MOMENTS OF MY LIFE

ROCK OF AGES - KASARIMUSIKAALI TURUSSAOlimme Espoossa alkuviikon pikkuväkeä moikkaamassa  ja sieltä tuiskussa ja tuulessa ajelimme takaisin Turkuun. Emme ehtineet edes kotona käydä vaan kiisimme suoraan Domino -teatteriin katsomaan syksyn musikaalitapahtumaa Turussa eli Rock of Ages -musikaalia. Täytyy tunnustaa, että ennen musikaalia olimme pitkästä päivästä vähän väsyneitä, mutta loistava esitys kyllä herätti ja piristi.


Oli kuin Turkuun emme olisi tulletkaan, vaan suoraan Sunset Stripin musiikkibaariin Los Angelesiin ja 80-luvulle - lavastus oli todella toimiva. Siitä kiitos Teemu Loikkaalle. Ja tunnelma alkoi heti sähköistyä, kun rockbändi saapui paikalle ja savukone käynnistyi.

Rock of Ages -musikaalissa on kehystarina, mutta samaan aikaan se tuntuu konsertilta. Kaksi nuorta - rocktähteydestä haaveileva komea Drew (Mikael Saari) ja näyttelijänurasta haaveileva maalta kaupunkiin tullut, suloinen Sherrie (Anna Victoria Eriksson) kohtaavat toisensa Sunset Stripillä. Ja rakastuvat. Vaan molemmat joutuvat kulkemaan ensin omat koukeroiset polkunsa.

Mikael Saari on tullut tunnetuksi Vuoden 2016 Uuden Musiikin kilpailussa, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Hyvänen aika, millainen rocktähti musikaalissa Mikaelista kuoriutuukaan. Hänellä on omaperäinen ja aivan mielettömän hieno ääni. Ja tätibloggaajankin silmissä Mikael roolissaan Drewnä on  makeaa katsottavaa.


Sherrie (Anna Victoria Eriksson) laulaa kuin enkeli. En parempaa vertausta keksi, vaikka rockmusikaalista onkin kyse. Hän on opiskellut Göteborgin Balettiakatemian musiikkilinjalla. Ja tähän kohtaan sopii sanoa, että minusta Drewn ja Sherrien upeat duetot olivat ihan kansainvälistä tasoa.
Lonny Barnett (Aki Louhela) toimi musikaalin kertojahahmona. Louhela sopii rooliinsa mainiosti. Hän osaa olla rääväsuinen ja hillitön koomikko. Mutta hänellä on myös komea ääni, joka soveltuu hienosti rockklassikoihin.


Musikaalin keskeisenä tapahtumapaikkana on musiikkibaari, paheellinen ja nuhjuinen sellainen. Musiikkibaarin ylle tulee tummia pilviä, kun se uhataan purkaa hienon ostoskeskuksen tieltä. Henkistä taistelua käydään valtaeliitin ja Sunset Stripillä viihtyvän boheemiyhteisön välillä.

Isä  ja poika joutuvat vastakkainasetteluun. Musikaalin edetessä poika Franz (Tuukka Raitala)  haluaisi säilyttää miljöön. Isä  Hertz (Olli Rahkonen) taas rakentaa uusia ja komeita rakennuksia.  Katsokaapa Franzin hienoja muuveja lavalla. 

Mikko Kouki on ohjannut tämän särmikkään ja vauhdikkaan esityksen. Musikaalissa on energiaa ja menoa sekä loistavia laulusuorituksia ja hengästyttäviä tanssikohtauksia. Ensemble tanssiryhmään kuuluvat: Sofia Arasola, Reetta Korhonen, Kiira Kilpiö, Saara-Elina Partanen, Tuukka Raitala, Pauliina Saarinen. Reija Wäre on suunnitellut hienot koreografiat ja ne esitetään taitavasti. Notkeutta ja taituruutta on tanssijoilla. Tanssinystävänä näitä oli ilo katsella. Lavalla oli seksiä, tanssia, teatteria ja rocknrollia!

Kapellimestari Ville Vihkon viisihenkinen bändi soittaa komeasti, bändissä on ammattilaiset asialla. Muutamat biisit saavat melkein sukat pyörimään jaloissa, on se niin hienoa tykitystä. Ja "Final Countdown" sykähdytti! Ja balladit olivat kuin puhdasta kultaa. Osa lauluista lauletttiin englanniksi osa suomeksi, joka palveli hyvin tarinankuljetusta.

Laulavista näyttelijöistä haluaisin vielä tuoda esiin Dennis Dupreen (Mika Kujalan), musiikkibaarin pitäjän, hänen hieno äänensä säväyttää. Ja  Justice Charlier (Pauliina Saarinen) ilahduttaa kauniilla ja voimakkaalla äänellään. Stacee Jaxx (Veeti Kallio) raivostuttavana rokkikukkona ihastuttaa myös. 

Domino-teatterin lavalle tuotiin mainiosti 80-luku. Ajan mieletön musiikkianti: Bon Jovi, Twisted Sister, Whitesnake, Survivor,  Europe, Poison... ja se muoti! 


Isot tukat ja vielä isommat tukat, olkatoppaukset, nahkarotsit, minishortsit... Ja Lonny käytti camel toe - paitoja. Eräs tarkkasilmäinen katsoja laski, että hänellä oli niitä neljä erilaista näytöksessä. Kiitos pukusuunnittelija Tuomas Lampiselle oivaltavista ideoista.  


Käsiohjelma on hieno, niinkuin aina Turun Kaupunginteatterin käsiohjelmat. Kiitos Siiri Liitiä. 

Minä niin nautin aikamatkastani 80-luvulle! 

- Tuula 

  Mikä on ollut sinun mielestäsi parasta 80-luvulla? 

Kun katson tästä päivästä 80-luvulle, niin ihan ensimmäisenä mainitsen Internetin. Ja yksi niitä maailmanhistorian parhaita bändejä on Queen ( on edelleenkin). Ja vaatteissa tykkäsin korkeavyötäröisistä farkuista ja housuista. Oli kiva laittaa pusero housujen sisään. Minulla oli silloin vyötärö :) 

Turun Kaupunginteatteri on blogini yhteistyökumppani. 
Kuvat: Otto-Ville Väätäinen / Teatterin kuvapankki

Turun kaupunteatterin ohjelmatarjontaa voit katsoa TÄÄLTÄ

20 kommenttia

 1. Ihana 80-luku, vaikka olinkin niin nuori silloin...Queen on tosiaan hyvä...samaten muutkin mainitsemasi yhtyeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olit niin nuori silloin :)
   Se oli kyllä mainiota aikaa. Minäkin otin silloin ensimmäisen ja ainoan permanenttini. Valtava tukka ja olkatoppaukset... Se oli ihanan liioittelevaa aikaa.
   Kiitos Satu ja hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 2. Tämä on hyvä leffanakin, oletko nähnyt sen?
  Olisipa mukavaa nähdä tämä musikaali myös.
  Ihanaa torstaita Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitää tunnustaa, että en tiennyt ennen tätä musikaalia, että tästä oli tehty elokuvaversiokin. Ja jopa Tom Cruise on siinä leffassa...
   Olet sinä aikamoinen leffafriikki! Yllätit taas minut.
   Jos ja kun sinulle tulee mahdollisuus tulla Turkuun, niin suosittelen tätä musikaalia.
   Hyvää loppuviikkoa Outi ja paranemisia sinulle <3

   Poista
 3. Ihana arvostelu, olen samaa mieltä musikaalista! Kävin katsomassa sen viime viikolla ja voi miten nautinkaan. Yhtäkään heikkoa laulajaa ei ole mukana, vaan kaikkien laulusuoritukset olivat suuri ilo korville. Tosi energinen, hyvin rytmitetty ja muutenkin toimiva paketti, ei käynyt aika pitkäksi! Kiva, että sinäkin viihdyit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Linnea kivasta kommentistasi! Minä olen kanssasi samaa mieltä, kaikki musikaalin laulajat ovat loistavia. Ja niinkuin sanot - koko paketti toimi ja oli energinen ja innostunut. Ja tuo innostuksen tunne tarttui katsojaankin. Innostunut olotila on jatkunut vielä tänäänkin :)
   Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 4. Kuulostaa tosi katsottavalta musikaalilta:) Tämä musikaali ei ollut minulle tuttu,mutta nytpä tiedän mistä kyse;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä niin katsottava musikaali. Hienon esityksen on tehnyt Turun Kaupunginteatteri. Kunnianhimoisen, mutta onnistui siinä hyvin. En myöskään tuntenut musikaalia aikaisemmin, esimakua sain siitä, kun kävin aikaisemmin syksyllä lehdistötilaisuudessa. Ja tutkailinkin sitten aihettta lisää.
   Kiitos paljon Jael kommentistasi ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 5. Kuvistakin jo saa tosi lennokkaan ja menevän fiiliksen! Musikaalissa en muuten ole varmaan koskaan virallisesti käynyt, vain kabereessa Pariisissa. Voisikin olla virkistävää pistäytyä täällä kotimaassa musikaalissa :)

  Itse synnyin 1983, joten 80-luvulla mulle parasta on ollut hyvä ja huoleton lapsuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hieno sana musikaalille - lennokas. Ja sitä se oli. Tanssikohtauksetkin olivat aikamoista akrobatiaa. Minäkin olen käynyt kabareessa Pariisissa :)
   Sinä olet elänyt huoletonta lapsuutta 80-luvulla. Minä elin iloista 80-lukua nuorena aikuisena. Silloin tuli kolmas kanavakin televisioon :D Mutta eipä silloin kanavia kaivattu :)
   Kiitos kivasta kommentista Salka ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 6. Oi, sä oot jo ehtinyt, kun mä vasta suunnittelen... mutta tunnustukseen on vastattu Oli aika -blogissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :)
   Hienosti olit vastannut tunnustukseesi. Siinä oli monta hyvää ohjetta!
   Kiitos Titta ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Nyt kun aikaa on vierähtänyt jo tovi 80-luvusta, niin sitä ilolla katselee. Kaikki oli jotenkin silloin komeaa ja värikästä. Tukat, vaatteet...
   Voi muistoja...
   Kiitos Sussi! Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 8. Voi että, tämä olisi varmasti hyvä, harmi kun ei Turkuun kykene nyt lähtemään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, ei kaikkeen ehdi :) Vaikka sinäkin olet kyllä aikamoinen superäiti ja monessa mukana. Rock of Ages - esityksiä on Turussa vain loppuvuoden. Mutta jotenkin minusta tuntuu, että tämä musikaali jää elämään ja se tullaan tekemään vielä muissakin Suomen teattereissa.
   Kiitos Katja ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 9. Voi mikä lavastus, puvustus ja valot! Nyt on huikeaa musikaalia tarjolla Turussa. Nuo kampaukset ja olkatoppaukset :D Pukusuunnittelija on tehnyt todella huolellista työtä. Kertakaikkisen upealta näyttää ja tätä olisi ihan mahtavaa päästä seuraamaan paikan päälle. Kesän jälkeen en olekaan vielä ehtinyt piipahtamaan Turussa :)
  Mukavaa perjantaita Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lavastus, valot ja projisoinnit ja ajan henki! Noille kaikille olisi minun pitänyt vielä kiiitosta antaa. Hienoa, kun huomasit nuo kaikki.
   Minullakin oli 80-luvulla tuollainen nahkarotsi, vaikka värejä muuten käytinkin, niin se oli musta.
   Tämä oli joka tavalla niin upea esitys. Ja koko laulajakaarti ansaitsee suuret kiitokset.
   Turussa tapahtuu taas paljon. Tervetuloa Turkuun, Marjo <3
   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 10. Oh yes, rakastan musikaaleista, niiden jälkeen ja toki aikana, tulee niin mahtava fiilis! On ollut taatusti huippumusikaali. Kivaa viikonloppua ihana Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hienosti sanottu Tiia! Minulla on ollut monta päivää mahtava fiilis tämän musikaalin jälkeen. Aloin jopa penkoa vanhoja albumeja:) Huippumusiikki kyllä! Loistavat laulajat ja kasarimusiikki. Kyllä viihdyttiin!
   Kiitos ja kivaa viikonloppua ihanalle Tiialle myös 💛

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig