MOMENTS OF MY LIFE

Ruissalon polkuja ja ranskalaista piirakkaa


Jokainen päivä on uusi alku. Minä olen aina mielelläni herännyt uuteen päivään ajatuksella, että mitähän kivaa tänään tapahtuu. Olen yrittänyt pitää tätä ajatusta yllä myös korona-aikana. Välillä huonommalla ja välillä paremmalla menestyksellä. 



Ja kivoja asioita on tapahtunut. Elämääni tulla tupsahti kauan kadoksissa ollut ystäväni. Noin viisitoista vuotta sitten tiemme erkanivat ja syy oli minun. Minulle tapahtui silloin niin paljon ikäviä asioita, että en jaksanut pitää yhteyttä ystäviini. Myöhemmin facebookin kautta heitä on tullut takaisin elämääni, mutta tämä yksi ystävä jäi kokonaan pois elämästäni. Kunnes vihdoin tapasimme. Ja missäpä muualla kuin Ruissalon poluilla. Ja ystävyytemme sai uuden alun.  


Kävelimme välillä luontopolullakin, eipä siellä koko ajan näin märkää ollut. Ja juttua riitti, kun kuroimme noin 15 vuotta kiinni. Ei siinä kaikkea muistanut,  niin paljon oli kummallekin tapahtunut, mutta niitä tapahtumia vuosien varrelta ehtii myöhemminkin kertoilla. 



Kahvila-ravintola Promenade legendaarisessa Ruissalon kansanpuistossa. 

*****


Ja vietimme me pienenpienet pikkujoulutkin kipparin kanssa. Tein Sopusointuja Maaritin reseptillä ranskalaista tomaattipiirakkaa. Piirakka maistui mainiolle ja menee ehdottomasti jatkoon. Kiitos Maarit! Laitan ohjeen tähän omaankin postaukseeni:



TOMAATTIPIIRAKKA 

1 valmis suolainen piirakkapohja
noin pari kourallista pikkutomaatteja
2 rkl Dijon-sinappia (minulla oli Turun sinappia)
pari dl juustoraastetta esim. emmental
1 valkosipulin kynsi
öljyä, suolaa, mustapippuria
yrttimausteita maun mukaan esim. basilika, oregano, timjami 

1. Sulata pohja, painele piirakkavuuan pohjalle ja tee haarukalla reikiä. Levitä sinappi pohjalle. 
2. Lisää 1/3 juustosta, sitten puolitetut tomaatit ja puristettu valkosipuli. Lisää hieman suolaa ja pippuria. Lorauta päälle öljyä ja loput juustoraaste. Ripottele päälle yrttimausteet. 
3. Paista non 200 asteessa 20-25 min. Vahdi paistoa. Tutki milloin taikina alkaa olla kypsää myös keskeltä ja sitä etteivät reunat pääse palamaan. 

Annoin piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja ja laitoin koristeeksi rucolaa ja vesimelonia. 
Tämä on siitä kiva piirakka, että tämä maistuu myös kylmänä erinomaiselta. 




Hyvää sunnutai-iltaa  ja turvallista uutta viikkoa! 

- Tuula 

Ps. Minulta on Instan puolella kysytty, mistä näitä kaitaliinoja hankin? Olen ne ostanut Pentikiltä. Nyt pöydällä tämän vuoden joulumalli Vahakukka. Tykkään pienissä kattauksissa kovasti kaitaliinoista, ne ovat keveämpiä kuin pöytäliinat. 


Tuula's life blogia voi seurata 



19 kommenttia

  1. Ihanaa, että löysitte toisenne taas ystäväsi kanssa. Välillä elämä vie mukanaan, mutta jos sen on tarkoitus erottaa meidät joistakin ihmisistä lopullisesti, se myös tekee sen, mutta jos taas ei niin aina sitä löydetään toisemme uudestaan. Meillähän oli ystävyydessä parin vuoden tauko Karkkilan Miankin kanssa, mutta ei sitä kyllä yhtään huomannut, kun uudestaan taas tapasimme.
    Ihanaa ensimmäistä adventtia sinulle Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ihanasta kommentistasi. Näin se on, että jos elämä erottaa, niin elämä myös yhdistää, jos niin kuuluu mennä.
      Meillä oli myös helppoa puhua toinen toisillemme, toki tuo 15 vuotta oli tuonut molempien elämään niin paljon uutta ja tapahtumia, joten on vain sanottava, että tämä tapaamistarina jatkuu.
      Ihanaa joulukuun alkua sinulle Outi <3

      Poista
  2. Voi miten ihania kuvia Ruissalosta! Näiltä näkymin meillä on suunnitelmissa retki Turun suuntaan ensi viikonloppuna ja näin korona-aikaan, jos sää sattuisi olemaan hyvä, niin voisikin olla hyvä idea vaikka ulkoillakin vähän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Turkuun. Ruissalo on kaikkina vuodenaikoina hieno kohde käydä. Se on turkulaisten suosikkikohde, sen tiedätkin "vanhana" turkulaisena. Ja jos on mahdollisuus niin Turun taidemuseo myös kutsuu.
      Kiitos Pirkko ja hyvää alkanutta joulukuuta!

      Poista
  3. Ompa kauniita kuvia ja miten ihanaa että olette ystäväsi kanssa löytäneet
    toisenne ♥ Kaunista kuun vaihdetta ja joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruissalo on hieno kohde niin romantiikalle kuin tässä tapauksessa ystävyydellekin. Siellä oli kiva kulkea ja harsia kokoon menneitä vuosia.
      Kiitos paljon Maikku ja ihanaa joulun odotusta myös sinne!

      Poista
  4. Ranskalainen tomaattipiirakka on niin hyvää. Oma reseptini on blogin suosituimpia hakuja vuodesta toiseen eli monen muunkin herkku se on selvästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinullakin on oma reseptisi ranskalaiseen tomaattipiirakkaan. Ekaa kertaa tein. Täytyypä seuraavaan kertaan tarkistaa myös tuo sinun ohjeesi. Ihana piirakka - helppo ja herkullinen.
      Kiitos Tuuli ja hyvää joulukuuta!

      Poista
  5. Kiva että kokeilit ohjetta ja tämä antoi taas itsellekin inspiksen tehdä sitä; kummasti nämä ohjeet jäävät unholaan...
    Olipa ihana tupsashdus, samoin on käynyt itsellekin joskus ja kun sitten näimme, kaikki lähti uudellen kuin oltaisiin eilen nähty. Mutta ei se kaikkien kanssa onnistu niinkään.
    Mukavaa joulukuun alkua Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maarit ohjeesta. Se oli helppo ja herkullinen. Ja tykkään yleensäkin helpoista ohjeista, minulla kun ei keittiöpuolella ole kärsivällisyyttä vaikeisiin ohjeisiin.
      Tuo ystävän tupsahdus uudelleen elämääni oli niin hieno juttu! Olen siitä mielissäni. Ja tiedän myös tuon, että kaikkien kanssa uudelleen lähestyminen ei onnistu. Sellaista elämä on.
      Kiitos Maarit ja hyvää joulukuun alkua <3

      Poista
  6. Noin pyrin minäkin ajattelemaan, että joka päivä on uusi alku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ajatus on hyvä päivän aloitus <3
      Kiitos Melissa ja hyvää joulukuun alkua!

      Poista
  7. Ihanaa löytää ystävä ja aloittaa ystävyys uudelleen. Joskus tapahtuu ikäviä asioita ja ystävyys voi kärsiä mutta sen voi myös tarvittaessa palauttaa ennalleen. Upeita maisemia Ruissalossa - niin ihana paikka kaikkina vuodenaikoina ulkoilla ja ihailla luontoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä tarjoaa ylä- ja alamäkiä. Sen me tiedämme kaikki. Mutta onni oli, että ystävyytemme saatiin palautettua ennalleen. Se oli sinänsä helppoa, että koskaan ei ystävyytemme päättynyt mihinkään riitaan, vaan elämän tuomiin hankaliin olosuhteisiin.
      Ja Ruissalo, se on kaikkina vuodenaikoina ihana. Siellä on ihan oma tunnelmansa vanhojen tammien reunustamilla teillä ja meren läheisyydessä. Hieno ulkoilupaikka!
      Kiitos Marjo ja hyvää joulukuun alkua <3

      Poista
  8. Kiva,että ystävä löytyi uudelleen. Upea Ruissalo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tuosta ystävän uudelleen löytymisestä mielissäni. Ja Ruissalo on upea. Kaikkina vuodenaikoina.
      Kiitos Sussi ja hyvää joulukuun alkua <3

      Poista
  9. Ihana, että ystävä löytyi uudelleen. Ystävyys on vain niin parasta ja jos se ystävä on sellainen, jonka kanssa voi puhua kaikenlaisia asioita. Tänään on vietetty ihanaa juhlapäivää ja söimme yhdessä. Kiitos piirakkaohjeesta, menee kokeiluun. Täällä onkin leivottu jo monenlaista valmiiksi joulua varten.

    VastaaPoista
  10. Aika ihanaa, että Ruissalo yhdistää ystävien polut. Onneksi on tuo kaunis saari, jossa tapahtuu paljon nyt ja mitä kaikkea siellä onkin ollut. Tällä hetkellä kiinnostukseni kohteena on pitsihuvilat.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig