MOMENTS OF MY LIFE

Matkamessut - matkahaaveita lähelleMatkamessut 2020 Helsingissä on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma. Koin Matkamessut ensimmäistä kertaa elämässäni ja tällä ensimmäisellä kerralla vain lauantaina ja muutaman tunnin aikana. Hain messuille bloggaajapassia ja sain kyllä tiedon sen saamisesta jo hyvissä ajoin. Viikonloppuun tuli kuitenkin ennalta arvaamattomia menoja, joten  pääsin vain pienellä ajalla kokemaan messujen tunnelmia. Ensi kerralla on toivottavasti enemmän aikaa.  


Ensimmäinen kuvani messuilta on taulu tai juliste, eikä liity Euroopan matkailuun... Mutta harvoin olen nähnyt jaguareja missään julisteessa. Jaguar / jaguaari on isoista kissoista suosikkini. Usein julisteissa on leijonia, tiikereitä tai panttereita. Näitä kissoja ei taida useinkaan matkakohteissa kohdata. Jaguaarin elinalue ulottuu Meksikosta pohjoiseen Argentiinaan. Jaguaari on siitä harvinainen kissaeläin, että se nauttii uimisesta ja osaa myös sukeltaa. Tämän kissaesittelyn jälkeen siirrynkin Eurooppaan.Minulla oli aikaa rajoitetusti, niinpä olinkin rajannut tutustumiskohteitani Eurooppaan ja kohteisiin, jonne Turusta pääsee helposti. Messuillahan oli 997 näytteilleasettajaa 89 eri maasta eli Matkamessut olivat todellinen runsaudensarvi. Luvut jo kertovat, että messuilla esitellään paljon mielenkiintoisia ja erilaisia paikkoja. Ensimmäistä kertaa olivat mukana Mongolia ja Sierra Leone. Ja mikä minua viehätti, se oli messujen visuaalinen ilme, pysähdyin usein ihailemaan "kattausta". 

Matkamessujen parasta antia lienevät tapaamiset samanhenkisten ihmisten kanssa. Olin matkassa Minna-kälyni kanssa ja kun messupäiväksemme sattui lauantai, niin luulen, että suurin osa bloggaajista oli jo käynyt torstaina (ammattilaispäivä) ja perjantaina paikalla, jolloin oli vähemmän ruuhkaa. Onneksi sieltä väen joukosta bongasin Minnan (Kristallikimara) tyttärineen. 

Viro / Estonia 

Matkamessujen Partnerimaa oli Viro. Ja koska ihastuttava naapurimaamme Viro on parin viime vuoden aikana tullut minulle tutuksi, niin Viron osastolla viihdyinkin pitkään, uutta informaatiota saamassa. Viro olikin todella hyvin esillä, Messukeskuksesta löytyi peräti 60 virolaista näyttelyasettajaa. "Reilusti uutta, hyppysellinen hansaa" on Viron matkailuvuoden 2020 tunnuslause. Ja ydinteemat ovat hyvää ruokaa, autenttista kulttuuria ja monitahoista luontoa. Olen kulttuurin ystävänä ihastunut kesäkuussa Tallinnaan avattuun valokuvamuseo Fotografiskaan  ja niin on moni muukin, sillä siellä on jo käynyt 350 000 vierasta! Kun Tallinna kutsuu, niin Fotografiskaan suuntaan taas. Fotografiskassa näyttelyt vaihtuvat, joten siellä on aina uutta ja kiehtovaa katsottavaa. Ja Tallinnan uudet alueet mm. Noblessner, on hieno ja arkkitehtuunisesti kiinnostava. Suosittelen. 

Noblessner / Rantapallo

Tallinnan teatteri-, baletti- ja oopperatarjonta kiinnostaa minua myös. Teatteri? Enhän minä osaa viroa. Tallinnan teattereissa esitetään mm. Shakespearen klassikkonäytelmiä, joiden juonet tunnen. Minusta olisi kiva seurata virolaisten näyttelijöitten roolisuorituksia niissä. Tulevaisuuden toivelistalla. Tallinnan lisäksi Virossa on paljon mielenkiintoista katsottavaa. Minulla on toivelistalla myös Tartto tai Tartu, niinkuin kaupunkia Viroksi kutsutaan. Viime keväänä kävin pienellä läntisen  Viron saarikierroksella ja voi, se oli ihastuttava reissu esim. Haapsalu. Sinnekin haluaisin uudelleen. Tiesittekö, että Virolla on kaikkiaan yli 2000 saarta. Viro on myös veneilijöille loistopaikka. Olen itse vieraillut upeassa Kärdlan satamassa

Puola


Toinen lähemmän tarkastelun kohde messuilla minulle oli Puola. Asun Turussa ja Puolaan on suorat lentoyhteydet Gdanskiin ja Krakovaan.  Kesällä avataan myös yhteys Varsovaan. Gdanskissa olen käynyt useamman kerran. Krakova ja Varsova ovat käymättä. Ja molemmat kiinnostavat kovasti.


Gdanskista pääsee junalla Sopotiin ja Gdyniaan. Sopotissa olen käynyt. Se on viehättävä kaupunki upeine hiekkarantoineen. Joku jopa saattaa muistaa vielä Sopotin iskelmäfestivaalit.


Krakova on kaunis ja mielenkiintoinen kaupunki. Sitä ei ole jälleenrakennetettu, se säilyi toisessa maailmansodassa lähes ehjänä. Toivon, että tänä keväänä vielä saan seurata Krakovan vanhankaunpungin elämää torin laidalla istuen. Krakova tunnetaan myös  sotahistoriastaan - Auschwitzin keskitysleirimuseo on 50 km:n päässä Krakovasta. Päiväretkikohde Wielickan suolakaivokseen kiinnostaisi myös.


Taustalla on Varsova. Myös Varsovan vanhakaupunki on viihtyisä. Ikää vanhallakaupungilla ei ole kovinkaan paljon, sillä se jouduttiin rakentamaan toisen maailmansodan jälkeen entiselleen.


Olen Latvian Riiassa ihmetellyt ja ihastellutkin siellä olevaa neuvostoaikaista "Stalinin hammasta" Stalinin hammas löytyy myös Varsovasta. Rakennus toimiii kulttuurin ja tieteen palatsina.Kulttuurinystävänä Bilbao on tuolla mieleni sopukoissa. Ehkä matkani johtaa vielä Guggenheimin museoon. Malagassa olen käynyt Picasson syntymäkodissa. Mielenkiintoisia kohteita. 

Tässä pieniä matkahaaveitani. Meillä kun on saarimökki, niin kesät on pyhitetty Turun saaristolle. Mutta nythän ei ole kesä...  Matkamessuilta palasin kotiin innostuneena ja inspiroituneena. Mielenkiintoiset messut! 


Olitko sinä mukana Matkamessuilla?
Mikä on sinun seuraava matkakohteesi?

Mukavaa viikkoa!

- Tuula


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta


25 kommenttia

 1. Ihania kohteita olisi niin paljon. Minulla jäi nyt matkamessut väliin. Mutta toisaalta takataskussa odottaa jo kevään lentoliput Nizzaan ja Espanjaan, joten ehkä ei ollut niin ajankohtainen edes itselleni nyt :) Ihanaa viikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari - olet niin oikeassa. Jos olisin kaikista kiehtovista kohteista kirjoittanut blogiin, niin siitä olisi tullut kirja. Hienot messut!
   Ja sinulla odottaa jo kevään matkat Nizzaan ja Espanjaan. Olet kyllä aikamoinen matkaaja !
   Ihanaa viikkoa Sari <3

   Poista
 2. En ollut tänä vuonna messuilla. Äitini kävi siellä ja tykkäsi tapahtumasta.
  Seuraava matkakohde on vielä mietinnässä ystäväni Mian kanssa, se voi olla Riika!
  Ihanaa viikkoa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En lainkaan ihmettele, että äitisi viihtyi tapahtumassa. Kauniit visuaaliset messut ja mielettömästi matkakohteita. Riika on kiva matkakohde. Olen siellä kerran käynyt ja ihastuin kauniiseen kaupunkiin.
   Kiitos Outi ja ihanaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 3. Matkamessut ovat ihana tapahtuma, ja Helsingin matkamessuilla olen käynyt, mutta kauan sitten. Täällä on matkamessut ensi kuussa, odottelen jo niitä sillä matkamessut ovat aina niin innostavia. Ihana Tallinna ja tuo Noblessnerin alue, jonka rakennukset olivat niin upeita. Toivottavasti joskus pääset Bilbaoon. Olin siellä 2007, ja tietysti myös Guggenheimin museossa. Minulla ei nyt ole mitään päätettyä matkakohdetta, mutta toivon pääseväni Helsinkiin taas keväällä.Kaunista viikkoa Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ihastuin todella Helsingin matkamessut -tapahtumaan. Ja sinä olet menossa Tel Avivin matkamessuille nauttimaan. Ja Tallinna ihastuttaa aina ja sinne rakennetaan koko ajan uutta. Noblessner on loistava esimerkki, miten vanhaa ja uutta arkkitehtuuria yhdistetään. Sinä olet käynyt Bilbaossa ja Guggenheimin museossa, se on jo arkkitehtuurisesti niin upea rakennus. Ja tykkään nykytaiteesta :)
   Toivon näkeväni sinut keväällä Helsingissä!
   Kiitos Jael ja kaunista viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 4. Arvannet varmaan minne me suuntaamme taas seuraavan kerran. ;) Matkamessuilla en ole vieraillut kertaakaan, mutta joskus vielä saatan olla Samos ambassadorina paikalla, jos tilausta löytyy.
  Suorat lennot Turusta Puolaan ja siellä Białowiezan kansallispuisto kiinnostaisi kovasti.
  Haaveilemisiin! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samokselle suuntaatte. Sinähän sopisit todella hyvin Samos ambassadoriksi. Pidän peukkuja! Ja sinun tosiaan kannattaa olla itsekin aktiivinen. Tilausta varmasti olisi.
   Hienoa, että saadaan Turkuun lisää lentoyhteyksiä. Täytyypä tutustua tuohon Bialowiezan kansallispuistoon. Puola siellä odottaa.
   Haaveilla pitää! Kiitos ihana Tuija <3

   Poista
 5. Matkamessuilla en ole aikoihin ollut, mutta ainahan matkat ovat mielessä. 15. hääpäivän aikoihin olisi kiva lähteä johonkin huhtikuussa, mutta meillä reissut riippuvat miehen työkeikoista. Kesälomaakaan ei ole vielä lainkaan mietitty sen kummemmin kuin hetelty ideoita ilmaan; Espanjaan, Pohjois-Saksaan, Aasiaan, Australiaankin on jälleen houkuteltu sukuloimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet kyllä ahkerasti matkannut, olen seurannut. Teillä on 15.4. hääpäivä - huhtikuu on hieno matkailukuu moneen kohteeseen. Ja monta erilaista ideaa on kesään. Erilaisia kohteita. No, kesään on vielä aikaa, ne suunnitelmat varmasti kypsyvät.
   Kiitos Tuuli ja hyvää viikkoa <3

   Poista
 6. Tuolta on saanut varmasti matkakärpäsen pureman mikäli se ei jo aiemmin ole vaivannut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Matkakärpänen onnistui puremaan. Katsotaan minne matka vie.
   Kiitos Mira ja hyvää viikkoa!

   Poista
 7. Enpä ole minäkään koskaan noilla messuilla käynyt. Tuntuisi olevan paljon mielenkiintoista katsottavaa. Kiitos avartavasta postauksesta Tuula<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekan kerran nyt kävin minäkin. Messut olivat varsinainen runsaudensarvi. Paljon mielenkiintoista katsottavaa ja kuunneltavaa ja kivaa ohjelmaa. Minun postaukseni oli rajallinen messujen antiin nähden, mutta tuo Puola jäi päälle.
   Kiitos Kristiina ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 8. En tiedä mitään niin ihanaa, kuin istua Kazimierzin katukivetyksellä, syödä zapiekankia (joka on ostettu tietenkin Plac Nowylta) ja katselen ihmisiä, iloisia ihmisiä <3 Krakova on ihan paras paikka Euroopassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen lukenut sinun Krakovan postauksesi. Krakova on valloittanut monet, myös sinut. En ihmettele.
   Kiitos ihanan tunnelmoivasta kommentistasi. Tuonne haluan minäkin ja mahdollisimman pian.
   Kiitos Melissa ja hyvää viikkoa <3

   Poista
 9. Voi että, tässähän iskee matkakuume! Matkamessuilla en ole vielä kertaakaan päässyt käymään, mutta ehkäpä ensi vuonna! Euroopan kohteet kiinnostavat myös minua. Seuraavaa matkaa ei ole vielä suunniteltu, mutta haaveilen pitkästä viikonlopusta Kööpenhaminaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkamessut on mielenkiintoinen tapahtuma. Minä ajattelin ensi vuonna käyttää siellä enemmän aikaa, toivottavasti onnistun. Sinäkin olet Eurooppa-fani. Ja pitkä viikonloppu Kööpenhaminassa kuulostaa kivalta. Kööpenhamina on onnellisten ihmisten kaupunki.
   Kiitos Minnea ja mukavaa loppuviikkoa <3

   Poista
 10. Tällä kertaa en valitettavasti ehtinyt messuille, mutta olivat varmasti kyllä käymisen arvoiset tänäkin vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkamessut vetävät paljon väkeä, joten kiinnostusta matkailuun riittää. Olin itse ensimmäistä kertaa, mutta en varmasti viimeistä. Kyllä, käymisen arvoiset messut!
   Kiitos Jane ja hyvää viikonloppua!

   Poista
 11. Krakova on aivan upea paikka, jonne haluan matkustaa pian uudelleen. Harvassa kohteessa on historia sillä tavalla läsnä kuin Krakovassa. Edellinen viikon kokemukseni on jo vuodelta 2005, jolloin elettiin vapautuksen muistojuhlallisuuksien keskellä. Tämä näkyi vahvasti kaupungin tunnelmassa sekä myös karmaisevuudessaan vaikuttavassa, ihmisyyden häpeätahrassa Auschwitzissa.

  Wielickan suolakaivokset olivat elämys! Ei kyllä ahtaan paikan kammoisille. Yksi luolamainen tila, jossa kannattelevat hirsipuut olivat keskiajalta, avattiin ensimmäisen kerran yleisölle yli 30 vuoteen juuri meidän seurueen kohdalla. Edellisen kerran maanvyörymä oli aiheuttanut onnettomuuden. Suosittelen lämpimästä kohdetta, mutten ehkä uskaltaisi mennä itse maan uumeniin uudelleen :)

  Olin juuri upealla reissulla viinin alkukodissa Georgiassa, josta kirjoittelin blogiinikin. Seuraava kohde on luultavasti Hollanti, jonne lähdemme sukuloimaan ja nauttimaan kevään ensitulppaaneista sekä tietenkin upeista taidemuseoista. Matkamessut jäivät tänäkin vuonna väliin, mutta onneksi blogeja lukemalla pääsee virittäytymään hyvin fiilikseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krakova houkuttaa kovasti. Kippari eli avomieheni on ollut kiinni projekteissaan, joten meiltä on jäänyt viime aikoina matkailu vähiin. Onneksi oli matkamessut :)
   Olen käynyt Dachaun keskitysleirillä sekä Saxenhousenin leirillä lähellä Berliiniä. Keskitysleirit ja niiden kauheudet ovat pitkään mielessä, kun siellä on käynyt. Ja tuo Auschwitzin tuhoamisleiri oli leireistä suurin. Hyvin sanottu: "Ihmisyyden häpeätahra". Sinnekin tulee varmasti mentyä Krakovan matkalla, vaikka tiedän jo etukäteen sen vaikutuksen.
   Ja kiitos hyvästä informaatiosta Wielickan suolakaivoksista. Mielenkiintoinen kohde myös.

   Turusta alkavat lennot heinäkuussa Georgiaan. Minun täytyykin tulla katsastamaan Georgia blogiisi.
   Ja Hollanti jo melkein odottaa teitä.
   Kiitos hienosta ja mielenkiintoisesta kommentistasi.
   Hyvää viikonloppua sinne!


   Poista
 12. Matkamessut oli kyllä kivat! Mukavasti oli oheisohjelmaa ja erilaisia juttuja pelkkien banderollien ja esitteiden sijaan. Harmi että ehdit vain pari tuntia olla sillä olisi tuolla varmasti pidempäänkin mennyt aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkamessut olivat upeat. Ensi kertaan varustaudun pidemmällä ajalla. Joitain oheisohjelmia ehdin nyt nähdä, näyttivät upeilta. Tuonkin yritän ensi kerralla korjata ja nähdä enemmän näitä hienoja oheisohjelmia, niissä on nähty vaivaa. Mielenkiintoiset messut kaikin tavoin.
   Kiitos Hirvonen kommentistasi ja hyvää viikonloppua!

   Poista
 13. Your Affiliate Money Printing Machine is ready -

  And making money online using it is as easy as 1-2-3!

  It's super easy how it works...

  STEP 1. Choose affiliate products you intend to promote
  STEP 2. Add PUSH BUTTON traffic (this ONLY takes 2 minutes)
  STEP 3. See how the affiliate products system explode your list and sell your affiliate products all by itself!

  Are you ready to start making money??

  Click here to launch the system

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig