MOMENTS OF MY LIFE

BOOKBEAT - KIRJASTO TASKUSSA (KOKEILE KUUKAUSI ILMAISEKSI)*Yhteistyö BookBeatin kanssa 

Olen aina ollut aikamoinen lukutoukka. Jossakin vaiheessa olen ollut vähän harmissanikin, kun tämä somemaailma on vienyt aikaa rakastamiltani kirjoilta. En kuitenkaan ole halunnut luopua kummastakaan, en somemaailmasta kaikkine mausteineen enkä kirjoista. Onneksi löysin äänikirjat ja BookBeat -sovelluksen. Nyt minulla on kirjasto aina taskussa - kännykässä. Kun lukeminen ei onnistu, niin silloin kuuntelen. Olen edelleen koukussa kirjoihin, nyt ehkä enemmän äänikirjoihin. 

Kertaan vielä BookBeat -sovelluksen,  se on e- ja äänikirjojen tilauspalvelu, jossa saa kuukausimaksulla lukea ja kuunnella määrättömästi kirjoja. BookBeat on kirjojen Netflix tai Spotify, näin sitä voisi kuvailla. Kirjoja on palvelussa tuhansia niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin. Kirjat voi ladata myös offline -tilaan, jolloin kirjoja voi lukea tai kuunnella ilman nettiä, vaikkapa lentokoneessa. Ladatut kirjat eivät vie paljoa tilaa kännykän muistista. Kirjat voi tallentaa "omalle kirjahyllylle" odottamaan sopivaa luku- tai kuunteluhetkeä. Yllättävän monista kirjoista on olemassa sekä e -kirja että äänikirja. Voit vaikka aloittaa kuuntelemalla ja jatkaa lukemalla - tai toisinpäin.

Ja tässä erilaisia kirjasuosituksiani, nämä kirjat ovat tehneet minuun vaikutuksen. 
1. Mika Waltari - Sinuhe egyptiläinen

Olen lukenut joskus teini-ikäisenä Sinuhe egyptiläisen. Monta kertaa on tehnyt mieleni lukea se uudelleen, en vain ole saanut aikaiseksi tarttua paksuun opukseen. Vaan kun löysin kirjan BookBeatin tarjonnasta, niin päätinkin kuunnella kirjan. Ja mikä kuuntelukokemus se olikaan! Kirjan lukee näyttelijä Lars Svedberg ja hänellä on oiva kyky lukea kirjaa niin elävästi, että tuntuu kuin olisin välillä katsonut kiehtovaa näytelmää. Nyt kun olen kuunnellut monia äänikirjoja, niin olen huomannut miten hyvä lukija nostaa kirjan ihan uudelle tasolle. Näin tekee Svedberg. Onneksi toinen osa vielä odottaa kuuntelemistaan.

Suosittelen  kirjaa kaikille klassikoiden ystäville kuin myös historiallisista romaaneista pitäville. Sinuhe egyptiläinen on äänestetty Vuosisadan kirjaksi kulttuurigaalassa 18.10.20172. Clare Mackintosh - Annoin sinun mennä

Tämä on kirjailija Clare Mackintoshin upea esikoiskirja viime vuodelta. Kirjan lukee Krista Putkonen-Örn.
Uskomaton jännitysromaani ja samalla kaunokirjallinen teos. Kirja alkaa rauhallisesti, mutta sitten tapahtuu juonenkäänne... ja kirja on pakko kuunnella ahmien. Kirjailija osaa kuljettaa juonta ja tarina vie mennessään.
"Elämä on yksi hetki, tämä hetki ja hetkeen sisältyy iäisyys." Hetken herpaantuminen, lapsen kädestä irtipäästäminen kohtalokkaalla hetkellä. Ja auto vie pienen elämän mennessään. Poikansa menettänyt äiti pakenee suurta suruaan mökkiin Walesin rannikolle. Ja ennalta-arvaamattomuus jatkuu... 
Kirja on saanut huikeat arvostelut, enkä ihmettele. Iso suositus. 
3. Tommi Kovanen ja Jenny Rostain - Kuolemanlaakso

Kuolemanlaakso on pysäyttävä tarina jääkiekkoilija Tommi Kovasesta, joka sai aivovamman. Ja samalla se on tosielämän seilviytymistarina. Olen kirjoittanut blogikirjoituksen tästä kirjasta, se löytyy TÄÄLTÄ.  Kirja oli yksi tämän syksyn vaikuttavimpia lukuelämyksiäni. Ja siitä on tehty myös äänikirja. Kirja kuuluu ehdottomasti tänne suositeltavien äänikirjojen listalle. Lukijana on Antti Jaakola, kuulin hänen äänessään Tommi Kovasen äänen. Kirja on myös tarina siitä, miten kaikki elämässä voi muuttua silmänräpäyksessä.Satu Rämö - Islantilainen voittaa aina

Tänne suosittelemieni kuunneltavien joukkoon sopii hyvin myös ehkä inspiroivin matkakirja, jonka olen koskaan (lukenut) kuunnellut. Islantilainen voittaa aina -kirja avasi mahdollisuuden päästä "käymään" tässä mielenkiintoisessa ja taianomaisessa maassa. Kirjan lukee näyttelijä ja laulaja Sanna Majuri, joka on myös lukijana taitava.

Minusta on aina  ollut kiinnostavaa lukea maahanmuuttajien tarinoita uudessa kotimaassaan. Kauppatieteitten opiskelija Satu Rämö lähti vuonna 2003 vaihtoon Islantiin. Pienestä saarivaltiosta tuli myöhemmin hänen kotinsa. Rämö opiskeli kielen, löysi itselleen islantilaisen puolison ja perusti perheen. Koin oppivani paljon kirjaa lukiessani. Tässä kirjassa on henkilökohtaisia kokemuksia maasta ja mielenkiintoista yhteiskunnan tarkastelua sekä maan kulttuuria. Kiinnostava aihe kirjassa oli myös Islannin pankkikriisi ja sen seuraukset.  
4. Maaret Kallio - Lujasti lempeä ja Inhimillisiä kohtaamisia

Bookbeat -sovelluksesta löytyvät molemmat Maaret Kallion kirjat:  Lujasti lempeä (2016) ja Inhimillisiä kohtaamisia (2017). Molemmat kirjat ovat viisaita sanoja täynnä. Ja tarjoavat pohdiskeltavia asioita. Olen syntynyt aikana, jolloin ei ollut tapana tutkiskella itseään ja mieltään, eikä se nykyäänkään minulta oikein suju. Otan asiat vastaan sellaisina kuin ne tulevat. Nämä Maaretin kirjat eivät sorru pinnalliseen itsetutkiskeluun, vaan antavat oivalluksia jokapäiväiseen elämään, siksi näistä kovasti pidänkin. Ja niinkuin tuon jälkimmäisen kirjan nimikin jo kertoo: Inhimillisiä kohtaamisia, niitähän me ihmiset kaipaamme. Kohtaamisia kasvokkain ja se ei somessa onnistu. Kirjat lukee Maaret itse lempeällä äänellään.


Oletko sinä jo löytänyt äänikirjojen pariin?

Jos et, niin nyt kannattaa tutustua. BookBeat ei ole määräaikaan sidottu, vaan sitä voi käyttää kuukausimaksulla rajattomasti ja tilauksen voi lopettaa milloin vain haluaa. Käy rekisteröitymässä palveluun TÄÄLLÄ.  Saat lukijanani kuukauden mittaisen ilmaisen kokeilujakson. Jakson jälkeen voit päättää haluatko jatkaa sovellusta normaaliin 16,90 €:n kuukausihintaan.


Hyviä luku- ja kuunteluhetkiä! 
 - Tuula 

30 kommenttia

 1. en ole oikein oppinut äänikirjoihin; käytän niitä vain unilääkkeenä, erityisesti unettomina öinä.
  E-kirjat puolestaan kulkevat jatkuvasti mukanani - onneksi kirjaston valikoima on laaja ja monipuolinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänikirjat vaativat vähän totuttautumista, mutta kun kerran on niitten makuun päässyt hyvän lukijan kautta, niin ne ovat kerrassaan loistavia. Koukkuun jää. E-kirjoista tykkään myös.

   Poista
 2. Nappasin jo edellisen postauksesi jälkeen Bookbeatin itselleni. Ja sille tielle jäin. K:n kanssa olemme kuunnelleet jopa yhdessä pari äänikirjaa!
  Kiitos Tuula! Ja pirtsakkaa maanantaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kuluu myös BookBeat. Olen vieläkin ihastuksissani BookBeatin kirjatarjonnasta ja lisää sinne tulee jatkuvasti. Meillä tuo kippari on laiska kirjojen lukija, mutta jokusen äänikirjan hänkin on jo kuunnellut.
   Kiitos Leena! Ja pirtsakkaa maanantaita Amsterdamiin, jos nyt olet siellä kanavan varrella.

   Poista
 3. Äänikirjoja on tullut kuunneltua vain työmatkoilla, mutta tabletilla olen lueskellut myös e-kirjoja. Onhan se erilaista pitää kirjaa aidosti käsissään kuin läpyskäitä korvillaan.
  Äitini 86v.on lukenut paljon e-kirjoja, kun tabletilla saa fontin tarpeeksi isoksi. Nyt näkö on entisestään huonontunut, joten hänelle täytyykin suositella äänikirjoja:)
  Kuikauden kokeilujakso on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänikirjat ovat mainiota seuraa työmatkoilla - kokemusta on. Minä myös luen e-kirjoja, mutta tuntuu että nykyään kuuntelen mieluummin. Säästyvät vähän silmätkin, kun ei tarvitse tabletilla tai kännykällä lukea.
   Suosittelen ilolla äidillesi äänikirjoja. Niissä on niin hyviä lukijoita, että tuntuu kuin elokuvissa olisi.
   Olen samaa mieltä, tuo kokeilujakso on hyvä!

   Poista
 4. Mä en oo vielä päässyt äänikirjojen makuun. Jotenkin tykkään pitää kirjaa kädessäni. Mutta voisinkin ladata tuon sovelluksen ja testata ensi viikon lomareissulla :)

  Kivaa uutta viikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin luulin, että tavallista kirjaa ei mikään voita. Mutta kummatkin puoltavat paikkaansa. Ja lomareissulla on kiva kuunnella äänikirjoja, menevät pieneen tilaan :) Ja sitä valikoimaa kyllä löytyy joka makuun.
   Kivaa uutta viikkoa myös sinulle Tuija <3

   Poista
 5. Loistavia kirjoja ja Sinuhe oli jossain kohdin sen 13-vuotiaana luettuani, vuosia mielestäni paras kirja. Miehelle olisi tosi kiva nämä äänikirjat, kun matkaa taittuu kuitenkin töihin aina 100km päivässä. Mies tykkäsi ihan hirveästi yhdestä äänikirjasta, jota luki Ritva Valkama, olisikohan ollut Hotakaisen, mutta siten taas toinen äänikirja petti, eli se on niin paljon hyvästä lukijasta kiinni.

  Ihanaa uutta viikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielläkin Sinuhe -fani :) Se on kyllä niin huippukirja kuunneltunakin. Lars Svedholm saa sen kirjan elämään. Minä en ole sattunut yhtääkään äänikirjaa kuuntelemaan, jota Ritva Valkama lukisi. Hotakainen, täytyypä tarkistaa. Ritva Valkamahan on loistotyyppi, voin ihan kuvitella hänen ilmeikkään äänensä. Lukija on tärkeä äänikirjassa ja se on näissä uusimmissa oivallettu hyvin!
   Kiitos Tiia ja ihanaa uutta viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 6. Hienoa että on tuollaisia äänikirjoja! Mukavaa alkanutta viikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen niin samaa mieltä! Olin syksyllä kirjamessuilla ja siellä kuulin, että äänikirjojen suosion kasvu on ollut hurjaa, nehän rantautuivat meille vasta muutama vuosi sitten. Ja tarjonta kasvaa koko ajan. Monet uutuuskirjat pyritään julkaisemaan yhtä aikaa perinteisenä kirjana ja äänikirjana.
   Kiitos Päde ja mukavaa alkanutta viikkoa myös sinne <3

   Poista
 7. Minä olen vähän kalkkis, kun en ole vielä kokeillut äänikirjoja, ja e-kirjaakin vain yhden pienen lukuhetken verran. Perinteinen kirja on tähän asti ollut mun juttu. Äänikirja voisi olla autossa muuten jees, mutta en halua olla silloin kuulokkeet korvilla, koska se sulkee liikenteen äänet pois. Kotihommia puuhastellessa tai omilla kävelylenkeillä äänikirja sen sijaan voisi toimiakin :)

  Ihanaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sinä mikään kalkkis ole :) Äänikirjat vain tarvitsevat sen oman totuttautumisajan. No, nyt päästiin toiseen minulle rakkaaseen aiheeseen eli kuulokkeisiin. Käytän autoa ajaessani langattomia Sudion TRE -nappikuulokkeita. Niissä on täydellinen äänenläpäisy, joten voi kuunnella äänikirjoja ja samalla seurata ympäristön ääniä. Se tuo liikkumiseen turvallisuutta ja mukavuutta.
   Kiitos kivasta kommentista Tuula ja ihanaa viikkoa myös sinne <3

   Poista
 8. Nolona myönnän, että en ole ehtinyt kohta vuodessa kuunnella kuin 6 kirjaa. Olen koko ajan menossa tai sitten tämä some vie aikaa. Kuusi kirjaa on kuitenkin 6 kirjaa enemmän kuin edellisenä vuonna :)
  Ihanaa viikkoa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä Outi olet kiireinen nainen, työn ja harrastusten ympäröimä. Ymmärrän, että kuuntelemisesi on jäänyt vähäiselle. Ja some vie aikaa, sinä kun olet täällä vielä niin aktiivinen (sille peukku!)
   Mutta 6 kirjaa vuodessa on kuitenkin kirja kahdessa kuukaudessa. Hyvä tulos!
   Ihanaa viikkoa myös sinulle Outi <3

   Poista
 9. Äänikirjat olisivat mainioita vaikka mökkimatkoilla, mutta miten lie en ole niihin oppinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänikirjat ovat todella mainioita vaikka mökkimatkoilla. Minä kuuntelen aina bussissa Turusta Helsinkiin äänikirjaa ja matkat menevät nopeasti ja kuin huomaamatta.
   Ja oppia ikä kaikki :)
   Mukavaa viikkoa Ansu <3

   Poista
 10. Minulla ei ole mitään kokemusta äänikirjoista. Eikä taida tullakaan, kun vierastan kaikenlaisten kuulokkeiden käyttöä. Annan aina nekin korvanapit jollekin muulle jotka tulevat puhelimen mukana.
  Sitävastoin luen aina kirjoja ja yöpöydällä on aina pino. Illalla ennen nukahtamista on pakko lukea edes muutama rivi, muuten ei osaa nukkumaan ruvetakaan.
  Tuo Annoin sinun mennä-kirja oli tosi hyvä.
  Mukavaa tammikuuta sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla noitten langattomien kuulokkeitten myötä nousivat äänikirjat ihan uuteen sfääriin, kun kirjoja voi kuunnella missä vain. Imuroiminenkin käy sutjakkaammin kuulokkeet korvissa. Mutta joka tapauksessa lukeminen kaikkinensa on kivaa - joko kirjaa lukien tai kuunnellen.
   Kiitos mukavasta kommentista ja hyvää tammikuuta myös sinulle <3

   Poista
 11. Minulla on myös käytössä Bookbeat ja voin myös suositella sitä. Tosi kivaa kuunnella kirjoja, toisilla lukijoilla on vain niin kiehtova ääni! Kiitos kirjavinkeistä! Minäkin olen teininä lukenut Sinuhen ,voisi olla aika lukea uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siellä BookBeatin käyttäjä :) Ja kuuntelija. Minun kuuntelemisnautintoni kyllä ratkaisee lukijan ääni. Onneksi nykyään on todella monia hyviä lukijoita kirjoilla. Ja Lars Svedberg Sinuhen lukijana tarjoaa mahtavan kokemuksen.
   Kiitos Matkatar ja nautittavia kuunteluja sinulle!

   Poista
 12. Book Beat oli minulla koekäytössä jo aiemmin syksyllä ja Maaret Kallion lukema kirja teki vaikutuksen. Kuuntelin myös jonkun jännärin, mikä oli mukavaa vaihtelua puuhastelun ohessa. Automatka Turusta kotiin ei ole koskaan sujunut niin sutjakasti kuin kuunnellessani Inhimillisiä kohtaamisia. Blogiyhteistyöstä Book Beatin kanssa haaveilen. Hyvää alkanutta vuotta! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaret Kallion on alallaan loistava kirjailija. Ja hänen äänensä sopii hyvin lukemaan. Kirjat ovat todella hyviä luettuina. Ja jännärit sopivat hyvin kuuntelemiseen. Olen jossakin postauksessani tuonut noita jännäreitäkin esiin.
   Toivon sinulle onnea, että BookBeat huomaa sinut! Kannattaa arvostella / analysoida joitain kirjoja. Hyvää vuotta 2018 myös sinulle!

   Poista
 13. Äänikirjat ovat todellakin monille kirjojen ystäville ihan pelastus! Esimerkiksi vanhusten parissa niitä pitäisi hyödyntää enemmän, kun ei näe enää lukea ja silti kaipaa tekemistä ja lukemista. Täytyykin tutustua tuohon Book Beatiin enemmän ja pohtia, voisiko työssä sitä hyödyntää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänikirjat ovat todella loistava juttu vanhuksille. Cd:lle luettuja kirjoja varmasti kuunnellaan paljonkin vanhusten parissa. Tämä suoratoistotekniikka tarjoaa myös mahdollisuuden liikkumiseen, joten jos vanhuksella on kännyykkä tai tabletti, niin tämä BookBeat antaa enemmän, kun vielä koko kirjasto on saatavilla aina.
   Kiitos paljon sinulle ja hyvää viikkoa!

   Poista
 14. Maaret Kallion ja Tommi Kovasen kirjan olen lukenutkin😊En vielä ole oikein löytänyt äänikirjamaailmaa. Ehkä rakastan liikaa kirjaa lukiessa hiljaisuutta, mutta ehkäpä joskus!Kivaa viikonloppua💕💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaret Kallion ja Tommi Kovasen kirjat ovat hienoja myös perinteisinä kirjoina.
   Minäkin joskus kuvittelin, että äänikirjat eivät ole minun juttuni, mutta kuinkas kävikään. Nyt olen niihin täysin hurahtanut, kun ne antavat mahdollisuuden tehdä muutakin kuunnellessa. Ehkäpä joskus käy sinullakin niin :)
   Kiitos Kristiina ja mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 15. Mä edelleen kapinoin äänikirjoja vastaan, kirja on niin ihana avata! Tuo Annoin sinun mennä oli kyllä hyvä ja luin joulukuussa hyvin samantyylisen kirjan tai samanhenkisellä juonella nimeltään Kun jää pettää alta. Suosittelen! Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on ihana avata, minä myönnän sen. Mutta äänikirjat tosiaan tekevät tilaa myös muulle tekemiselle... minä imuroinkin kuunnellessani.
   Kiitos sinulle hyvästä kirjavinkistä, laitoinkin sen lukulistalleni.
   Kiitos Katja ja mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig