MOMENTS OF MY LIFE

Kylpyläloma Tallinnassa



*Yhteistyössä Tallink Silja


Tallink Spa & Conference hotel 

Olen aina ajatellut, että jos haluaa kylpylälomalle Viroon, niin pitää ajaa Tallinnan kaupungista Pärnuun tai Tarttoon tai Kuressaareen. Mutta ei tarvitse! Kylpyläloman voi viettää ihan Tallinnan kaupungin sydämessä.

Tallink Spa ja Conference -hotelli sijaitsee kuuden minuutin kävelymatkan päässä Tallink Siljan Tallinnan terminaalista. Eikä Tallinnan vanhaankaupunkiinkaan ole pitkä matka. Kuulin, että terminaalin ja hotellin välille ollaan rakentamassa kävelysiltaa. Kun silta valmistuu, niin terminaalin ja hotellin välimatkan taittaa parissa kolmessa minuutissa.



Nyt tätä 12 vuotta vanhaa Tallink Spa ja Conference -hotellia uudistetaan. Kun vierailimme kesäkuun alussa hotellissa, niin hotellista oli uudistettu viides kerros - premium-luokan huoneet sekä viisi upeaa sviittiä.


Hotellin aulatilat






Aulatilat ovat kokeneet tyylikkään uudistuksen. Aula antaa ensivaikutelman hotellista. Ja täytyy sanoa, että tämä hotellin ihastuttava ja valoisa aula kertoo jo paljon.

Komeat näköalahissit vievät aulasta eri kerroksiin. 

dSign Vertti Kivi & Co

Tallink Spa & Conference -hotellin uusi ja tyylikäs sisustus on sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n käsialaa. Yritys on suunnitellut myös Tallinkin Megastar -aluksen sisustuksen (olin Megastarin neitsytristeilyllä 2017 - linkki)  sekä sisustuksen myös Finnairin uusimpaan koneeseen. Meille hotellin tiloja esitteli suunnittelusta vastannut arkkitehti Juha Rista. Hän kertoi, että he keskittyvät tuomaan viihtyisää ja kaunista tunnelmaa panostaen valaistukseen ja designiin. 



Pääsimme tutustumaan myös kolmeen sviittiin. Juha Rista, kertoi että jokainen sviitti on erilainen ja erityylinen. Yhdessä sviitissä oli sauna ja iso parveke. Yksi sviitti oli sisustettu kukkatapetein. Minä, joka elelen valkoisten seinien sisällä kotona, ensin vähän kummeksuen katsoin huonetta, mutta sitten ajattelin, että sehän on hienoa, että lomalla on ihan erilainen värimaailma kuin mihin on tottunut. Mielenkiintoisia sisustusratkaisuja. Rohkeita ja kuitenkin harmonisia huoneita. Ja näissä pitää ajatella se, että uusi sisustus on tuotu jo olemassa olleisiin huoneisiin.


Bloggaaja- ja toimittajajoukkomme majoitettin premiumluokan huoneisiin. Ne ovat perushuoneita, mutta värimaailmaltaan vaaleita ja raikkaita. En huomannut isosta kylpyhuoneesta ottaa kuvaa. 

Hotellin muut kerrokset odottavat vielä uudistamista. Hotellia ei kuitenkaan haluttu sulkea remontin ajaksi, joten se uudistuu kerros kerrokselta. Hotellissa on myös kokoustiloja, jotka uudistuvat kesällä, kun niiden käyttö on vähäisempää. Ja tämä on kiva kertoa, hotellin uudistetun viidennen kerroksen ensimmäiset vieraat olivat Bon Jovi -yhtyeen ihailijat viikkoa ennen meitä. 

Kylpylä ja miellyttäviä hoitoja


Ylempänä aulakuvassa näkyy useampi hissi. Hissillä numero 1 pääsee suoraan kylpylään. Sinne voi mennä omasta huoneesta kylpytakissa huomaamattomasti.

Meille jokaiselle oli varattu erilainen hoito hotellin spa:sta. Minä pääsin kiinteyttävään kasvohoitoon. Hoito oli aivan ihana. Hoitaja ei montaa sanaa suomea puhunut, mutta ei siinä sanoja tarvittukaan. Puhdistuksen jälkeen ihoon laitettiin erilaisia voiteita ja ihoa hierottiin. Ja sitten naamio, jonka annettiin vaikuttaa 15 minuuttia. Hoitaja lähti siksi ajaksi pois huoneesta ja taustalla soi hiljainen klassinen musiikki, minä taisin nukahtaa. Kasvohoito kesti tunnin ja iho oli hoidon jälkeen samettisen pehmeä.

Kuva: Virge Viertek

Ja kasvohoidosta Aqua Spahan. Tämän alla olevan kuvan olen ottanut viidennestä kerroksesta ja aurinko paistoi, joten kuvassa on varjoja ja valoa. 





Kylpylässä on erilaisia saunoja, porealtaita, suuri uima-allas, lasten allas ja ympärivuotisesti on myös käytössä ulkouima-allas. Oli rentouttavaa istua porealtaassa ja nauttia mansikkasmoothieta kasvohoidon jälkeen. Smoothiet ja muut virvoitusjuomat pystyi tilaamaan porealtaasta käsin. 

Fidel-sikaribaari

Ihastelimme Fidel-sikaribaarin komeita tuoleja. Sopivat hyvin tunnelmaan. 

Marika Nöjd / Tallink Siljan viestintäjohtaja, Marina Mattik / Tallink hotellien myyntijohtaja sekä
Juha Rista / tilojen suunnittelusta vastannut arkkitehti. Saimme erinomaisen esittelyn hotellista. 

Table gun / Flos design lights 

Tallinnan keskustan hyvin varjeltu salaisuus on hotellin 5. kerroksessa sijaitseva Fidel-sikaribaari. Kävimme siellä vielä ennen illallista. Sikaribaari on saanut nimensä Fidel Castron mukaan. Nimestään huolimatta baari on savuton. Baarissa on viinilistan lisäksi myös laaja valikoima kuubalaisia sikareita. Ja niistä voi nauttia erillisessä tyylikkäässä tupakointitilassa.

Ravintola Nero - illallinen ja aamiainen


Hotellin ravintola Nero on saanut myös uuden sisustuksen. Oivallisesti on saatu yhdistettyä niin à la carte illallisravintola ja aamiaisravintola samaan tilaan. Illallisravintolana Nero on tunnelmallinen ja viihtyisä. Ja aamiaisella buffet -tyylinen ravintola toimii mainiosti. Pohdin mielessäni, että tällaisen kokonaisuuden osaavat tehdä vain ammattilaiset.

Ravintolassa on useita istuinyhmiä - tässä yksi. Ihailin näitä tuoleja. 




Ravintola Neron herkullinen illallinen. Lohta ja viiriäisenmunia alkuruuaksi ja meille lihansyöjille herkullista naudanlihaa lisukkeineen. Joukossamme oli syntymäpäiväsankari ja ravintola  järjesti kivan yllätyksen hänelle. Happy Birthday to Anne!

Vesijumppa ja saunajooga



Seuraavan aamun me aloitimme vesijumpalla. Se oli kunnon menoa se. Voitteko kuvitella, että altaassa tuli hiki pintaan. No, vesi oli lämmintä. En asteita tiedä. Hienoja patsaita tuolla Spassa. 
Ja saunajooga heti vesijumpan perään. Se oli rauhoittavaa. Ja molemmat lajit sopivat kunnosta riippumatta jokaiselle. 

Tallinnassa pääsimme myös testaamaan uuden italialaisen ravintolan, Ristorante Flavoren. Kerron siitä myöhemmin sekä kerron myös Tallinnan uudesta maailmanpyörästä, joka kohoaa 120 metriä meren yläpuolelle. 

Pysy kanavalla :) 

Ja tässä vielä VINKKI! Jos haluat Tallinn Spa & Conference -hotelliin mahdollisimman edullisesti, niin kannattaa hankkia hotelli-laiva-paketti suoraan Tallink Siljalta. Näin saa käytännössä laivamatkat kaupanpäällisiksi. 

- Tuula 


*Osallistuin kahden päivän Tallinnan kylpylälomalle Tallink Siljan ja Press PR d'Oron kutsumana. Laivamatkat, yöpymiset ja ruuat kustannettiin. Matkalla oli parikymmentä muuta bloggaajaa ja toimittajaa lisäkseni. 


32 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Älä muuta sano 😊 Kiva Spa ja mukavaa ohjelmaa. Ja mainioita matkaseuralaisia.
      Kiitos Jael ja mukavaa viikonloppua!

      Poista
  2. Muistelisin että yövyimme juuri tuossa hotellissa joitakin vuosia sitten kun oltiin joulumatkalla Tallinnassa. Spassa ei kylläkään käyty, vaikka olisi ehkä pitänyt.
    Jos Vertti Kivi on ollut mukana suunnittelemassa sisustusta niin ei voi muuta kuin tulla hyvä. Hänhän oli mukana Viking Gracenkin sisustuksissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla. Span ohella tämä on kiva hotelli. Vanha sisustus toi mieleen avaruusjuttuja. Tämä uusi sisustus on skandinaavinen ja tyylikäs. Vertti Kivi & co hallitsevat sisustamisen. Tosiaan he ovat sisustaneet Viking Gracen ja se on upea laiva. Kuin myös on heidän sisustamansa Megastar -alus. Ja Tallinnan uuden ja upean Hilton -hotellin ovat myös sisustaneet.
      Kiitos Kristiina kivasta kommentistasi ja mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  3. Kiitos Tuula mukavasta matkaseurasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marina sinulle <3 Oli mielenkiintoinen pressimatka. Ja oli kiva, että sinäkin olit mukana.
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  4. Kiitos vinkkauksesta! Tallinnan reissu on suunnitelmissa vielä täksi kesäksi, joten täytyy pitää tämä hotelli mielessä.
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ollut aikaisemmin ajatellut, että Spa voi olla näin keskustassakin. Ihan loistavalla paikalla, kun Tallinnan matkaa suunnittelee. Ja tuolla Spassa on lapsillekin puuhaa ja omia altaita. Viihtyisä hotelli ja kaikki lähellä. Tänne on kiva palata.
      Kiitos Kaisa ja aurinkoista viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  5. Me ollaan käytä täällä miehen kanssa minilomalla kymmenen vuotta sitten ja tykättiin kovasti. Muistiin on jäänyt ainakin ihan superhyvä aamupala, sekä jäisit margaritat illalla hotellin baarissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, te olette silloin olleet hotellin avaruustunnelmissa. Me saimme kiertää vielä niitä remontoimattomia huoneita, ne olivat mielenkiintoisia ja värimaailma oli iloista. Mutta nyt hotelli päivittyy kauniiseen skandinaaviseen sävyyn ja valaistusta on muutettu paljon.
      Edelleen hotellissa on superhyvä aamupala, siellä on tarjolla vaikka mitä. Ja sinulle jäivät margaritat mieleen. Ihania muistoja.
      Kiitos Jonna ja aurinkoista juhannuksen odotusta <3

      Poista
  6. Yleensä yövyn Tallink City-hotellissa, mutta tässä olisi toinen kiva vaihtoehto. Tallinkin laiva/hotellipaketeissa on hyvä hinta-laatusuhde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen joskus myös yöpynyt Tallink City -hotellissa. Ihastuttava hotelli. Mutta kyllä seuraavalla Tallinnan käynnillä minäkin valitsen tämän. Tuo Spa oli niin ihana. Ajattelehan - porealtaasta voi tilata smoothiet ja nauttia se siellä altaassa. Ihan luksusta. Tuo Tallinkin laiva/hotellipaketti on loistojuttu, siinä tulee laivamatka ilmaiseksi.
      Kiitos Tuuli ja mukavaa juhannuksen odotusta <3

      Poista
  7. Kiitos tästä jutusta, luin mielenkiinnolla, sillä me olemme juuri varanneet reissun kyseiseen hotelliin! Aurinkoista viikkoa❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva lukea kommenttisi. Viihtyisän hotellin olette varanneet. Ja suosittelen, jos ehditte, käymään Spassa. Tuossa jo Tuulille kerroin, että porealtaan baaritiskiltä tilasin smoothien ja nautin sen altaassa, jäi niin kiva fiilis.
      Kiitos sinulle ja aurinkoista viikkoa <3 Ja mukavaa lomaa Tallinnassa jossakin vaiheessa.

      Poista
  8. Tallink Spa & Conference on meidän perheen suosikkihotelli. Viihtyisät huoneet, hyvä ruoka ja mahtava kylpylä saavat meidät palaamaan sinne aina uudestaan. Kiva kuulla, että hotelli on kokenut face liftin, vaikka on siellä ollut viihtyisää aina. Oikein ihanaa ja rentoa juhannusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En yhtään ihmettele, että ko. hotelli on suosikkihotellinne. Hotelliin on helppo tulla laivalta ja vanhakaupunki on pienen kävelymatkan päässä. Tykkäsin myös kovasti tuosta kylpylästä. Siellä oli niin rento ja kiva tunnelma. Kävimme katsomassa huoneita, joita ei ollut vielä rempattu, tykkäsin myös niistä, niissä oli jotakin avaruusmaailmasta. Uusi face liftaus tekee hotellista enemmän skandinaavisen. Olipa kiva lukea kommenttisi.
      Ihanaa ja rentoa juhannusta myös teille <3

      Poista
  9. Näyttääpä kivalta! Pitäisiköhän vaihtaa oma Tallinnan suosikkihotelli Nordic Hotel Forum tähän;)
    Ihanaa juhannusviikkoa, Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ihastuin tähän hotelliin ikihyviksi. Voi viettää samalla kaupunki- ja kylpyläloman. Ja tuo kylpylä oli todella viihtyisä. Tuo poreallas on kiva, siinä on baaritiski, josta jokainen voi tilata itselleen sopivan juoman. Omani oli smoothie, jota siellä porealtaassa nautiskelin. Jäi niin kiva fiilis siitä.
      Suositukseni saat! Aion tuoda kipparinkin kylpylälomalle tänne syksyllä.
      Kiitos Lady ja ihanaa juhannusviikkoa myös sinulle <3

      Poista
  10. Loistava matkailuvinkki, joka pitää ehdottomasti joskus hyödyntää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylpyläloma ja kaupunkiloma yhdessä! Se on kiva paketti. Kiitos Mira <3

      Poista
  11. Tosi kova kuulla kokemuksia tuosta hotellista ja kylpylästä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua viehättää se, että tässä hotellissa voi viettää ”tuplaloman”, sekä kaupunkiloman että kylpyläloman. Kiva paketti!
      Kiitos Sonja <3

      Poista
  12. Onpa ihan huikean ihanan kuuloinen reissu ja hotelli, spasta nyt puhumattakaan. Ihana kun tälläinen Spa-hotelli löytyy ihan kävelymatkan päästä, eikä aina tarvitse välttämättä tosiaan lähteä pidempien ajomatkojen päähän.

    Tuo vesijuoksu on mukava harrastus ja siis joogaa, ihan mun lemppariliikuntaa!
    Ihanaa ja aurinkoista viikkoa Tuula<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli taas niin kiva reissu! Viihdyn Virossa, niin Tallinnassa kuin muuallakin. Ihana hotelli ja Spa loistopaikalla Tallinnassa. Oli kiva kuulla hotellin remontti- ja sisustusprojektista. Saimme kiinnostavaa infoa. Ja tuo tutustuminen Spahan oli järjestetty mukavasti. Oli rentouttavaa porekylpyä ja aamu alkoi vesijumpalla ja joogalla. Sinä Souliina olisit viihtynyt hyvin joukossamme.
      Ihanaa ja aurinkoista juhannusviikkoa myös sinulle <3

      Poista
  13. Onpa teillä ollut kiva reissu! Minä olen viettänyt tuolla hotellissa yhden pääsiäisen poikien ollessa pieniä. Silloin hotelli oli melko uusi. Ehkä nyt olisi uuden matkan aika. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi viivästynyt vastaus.
      Sinäkin olet ollut tuossa hotellissa ja pienten poikien kanssa. Varmasti viihtyivät.
      Minusta hotelli oli kiva vanhemmassa kuosissakin, mutta sitä haluttiin vähän faceliftata. Ja tuoda lähemmäksi skandinaavista makumaailmaa. Ehkä nyt on uuden matkan aika :)
      Kiitos paljon Minna ja ihanaa kesää!

      Poista
  14. Tallinnassa ei ole tullut vielä koskaan käytyä, varmaan ihana ja suosittu lomakohde :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ihan sydämestä Tallinnaa. Se on lähellä ja on aikamoinen aarreaitta kaikkinensa. Upea, vanha hansakaupunki. Ja miten henoksi virolaiset ovat sen entistäneetkään.
      Hieno lomakohde.
      Kiitos Ronja ja ihanaa kesää!

      Poista
  15. Ihastuttavat kuvat, joten kyllä tuolla voisi käydä lomailemassa!

    VastaaPoista
  16. Kiitos Aikku! Tätä on ilo suositella. Ihastuttava Spa loistopaikalla. Tänne aion minäkin tulla uudelleen.
    Ihania kesäpäiviä sinulle!

    VastaaPoista
  17. Yksi mun lemppari Tallinnassa. Tässä on jotenkin sellainen kiva ylellinen sivallus :) Hieno reissu teillä ollut. Suosittelen kyllä omastakin kokemuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla että tämä Spa on lempparisi. En muuten yhtään ihmettele. Haaveissa mennä tuonne jossakin vaiheessa uudelleen kipparin kanssa. Meillä oli tosi kiva reissu. Mukavalla porukalla Tallinnassa. Suosituksia tämä Spa näyttää saavan, sen tuo Spa ansaitsee kyllä.
      Kiitos Titta ja ihanaa heinäkuuta!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig