MOMENTS OF MY LIFE

JOULUMYYJÄISISSÄJo sanassa joulumyyjäiset on lempeä kaiku. Minä en ollut käynyt joulumyyjäisissä vuosikausiin, mutta nyt sain kutsun kahdelta ystävältäni, Irmeliltä ja Lissulta, tulla mukaan Partioäitien järjestämään joulumyyjäistilaisuuteen Turun Raunistulan seurakuntatalolle viime viikon torstaina. Ja ilolla lähdin mukaan.Ensimmäinen pöytä oli täynnä kerrassaan kauniita käsitöitä. Turun Sydänyhdistyksen naiset olivat tehneet nämä upeat neuletyöt. He saavat langat ilmaiseksi ja kutovat näitä taidokkaita neuletöitä eri tilaisuuksiin. Myyntirahat menevät Turun Sydänyhdistykselle.


Pöydän ympärillä riitti kuhinaa, joten kuvaaminen oli vähän hankalaa. Olisin mielelläni ostanut näitä Kätyri-tumppuja, mutta nämä olivat ainoat ja olivat aikuisten kokoa. Meillä suvun pikkuväki on kovasti innostunut Kätyri-hahmosta ja näitä olisi ollut kiva paketoida joulupaketteihin. Tässä pieni vinkki Turun Sydänyhdistyksen taitaville neulojille :)
Ja toinen pitkä pöytä notkui herkullisia leivonnaisia. Minäkin ostin kotiin viemiseksi taatelikakkua.  Ajattelin, että se on hyvin säilyvä kakku. Mutta eipä säilynyt! Se popsittiin kotona kahvin kanssa alta aikayksikön. Oli muuten hyvää!

Ja joulumyyjäisissä myös kahviteltiin. Myyjäisiin sisältyi pieni viiden euron sisäänpääsymaksu ja sen edestä oli kyllä kauniisti katetussa kahvipöydässä monenmoista herkkua.
Mokkapalat tuntuvat kokeneen taas uuden tulemisen leivonnaisissa,  enkä yhtään ihmettele. Nämä sulivat suussa. Eikä ilta kahvitarjoiluun päättynyt, vuorossa oli vielä muotinäytös ja arpajaiset. 
Arpajaisissa ei onnetar ollut minulle suosiollinen, vaikka voittoja oli pilvin pimein. Mutta muotinäytökseen... Marjo Sjöroosin Fashion teamin upeat mannekiinit esittelivät turkulaisen Pieni kauppa - muotiliikkeen kauniita asuja ja laukkuja. Pst. Pieni kauppa -liikkeellä on myös facebook-sivut. Joulumyyjäiset olivat monien vuosien jälkeen kiva kokemus. Myyjäiset olivat uudistuneet mukavaksi tapahtumaksi. Tässä vielä upeat mannekiinit iltapuvuissa.

Ja tuttujakin tapasin vuosien takaa, se vielä antoi illalle lisähohtoa. 
Olipa mainio ilta! 

Joulua kohti mennään. Hyvää uutta viikkoa kaikille! 

- Tuula 


Oletko sinä jo käynyt joulumyyjäisissä? 

40 kommenttia

 1. Ihania käsitöitä siellä on ollut myynnissä. Upealta näyttää myös muotinäytös.
  Mukavaa alkanutta viikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä niin ihailen noita käsitöitten tekijöitä. Minulla ei noin hienot jutut onnistu.
   Tuo muotinäytös oli kuin piste i:n päällä. Hienosti järjestetty tapahtuma.
   Kiitos Outi ja sinulle myös mukavaa viikkoa Outi <3

   Poista
 2. En ole vielä käynyt, mutta eilisessä blogikirjoituksessani kuvailin ahdistusta messukäynnillä, joka on vähän vastaava tapahtuma kuin myyjäiset tai markkinat.
  Oikein kivaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin lukemassa postauksesi. Ymmärrän ahdistuksesi, vaikka itse en sellaista tunnekaan. Ja on olemassa mielettömän hyviä markkinoita esim. Turun Keskiaikamarkkinat, siellä ei voi ahdistua, siellä kulkee hymy huulilla vähän jokainen.
   Kiitos kommentistasi ja mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 3. "Joulumyyjäisillä on lempeä kaiku", totta. Olen jouluihminen ja käyn joka vuosi myyjäisissä. Ostan yleensä käsitöitä, en niinkään herkkuja.

  Parhaat myyjäismuistot ovat Berliinin joulutoreilta muutama vuosi sitten sekä New Yorkin jouluiset kaupat vuonna 2011. Käsittämättömän kaunista!

  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet jouluihminen :) Tänä vuonna saat tehdä joulun uuteen kotiinne. Hienoa!
   Olen ollut myös Saksassa joulutoreilla - Hampurissa ja Bremenissä. Raatihuoneentorit ovat tunnelmaa täynnä ja ilmassa tuoksuu hehkuviini.
   Ja olet ollut myös New Yorikissa joulun aikaan. Minä olen vain elokuvissa niitä tunnelmia katsonut.
   Kiitos paljon kivasta kommentistasi ja hyvää alkanutta viikkoa, Marjatta <3

   Poista
 4. Itse en oikein ole joulumyyjäisten ystävä, kun olen huono ostamaan mitään, mitä en oikeasti tarvitse, ja jos en osta, tulee huono omatunto, kun toiset on kumminkin nähneet kovasti vaivaa. Mutta yleensä kyllä joku kuivakakku tai muu leivonnainen muodon vuoksi päätyy mukaan. Sellainen, jota ei tule itse tehtyä, mutta tekee kauppansa kotona.

  Mutta siinä olet kyllä oikeassa, että joulumyyjäisillä on lempeä kaiku. Ja tunnelma on yleensä leppoisa ja kiireetön, vaikka oliskin tupa täynnä porukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leivonnaiset taitavat olla myyjäisten parhainta antia. Minä olisin tällä kertaa ostanut nuo kätyri-tumputkin, jos niitä olisi ollut lapsille myynnissä.
   Tuosta kiireettömyydestä myös minä nautin. Tällä kertaa tapasin vielä tuttuja vuosikymmenien takaa, joten myyjäiset täyttivät tehtävänsä mainiosti.
   Kiitos Annukka ja mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 5. Joulumyyjäisissä on ihana käydä. Aina en edes osta mitään, mutta tykkään kierrellä katselemassa mm. taidokkaita käsitöitä. Oikein odotan, että Helsingin joulumyyjäiset ja -tapahtumat alkavat. Mukavaa viikkoa Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mitä sanot on niin totta, on kiva katsella ja ihailla noita taidokkaita käsitöitä. Ja jos sopivat löytyvät, niin voi ostaa mukaansa.
   Helsingissä taitaa olla paljon joulumyyjäisiä. Kyllä niitä täällä Turussakin on, mutta huonosti olen osallistunut. Nämä olivat jo siksikin kivat, kun pyydettiin mukaan. Ja joulutapahtumia, niitäkin löytyy täältä Turusta paljonkin, mutta luulen, että jäämme kyllä jälkeen noista Helsingin tapahtumista. Nyt täytyy ryhdistäytyä ja tutkailla ja käydä katsomassa Turun joulutapahtumien tarjontaa.
   Kiitos Belladonna, että aktivoit mieltäni. Mukavaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 6. Kivat kuvat joulumyyjäisistä!
  Joulumyyjäisissä on mukava käydä. Niissä on ihana jouluinen tunnelma.
  Mukavaa maanantai päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari!
   Nyt taas huomasin, että viihdyin joulumyyjäisissä; liian monta vuotta olen hukannut :)
   Tuolta saa jouluntunnelman mukaansa.
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle <3

   Poista
 7. Itse en ole vielä tänä vuonna ehtinyt joulumyyjäisiin. Tosin niitä varmaan vasta alkaa enemmän olemaankin. Niissä pääsee mukavasti joulutunnelmaan ja on ihana katsoa mitä kaikkea ihanaa löytyy. Tuollakin näytti olevan mm. herkkuja ja söpöjä lapasia.

  Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ollut kiireitä pikkumiehen kanssa, joten ymmärrän, että joulumyyjäiset vielä odottavat. Kyllä niitä myyjäisiä alkaa tulla lähempänä joulua varmasti niinkin paljon, että tulee valinnan vaikeus mihin niistä menisi. Yleensä nuo käsityöt tuolla myyjäisissä ovat aikamoisia käsityön mestarinäytteitä. Hienoja! Ja herkkuja oli monenlaista... itse ehdin tuohon herkkupöytään vähän myöhään, jotkin tuotteet oli jo myyty loppuun.
   Ihanaa joulun odotusta myös sinne <3

   Poista
 8. Joulumyyjäiset ovat vielä käymättä. Innolla odotan Lappeenrannan linnoituksen joulumarkkinoita, ihan tunnelman vuoksi. Mukavaa päivää sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lappeenrannan linnoituksen joulumarkkinat! Onpa hieno paikka joulumarkkinoille. Jo paikassa on niin paljon mielenkiintoista. Voin vain kuvitella, että siellä on hieno tunnelma.
   Kiitos Tiina ja mukavaa alkanutta viikkoa <3

   Poista
 9. Kivat joulumyyjäiset.
  Minä en ole käynyt vuosiin joulumyyjäisissä. Sen verran on viimeaikoina tullut leivottua koulun erilaisiin myyjäisiin, että myyjäiset ovat vähän out toistaiseksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo olivat kivat ja ainakin minulle vähän uudenlaiset joulumyyjäiset.
   Ymmärrän hyvin tuon sinun kulmasi :) Poikien äitinä olet varmasti saanut leipoa yhteen jos toiseenkin tilaisuuteen leivonnaisia. Se on kova jobi!
   Kiitos Rva Kepponen ja mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 10. Voi joulumyyjäisissä on niin ihana käydä :)Iloa viikkoosi TUula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulumyyjäisissiä on kyllä ihan omanlaisensa tunnelma, sen taas totesin.
   Ja tuolla oli vielä niin mahtava tuo kahvipöytä. Sallin itseni oikein herkutella :)
   Iloa myös sinun viikkoosi, Kaisa <3

   Poista
 11. Eikä aivan ihanat nuo Kätyri-lapaset! <3 Itse en ole tainnut käydä joulumyyjäisissä sitten lapsuuden, joka vuosi on mielessä, mutta aina jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Kätyri-lapaset olivat niin kivat. Laitoinkin terveisiä eteenpäin, että näistä tykättäisiin enemmänkin. Minullakin on muistikuvia lapsuuteni joulumyyjäisistä, silloin taisi olla noita tapahtumia sen verran vähemmän, että niissä käytiin joka joulu. Nyt on kulunut vuosia kun viimeksi olen ollut, vaan nyt taas "avasin" perinteen.
   Kiitos Jonna ja mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 12. Parit joulumarkkinat ja-myyjäiset onjo kierrelty. Niissä on tosi kiva tunnelma ja aina jotakin löytyy itselle tai pukin konttiin. Ja saa herkutella kahvilla ja ensimmäisillä joululeivonnaisilla! Yleensä ostan aina myös herkkuja kotiin, ruisleipää ja joululimppua ainakin. Myös Tallinnan joulutorilla on tullut käytyä ja ehkä seuraavaksi Prahan joulutunnelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet jo ehtint joulumyyjäisissä kierrelläkin. Ja niinkuin sanot, niissä on kiva ja leppoisa tunnelma. Ja kivoja käsitöitä! Minua jäi vähän harmittamaan, kun en saaristolaislimppua ostanut, sitäkin oli myynnissä.
   Tallinnasta olen nähnyt kuvia jouluvalaistuksessa ja on se upea! Ja Praha jouluun pukeutuneena, oi, voin vain kuvitella, miten upea Praha on jouluasussaan. Jos ja kun Prahaan menette joulua ihastelemaan, niin blogitarinaa siitä toivon.
   Kiitos Eeviregina ja mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 13. Myyjäisissä en ole vielä ehtinyt tänä syksynä pistäytyä mutta varmasti ennen joulua kyllä jossain käyn. Kivoja käsitöitä ja nuo Kätyri-lapaset - wau!
  Itse käyn kannatuksen vuoksi ja myyjäisistä tulee hyvä mieli.
  Mukavaa alkanutta viikkoa Tuula :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatuksen vuoksi on loistava syy käydä myyjäisissä! Sinä ehdit moneen paikkaan sen tiedän, varmasti myyjäisiinkin. Nuo Kätyri-lapaset olivat tosi hauskat!
   Kiitos Marjo ja hyvää viikkoa!

   Poista
 14. Joulumyyjäisissä kiertelystä tulee minulle se joulufiilis. Mukavia tapahtumia riittääkin näin joulunalla ihan kivasti. Joskus olen itsekin ollut myyntipöydän takana. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä myyjäiset ovat tosiaan kivoja joulufiiliksen tuojia. Joulumyyjäisiä riittää joulun alla ja se on hyvä se. Sinä olet ollut myyntipöydän takana, hienoa!
   Kiitos Anni ja mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 15. Joulumyyjäisissä on kiva käydä sielläkin näyttää olla kaikea kivaa myynnissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulumyyjäiset joulun alla varmasti kuuluvat monen ohjelmaan. Minä siellä kävin monien, monien vuosien jälkeen ja tykkäsin tunnelmasta ja tuotteista!
   Kiitos Ritva ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 16. Ihanai pöllövanttuita sekä iltapukuja<3 Pitääkin googlata tuo Pieni kauppa. Aina jos olen kotipitäjässä käymässä, olen myyjäisissä. Tällä saarella on muut huvit, ei niin perinteiset.

  Mukavaa marrasviikon jatkoa sinulle Tuula!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita pienten ihmisten lapasia siellä olikin toinen toistaan ihastuttavampia. Tuo Pieni Kauppa on Turussa Itäisellakadulla ja sieltä löytyy niin arki- kuin juhla-asujakin. Ja myös isoja kokoja. Minäkin vasta nyt myyjäisissä tutustuin tuohon liikkeeseen. Siispä jos muualle käyt, niin myyjäisiin...
   Kiitos Leena ja mukavaa marraskuun jatkoa sinne saarelle <3

   Poista
 17. onpa siellä ollut paljon kaikkea ihanaa!

  VastaaPoista
 18. Mä tykkään käydä myyjäisissä, ostan yleensä kaikki laatikot ja joululeivonnaiset sieltä.
  Olipa teillä paljon tarjottavaa kahvipöydässä. Mahtavia käsitöitä ja kattelin vähän kakkujen hintoja, ei minusta kalliita.
  En ihmettele jos taatelikakkusi hävisi kahvin kera jonnekin :)

  VastaaPoista
 19. Onnistunut tilaisuus ja hieno kuvaraportti !

  Vai niin sille taatelikakulle pääsi käymään :D Upeat leivonnaiset ja käsityöt -
  ja vielä muotinäytöskin päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Rita!
   Taatelikakku maistui :) Vuosi oli vierähtänyt, kun sitä viimeksi oli ollut tarjolla.
   Myyjäisten anti oli mukava. Ja siellä viihtyi.
   Hyvää loppuviikkoa sinulle!

   Poista
 20. Uskomatonta, miten ihmiset jaksavat tehdä kaikkea myyjäisiin. Arvostan tosi paljon tuollaista toimintaa. Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta. Myyjäisissä tulee esiin yhteisöllisyys. Vapaaehtoisvoimin saavat aikaan hienon tilaisuuden. Kaikki ahkerat tekijät ja toimijat. Sinä sanot juuri oikeat sanat, tuo on arvostettavaa toimintaa.
   Kiitos paljon Ansu ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 21. Arvaas kuka haluaisi ihan itselleen tuollaiset Kätyri lapaset. ;) Ihanaa viikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne olisivat sopineet juuri sinulle. Sinä taruhahmoja rakastava, ihana Tiia!
   Ja koiran kanssa ulkoillessakin olisivat olleet kivat.
   Kiitos Tiiaseni ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig