MOMENTS OF MY LIFE

Helsingin kirjamessut 2020 - kirjoja ja pukeutumista


//postaus sisältää affiliate -linkin//

Olen monta vuotta käynyt Turun kirjamessuilla, mutta tänä vuonna niitä ei koronatilanteesta johtuen pidetty. Helsingissä kirjamessut pidettiin tänä vuonna virtuaalisesti ja voitin Tarun Sutkautuksia -blogista liput kirjamessuille. Lämmin kiitos, Taru. Olenkin käynyt kuuntelemassa haastateltavia kirjailijoita omalta kotisohvaltani. Nämä kirjailijoitten haastattelut ovat kuultavissa 8.11. asti, joten vielä on aikaa kuunnella lisää tarinoita kirjoista ja niiden synnystä. 

 

Jos minulla olisi ollut mahdollisuus mennä oikeille kirjamessuille, niin olisin pukeutunut tähän Cellbesiltä saamaani asuun. Ja tällä mennään nyt virtuaalikierrokselle. 

Näitä keskusteluja kuuntelin: 

Miika Nousiainen: Pintaremontti / haastattelijana Susanna Laari: 

Tämä kirjan luen, kunhan saan entiset kirjat päätökseen. Kirjassa on kavalkadi nelikymppisistä pehmomiehistä: Samista, jolla on vauvakuume ja hän menee jokaisille treffeille perheenperustaminen mielessä, no eihän se onnistu. Ja Markuksesta, joka on kolmen tyttären yksinhuoltajaisä. Kirjassa kuvataan hauskasti myös sukupolven välisiä eroja. Hyvänmielen romaani. 


Ella Kanninen: Minun Italiani

Ella Kanninen ja haastattelija Baba Lybeck saivat minut uskomaan, että tarvitsen tänä syksynä nojatuolimatkan Italiaan. Ella kertoo kirjassaan, millainen on hänen Italiansa ja millaisia ovat hänen italialaisensa. Kirja kertoo aakkosjärjestyksessä tapoja Italiasta. Ella sanoo, ettei ole olemassa vain yhtä totuutta Italiasta ja juuri siinä on maan rikkaus. Ihastuttava haastattelu, Italian nojatuolimatka kutsuu.


Panu Rajala: Päivä on tehnyt kierroksensa 

Rajala ja professori Jyrki Nummi keskustelivat Rajalan toimittamasta Väinö Linna -kirjasta. Heitä haastatteli Jari Mäkäräinen. Kirjan pohjana ovat ennen jukaisemattomat haastattelunauhat. Linna ei koskaan kirjoittanut muistelmiaan, mutta hän tilitti muistojaan ääninauhalle kymmeniä tunteja. Nyt 50 vuoden kuluttua meillä on mahdollisuus kuulla kirjailijan "ääni". Muistelmia ei oltu koskaan tarkoitettu julkisuuteen, joten muistelmat ovat aitoa ja rehellistä tilitystä. Väinö Linnan 100-vuotispäivänä joulukuussa 2020 päivä on todellakin tehnyt kierroksensa. 


Samu Haber - Forever you / kirjoittanut Tuomas Nyholm / haastattelija: Mari Mikkola

Samu Haberin elämäkerrasta tuli ilmestymisviikollaan myydyin tietokirja sekä Suomessa että Saksassa. Kirja on herättänyt kiinnostusta muuallakin maailmassa ja siitä ollaan tekemässä useita käännöksiä eri kielille. Samu Haber kehui haastattelussa kirjailijaa Tuomas Nyholmia, joka halusi tehdä kirjan Sarmu Haberista, Samun ääni ja tarina edellä. Kirjassa ei ole käyty läpi satoja lehtileikkeitä, vaan kirjailija ja Samu pitivät monen tunnin sessioita ja niissä kaiveltiin Samun elämää. Kirjailija kertoi, että Samun tarinoita oli kiva kuunnella, koska Samu osasi kertoa kuohkeasti elämästään, sen aallonpohjista ja menestyksestään. Tuomas Nyholm sanoo, että tämä on kirja ihmisestä. Odotan innolla, että pääsen tämän kirjan ääreen. Vähän kirjan vierestä vielä... Mr. Voice of Germanya ihaillaan ja hypetetään suuresti Saksassa. Siitä kertoo myös se, että Samu on saanut suuren määrän pikkukaimoja Saksassa. Tulee ihan mieleen Italia ja Jarno Saarinen. 


Mitä jäin kaipaamaan? Olisin mielelläni kuunnellut Max Seeckiä myös näillä kirjamessuilla. Luen parhaillaan Max Seeckin kirjaa Uskollinen lukija (2019). Häneltä on ilmestynyt tänä syksynä uusikin kirja, mutta luen ensin tämän edellisen. Uskollinen lukija on taitavasti kirjoitettu, vetävä ja erittäin koukuttava kirja.  Kirjasta on suunnitteilla Yhdysvalloissa tv-sarja. En ole naismuistiin lukenut dekkareita ja nyt innostuin dekkareista uudelleen. Kiitos Max Seeckin. Ps. Jos olisi ollut mahdollista mennä oikeille kirjamessuille, niin olisin pukeutunut tähän  lämpimään ja helppoon asuun. Sekä housut että jakku on saatu Cellbesiltä. Housut ovat tekonahkaa, mutta niissä on miellyttävä sisäpinta, joten ne ovat ihanantuntuiset päällä.  - Tästä linkistä pääset verkkokaupan sivuille: Cellbes  


Marraskuu on alkanut. Tuulee. Sataa. Ja pimeys laskeutuu varhain. Mutta ei anneta marraskuun lannistaa. Luin Sarin Casamimi -blogista nämä toiveikkaat sanat: "Otan tällä hetkellä kiitollisena vastaan jokaisen uuden kuukauden, koska minulle se tarkoittaa sitä, että olemme aina hieman lähempänä aikaa, kun ajat paranevat. Mutta sitä ennen, pukeudutaan lämpimästi  ja yritetään nauttia nykyisyydestä."


Hyvää marraskuuta kaikille!

- Tuula


Tuula's life blogia voi seurata 

14 kommenttia

 1. Ihanaa, että säkin pääsit nauttimaan kirjamessuista virtuaalisesti. Vaikka ajatus virtuallimessuista oli ensin kummallinen, se oikeasti toimi. Samat haastikset katsoin minäkin ja sain paljon ajateltavaa :)

  Valoisaa loppuviikkoa, ihanainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru - arpajaisvoitto oli iloinen yllätys.
   Ja virtuaalimessut olivat kivasti järjestetty tapahtuma. Tänään vielä aion käydä kirjamessuilla :)
   Mukavaa viikonloppua sinulle, Taru <3

   Poista
 2. Aivan ihana asu Tuula <3 Samu Haberin kirja pitäisi kyllä lukea, ihan mahtavaa, että se menestyy!
  Kaunista loppuviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Juuri sopiva kirjamessuille, näin tuumin. Ja aloin katsella virtuaalimessuja. Haberin kirja tuntuu olevan kova juttu, niin Suomessa kuin Saksassakin. Haberissa on sitä nk. karismaa.
   Kaunista viikonloppua myös sinulle <3

   Poista
 3. Hieno idea nuo virtuaaliset kirjamessut. Wau mikä asu sinulla on!
  Ihanaa syksyn jatkumista Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen uskollisesti käynyt (Turun) kirjamessuilla vuosikaudet ja eikä katkennut traditio tänäkään vuonna, nämä virtuaaliset kirjamessut olivat hyvin järjestetyt ja matka ei niille ollut pitkä - kotisohvalta pääsi messuille.
   Kiitos ihana Kristiina, pitihän nyt kirjamessuille pukeutua :)
   Ihanaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 4. Nyt ei Nousiaista lukuunottamatta osunut kirjamaku kohdalleen - mutta hyvähän se on, että on tarjontaa joka lähtöön. Ehkä kyllä liiankin helposti hylkään jo kättelyssä "julkkisten" kirjoja, kun omaan ennakkoasenteen, että ne ovat kevyesti tehtyjä ja markkinoinnissa luotetaan nimeen. Mutta Nousiaiseen varmaan tartun kunhan tässä muiden luettavien kirjojen jono taas lyhenee.
  Vaatteiden osalta on tämä kyllä vähän tylsää aikaa, kun oikeastaan minnekään ei "kannata" pukeutua, mitä nyt voi vaihdella ulkoilutakin väriä ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on pääasia, että kirjoja luetaan. Itsekin tuossa mietin, että nyt menen kevyemmän mukaan, mutta niissäkin on tänä syksynä tosi kiinnostavia kirjoja.
   Samu Haber kiinnostaa minua jo siksikin, että pikkusiskoni asuu sekä Helsingissä että Berliinissä ja hän on minulle ihmetellyt Samun suosiota. Kertoi noista Samu-kaimoistakin Saksassa. Kirja vielä lukematta, odotan, että tulee e-kirjapalveluun, jota käytän.
   Ja Väinö Linnan elämä kiinnostaa, tottakai.
   Vielä minulla on pari päivää aikaa käydä virtuaalisilla kirjamessuilla - päättyvät 8.11.
   Tämä juttuni jäi vähän tynkäksi, sillä en ehtinyt kaikkia haastatteluja tähän kirjata. Mutta näillä mentiin.
   Ja niinkuin sanot, vaatteiden osalta tämä on tylsää aikaa, siksi piti messuillekin pukeutua :)
   Kiitos Pirkko ja hyvää viikonloppua!

   Poista
 5. Mä sainkin inspiraation sun asusta. Sopii hyvin mulle tähän keliin hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että asuni inspiroi <3 Mustavalkoinen taitaa olla aina muodissa. Ja tänä syksynä olen löytänyt pitkät villatakit.
   Kiitos Melissa ja mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 6. Kiva postaus :)

  Anna/Kello neljän aamukahvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Nyt eletään monella tapaa virtuaalimaailmassa. Siellä pidetään niin kokoukset kuin kirjamessutkin. Ja kirjamessut sopivat hyvin virtuaalimaailmaan.
   Mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 7. Toivottavasti ensi vuonna pääsee messuilemaan normaalisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin suuresti toivon! Kirjamessut ovat aivan ihana tapahtuma. Minä olen yleensä ollut monena päivän niillä messuilla.
   Kiitos ihanasta toivotuksesta, Mira <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig