyttä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomattoman kauniita esiintymisasuja. Samaa tyylikkyyttä kaikissa. Karitan tyyliä!
   Kiitos Satu ja hyvää viikkoa <3

   Poista
 11. Näitä pukuja oli kiva katsoa. Maailman areenoilla on Karita näitten kanssa esiintynyt. Hienon lahjoituksen teki Karita <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig