MOMENTS OF MY LIFE

BLOGI JOTA SEURAAN - KANAVALLA


Amsterdamissa ja muualla Tässä tulee ensimmäinen postaukseni sarjassa - blogi, jota seuraan. Minua kiinnostavat kovasti ulkosuomalaisten blogit, sillä niiden tarinat tuovat mieleeni oman pienen ajanjaksoni Irlannissa. Olisipa silloin ollut mahdollisuus kirjoittaa blogia. 

Ja haluankin esitellä teille ihastuttavan blogin nimeltä  KANAVALLA. Sitä kirjoittaa Amsterdamissa asuva suomalainen Leena. Kun asuu Amsterdamissa, niin Keski-Eurooppa on lähellä. Blogissaan Leena kertoo myös matkoistaan miehensä kanssa niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa.

Leena ja hänen miehensä ovat juuri tulleet maapallon toiselta puolelta - Australiasta.


Leena on jo ehtinyt tehdä Australian reissulta ensimmäisen postauksen, Sydney-postauksen. Nautin lukemastani. Oli kuin olisin itsekin istunut Sydneyn komeassa oopperatalossa tai katsonut henkeäsalpaavia kaupunkimaisemia Sydney Towerista.


Mutta takaisin Amsterdamiin... Leena kirjoittaa elävästi elämästään Hollannissa. Itsekin kun olen käynyt pariin otteeseen Hollannissa, niin todella nautin näistä Leenan tarinoista, ne antavat omillekin muistoille mukavia lisäsävyjä.Välillä blogissa kerrotaan Gouda-juuston synnystä Alankomaissa, ja Hollannista yleensäkin juustomaana. Leenan blogissa myös leivotaan ja tehdään smoothieita. Oman lempismoothienkin olen löytänyt Leenan blogista ja herkullisen omenapiirakan ohjeen. Ja blogissa löytyy muutakin pohdintaa elämästä. 


Haluan tuoda tähän postaukseen Leenan kertoman mainion tarinan Lohikäärmesillasta Slovenian pääkaupungista Ljubljanasta:

"Lohikäärmesillan molemmissa päissä on suuret lohikäärmepatsaat. Sillan lohikäärmeisiin liittyy uskomus, jonka mukaan lohikäärme läimäyttää pyrstöllään ohi kulkevia neitsyitä. Äitirouvasihminen sai kävellä ohi aivan rauhassa".

Tuo ylläoleva kertoo jotakin myös Leenasta, jonka olen täällä blogimaailmassa oppinut tuntemaan. Leena on huumorintajuinen ja ihastuttava nainen, joka kirjoittaa blogiaan lämmin pilke silmäkulmassa.


Ja on mukava lukea, kun Leena vierailee Suomessa, hän kirjoittaa kotimaastamme raikkaasti ja tunteikkaasti - ulkosuomalaisen mielenkiintoisesta näkökulmasta. Ja kotimaan kuvat ovat ihastuttavia hänen ottaminaan. Näin Leena näkee Helsingin. 


Terveisiä Leenalle Amsterdamiin! 

- Tuula 

Ps. Nämä kaikki kuvat olen lainannut omin lupineni Leenan blogista. 

26 kommenttia

 1. Kiva tutustua uusiin, erilaisiin blogeihin. Kiitos sinulle! Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Mummo! Tätä Kanavalla-blogia oli kiva esitellä.
   Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Uusia, kiinnostavia blogeja on aina mukava löytää. Kipakkaa pakkaspäivää sinne sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Anni! Tämä Kanavalla -blogi on kiinnostava ja kiva blogi.
   Ja tässä vaiheessa toivottelen kipakkaa pakkasviikkoa myös sinulle :)

   Poista
 3. Kuulostaa kivalta blogilta, täytyypä käydä sitä kurkkimassa.
  Ihanaa tiistaita Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena on kyllä tehnyt tästä blogista kivan ja mielenkiintoisen blogin. Amsterdamissakin leivotaan ja tehdään smoothieita.
   Ihanaa viikkoa Outi :)

   Poista
 4. Voi Tuula. Miten kauniita sanoja!
  Olen todella otettu ja ensin vähän hämmennyksissäkin, mutta sitten ajattelin että nyt on heitettävä suomalaiselle tyypillinen itsensä vähättely nurkkaan ja otettava kiitokset ja kehut onnellisena vastaan. Siis kiitos Sinulle! Tulipa hyvä mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Leena! Ilolla nämä sanat sinulle lausuin.
   Blogiasi on todella kiva seurata, viihdyn sen parissa.
   Tuo on ihan oikea tapa, itsensä vähättelyt saa heittää roskakoriin ja kiitokset ja kehut saa ja pitää ottaa hyvillä mielin vastaan.
   Mukavia viimeisiä marraskuun päiviä sinne kanavalle!

   Poista
 5. Kiva vinkkaus blogista, täytyykin oikein ajankanssa käydä lukemassa Leenan blogia.
  Mukavaa pakkaspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Kaisa! Mielelläni tämän Kanavalla -blogin esittelin. Leena osaa tehdä tästä mukavan "lukupaikan".
   Kiitos Kaisa ja mukavia marraskuun viimeisiä päiviä!

   Poista
 6. Vaikuttaa tosi mielenkinntoiselta blogilta. Pitääpä käydä tutustumassa Leenan blogiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena saa lukijat viihtymään Kanavalla. Sinulta Kristiina ja Blogit.fin aiheista keksin tämän blogien suosittelun. Kiitos hyvästä vinkistä. Ajattelin jotain kerran kuukaudessa tahtia uuden blogin esittelyssä. Olisi ollut tietysti fiksua sanoa se tuossa julkaisussa, mutta juna meni jo :)
   Kitos Kristiina ja mukavia marraskuun viimeisiä päiviä!

   Poista
 7. Olen pitkään seurannut muutamien ulkosuomalaisten blogeja. Kaikki kirjoittavat sekä paikallisesta elämästä että matkoistaan. Mielenkiintoisesti ja koukuttavasti. Pikaisesti tutustuin Leenan blogiin ja siellä pääsin kaukaiseen Australiaan sekä tuttuun Amsterdamiin. Upeita kuvia ja paljon asiaa kivasti kerrottuna kuten sinunkin blogissasi Tuula! Leenan blogiin palaan.
  Aina on kuitenkin hyvä muistuttaa itseään, että tämä netti on melkoinen aikasyöppö. Näin eläkeläisellä on aikaa, mutta mihin sen käyttää, se on valintakysymys. Kirjat, käsityöt ja face-to-face-tapaamiset, niistä en tingi. Nyt tuli juttua asian vierestä, mutta sallinet.
  Kivaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua myös koukuttavat ulkosuomalaisten blogit. Pidän niissä sekä arkipäivän tarinoista että tunnelmista vieraalla maalla. Siellä ei kaikki mene aina niinkuin kotona. Leenan blogi on mielenkiintoinen, Amsterdamin ohella siellä käydään aika usein muuallakin Euroopassa. Ja Leena kertoo niistä reissuista kivalla omalla tyylillään.
   Ja ilolla otan Marjatta vastaan kiitokset omastakin blogistani, kiitos!
   Tuo on hyvä muistutus, netti on ei vaan melkoinen vaan jopa mieletön aikasyöppö.
   Minulla, entisellä lukutoukalla, on jäänyt kirjojen lukeminen ihan liian vähälle viime aikoina. Ja käsityöt olen jättänyt suosiolla taitavimmille. Mutta face-to-face -tapaamiset ovat kyllä tärkeitä. Onneksi tämä joulunaika taas tuo tapaamisia näihin kuvioihin. Tuo oli kyllä ihan asiaa, kiitos Marjatta, kun huolehdit.
   Mukavia marraskuun viimeisiä päiviä!

   Poista
 8. Kiitos vinkistä, nuo kuvat ovat mahtavia. Hauska juttu toi lohikäärme :)
  Pitänee kurkkailla tonne blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Tuija! Ihania kuvia minunkin mielestäni. Oli kiva luvattomasti käydä niitä Kanavalla -blogista nappaamassa. Mutta onneksi Leena on jo huomannut tekoseni :)
   Tuo lohikäärmejuttu oli kirkkaana mielessäni, kun Leenan blogia selailin; sen halusin kertoa.
   Mukavaa marraskuun loppua!

   Poista
 9. Kiitos vinkistä,ja tästä selvisi että sinäkin olet ollut jonkin aikaa ulkosuomalainen:) Amsterdam on mukava kaupunki,asuin siellä 2000-luvun alussa jonkun aikaa,kun eksäni koti oli siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Jael :)
   Niinpä, minäkin olen ollut ulkosuomalainen. Olen asunut lähellä Dublinia, Navanin pienessä kaupungissa, Pierce Brosnanin kotikaupungissa :) Asuin siellä 89-90-luvun alussa. Eksäni oli siellä kolmisen vuotta töissä. Sähköposti oli, mutta ei internetiä.
   Ja sinulle on Amsterdamkin tuttu. Paljon olet nähnyt.
   Kiitos Jael ja mukavia marraskuun päiviä!

   Poista
 10. Minusta on kiva lukea myös sellaisia blogeja, jotka ovat ihan erilaisia kuin oma. Toisilta oppii uutta ja näkee maailmaa. Se on virkistävää ja avartavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös luen mielelläni erilaisia blogeja. Ulkosuomalaisten blogeista kauneusblogeihin ja kaikkea siltä väliltä. Blogimaailma avartaa, on vain itsestä kiinni, mitä lukee. Sinä sen myös tiedät.
   Kiitos paljon Ansu ja mukavia marraskuun viimeisiä päiviä!

   Poista
 11. Uusiin blogeihin on aina kiva tutustua, joten kiitoksia vinkistä.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Belladonna! Olen kanssasi samaa mieltä.
  Nyt on joulukuu. Hyvää joulunodotusta!

  VastaaPoista
 13. Kiitos vinkistä kiinnostavaan blogiin! Luin kauan erään Hollannissa asuvan blogia, mutta hän lopetti sen harmikseni. Tässäpä linkkiä uuteen tuttavuuteen. Minuakin kiinnostaa ulkosuomalaisten blogit ja seuraankin siskoni (Israel) blogin lisäksi montaa muutakin ulkomailla kirjoitettavaa blogia.
  Mukavaa joulunalusviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen iloinen kun otit vinkistä kopin. Minäkin otan siskosi blogivinkistä kopin. Minua kiinnostavat ulkosuomalaisten blogit. On kiva lukea, miten eri maissa toimitaan. Mikä on kuin Suomessa, missä taas on eroja kotimaahan. Välillä varmasti kaikki menee kuin tanssi ja välillä tulee pahoja tökkäyksiä. Opettelemisen kautta sitä oppii maan tavoille.
   Kiitos paljon Eeviregina kivasta kommentista ja mukavaa joulunalusviikkoa myös sinulle!

   Poista
 14. Kiitos vinkistä. Ulkosuomalaisten blogit on aina kiinostavia.
  Leenalla on ihania kuvia !

  VastaaPoista
 15. Kiitos Orvokki! Olen kanssasi samaa mieltä, ulkosuomalaisten blogeissa on ihan oma "maailmansa".
  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig