MOMENTS OF MY LIFE

Haapsalun kahviloita, ravintoloita ja tarinoita



*Blogiyhteistyö Your brand up studio

Tässä toisessa Viro -postauksessa esittelen Haapsalun kahviloita, ravintoloita ja tarinoita. Tämä on vain pieni kattaus kaupungin tarjonnasta. 

En ole aikaisemmin käynyt Haapsalussa, mutta sinne tultuamme silmiini osui heti tutun näköinen talo, Müüriääre kohvik eli "Muurinvieren kahvila",  tämän viehättävän talon olen monissa instagram -kuvissa aikaisemmin nähnyt ja ihastellut. 

Müüriääre kohvik (Karja 7) 



Kävimme Müüriäre kohvikissa juomassa tulokahvit. En montaa kuvaa voinut ottaa, sillä paikka oli täynnä asiakkaita. Viehättävä kahvila tarjoaa kahvin ohella ruokaa ja listalta löytyy myös kevyempiä annoksia. Kahvila-ravintolan takana on viihtyisä kesäterassi aivan piispanlinnan raunioiden läheisyydessä.



Nyt jäi käymättä piispanlinnassa, mutta Evelin ja Andrea osasivat kertoa linnasta jännittäviä tarinoita. Moni teistä on varmaankin kuullut Valge Daam'ista, joka on yksi Viron tunnetuimmista kummituksista. Tuhannet virolaiset ja sadat suomalaisetkin ovat nähneet tuon vaalean hahmon Haapsalun tuomiokirkon ikkunassa elokuussa täydenkuun aikaan. Valkea Neito ilmestyy ikkunaan puolilta öin. 

Tarinan mukaan eräs piispanlinnan munkeista oli tuonut salaa linnaan rakastettunsa, paikallisen virolaisneidon. Naisten tuominen linnaan oli ankarasti kielletty, joten neito naamioitiin kuoripojaksi. Petos tuli ilmi ja tarina sai karmean lopun. Neito muurattiin elävänä rakenteilla olleen kirkon kastekappelin seinään ja mies heitettiin vankityrmään kuolemaan nälkään.

Olen aina rakastanut tarinoita ja mieleeni tuli heti Annikki Tähden laulama Balladi Olavinlinnasta, jonka tarina muistuttaa Valge Daamin tarinaa.


Sympaattinen Haapsalun matkailuinfopiste (osoite: Karja 15). Rakennuksessa oli neuvostokaudella maitokauppa.


Hapsal Dietrich -kahvila (Karja 10)


Katsohan  tarkkaan astiakaappia.




Minä niin nautin paikoista, joissa on historian havinaa. Dietrichin kahvilalla on pitkät perinteet Haapsalussa. Dietrichin perhe perusti Haapsaluun 1900 -luvun alussa kahvilan. Kahvila suljettiin neuvostovallan aikana. Ja vuonna 2013 kahvila avattiin uudelleen. Omistajat eivät ole samat, mutta uuden Dietrich -kahvilan perustajat ovat saaneet apua alkuperäiseltä Dietrich -suvulta. Kahvilassa on antiikkia ja valokuvia vanhasta kahvilasta. Kahvilassa tarjotaan myös ruoka-annoksia ja suussa sulavia leivonnaisia. Menneisyys ja nykyisyys yhdessä on toimiva konsepti. Ja talon yläkerrassa voi yöpyä, siellä on huoneita matkailijoille. On lyhyt matka maittavalle aamiaiselle!


Kaupungin pastellinvärisiä taloja.


Kärme Küülik eli Nopea Kani  (Karja 5) 

Illalliselle menimme vielä ravintolaan, jolla on hauska nimi - Kärme Küülik. Se tarkoittaa suomeksi Nopea Kani. Ravintolan sisällä selvisi, mistä paikka on saanut nimensä.




Pizzat tehdään aidossa kiviuunissa. Ja pizzapohja oli täydellinen, koko pöytäseurue oli samaa mieltä. Pizzamestari osasi taikoa herkulliset pizzat. 

Meille tuotiin pöytään pizzoja eri täytteillä valmiiksi siivutettuina. Siinä sitten söimme ja makustelimme pizzoja ja valitsimme jokainen suosikkimme. Minun suosikkini oli Frutti di Mare (alin pizza)



Ihana ilta! Tunnelmallinen paikka ja herkulliset pizzat! Ja mahtava seura. Tässä kohtaa on hyvä esitellä joukkomme. Vasemmalla edessä on Jonna - Iloinen kulkuri ja Jonnan takana on taitava autonkuljettamme Andrea Bild. Edessä oikealla on Evelin Org, joukkomme kokoonkutsuja ja hänen takanaan on Piia eli Saariston Martta. Ja minäkin siellä hykertelen tyytyväisen näköisenä.


Jos kuvittelette, että ilta päättyi tähän, niin turhaan kuvittelette. Kävimme vielä viinitastingilla - viinibaarissa, jonka nimi on Mulliga ja Mullita suomeksi Kupla ja kupla.

Mulliga ja Mullita -viinibaari  Vapaasti suomennettuna Kupla ja Kupla (Karja 16)

Viihtyisä viinibaari 



Maistoimme Mulliga ja Mullita -viinibaarissa mm. erikoisinta viiniä ikinä - kambodzalaista pippuriviiniä, kukaan meistä ei ollut sitä maistanut ennen. Maistelussa pitää olla pokerinaama, jotta kaikki "uskaltavat" maistaa. Mitähän mieltä Saariston Martta mahtoi pippuriviinistä olla? Ei kerro ilme! Oletko sinä maistanut pippuriviiniä?

Kaunis ristipistotyö! Sopii hyvin viinibaariin. 

Fra Mare Thalasso SPA-hotelli. Täällä mäntymetsän keskellä yövyimme. (Ranna tee 2)


Yöksi meille oli varattu huoneet rauhallisesta Fra Mare -kylpylähotellista, jonne on matkaa kaksi kilometriä Haapasalun kaupungista. Hotellin sijainti on ihastuttava, se sijaitsee mäntymetsän keskellä merenrannassa. Valitettavasti me olimme myöhään liikkeellä ja aamulla taas lähdimme aikaisin, joten hotellin spa -ihanuudet ja monenlaiset tasokkaat hoidot jäivät kokematta.

Fra Maren aamiaispöydässä on herkkuja jokaiseen makuun. 

Aamiaisen jälkeen uudet seikkailut odottavat. 

Paljon näimme ja koimme jo ensimmäisenä päivänä. Tässä oli pieni pala kaupungin kahvila- ja ravintolatarjontaa - kivoja paikkoja löytyy yllättävän paljon pienestä 14.000 asukkaan kaupungista. Millaista siellä onkaan silloin, kun kaupunki pukeutuu kesään? Ja Haapsalun kävelykadulla Promenadilla ruusut kukkivat.

Promenaad on kaunis kävelykatu Haapsalunlahden rannalla. 

Jo maaliskuussakin Haapsalussa viihtyi. 


Keväistä viikkoa kaikille!

Ps. Edellisessä postauksessa kerroin Haapsalun kauniista rautatieasemasta -  link 

30 kommenttia

  1. Frutti di mare olisi myös minun lempipizzani! Ihana tuo kylpylähotelli ja kyllähän tuolla reissulla pitäisi pippuriviiniäkin maistaa : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frutti di mare oli makoisa. Toki minulle muutkin pizzat maistuivat. Oli mielenkiintoista, että tuossa kylpylähotellissa oli yllättävän paljon suomalaisia. Sinne tehdään ryhmämatkoja. Ihanat puitteet ja lyhyt matka Haapsaluun. Orastava kurkkukipu häipyi, kun maistoin pippuriviiniä :)
      Kiitos Heli ja mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  2. Ja hauska retki vain jatkuu! Nyt jo kävi niin, että aloin varovasti jutella K:lle, että olisi kyllä oikeastaan kiva keväämmällä käväistä retkellä Virossa. Eikä tuo ainakaan suoralta kädeltä ajatusta tyrmännyt ;-). On kyllä totta, että ensi kesänä lomaa on aika vähän, mutta jospa vaikka pitkä viikonloppu löytyisi.

    Kivoja päiviä uuteen viikkoon, ja paljon auringonpaistetta Turkuun!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on hyvä taktiikka, varovainen aloitus kohteesta. Kokemusta on :)
      Meillä ei ollut edes parhaat ilmat Virossa, mutta sekään ei haitannut. Viro lumosi.
      Pitkänä viikonloppunakin Viroa ehtii nähdä. Ja kesällä Viro on kauneimmillaan.
      Kiitos Leena! Kivoja päiviä myös sinne ja aurinkoa <3

      Poista
  3. Teillä on ollut hieno reissu ja ah, mitkä pizzat Nopeassa Kanissa taiottiinkaan. Rakastan kivoja, kodikkaita ja vähän elämää nähneitä kahviloita ja ravintoloita, ja Mulliga Mullita viinibaari näyttää just siltä missä olisi ihana siemaista lasi hyvää punkkua :)
    Terkkuja mökiltä Tuula!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopea Kani oli viehättävä paikka. Kodikas ja elämänmakuinen ravintola. Ja siellä oli kivoja yksityiskohtia. Ja ne pizzat - olsinpa siellä taas :)
      Mulliga ja Mullitan ravintolaisäntä osaa suomea ja kävi aina välillä jututtamassa meitä. Just sopiva paikka lasilliselle hyvää punkkua. Ja kokeilen pienesti maistamaan pippuriviiniäkin :)
      Kiitos Maarit ja terkkuja mökille. Meillä vielä mökkikausi korkkaamatta.
      Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  4. Müüriääre kohvik, aivan ihanan näköinen kahvila, kunnon vanhanajan tunnelmaa ja jotenkin kotoisan oloinen samalla! Ihana reissu sinulla kyllä ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Müüriääre kohvik on suloinen pakka. Siellä on tunnelmaa ja siellä viihtyy. Ja tarjoillaan ihania herkkuja. Nyt meni kahvitteluksi, mutta ensi kerralla (huomaatko, miten varmasti sanon :)) syön siellä jotain kevyttä ja herkullista ruokaa.
      Ihana reissu - toden totta. Vieläkin olen Viron tunnelmissa.
      Kiitos Outi ja mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Olipa kiva kuulla. Haapsalussa on viehättäviä kahviloita ja ravintoloita. Ja osaavat nuo keittiötaidot.
      Kiitos Sussi ja mukavaa viikkoa!

      Poista
  6. Upeita kuvia ja kivannäköisiä paikkoja! Viihtyisän näköinen paikka tuo Haapsalu! Leppoisaa alkanutta viikkoa 😍👋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Päivikki. Minä yllätyin Haapsalun paikoista. Ihania viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Kesällä Haapsalu on varmasti upea.
      Leppoisaa alkanutta viikkoa myös sinulle Päivikki <3

      Poista
  7. Näyttää upealta paikalta! Itsekin rakastan historiaa, joten aina on plussaa, jos reissuun saisi myös ripauksen tätä mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Historian havina tekee paikoista mielenkiintoisia. Haapsalu valloitti. Siellä on kivasti säilytetty historiaa ja kuitenkin siellä on hienosti tämä päivä läsnä. Virolaiset osaavat yhdistää näitä.

      Poista
  8. Ihanaa, että sama kaappi on palvellut noin kauan, nähnyt monta asiakasta :) Nykyajan kahvilan myyjättäressä on jotain samaa kuin vanhan valokuvan myyjissä vai mitä? Valkoinen kauluspaita ainakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ajattelin samaa. Kaapilla olisi kerrottavanaan monta tarinaa. Tämä nykyajan myyjätär on suloinen, hän soveltuu hyvin noihin puitteisiin. Olisi voinut olla vaikkapa tuossa vanhassa valokuvassa.
      Kiitos Jonna ja aurinkoista viikkoa!

      Poista
  9. Voi miten tunnelmallisia kuvia, varmasti upea reissu <3 Mukavaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haapsalussa on tunnelmaa. Kuvauksellinen kaupunki ja ihastuttavia nämä kahvilat ja ravintolat. Kyllä oli upea reissu.
      Kiitos sinulle ja mukavaa viikkoa myös.

      Poista
  10. Mielenkiintoiset ja kauniit postaukset hurmaavasta Haapsalusta ❤
    Näistä tuli myös mukavia muistoja mieleen omalta neljän vuoden takaiselta reissulta :)
    Aurinkoisia ja lämpöisiä maaliskuun viimeisiä päiviä sinne sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku! Haapsalu hurmasi ja ihmiset siellä. Sinulle tuli mieleen postauksestani oma reissu, onpa kiva kuulla. Olit ehkä siellä kesällä? Olen kuullut niin paljon kehuja Haapsalon kukkivasta kesäkaupungista.
      Aurinkoisia maaliskuun päiviä myös sinne <3

      Poista
    2. Haapsalu ja ne ihanat ihmiset siellä! Tekemissäni postauksissa oli todella paljon kukkakuvia, sillä olimme reissussa kesä-heinäkuun vaihteessa 2015. Monia myös itselleni tuttuja paikkoja näkyi näissä sinunkin postauksissa ja kivoja muistoja tuli heti mieleeni :)

      Poista
    3. Haapsalun ihanat ihmiset tekivät sinuunkin vaikutuksen. Voitko kuvitella Ansku, että tämän postauksen tiimoilta olen saanut Müüriääre kohvikilta henkilökohtaiset kiitokset. Se lämmitti bloggaajan mieltä. Olen kuullut, että virolaiset ovat varsinaisia viherpeukaloita ja kukat siellä kukoistavat. Jos olisi ollut kesä, niin kukkakuvia varmasti olisin ottanut minäkin. Tutut paikat kuvissa tuovat aina mukanaan muistot ja tunnelmat paikoista.
      Ihania maaliskuun viimeisiä päiviä sinulle <3

      Poista
    4. Ihanaa! Todella lämmin ja hieno ele ❤
      Varsinaisia viherpeukaloita ovat ja tuliaiskukat ovat virolaisille enemmän sääntö kuin poikkeus. Itsekin sain viimeksi tänään äidiltäni tulppaaneja tuliaisiksi ja kyllä se vaan joka kerta ilahduttaa yhtä paljon :)
      Kiitos Tuula ja oikein ihanaa viikonvaihdetta sinulle ❤

      Poista
    5. Minulle jäi muutenkin mieleen virolaisten kohteliaisuus. Ja kun vielä mainitset nuo tuliaiskukat niin se vielä tuota ajatustani tukee.
      Ja sinäkin sait tänään tulppaaneja tuliaisiksi äidiltäsi. Kuulostaa niin kivalta. Jos oikein muistan, sinäkin olet tulppaanifani :)
      Kiitos Ansku ja hyvää viikonvaihdetta myös sinne <3

      Poista
  11. Ihanat, tunnelmalliset ja historiaa havinaa, vibat tuli niin kuvista kuin teksteistäkin! Varmasti oli ihana ja ikimuistoinen reissu! <3 Valoista maaliskuuta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viro on mielenkiintoinen maa ja Haapsalu viehättävä kaupunki. Viro vapautui Neuvostoliitosta vasta 1992. Talot olivat huonossa kunnossa, mutta virolaiset ovat käteviä ja osaavat korjata vanhaa ja arvostavat myös vanhaa. Niinpä se historian havina on hienosti kosketeltavissa.
      Kiitos kivasta kommentistasi, Mira ja valoisaa maaliskuuta myös sinne!

      Poista
  12. Onpa kaunis paikka, nuo vanhat rakennukset näyttää niin ihanilta. En ole koskaan käynyt, mutta ehdottomasti aion pitää tämän mielessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haapsalussa on hienoa se, että siellä on vanhoja rakennuksia,joita on korjattu. Se tekee niin viehättävän tunnelman pieneen kaupunkiin. Kannattaa joskus käydä Haapsalussa, se on käymisen arvoinen paikka.
      Kiitos Meikkiholisti ja mukavia maaliskuun viimeisiä päiviä.

      Poista
  13. Kaunis paikka tuo Haapsalo ja ihania kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sirkkis <3 Haapsalu viehättää. Siellä kulkiessa ajattelin, että täällä on varmasti kaunista kesällä kukkien kukkiessa.
      Mukavia maaliskuun viimeisiä päiviä sinulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig