MOMENTS OF MY LIFE

TOIVEPOSTAUS - ENSIKERTALAISEN VINKKEJÄ RIIASTATämä on toivepostaus - ensikertalaisen vinkkejä Riiasta: 
Kävimme Riiassa Latvian pääkaupungissa lokakuun lopussa. Ja vaikka kelit eivät ihan suosinetkaan, niin Riika kuitenkin lumosi. Kirjoitin jo aikaisemmin postauksen Riian viehättävästä kaupungista, se löytyy TÄÄLTÄ

Sain kivoja kommentteja ja kysymyksiä juttuuni, joten nyt on vastausten aika.  
Aloitankin heti hotellistamme.  Teimme varauksen Booking.comin:in kautta. SemaraH Hotel Metropole sijaitsee 1800-luvulla rakennetussa talossa ja on loistopaikalla. Jos olisimme tullessa tienneet, että hotellia vastapäätä on Stockmannin tavaratalo, jonka eteen bussi pysähtyy lentokentältä tullessa, niin ilman muuta olisimme käsimatkatavaroinemme tulleet bussilla hotellille. Stockmannin pysäkiltä tulee alikulkusilta suoraan hotellin kulmalle. Poislähtiessämme olimme viisaampia. 
Hotellia varatessa olin pyytänyt huonetta pihan puolelta ja korkealta. Toiveet oli otettu huomioon. Huone oli kaikin puolin hyvä ja siisti - starndard huone. Mutta sänkyjen patjat olivat todella pehmeät. Kipparia voi kutsua selkävammaiseksi, joten hänellä ensimmäinen yö oli hotellissa tuskaa ja aamulla olivat jäsenet todella kipeät. Aamiaiselle mennessämme kävimme respassa kertomassa, että sänky on liian pehmeä ja upottava. Ja kohteliaasti kysyimme, että olisikohan mahdollista saada vaikka lauta petauspatjan alle? Respan ystävällinen nuori nainen suhtautui ongelmaamme todella asiallisesti ja sanoi, että hän järjestää meille toisen huoneen. Ja niinpä järjestikin. Muutimme pienine matkalaukkuinemme toiseen kerrokseen business-huoneeseen, jossa oli upoudet sängyt ja muutenkin huone oli tasokkaampi kuin edellinen. Ja pihanpuoleinen huone - sinne eivät liikenteen melut kantaneet. Ja samalla hinnalla. 
Kerroin tästä ystävällisestä palvelusta blogiystävälleni Tiialle, joka kirjoittaa - Minäkö keski-ikäinen - blogia. Tiia on aikoinaan asunut neljä vuotta Riiassa. Tiia kertoi, että sellaisia latvialaiset ovat - vaatimattomia ja ystävällisiä. Sinne sopii sanonta, niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Ja Tiia kertoi myös, että he ovat käyttäneet samaa hotellia vieraillessaan Riiassa. 

Ja aamiainen oli monipuolinen ja maittava. Kipparin mielestä liiankin hyvä :)
Hotellimme edestä kulkivat raitiovaunut ja johdinautot. Julkinen liikenne on Riiassa erittäin toimivaa ja liput edullisia - 10 euroa / 3 päivää. Ja julkisia kulkuvälineitä sai käyttää niin paljon kolmessa päivässä kuin ehtii.   Ostimme liput Mustapäiden talossa sijaitsevasta kaupungin matkailutoimistosta. Vanhakaupunki oli parin korttelin päässä hotellista, joten matkailutoimisto löytyi helposti. 

Meille ruokapaikoiksi valikoituivat käytännölliset paikat. Söimme tulopäivänä hotellissa kahden ruokalajin lounaan. Silloin satoi rankasti, joten teimme syömisen helpoksi. Helppoa ja hyvää, mutta ei mikään gourmet-elämys.   


Iltaisin kävimme napostelemassa läheisessä upeassa ostoskeskuksessa Galeria Centrs'issa eli GC:ssa, Sala -nimisessä kahvilassa. Siellä on sekä suolaisia että makeita herkkuja. Kahvilasta tuli vakiopaikkamme. Ostoskeskus on rakennettu upeitten vanhojen talojen väliin vähän niinkuin Turun Hansakortteli, mutta tämä on paljon uudempi. Tyylikäs paikka. Tuossa edellisessä jutussani kerroinkin jo Latvian uudesta ylpeydenaiheesta, kansalliskirjastosta. Kirjastossa vieraillessamme kävimme sen ravintolassa syömässä, sieltä saa konstailematonta latvialaista ruokaa. Siellä syövät niin opiskelijat, pukumiehet kuin turistitkin. Siellä mekin söimme. Kasviskeittoa ja kanaa.  

Niin kippari kuin minäkin pidämme pizzasta. Riian vanhastakaupungista löytyy ihana italialainen ravintola Il Patio. Siellä viihtyisässä kellariravintolassa söimme mainiota pizzaa parinakin päivänä. Tunnelmallinen paikka ja ystävällinen henkilökunta. 


Ja hengenravintoa. Vain 200 metrin päässä hotellistamme oli Latvian Kansallisoppera ja baletti. Valitettavasti emme saaneet enää lippuja sinne, kun emme netin kautta niitä tajunneet varata. Harmitti. (Prahassa kävimme oopperassa). Nämä hienot oopperatalot tarjoavat korkeatasoista musiikkia ja balettia kukkaroystävälliseen hintaan. 


Ja lopuksi haluan vielä kulkea Riian ihanissa puistoissa, puistoalue alkoi vain kivenheiton päästä hotellistamme.
Riikaa kutsutaan Baltian Pariisiksi eikä suotta! 
Näkemiin Riika! 

Hyvää marraskuista viikonloppua kaikille! 

- Tuula 

38 kommenttia

 1. Kiitos, olipa kiva postaus jälleen! Tallennan nuo ruokapaikat puhelimeeni,
  tuo pizzaravintola kuulostaa kerrassaan herkulliselta. Hienoa, että hotellinne
  asiakaspalvelu toimi moitteettomasti, niin kuin pitääkin. Aina ei valitettavasti
  ole näin vaikka yöpyisi kuinka korkeatasoisessa hotellissa. Muistatko muuten
  nähneesi Radisson SAS Elizabete -hotellia jossain hotellinne läheisyydessä?
  Yövyimme siellä joulukuun alkupuolelle sijoittuvalla matkallamme.

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Teija! Radisson SAS Elizabete oli lähellä hotelliamme ja se myös on lähellä vanhaa kaupunkia. Elizabete - katu kuuluu kortteliin, josta löytyy monia upeita jugendtaloja. Siellä on myös Art Noveau - museo, jossa meillä jäi valitettavasti käymättä.
   Erittäin keskeisellä paikalla on hotellinne. Kiinnitin siihen huomiota, koska Lady of the Mess on asunut siinä. Riika -nimellä löydät hänen postauksensa.
   Ihania joulumarkkinoita Riiassa. Voin kuvitella, että vanhakaupunki on kuin suoraan satukaupunki silloin.
   Mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 2. Riika kuulostaa kyllä käymisen arvoiselta paikalta.
  Ihanaa viikonloppua Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva palata Riikaan vaikka vain muistelemalla :) Riiasta jäi kivat muistot.
   Minua vähän hymyilytti tämä aine - ensikertalaisen tipsit :)
   Kiitos Outi <3 ja ihanaa viikonloppua!

   Poista
 3. Kiitos Tuula hienosta postauksesta, näitä on mukava lukea ja katsella :)
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marru! Tuo ensimmäinen postaukseni Riiasta poiki sen verran kysymyksiä, että halusin tehdä ensikertalaisen vinkeistä oman postauksen. Riika tuntuu kovasti kiinnostavan. Luinkin jostakin, että Riika ja Vilna ovat nyt trendikohteita.
   Kiitos kommentista Marru ja ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 4. Kiva Riika-postaus. Tuli heti mieleen oma kesäinen Balttiankiertomatkamme, joka oli todella onnistunut. Me pidimme koko perhe Riiasta. Lähiseutu tarjosi paljon tekemistä ja kokemista vilkkaille pojille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen! Luinkin nuo sinun Riika-postauksesi ja kipparin pojan perheellekin ne esittelin. Heillä kun on kaksi pikkuista, niin kohteet, joissa on lapsille tekemistä kiinnostavat. Riika on tosi kiva kohde ja vielä niin lähellä. Ei ihme, että siitä on tullut todella suosittu paikka.
   Hyvää viikonloppua <3

   Poista
 5. Riika on yhä vain suunnitelmissamme. Mutta kyllä me vielä sinne menemme!
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :) Minä uskon kyllä, että teillä sinne vielä tie vie.
   Mukavaa viikonloppua myös sinulle :)

   Poista
 6. Tuula, hei. Minäkin joskus Riiassa käynyt, mutta en Sinun laillasi noin paljon nähnyt. Oli laivamatka ja päivä perillä. No, nyt sain kaupunkia tutkailla enemmän, josta Sinulle lämmin kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Stadin Friidu! Niinhän se on, ettei yhdessä päivässä niin paljon ehdi kaupunkia tutkailla, mutta siinä saa kivan kuvan kuitenkin kaupungista. Ja kaupunkia voi sitten tutkailla enemmän vaikka blogin kautta, lämmin kiitos siitä.
   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 7. Tuula, sinun vinkkisi saattaisi kirjoittaa useammankin kerran Riikasa käynyt. Kiitos niistä! Jos joskus palaamme Riikaan, niin tuo italiainen kellariravintola täytyy kokeilla. Ah, italiainen keittiö!

  Leppoisaa viikonloppua sinulle ja kipparille!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla, että vinkit onnistuivat. Minua kyllä vähän hymyilytti, kun ekan käynnin jälkeen jo vinkkejä annan. Mutta hyvästä reissusta on kiva vinkata. Mukaan tulevat ne hyvät kokemukset.
   Il Patiota on kiva suositella. Tunnelmallinen italialaisravintoja, josta kyllä sai muutakin kuin pizzoja. Erilaisia pastoja oli ruokalistalla, mutta niitä maistellaan toiste :)
   Leppoisaa viikonloppua myös teille!

   Poista
 8. Tuttuja maisemia edellis kesältä :) Nuo puistot olivat kyllä tosi kauniita ja niissä oli mukava viettää aikaa perheen kanssa. Pieni taapero pääsi kärryissä istumisen sijaan välillä jaloittelemaan ja leikkimään.

  Ja pitihän kesällä puistossa jätskiä ostaa :) Oltiin siis juuri tuossa samaisessa puistossa, josta juttusi upeat kuvat ovat. Mummot möivät jäätelökärryistä jätskiä ja ihastuin Riga Balsam jäätelöön (sellainen tikkujäätelö). Aiemmin se oli minulle tuttu vain nestemäisessä muodossa (josta en niin välittänyt), mutta tuota jätskiä ostin loppumatkan ajan aina kun jossain kaupassa sitä näin :D

  Oli kiva lukea myös uusia vinkkejä, sillä mielelläni jossain vaiheessa tuonne uudestaan menen. Voisin kuvitella, että siellä on myös tunnelmallista joulun alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla puistoissa oli vielä syksylläkin perheita lastenrattaineen. Joissain puistoissa oli noita Lappset Oyn leikkipuistovälineitäkin. Se oli yksi suomalaisfirmoista, joka näkyi Riiassa.
   Minulta jäi maistamatta tuo Riga Balsam-jäätelö, harmi. Tuo nestemäinen ei myöskään minulle maistunut :) Tuo jäätelö olisi varmasti maistunut.
   Riikaan on helppo mennä vaikka uudelleenkin. Minulla pari tuttua lähtee joulun alla noita Riian joulutoreja ja -tunnelmia ihailemaan. Siellä on varmasti silloin ihanaa.
   Kiitos Katri kommentista ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 9. Riika näyttää ihanalta paikalta kiitos upeista kuvista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ritva! Riika valloitti todella. Kerrassaan kauniita taloja, niin nuo vanhankaupungin talot kuin myös keskustan jugendtalot. Ja nuo puistot!
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 10. Kiva postaus ja hyvin selostettu. Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Satu. Kiva kun tykkäsit selostuksesta, se tuli sydämestä :)
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 11. Kivoja vinkkejä,kiitos! Monesti tulee lähdettyä kauemmaksi reissuun, vaikka lähempänäkin olisi kiinnostavia paikkoja. Esimerkiksi Viro (muutakin kuin Tallinna), Latvia ja Liettua. Sopivia viikonloppumatkoja.
  Muutaman kerran olemme asuntoautolla pyyhkäisseet Riian läpi kohti etelä-Eurooppaa, mutta kannattaisi näköjään välillä pysähtyäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin lukenut noista sinun Etelä-Euroopan reissuistasi. Nykyäänhän sinne pääsee mukavasti Via Baltican kautta. Riikaan kannattaa pysähtyä, siitä on tullut hieno kohde, jossa on monipuolisuutta. Vanhaa ja uutta, historiaa ja nykypäivää.
   Kitos kivasta kommentista ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 12. Kiitos tästä, sillä haaveissa reissu tuonne ja sain kullanarvoisia vinkkejä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maiccu! Nyt pääsin mukaan siihen ideaan, että reissuista voi tehdä infopostauksiakin. Näistä tuntuu väki pitävän. Niinpä, itsekin pidän vinkeistä :)
   Hyvää viikonloppua <3

   Poista
 13. Hyvä Riika-infopostaus:) en ole koskaan ollut mutta on aina ollut mielessä että olisi kiva käydä siellä ;veljeni kävi siellä aika useinkin ennen ja on kehunut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jael! Tuossa jo edellä kerroinkin, että jatkossakin teen infopostauksia reissuistani. Tämä oli minulle aika uutta :) Ja vastaanotto yllätti positiivisesti.
   Veljesi matkustelee paljon Euroopassa, joten hän osaa arvostaa kivoja paikkoja.
   Mukavaa viikonloppua Israelin aurinkoon!

   Poista
 14. Kiitos vinkeistä Tuula!
  Riika on kyllä viehättävä kaupunki. Kerran olen siellä käynyt ja voisin mennä uudestaan. Muutamia vuosia sitte sinne pääsi Oulusta suoraan lentäen, mutta ei valitettavasti enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riika on sinullekin tuttu kaupunki. Riika viehättää.
   Harmillista kun noita lentoyhteyksiä lopetetaan. On paljon hankalampaa mennä Helsingin kautta. Onneksi Turusta vielä pääsee Riikaan lentäen. Muutama vuosi sitten Turusta pääsi Budapestiinkin lentäen, mutta se linja lopetettiin. Toivottavasti tulee uusia kohteita!
   Kiitos kommentista Johanna ja mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 15. Teitpä hienon postauksen Riikasta! En ole siellä vielä koskaan käynyt, mutta tämän perusteella jäin miettimään matkaa sinne. Kiitos vinkeistä ja mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Piipe! Kaupunkin teki vaikutuksen minuun. Lähdin sinne vähän sillä mielellä, että katsotaan, toki olin kaikille kokemuksille avoin. Ja näin kävi.
   Mukavaa sunnuntain jatkoa sinne myös!

   Poista
 16. Kiitos vinkeistä. Riika on paikka jonne tosiaan joskus haluan mennä, joten luen näitä mielelläni =). Ihanaa sunnuntaita <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riikaan pääsee niin lentokoneella ja veneelläkin, jota sinä pohdit. Riiasta on kiva kirjoittaa, se kaupunkin valloitti.
   Kiitos Katinka ja ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 17. Riikan keskusta on kyllä kaunis. :) Siitä on kyllä aikaa, kun olen siellä käynyt. Kiitos näistä vinkeistä, pistetään korvan taakse seuraavaa reissua varten. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on, niin vanhakaupunki kuin upeat jugenrakennukset keskustassa. Mukavaa, jos vinkeistä oli hyötyä. Minua kyllä hymyilytti, kun ekan käynnin jälkeen vinkkejä jakelin, mutta tulipahan tehtyä :)
   Kiitos Outi ja ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 18. Hieno postaus Riikasta, jossa olen käynyt vain lentokentällä.
  Riika on "haluan käydä"-kaupunkieni listalla, joten tämä postaus oli mielenkiintoinen. Vinkit menevät täälläkin korvan taakse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marianna <3
   Sinullakin on noita "haluan käydä" -kaupunkeja, niin minullakin on :) Pikku hiljaa noita kaupunkeja tulee keräiltyä. Kiva kun tykkäsit vinkeistäni.
   Mukavaa viikkoa vuonoille!

   Poista
 19. Tosi kiva matkakuvaus. Vaikka olen itse juuri palannut yli kahden viikon reissusta toiselta pallonpuoliskolta, ei yhtään töki ajatus vierailusta Riiassa. No, ehkä ei ihan heti kuitenkaan. Osa pyykeistäkin on vielä pesemättä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Leena! Sinä olet tullut kotiin Hollantiin sieltä toiselta puolelta maapalloa.
   Reipas olet ja innokas matkaaja! Minä en ehkä kovin nopsaan noin pitkän reissun jälkeen olisi valmis uudelle matkalle, lyhyellekään. Mutta pesehän pyykit ensiksi :)
   Tulen heti kurkkaamaan matkapostausi!
   Mukavaa viikkoa Leena <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig