MOMENTS OF MY LIFE

Max Seeck: Uskollinen lukija

 

"Hulppeasta Kulosaaren merenrantahuvilasta löytyy kuollut nainen. Nainen on sonnustautunut mustaan iltapukuun ja hänen kasvonsa ovat vääntyneet irvokkaaseen hymyyn. 

Rikosylikonstaapeli Jessica Niemi saa tapauksen tutkittavakseen. Pian käy ilmi, ettei juhlapukuinen nainen ole ainut uhri. Lisää uhreja on tulossa. Joku nimittäin toteuttaa uskollisesti menestyskirjailija Roger Koposen romaanien äärimmäisen raakoja rikoksia." Max Seeck kirjoittaa tämän hetken vetävintä jännitystä. Kirjailijan nimi on tullut tänä syksynä useasti vastaan eri medioissa. The New York Times julkaisi Yhdysvaltain myydyimpien pokkareiden listan 11.11.2020 - siellähän oli helsinkiläisen Max Seeckin vuonna 2019 trilleri Uskollinen lukija eli The Witch Hunter noussut 11. sijalle. Tämän menestyksen myötä minunkin oli pakko tarttua kirjaan. 

Voitteko kuvitella, että suomalaisista kirjailijoista vain Mika Waltari on kyennyt vastaavaan. 20th Century of American Bestsellers sivuston mukaan Waltarin The Egyptian eli Sinuhe oli vuonna 1949 Yhdysvaltain myydyin kaunokirjallinen teos. 

Ja tähän pitää vielä mainita, että The Witch Hunter on Barnes & Noble -kirjakauppaketjun kuukauden kirjana nyt marraskuussa eli kirjan myynti vain kasvaa. Minä olen todella innostunut Max Seeck'in menestyksestä Atlantin toisella puolella. Uskollinen lukija kertoo poliiseista ja rikoksista. Päätutkijana on on Jessica Niemi, joka saa tutkittavakseen oudon murhasarjan. Murhasarja noudattaa tunnetun kirjailijan Roger Koposen kirjoissa tapahtuvia murhia. Mielenkiinnon herättää heti se, että ensimmäinen Kulosaaresta löydetty uhri on Roger Koposen oma vaimo. 

Tarina saa uusia käänteitä nopeasti, Juvalla menehtyy kaksi henkilöä. Roger Koposen kirjaa tutkitaan tarkasti, olivatko nämäkin kirjassa. Juttu saa yhä kummallisempia käänteitä. Ja lisää ruumiita. Ja nuo käänteet yllättävät poliisitkin. 

Rikosylikomisario Erne Mikson on huolissaan, tarvitaan epäiltyjä, nopeasti! Erne ehdottaa: Aloittakaa kustantajasta." Miksi, kysyy rikosylikonstaapeli Jessica Niemi. Erne vanhana konkarina jatkaa: "Se on mun tietääkseni ainoa taho, joka hyötyy tästä tapahtumaketjusta. Mä kuulin lehdistötilaisuudessa, että Koposen Noitavaino-kirjat on muutamassa tunnissa myyty loppuun kaikissa pohjoismaisissa verkkokaupoissa."

Uskollisen lukijan kieli on sujuvaa. Tekstissä tuli esiin uusia asioita, joita välillä googletin, että onko näin. Ja google todisti asiat oikeiksi. Mutta parasta kuitenkin kirjassa on loistava juoni ja jännitys pysyy koko ajan yllä. 

Nautin myös kovasti henkilöhahmoista. Ylikonstaapeli Jessica Niemi on mielenkiintoinen nainen, jolla on salaperäinen menneisyys. Rikosylikomisario Erne Mikson on kotoisin Virosta, rauhallinen ja taitava työssään. Ja muutkin poliisihahmot ovat autenttisesti kuvattuja. Tärkeimpänä tapahtumapaikkana on vähäluminen ja pimeä Helsinki marraskuussa. 


Jotta en vie teiltä lukunautintoa, niin enempää en uskalla avata tarinan kulkua. Luen Uskollista lukijaa e-kirjana sekä välillä myös kuuntelen. Riippuu vähän tilanteesta.        

En lainkaan ihmettele, että romaanin käännösoikeudet on myyty lyhyessä ajassa 38 maahan ja teoksen pohjalta on valmisteilla myös Hollywood-sarja nimeltään The Witch Hunter. Aikamoisen lumipalloefektin on kirja aiheuttanut. 

Voin itsekin sanoa, että Uskollinen lukija on parhaita suomalaisia dekkareita, joita olen pitkään, pitkään aikaan lukenut - koukuttava murhakaruselli! 

Ja minä olen siirtynyt jo Max Seeckin seuraavaan eli hänen viidenteen kirjaansa, tänä syksynä ilmestyneeseen  Pahan verkko -trilleriin. Outoja ovat verkot! Siinäkin on mukana Jessica Niemi. Kirjassa on taas mukaansa tempaava tarina ja hyvät sivujuonteet, mutta se on vielä minulla kesken... onneksi. 

Lukuintoa syksyyn! 

- Tuula


 Luetko dekkareita? Oletko lukenut Max Seeckin kirjoja? 


Tuula's life blogia voi seurata 


15 kommenttia

 1. Nykyisin kuuntelen,välillä dekkariakin.seuraavaksi pitää ottaa Max Seeck,en ole hänen tuotantoonsa lainkaan tutustunut.Kiitos siis esittelystä!
  Sinulla on hienot kuulokkeet!Ovatko toimivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet kirjojen kuuntelija. Minä sekä kuuntelen että luen. "Sekakäyttäjä" :) Hienoa, että tutustut Max Seeckin tuotantoon. Minä olen nyt lukenut kirjat Uskollinen lukija ja Pahan verkko on vielä hivenen kesken, näköjään vähän pidennän lukemisnautintoa, sillä loppuratkaisu on tuossa kirjassa jo lähellä.
   Ja kuulokkeet - ne ovat ruotsalaisen verkkokaupan Sudion kuulokkeet. Ovat olleet minulla jo kolmisen vuotta ja hyvin toimivat edelleen. Toki minulla on napitkin kuuntelemiseen, mutta hyvin usein laitan nämä pääkuulokkeet korviini.
   Kiitos Tuovi ja mukavia lukunautintoja!

   Poista
 2. En yleensä tämän tyyppisiä lue, mutta voisi tällä kertaa koittaa, ihan vaan sen vuoksi, että se 11 on iso luku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli jonkun aikaa taukoa dekkareissa, mutta sitten tuli vastaan Max Seeck ja Uskollinen lukija, ja se oli yhtä menoa se. Modernia nykyajassa olevaa tekstiä. Tykkään!
   Ja 11 on loistava luku ja vielä jenkeissä!

   Poista
 3. Tämä kirjoituksesi muistutti minua taas jatkamaan kyseisen dekkarin lukemista loppuun! Minulla jäi se jatkuvasti kesken, sillä jokaisella lukukerralla tuli heti oma kirjoitusinspiraatio vähän näihin teemoihin liittyen. Voi olla, että äänikirja toimisi parempana formaattina vaikka työmatkoilla, ettei tulisi tätä "ongelmaa". Seeck kirjoittaa sujuvasti, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys dekkareiden värikkäässä kirjossa. En voi kuitenkaan vielä arvioida kokonaisuutta ennen sen loppuun lukemista. Muuten olen lukenut Stieg Larssonia ja muita lähinnä ruotsalaisia dekkareita. Ja nyt vaiheessa oma, joka toivottavasti valmistuu nopeammin kuin uskonkaan. Minusta dekkarikirjallisuus pitäisi nostaa isompaan arvostukseen. Varmasti Seeck on hyvä puolestapuhuja sille myös kansainvälisellä tasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä kirjoitat dekkaria? En oikeastaan yhtään ihmettele, sinulla on sana hallussa. Ja Max Seeckiä lukiessa iski kirjoitusinspiraatio, inspiroiva kirja tuossakin mielessä. Seeckin kirjoitustyyli on sujuvaa ja mukaansa tempaavaa. Hyvin sanottu, ettei se ole itsestäänselvyys dekkareiden valtavassa kirjossa.
   Seeck menestyy kansainvälisillä markkinoilla, joten isosta kirjailijasta on kyse. Hyvä dekkarien puolesta puhuja!
   Kiitos Esmeralda mielenkiintoisesta kommentistasi!

   Poista
 4. Taidan juuri dekkareita lueskella eniten. Tämä kuulostaa kirjalta jonka parissa itsekin viihtyisin.
  Kaunista keskiviikkoa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, sinä olet dekkarifriikki. Kiva kuulla. Max Seeck tarjoaa kyllä aikamoista jännitystä. Osaa rakentaa hienoja kuvioita.
   Kiitos Outi ja hyvää joulukuun alkua <3

   Poista
 5. Minä luin jossakin vaiheessa paljon dekkareita, sitten vähän kyllästyin. Seeck nosti dekkarit uudelle tasolle. Tämä uusi Pahan verkko, jota nyt parhaillaan luen, kertoo bloggaajatytöstä, joka katoaa.
  Seeckin dekkarien aiheet ovat tätä päivää. Siksi juuri niin kiinnostavia.
  Kiitos Outi ja mukavaa keskiviikkoiltaa sinne <3

  VastaaPoista
 6. En kyllä muista millon olisi viimeksi lukenut dekkarin! Ehkä koulussa kun se oli tehtävänä luennolle? Vuosiin on tullut luettua enää vain ammattikirjallisuutta, mikä on melko harmi tavallaan!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään menee paljon aikaa ammatin ylläpidossa. Ja silloin viihdekirjallisuus jää. Ja se on harmi, niinkuin itsekin sanot. Kirjojen kanssa on helppo rentoutua.
   Kiitos Hanna ja hyvää joulukuuta!

   Poista
 7. Itsehän luen käytännössä ainoastaan dekkareita, tämä kuulostaisi todella mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet dekkarifriikki! Olipa kiva kuulla. Dekkareitten parissa on helppo rentoutua, ne vievät ajatukset pois arjesta.
   Kiitos Mira ja hyvää joulukuun alkua.

   Poista
 8. Olen joskus lukenut dekkareita. Nyt ei yksinkertaisesti riitä aika lukemiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin ajanpuutteesi. Sinulla on monta projektia menossa. Ja opiskelusi on myös vienyt aikaa viihdekirjallisuudelta.
   Ehkä joskus vielä!
   Kiitos Tuulanneli ja hyvää joulukuun alkua!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig