MOMENTS OF MY LIFE

AJATUKSIA BLOGGAAMISESTA + BLOGIKULTTUURIA MUUALTA

Kun tulin tähän tyhjän ruudun ääreen, niin kumma kyllä, tuli hyvä mieli ja ajatukset lähtivät rullaamaan. Mietin, että bloggaaminen on kyllä mukavaa puuhaa ja bloggaamaan oppii vain bloggaamalla. Ei siis tullut valkoisen "paperin" kammoa. Tässä esittelen ajatuksia omasta bloggaamisestani ja vähän blogikulttuuria muualtakin maailmasta. 

Ja tätäkin mietin.Tälle jutulle pitäisi keksiä hyvä nimi, nimi joka kuvaa sisältöä. Otsikko on tärkeä osa bloggausta. Sen pitäisi myös herättää tunteita ja ajatuksia. Se määrittää avataanko teksti muiden somekanavien kuten vaikkapa bloglovinin tai facebookin kautta.  Siinäpä haastetta kylliksi tämän jutun otsikolle. Luin vielä, että hyvä otsikko on elinehto sille, että lukijat lukevat postauksen. Otsikolla on iso tehtävä. 

No, keksinkö hyvän nimen? En tiedä vielä. Se selviää myöhemmin. 
Mitä tämä bloggaaminen on antanut minulle?

 • Uskallan ja saan taas kirjoittaa. Säännöllinen kirjoittaminen on paras tapa harjoitella kirjoittamista. Ja tämä blogimaailma on paikka, jossa voi omia tarinoita julkaista. Tämä tuottaa iloa ja hyvää mieltä minulle.
 • Olen löytänyt blogini kautta kaksi hienoa blogiyhteisöä, joissa olen mukana 40+ blogit  ja  Åblogit
 • Olen päässyt tutustumaan muihin bloggareihin myös kasvokkain. Se on ollut upeaa! 
 • Ja iloitsen joka ainoasta lukijasta, joka tätä pientä blogiani lukee.
 • Olen oppinut uutta tietotekniikasta, sosiaalisesta mediasta ja myös itsestäni.
 • Usein juttua kirjoittaessa joutuu tekemään taustatutkimusta aiheesta, joten sitäkin kautta oppii paljon uutta.
 • Olen myös iloinen, että olen saanut tehdä yhteistyöpostauksia. Olen saanut myös kutsuja, tiedotteita ja mahdollisuuksia päästä mukaan uusiin ja mielenkiintoisiin tilaisuuksiin ja kokemuksiin.
 • Olen saanut kehuja jopa ystäviltäni,  heistä on hienoa, että bloggaan, vaikka olenkin tätibloggaaja tai ehkä juuri siksi :) 
 • Ja kun bloggaamiselle on antanut pikkusormen, niin se on vienyt koko käden.  

Ja pienesti tähän loppuun muun maailman blogikulttuuria. Lähinnä postaustahtia ja valokuvaamista. Ja nyt kirjoitan huippubloggareista, nämä jutut olivat mielestäni kiinnostavia. Näitä olisi isomminkin mielenkiintoista tutkia. 
Yksi Ruotsin huippubloggaajista - Blondinbella - kirjoittaa yleensä kolme bloggausta päivässä. Aamullla ensimmäiseksi asupostauksen, päivällä yrittäjähenkistä sisältöä ja illalla perhepostausta ja lapsijuttuja. Tuo on kyllä hurja määrä postauksia. Aionkin jatkossa  tutustua hänen blogijuttuihinsa tarkemmin. 

Suomessa huippubloggaajat postaavat kerran päivässä tahtia - ehkä muutama harva kaksikin kertaa päivässä. Lukemani mukaan Jenkeissä päivitetään blogeja muutamia kertoja viikossa. 

Ja valokuvauksesta. Tanskalaiset bloggaajat julkaisevat paljon kännykkäkuvia blogeissaan. Tanskalaisten bloggaajien mukaan lukijakunta arvostaa samastumispintaa. Tanskalaiset eivät pidä liiasta hienostelusta. Meininki siellä on luonnollista kaikilla tasoilla. Jo kun katselee tanskalaiskotien sisustuksia, niin sielläkin näkyy viihtyisä rentous. Koditkaan eivät ole prameilevia. 

Olen saanut tämän tanskalaisen mukin nimipäivälahjaksi :) 

Itse kuvaan sekä kännykällä että kameralla. Useimmiten kameralla. Ja vielä tuohon bloggaamistahtiin. Kirjoitan tätä pientä blogiani noin kaksi kertaa viikossa. Se lienee sopiva bloggaustahti?  Kiitos ja mukavaa viikkoa kaikille! 

- Tuula


Kuvat tähän postaukseeni olen ottanut Latvian kansalliskirjastosta Riiasta, siellä olleesta näyttelystä. Kuvien tekijää en valitettavasti tiedä. Olivat inspiroivia kuvia.  

52 kommenttia

 1. Kolme kertaa päivässä postaus on kyllä ihan liikaa. Kuka jaksaa lukea niin monta postausta samalta bloggaajalta? Bloggaaminen on ollut hyvä juttu päästä kirjoittamaan omia ajatuksia ylös, saada vertaistukea ja päästä kokeilemaan kaikkea uutta. Mukavaa torstaita sinulle, ihanan blogin kirjoittajalle. Oit ihqu Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blondinbellalla on niin säännöllistä ja järjestelmällistä tuo bloggaaminen, että lukijatkin tietävät tuon tahdin. Vaatteista kiinnostuneet lukevat blogia aamulla, päivällä bisnesihmiset ja illalla lapsiperheen äidit ja isät. Ja on varmasti niinkin, että noilla ammattibloggaajilla on assistentit. Itse kirjoittavat jutut ja assarit hoitavat muut asiat. Vuonna 2015 Bondinbellalla oli yli 4 miljoonaa kuukausikävijää.
   Kiitos Outi kommentistasi. Sinäkin olet ihqu <3

   Poista
 2. Kiinnostavia ajatuksia, joita me kanssabloggarit tykkäämme miettiä sinun tekstiäsi lukiessamme.

  Bloggaustahdista: Kannattaa tehdä postauksia sen mukaan miltä itsestä tuntuu ja miten jaksaa. Monta postausta päivässä taitaa olla aika "itseriittoista" ja yksisuuntaista. Eihän siinä jää enää aikaa seurustella muiden kanssa, vastata saamiinsa kommentteihin eikä käydä lukemassa ja kommentoimassa muiden blogeja. Pitääpä vilkaista millainen tuo huippubloggaja on. Mielelläni lukisin ruotsiksi jotain kivaa blogia. Kiitos linkistä ja hauskaa torstaita 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen samaa mieltä. Bloggaustahdin pitää sopia itselle.
   Ja kun tätä harrastuspohjalta tekee, niin kyllä muuhunkin elämään pitää jäädä aikaa. Tuo Blondinbella on ammattibloggaaja ja hänellä on varmasti assistentti hoitamassa muut asiat paitsi kirjoittamisen. Ja hänellä pitää olla hyvin suunniteltua ja järjestelmällistä noitten postausten kanssa. Mutta joka tapauksessa 3 x päivässä on huikea määrä julkaisuja.
   Kiitos Rita kivasta kommentistasi ja mukavaa loppuviikkoa <3

   Poista
 3. Olen samoilla linjoilla Rita A:n kanssa, joten komppaan Ritan tekstiä, kun jo kirjoitti niin hyvin. Niinkuin Outikin.

  Sellainen pieni asia mulle vaan tuli mieleen, että jos laittaa blogiin linkin jollekin toiselle sivustolle, kannattaa laittaa ruksi kohtaan, jossa lukee "avaa linkki uuteen ikkunaan" (tai jotain tuon tapaista, en ole varma, onko just noilla sanoilla). Silloin sivusto aukeaa omalle välilehdelleen ja tämä sinun sivu jää näkyviin omalleen. Nyt käy niin, että jos klikkaa vaikkapa tuota jakamaasi Blondinbella-linkkiä, Blondinbellan sivu aukeaa, mutta lukija päätyy pois sinun omasta blogista. Silloin ei välttämättä enää tule uudelleen palattua tänne. (Itse en ollut tätä tajunnut, mutta sain vinkin itseäni viisaammilta, joten toivon, että tästä olis sullekin hyötyä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outilta ja Ritalta tuli hyviä huomioita! Olen myös samoilla linjoilla heidän kanssaan.

   Ja alan käyttää tuota "avaa linkki uuteen ikkunaan". Asia on minulle ihan uusi. Tästä oli minulle kovasti hyötyä. Toki haluan, että lukijat pysyvät blogissani, vaikka käyvät välillä lukemassa linkin.
   Bloggaajilta saa hyviä vinkkejä! Kiitos paljon Annukka <3
   Ja hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 4. Huh. Kolmesti päivässä on jo ammatti. Itsellä kaksi tai kolme kertaa viikossa on se normitahti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sana tuo huh! Hurja tahti on Blondinbellalla. Ammattibloggaaja, mutta siltikin.
   Sinäkin kyllä olet ahkera bloggaaja. Tuo 2-3 kertaa viikossa on ihan kunnon tahti ei ammatikseen boggaavalta.
   Kiitos Satu ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 5. Niinpä - maailmalla on kaikenlaisia trendejä - huippubloggaajissa on myös heitä, jotka julkaisevat hitaampaan tahtiin ja sitten näitä, jotka pystyvät tuollaisiin 3 kertaan päivässä. Ja täytyy muistaa, että näille bloggaaminen on työtä - eli meille vapaa-ajan bloggaajille on se jokapäiväinen bloggaaminenkin aikamoinen haaste. Osa tietenkin tekee esim. viikonloppuna ajastetusti suurimman osan seuraavan viikon postauksista, mutta itse ainakin haluan viikonloppuni viettää ihan muulla tavoin;)
  Niin on, että bloggaajia on monenlaisia - niin kuin onneksi lukijoitakin;)
  Ja juu - minäkin tykkään tanskalaiskodeista;)
  Upeaa loppuviikkoa, Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ammattibloggaaja Blondinbella taitaa olla ihan ääritapaus näitten bloggausten määrässä per päivä. Ja juurikin näin, on olemassa paljon huippubloggaajia, jotka julkaisevat postauksiaan hitaampaan tahtiin. Ja se pitää muistaa, että näille huippubloggaajille bloggaaminen on työtä.
   Minä kunnioitan suuresti bloggaajia, jotka oman työnsä ohella vielä päivittävät blogia. Monta kertaa yhdenkin jutun tekeminen vaatii tosi paljon aikaa, olipa aihe sitten muotia, matkaa, tapahtumaa tai pohdintaa maailmanmenosta.
   Ja lukijatkaan eivät nielaise mitään lonkalta kirjoitettua juttuja. Blogeja on paljon, joten valinnanvaraa on lukemisen suhteen.
   Kiitos kivasta kommentista!
   Upeaa loppuviikkoa myös Arjalle <3

   Poista
 6. Design Lettersin -tuotteet ovat kyllä ihastuttavia!

  Itse olen joskus postaillut postaus/pvä -tahtia, mutta se kävi liian raskaaksi. Vähensin viiteen postaukseen viikossa ja nyt yli vuoden olen kirjoittanut neljää, joskus jos tulee mieleen jotain mitä on pakko päästä sanomaan viittä ja tahti on tuntunut hyvältä. Niinä päivinä jolloin en julkaise postausta rajoitan muissa blogeissa liikkumistakin, että voi "huilata".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, Design Lettersin tuotteet yksinkertaisuudessaan ovat ihania. Sain tosiaan mukin nimipäivälahjaksi, ja sen jälkeen olen noita mukeja ostanut useammallekin pieneksi lahjaksi.
   Sinulla on ollut kova tahti kirjoittaa blogia. Minusta tuo neljäkin julkaisua per viikko tuntuu isolta määrältä. Ja sinä kun vielä kirjoitat niin kauniisti ja asiantuntevasti blogiasi. Postauksiasi on ilo lukea.
   Noita huilipäiviä tarvitsee boggaajakin :)
   Kiitos paljon Jonna ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 7. Luin joskus kesällä ruotsalaisesta amattibloggaajasta, joka kertoi että heillä on (portaalilta) vaatimuksena postata vähintään 3 kertaa päivässä - aika hämmentävän kova tahti?!? ja kaikki kuvat räpsittiin kännykällä, kun ei oikein muuhun riittänyt aika.
  Hyvä postaustahti on se mikä itsekullekin sopii. Ja jos ajattelen itseäni, niin en käy lukemassa blogeja joka päivä - pari-kolme kertaa viikossa ehtii. Ei enempää. Lukee sitten vaikka useamman jutun kerralla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoisia nämä käytännöt eri maitten kesken. Ja aikamoinen vaatimus ruotsalaiselta portaalilta. Tuossa kohtaa ymmärrän hyvin, että kännykät ovat kuvaamisessa käytössä.
   Suomessakin joillakin bloggareilla on jo assistentit mukana blogityössä. Eräs bloggaaja haki itselleen assistenttia loppukesällä. Hakemus oli hänen blogissaan. Työhakemuksia tuli paljon.
   Olen samaa mieltä tuon postaustahdin kanssa. Sen pitää sopia bloggaajan aikatauluun.
   Kiitos Annu mielenkiintoisesta kommentistasi ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 8. Komppaan edellisiä siten, että hyvä postaustahti on se mikä itsekullekin sopii. Itse postaan usein, koska tämä on minun tapani pitää yhteyttä muihin. Alussa olin huono kommentoimaan muiden juttuja, arka ehkä, nyt käyn säännöllisesti lukemassa monia blogeja ja olen oivaltanut vastavuoroisuuden tärkeyden. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taitaa olla meille harrastajabloggaajille yhteistä - jokainen saa postata siihen malliin kuin itselle sopii. Ja postauksien tekeminen on kiva tapa pitää yhteyttä muihin.
   Meillä harrastajabloggaajilla vastavuoroisuus nousee korkealle blogikäyttäytymisessä. Se on tärkeää!
   Kiitos kivasta kommentista Mummo ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 9. Mielenkiintoinen juttu, kiitos. Mä haluaisin ehkä postata jopa useammin, muttei aika riitä ja jos haluaa hyvälaatuisia kuvia blogiin, sekin rajoittaa tahtia erityisesti näin pimeällä. Kyllä työ päivätyö vähän häiritsee tätä harrastusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kati! Aika on varmasti monelle harrastajabloggaajalle se suurin haaste. Päivätyöt pitää hoitaa ensin. Tiedän bloggaajia, jotka yöllä tai aamulla varhain päivittävät blogia. Kunnianhimoisia ovat tämän harrastuksen suhteen. Ja tuo kuvien ottaminen pimeällä on myös aikamoinen haaste. Hyvälaatuiset kuvat kun useimmiten vaativat valoa.
   Iloa ja valoa päiviisi Kati <3

   Poista
 10. Kiva postaus Tuula. Minä en jaksaisi postata kolmesti päivässä ,etenkin kun päivitän 3 blogia,mutta yleensä teen samoihin aikoihin postaukset 2 blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jael! Sinä olet kyllä ahkera bloggaaja. Kolmen blogin päivittäminen on iso haaste, minusta ei taitasi siihen olla. Siinä pitää olla jokaisessa blogissa se punainen lanka. Yhtä noista blogeistasi luen. Ja täytyy sanoa, että siinä välittyy innostuneisuus bloggaamiseen.
   Iloa ja valoa sinulle Jael <3

   Poista
 11. Mielenkiintoinen kirjoitus ja aivan mahtavat kuvat!
  Bloggaus on antanut sinulle paljon hyvää. Pitäisi joskus itsekin kerätä listaksi asti bloggausen tuomat kivat asiat. Itse olen hitaan puoleinen bloggaaja; kerta viikossa taitaa olla tavallisin postausvauhti, mutta toisten juttuja tykkään lueskella useamminkin.
  Virkistävää viikonloppua Turkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Leena!
   Bloggaaminen on tuonut kyllä mukanaan paljon hyvää. Tuo oma listaus tuli kuin vahingossa tehtyä, mutta hyvä kun tuli tehtyä. Bloggaamisen tuomat kivat asiat - olisikin kiva haaste. Saanen lähettää sen ensimmäiseksi sinulle :) Mutta toipuile ensin siitä pitkästä Australian reissusta ja siitäkin haluan lukea ensiksi postauksen. Sydney kiinnostaa.
   Kerta viikossa on hyvä postausvauhti. Tiedän muitakin kerta viikossa bloggaajia.
   Virkistävää viikonloppua Amsterdamiin!

   Poista
 12. Apua! Kolme kertaa päivässä kuulostaa hurjalta vauhdilta! Jos laittaisi yhden kuvan ja vähän siihen liittyvää tekstiä - voisi onnistuakin.

  Mutta jos tekee kuten minä nyt kerran - kaksi viikossa, ja retkikuvia on 35-60 per postaus, ei kyllä millään onnistuisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua taisi olla minunkin ensimmäinen tokaisuni, kun luin tuon 3 x päivässä.
   Tuota minäkin ajattelin, että yksi kuva ja siihen tekstiä. Tai sitten yhtenä postauksena tuollainen "sneak peek" - postaus eli kurkistus tulevaan postaukseen. Ja seuraavaksi koko juttu.
   Sinun postauksesi ovat hienoja ja kuvat niin upeita, että jokainen ymmärtää, että noita postauksia ei ihan hetkessä tehdäkään. Kiitos niistä <3
   Ja kiitos kivasta kommentistasi Johanna! Iloa ja valoa viikkoosi!

   Poista
 13. Huh, kolme kertaa päivässä bloggausta kuulostaa hurjalta. Mutta jokainen bloggaa tyylillään ja aikataulullaan. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Mutta siitä tämä blogimaailma on mainio, että täällä on tilaa niin ammattibloggaajille kuin vapaa-ajan bloggaajille. Ja kaikki aikataulut käyvät blogimaailmaan.
   Kiitos Belladonna ja mukavaa loppuviikkoa myös sinulle!

   Poista
 14. Ammattilaiset ovat erikseen ja harrastus pitää olla sellainen, että siitä nautii. Rivien välistä huomaa, onko kirjoittaja aidosti läsnä vai kirjoittaa vai, kun pitää. Sinun blogisi on mielenkiintoinen ja varmasti elämänkokemus tuo näkemystä ja perspektiiviä kirjoituksiisi. Ihailen sinun innostustasi ja aulista avuliaisuutta! Sydämellisin terveisin Tuija ps. Minä tein marraskuun hämäränkarkotusriitin päivittäisestä postaustuokiostani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammattilaiset ovat tosiaan asia erikseen ja he saavat palkkaa bloggaamisesta. Harrastuksena bloggaaminen on mitä mainioin harrastus. Sopii kaikille kirjoituksesta tykkääville.
   Kiitos sinulle Tuija, sanot niin kauniisti bloggaamisestani. Vaikka se välillä sillisalaattia onkin, mutta sellaista se elämäkin on. Ja innostunut olen, sen myönnän. Ja tuo avuliaisuus..., minusta se kuuluu tähän bloggaamisen maailmaan. Se ei ole minulta pois, jos osaan neuvoa jossakin tapauksessa. Itse olen myös saanut hyviä neuvoja blogikollegoiltani. Tämä on sitä hienoa vastavuoroisuutta, mitä täällä löytyy.
   Tuo hämäränkarkotusriitti kiinnostaa todella, kiitos vinkistä.
   Vielä kerran kiitos <3 ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 15. Otsikointi on kyllä niin oma taiteenlaji, ja minä välttelin sitä vallan mainiosti 500. postauksen verran-sen jälkeen tein päätöksen, että kyllä otsikossa täytyy olla enemmän kuin pelkkä ns. kirjan luku. ( siis luku 23. tai 225., riippuen monesko postaus on julkaistuna ).

  Kolme kertaa päivässä..siinä tahdissa saisin varmaan burn outin, toki jos pelkästään työkseen bloggaisi, niin silloin en tiedä..mutta kun blogia kirjoittaa oman työn ohella, ja ne omat työpäivät ovat työmatkoineen sellaisia 9,5 tunnin mittaisia-aina silloin tällöin 10,5-12 tuntia matkoineen niin eipä siinä jää blogin kirjoittamiselle paljoa aikaa, kirjoitankin useimmiten juttuja pikkuhiljaa ja useampi juttu onkin luonnoksissa valmistumassa, ikään kuin blogiuunissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä tosiaan, sinä olet otsikoinut postaukset julkaisemisjärjestyksen mukaan. 500 postausta, se on mieletön määrä numeroituja postauksia. Nyt pitääkin tutkailla sinun uusia otsikkoja :)
   Minusta tuo 3 x päivässä kuulostaa työnäkin aikamoiselta. Mutta noilla ammattibloggareilla on assistantit mukana blogityössä. Ehkä assarit etsivät aiheetkin ja siihen liittyvät faktat ja valokuvat valmiiksi ja bloggaaja kirjoittaa vain tarinan. En tiedä, mutta jotenkin noin sen on mentävä.
   Tuo sinun blogiuunisi on hieno asia. Ja siellä ne hyvät blogijutut kypsyvät. Osaat organisoimisen taidon. Hienoa!
   Kiitos paljon Salka ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 16. Huh huijaa, kolme kertaa päivässä saisi minut varmasti lopettamaan koko bloggauksen. Iloistahan tämä saisi olla. Oma tahtini, noin kolmen päivän välein tuntuu sekin välillä kovalta tavoitteelta, mutta säännöllisyys on kuulemma tärkeätä. Ja otsikko on kyllä tärkeä, sen merkityksen olen oppinut tässä reilussa vuodessa. Välillä on mukava laittaa ihan vaan "klikkiotsikoita" ja katsoa kuinka paljon lukijoita se tuo. Mutta ei niitäkään tietty aina voi olla. On tämä bloggaaminen kyllä ihan oma maailmansa, mukava sellainen.
  Mukavaa talven odotusta täältä Thaimaasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme kertaa päivässä on jo pakkotahtista bloggaamista. Siinä on kyllä apulaiset mukana.
   Sinunkin tahtisi - kolmen päivän välein - tuntuu haastavalta. Toisaalta olet siellä ihanassa Thaimaassa, jossa aiheita varmasti riittää meille kylmän maan ihmisille :)
   Minä olen havahtunut vasta vähän aikaa sitten tähän otsikkoasiaan. Mitä tiivistetymmin saa kerrotuksi otsikossa aiheen, niin aina parempi. Mutta tuo tiivistäminen vasta vaikeaa onkin. Ja varmasti tulee minullakin jatkossa noita "klikkiotsikoita". Joskus on vain kiva sanoa napakasti otsikossakin. Vaikka hakukoneet eivät noista välitäkään.
   Kiitos paljon Heidi pohdinnastasi. Ja mukavaa, erilaista talvea myös sinne Thaimaan auringon alle.

   Poista
 17. Ruotsissa bloggaus on muutenkin ammattimaisempaa ja isompi bisnes. Silti kolme kertaa päivässä kuulostaa hurjalta tahdilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin tämän postauksen myötä tarkistelemaan näitä juttuja.
   Nämä ovat tietoja vuodelta vuosilta 2013 ja 2015:
   Suomessa ja Tanskassa yli 100 000 lukijaa kuukaudessa keräävää blogia pidetään huippusuosittuna.
   Ruotsissa ja Norjassa suosituimmat bloggaajat pääsevät reilusti yli miljoonan lukijan.
   Mainitsemani Blondinbella lukee yli neljä miljoonaa ihmistä.
   Kun noita lukuja tarkastelee, niin suomalaisia blogeja lukevat vain suomalaiset. Ruotsalaiset ja norjalaiset varmasti lukevat blogeja kummastakin maasta.
   Ja tuollaisia lukuja keräävät ovat kaikki kyllä ammattibloggareita ja heillä on assistenttinsa ja valokuvaajansa.
   Ja tänä aamuna Blondinbella esittää matka-asunsa blogissa. Hän on matkalla New Yorkiin :)
   Kiitos Tuuli hyvästä kommentista ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 18. Otsikointi on kuule aidosti taitolaji, eikä se ole helppoa, vaikka olisi kirjoittanut 20 vuotta. Otsikko todella on oikeastaan jutussa tärkeimmistä tärkein. Sen avulla kirjoittaja myy lukijalle oman juttunsa.

  Ja superihanaa, että toit esillä myös taustatyön tekemisen ja taustojen tarkistamisen. Vanhan toimittajan sydän suorastaan pakahtuu. Mitä asiapitoisemmin bloggaaja kirjoittaa, sitä tärkeämpää taustatyö on - ja myös sitä hitaampaa työ on.

  Ja silloin kolmen postauksen päivätahti olisi aika tavalla jo mahdoton - ainakaan muun työn ohessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä osaat sisällöntuotannon ammattilaisena tiivistää hienosti. Otsikon avulla kirjoittaja myy lukijalle oman juttunsa. Hyvä pointti tällaiselle harrastajabloggaajallekin.

   Noihin taustatietoihin saa kyllä uppoamaan aikaa. Toisaalta se tekee tästä harrastuksesta myös niin mielenkiintoisen. Ja taustat pitää selvittää kunnolla, vaikka siihen aikaa meneekin. Ruudun takana on asiantuntijoita kuin myös lukijoita, joille asia on uutta, kummallekin pitää tarjota oikeata tietoa.
   Kyllä minä pidän tuota kolmen postauksen työtahtia aika mahdottomana, siihen tarvitaan jo tiimiä mukaan työskentelemään. Mutta ammattibloggaajilla on tiiminsä.

   Kiitos hienosta kommentista Rouva Sana <3
   Ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 19. Kiitos haasteesta Tuula! Otan sen mielelläni vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Tästäpä tuli kuin vahingossa haaste :) Kiva kun otat sen vastaan.
   Mukavaa viikonloppua Amsterdamiin!

   Poista
 20. Kiitos mielenkiintoisesta aiheesta. Minä postaan tällä hetkellä kahdesti viikossa. Jos en jaksa sitä tahtia, eipä hätää, vaihdan tahtia. Jos bloggaaminen alkaa ahdistaa, siitä katoaa ilo. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentistasi! Tuo kahdesti viikossa on hyvä postaustahti. Ja tämä vapaa-ajan bloggaaminen on siitä hyvä, että tässä mikään ei ole kiveen kirjoitettua. Bloggaaminen joustaa.
   Meille tulossa kiireinen viikonloppu yövieraineen, joten bloggaaminen taitaa jäädä tältä viikonlopulta.
   Hyvää viikonloppua sinulle :)

   Poista
 21. Mukavaa pohdiskelua bloggaamisesta ja voin yhtyä kanssasi mielipiteeseesi. Minua jäi kiinnostamaan nuo blogiyhteisöt. Miten niihin pääsee mukaan ja mitä se edellyyttää bloggaajata? Sitotuuko siinä johonkin jne. Mistä niistä olisi mahdollista saada lisää tietoa? Kaksi tai jopa kolme kertaa päivässä on todella hurja tahti. Siinä ei kyllä ennätä sitten muuta harrastamaan =D. Ihanaa ensimmäistä adventtia sinulle ja läheisillesi <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katinka! Blogiyhteisö tai blogiportaali, kumpaakin nimeä käytetään.
   Monissa kaupungeissa on omia blogiyhteisöjä - Turun yhteisössä Åblogit, olen mukana. Ja olen myös mukana 40+ blogit -portaalissa. Molempiin näihin pääsee tutustumaan vaikkapa klikkaamalla blogini sivussa olevia bannereita. Åblogit on Turun ja lähialueen blogimesta, se toimii vapaaehtoisvoimin. 40+ blogit on kaupallinen blogiyhteisö: "se kokoaa yhteen laadukkaat ja itsenäiset yli 40-vuotiaiden pitämät blogit. Edellyttää vakiintunutta lukijakuntaa ja että sosiaalisen median kanavat ovat hyvin hallussa". Hyviä sisällöntuottajia tarvitaan ja haetaan.
   Muita kaupallisia portaaleja ovat ainakin Lily.fi, Lifie.fi, Indiedays.com - näitä on muitakin, mutta nämä tulivat nyt mieleen. Kaikissa näissä on omat säännöt bloggaamisesta, kannattaa tutustua. Ja monissa kaupungeissa on Åblogien kaltaisia paikkakuntablogeja esim. Vaasassa.
   Ihanaa adventtiaikaa sinulle ja perheellesi <3

   Poista
 22. Olipa mukava postaus. Ja, aika hurjia määriä toiset postaavat.
  Rauhallista alkanutta adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kaisa! Näitä on joskus mukava tutkailla. Jatkoin vielä tuota Blondinbellan tutkailemista. Ruotsissa nämä huippubloggarit ovat erittäin suosittuja, jopa jossain oli väite, että suosituimmuudessa heti kuningasperheen jälkeen tulevat nämä huippubloggaajat. No, heillä on tiiminsä, jotka avustavat heitä. Mutta mielenkiintoisia juttuja kuitenkin.
   Rauhallista adventtiaikaa myös sinne toiseen rannikkokaupunkiin!

   Poista
 23. Tällaista hidasta harrastelijabloggaajaa ihan hengästyttää moiset postausmäärät =D

  Olen tässä viime aikoina harkinnut bloggaamisen lopettamista, kun tuntuu että blogini junnaa paikoillaan. Elämäni kun on vaatimatonta, eikä siinä ihmeempiä tapahdu, niin luontokuvat ja omat pöhkötkin pähkäilyni nousevat pääosaan ;)

  Vastavuoroisuus on kuitenkin se, mikä on saanut minut aina jatkamaan tätä päiväkirjamaista bloggaamistani. Kannustavat, lämminhenkiset kommentit ja se sanoinkuvaamattoman upea tunne, kun täältä blogimaailmasta onnistuu löytämään samanhenkisiä "sielunsiskoja" ja mahtavia persoonia ♥
  Onhan sekin tiettyä yhteisöllisyyttä, vaikka mihinkään blogiyhteisöön en kuulukaan :)
  On tämä vaan hieno ja elämää rikastuttava harrastus ja parasta tässä on se, että tätä voi tehdä juuri sillä tyylillä ja tahdilla kuin itselle parhaiten sopii.
  Aurinkoa alkaneeseen viikkoosi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tätäkin harrastelijabloggaajaa :)

   Lupaathan Ansku, että et missään nimessä lopeta bloggaamista. Luontokuvat ovat kuvien helmiä. Ja minusta on hienoa, kun osaa koota kertomukseksi omia ajatuksiaan. Se vaatii paljon pohtimista ja uskallusta. Jatka vain samaan tyyliin.
   Käy joskus lukemassa Stadin Friidua. Hänellä ei ole kuvia ollenkaan, mutta todella kiinnostavaa arkikuvausta.
   Blogimaailman yhteisöllisyyttä ovat kyllä muut bloggaajat ja vastavuoroisuus. Se tässä bloggaamisessa on niin hienoa.
   Tämä on hieno harrastus ja täällä on tilaa meille kaikille. Täällä saavat kaikki kukat kukkia ja kaikki tähdet tuikkia.
   Ihanaa adventtiaikaa, Ansku <3

   Poista
  2. Kiitos Tuula mielenkiintoisesta blogivinkistä!
   Ja kiitos jälleen kerran kannustavista ja kauniista sanoistasi ♥
   Lupaan jatkaa omalla, persoonallisella tyylilläni. Sinä olet kyllä yksi kirkkaimmista tähdistä joita täällä blogimaailmassa olen kohdannut ♥

   Poista
  3. Kiitos ihanainen Ansku sinulle niin kauniista sanoistasi!
   Ja jatketaan omalla tyylillämme kumpainenkin. Leena tuossa sanoi, että pitää olla hyvässä yhteistyössä itsensä kanssa. Minä sen oivallan niin, että pitää tehdä itsensä näköisiä juttuja. Ja niin me teemmekin.
   Stadin Friidu on vain niin hyvä esimerkki siitä, että kun hänen maailmansa on pienentynyt rollaattorin myötä, niin silti hän löytää mielenkiintoista kirjoitettavaa. Ihailen tuollaista taitoa.
   Kiitos Ansku, sinä osaat tuon taidon sanoa niin kauniisti <3 Luot valoa ympärillesi.

   Poista
 24. Tuula, kolme kertaa päivässä on niin vain jotenkin liikaa. Jos ja kun alkuakoina postasin parikin kertaa päivässä, moni pyysi, että tekisin harvemmin, että ehtivät käydä lukemassa. Edelleen uskon, että ideaalibloggaustahti lukijoiden ja ehkä jopa itsen kannalta on kolme kertaa vikkossa. Ja tiedän monia, jotka ehtivät lukea vain kerran viikossa ilmestyvät tekstit ja sitten he ihmettelevät, että 'mitä meiltä on mennyt ohi?' Minusta tärkientä on olla hyvässä yhteistyössä oman itsensä kanssa. Koska olen blogannut kohta kahdeksan vuotta tuhansia ja tuhansia tekstejä ja ottanut yhtä monia kuvia, voisin ihan hyvin lähteä kelluvaksi bloggaajaksi, joka voi blogata ihan milloin hutsittaa. Saisin enemmän aikaa Vapaaherraksi jääneelle puolisolleni, iäkkäälle äidilleni, joka asuu 350 kilometrin päässä sekä tyttärelle joka asuu toisessa suunnassa eli Hesassa. Myös oma kuntoilu lisääntyisi ja puutarha saisi taas ansaitsemaansa huomiota.

  Olen tehnyt tätä 50-60 tuntia viikossa lukemiset mukaan otettuna, joten olen selvästi antanut tämän viedä käytännössä koko elämäni. Paljon se on tuonut, mutta myös vienyt. Odotan milloin kuulen KLICK! Jotain koukuttavaa tässä on, koska vieläkin vain jaksan...

  Monia hyviä bloggausvuosia sinulle!

  VastaaPoista
 25. Minusta tuo 3 x päivässä on valtava määrä julkaisuja. Tuskin kenelläkään on aikaa lukea noita kaikkia postauksia. Mutta aika mainio on linjaus tuolla Blondinbellalla - aamulla asupostauksia, päivällä bisnespostauksia ja illalla perhepostauksia.
  Ja tuo mitä sanot, että on tärkeintä olla hyvässä yhteistyössä itsensä kanssa, se on mielestäni sitä, että kirjoittaa omannäköisiä juttuja.
  Sinun työmääräsi blogin eteen on valtava. Ja sitä arvostetaan. Sinulla on valtava lukijamäärä. Et turhaan ole Suomen suosituin kirjabloggaaja. Kahdeksan vuotta ja tuhansia tekstejä. Siinäpä tavoitetta :)
  Olet erittäin kunnianhimoinen, en osaa kuvitella sinua kelluvana bloggaajana :) Mutta pidä kuitenkin hyvää huolta itsestäsi. Bloggaaminen ja kirjojen lukeminen sinun tahdillasi on rankkaa työtä!
  Kiitos Leena hyvästä kommentistasi ja mukavaa viikkoa. Ja kiitos kannustavasta toivotuksesta! <3

  VastaaPoista
 26. Huh huh tahti Blondinbellalla on. Kävin kurkkaamassa hänen blogiaan ja ihan mielenkiintoiselta näyttää mutta tuollainen tahti ei kyllä minulta onnistuisi päivätyön ohessa mutta hän onkin ammattilainen ja apujoukot auttamassa.
  On viikkoja, että bloggaan 3 kertaa viikossa ja viikkoja, että postaus tulee lähes päivittäin. Riippuu aina elettävästä ajanjaksosta ja muusta kiireestä. Itselleni on tärkeää tehdä myös taustatyötä eli haluan tarkistaa tietyt jutut ja olla oikeellinen niissä.

  Mukavaa viikonloppua Tuula :)

  VastaaPoista
 27. Täytyykin taas käydä katsomassa Blondinbellan menoa, en laittanut sitä seurattavaksi, joten unohtui. Viimeksi Blondinbella oli New Yorkissa, kun kävin tsekkaamassa.
  Sinä olet kyllä ahkera bloggaaja! Ja teet vielä niin hyvää taustatyötä. Sille kymmenen pistettä! Tämä joulunaika tuntuu nyt vähän omissa postauksissa... no, voisihan sitä kauppakeskuksistakin kirjoittaa ��
  Kiitos Marjo! Mukavaa viikonloppua myös sinulle :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig