MOMENTS OF MY LIFE

Pohdintaa elämästä ja rahan käytöstäKaupallinen yhteistyö / Sortter

Sanotaan, että  raha ei tuo onnea. Ei varmasti yksinään, mutta tutkimusten mukaan raha kuitenkin edesauttaa onnellisuutta ja terveyttä. Ja tällä ei tarkoiteta mitään miljonäärielämää, vaan kun rahaa on sopivasti hyvään elämään, se riittää. Tässä pienesti pohdintaa omasta elämästäni ja rahan käytöstä. 

Oma rahankäyttöni on vaihdellut eri elämäntilanteissa. Kun nuorena tyttönä pääsin ensimmäiseen työpaikkaani, niin ensimmäiset palkat menivät vaatteisiin. En silloin ajatellut paljoa tulevaa. Olin suurpiirteinen ja huoleton rahan suhteen. Sitten kohtasin ensimmäisen mieheni ja ryhdyimme asuntosäästäjiksi. Se oli ensimmäinen askeleeni järkevämpään rahankäyttöön. Tosin emme silloin osanneet kilpailuttaa lainaa, vaan se pyydettiin tutusta pankista. Ehkä lainan kilpailuttaminen / vertaaminen silloin ei olisi ollut mahdollistakaan. Lainaa haettiin nöyrästi "lakki kädessä" pankinjohtajalta. Nykyään on helpompaa,  Sortter vertaa lainat parhaan hinnan takuulla.


Elämä on kulkenut eteenpäin, mies on vaihtunut. Samoin asunto on vaihtunut jo useampaankin kertaan. Ensimmäinen mieheni oli todellinen automies, joka rakasti vanhoja klassikkoautoja. Jos yhteiselo olisi jatkunut hänen kanssaan, niin minullakin voisi olla ajopelinä tai tallissa siliteltävänä joku urheiluauto, ehkäpä unelmieni auto Jaguar E-Type. No tuskinpa vain, sillä E-Typien hinnat hipovat taivaita tänä päivänä.

Kuva netistä

Urheiluauton sijaan minulla on käytössä pieni ja järkevä Volkswagen Polo. Se on minulle passeli auto, joskin sillä on jo ikää. Uudemmasta autosta, Polosta tai jostakin muusta, olen haaveillut ja sen vuoksi olenkin käyttänyt Sortterin lainalaskuria. Niinkuin huomaatte, olen järkevöitynyt myös autojen saralla. Sortterin sivuilla kerrotaan selkeästi erilaisista lainoista, myös tuosta autolainasta. Minusta on hyvä selvittää lainasta kertyvät kulut, sillä pelkkä lainan korko ei kerro koko totuutta.

Nykyinen mieheni puolestaan rakastaa vanhoja veneitä. Se on tehokas mieltymys kuluttaa rahaa. Mutta koska aikaa sitten olemme hankkineet vanhan purjeveneen, niin se on ja pysyy ankkuroituna elämässämme. Vene ja saaristo tuovat elämään sellaisia elämyksiä ja kokemuksia, joita ei voi rahalla mitata. 

Vanha lady Tuulia on valokuvauksellinen ja vielä hyvin ryhdissään. 


Sortter on  on uusimpia tulokkaita verkossa toimivien lainanvertailupalveluiden joukossa. Olen yhteistyön merkeissä tutustunut Sortteriin. Sivuilla kerrotaan selkeästi erilaisista lainoista. Jos olisin hakemassa isoa lainaa tai mikä ettei pienempääkin lainaa, niin minulle tärkeimmäksi kriteeriksi nousee lainan hinta. Liikaa en halua lainasta maksaa. Sortterin sivuilta pääsee helposti selvittämään halvimman lainan.

Oman talouden hallinta on tärkeä taito, sillä elämä ei aina mene käsikirjoituksen mukaan.  Omaa rahankäyttöä kannattaa seurata, sen olen huomannut matkan varrella. Edelleenkin teen heräteostoksia, siitä tavasta on näköjään vaikea luopua, joten oppimista riittää. Heräteostoksista huolimatta tuhlaajaksi en tunnustaudu. Minua raha-asiat kiinnostavat. On hyvä asia, että pystyy hallitsemaan omaa talouttaan, elämään tätä päivää ja suunnittelemaan tulevaa.


Hyvää viikkoa! 

- Tuula 


29 kommenttia

 1. Vaikka minua jotkut tjostain syystä pitävätkin hövelinä rahankäyttäjänä, olen oikeasti säästäväinen ja tarkka rahoistani. Laitan aimo osan palkasta säästöön ja sijoituksiin, lisäksi vertailen hintoja. Jos tarvitisisin lainaa, vertailisin lainojen kokonaishintojakin tarkasti. Rahasta pitää silti osata nauttia, kun niissä kuuluisisa käärinliinoissa ei tosiaan ole taskuja, siksi osa säästöistä menee myös matkoihin j apitkän aikavälin hankintoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä osaat elämisen taidon. Tuo on hyvä pointti, jos tarvitsee lainaa, kannattaa ehdottomasti vertailla lainojen kokonaishintoja eikä pelkästään prosentteja. Olen samaa mieltä kanssasi, rahoista pitää myös osata nauttia, mukaan emme saa mitään. Ja te matkustatte paljon! Ehkä siksi sinua pidetään hövelinä rahankäyttäjänä, mutta eivät tiedä, että sinussa asuu viisas nainen <3

   Poista
 2. Miehilläsi on ollut hulppeat harrastukset :)
  Olen itse sekä säästäväinen että tuhlaavainen - riippuu tilanteesta. Pienistä summista on kuitenkin kyse, joten en koe huonoa omaatuntoa tuhlailusta; kuten tiedät, käyn paljon kirppiksillä ja muutenkin harrastan löytöjen tekemistä. Nykyään laitan säästöön mitä vain suinkin pystyn. Onneksi on asunto hankittuna eikä muutenkaan ole tarvetta mihinkään suurempaan, elämä menee tasaisesti siinäkin mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, miten olen tuollaisiin tyyppeihin törmännyt. Mutta kiitollinen olen kummastakin tyypistä. Olen päässyt heidän kanssaan mukaan erilaisiin kuvioihin, joihin en ehkä muuten olisi päässyt.
   Noin minäkin voisin sanoa itsestäni, olen sekä säästäväinen että tuhlaavainen - se riippuu... Sinä olet loistava löytämään kirppiksiltä todellisia löytöjä. Sinulla on silmää ja tyyliä! Minäkin yritän laittaa säästöön, välillä se onnistuu paremmin, välillä huonommin, mutta yritystä on.
   Meilläkin on hankinnat tehtynä, joten näillä mennään.
   Kiitos Maarit kivasta kommentistasi <3 Ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 3. Raha ei ehkä tuo onnea, mutta kyllähän se että sitä on riittävä määrä helpottaa elämää ja vähentää stressiä. Me emme ole kovinkaan säästäväisiä. Olisihan se kivaa jos tilillä olisi aina ylimääräistä, mutta onneksi ollaan sentään onnistuttu hankkimaan koti ja mökki. Siinä meidän sijoitukset, eikä näillä eläkkeillä pahemmin pysty säästämäänkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanot viisaasti ensimmäisessä lauseessasi. Rahattomuus varmasti lisää stressiä ja todella paljon.
   Ette ole kovinkaan säästäväisiä, mutta tulette kuitenkin hyvin toimeen, teillä on koti ja mökki ja niissä on hyvän elämän avaimet. Eläkkeet kyllä pudottavat elintasoa, mutta luulenpa, että olette kovasti tyytyväisiä siellä Ahvenanmaan ihanuudessa.
   Kiitos Kristiina kommentistasi ja hyvää loppuviikkoa <3

   Poista
 4. Mielenkiintoinen postaus ja kiva oli lukea hieman rakkauselämän kiemuroitakin. Lainan vertailu on ihan ehdoton asia, joku saattaa turvallisesti ottaa lainaa kotipankistaan miettimättä ja vertailematta. Sillon kun haimme asuntolainaa ja pari pankkia kilpaili ns. meistä, niin toinen pankki teki niin paljon paremman tarjouksen, että vanha pankki sai jäädä.

  Kivaa tammikuun jatkoa Tuula. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän kohtaan sopi hyvin rakkauselämän kiemuratkin. Raha ja rakkaus, siinä kaksi tärkeää asiaa.
   Olen kanssasi samaa mieltä, lainan vertailu on todella tärkeää, siinä voi säästää pitkän pennin ajan kuluessa. Vertailu kannattaa aina. Ja teille kävi noin hyvin asuntolainan kanssa. Hieno asia. Siinä saa vanhat asiakassuhteet jäädä, kun on isoista asioista kyse.
   Kiitos Tiia ihana ja kivaa tammikuun jatkoa myös sinne <3

   Poista
 5. Raha kiinnostaa ja sitä on hyvä puhua avoimesti! Olen itse aika säästäväinen luonteeltani, kun nuorena tuli hummailtua ja tuhlattua palkat juuri vaatteisiin ja hemmotteluihin. Sijoittaminen kiinnostaa ja lapselle on avattu rahastotili. Nyt olen alkanut katsella lainatarjouksia, kun meillä saattaa olla edessä toisen auton hankkiminen. Hyödyllinen postaus ja aihe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raha tosiaan kiinnostaa kaikkia. Raha ja rakkaus :) Avoimuus rahan kanssa on hyvä asia. Sinäkin olen hummaillut nuorena ja rahaa on palanut vaatteisiin, niin tuttua. Sijoittaminen on mielenkiintoista ja vaikeaa ja aikaavievää, ainakin jos itse lähtee sijoittamaan. Tuo rahastotili on hieno asia. Pitkän tähtäimen säästämistä. Autolainoissa kannattaa tosiaan katsoa erilaisia lainoja. Ja muutenkin.
   Kiitos Heli-Hannele, raha on jokaiselle mielenkiintoinen aihe.
   Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 6. Tuula, kiinnostava aihe, mutta Suomessa hyvin tabu. Minusta taloutta pitäisi opettaa jo koulussa. Exälläsi oli hulppeat harrastukset, sillä hyvän ystäväni mies harrasti vanhoja Jauaareja ja jos joku niissä petti, herra lähti osaa hakemaan itse Englannista. No, hänellä oli ammatti, jossa ei tullut rahan puutetta. Veneilykin on kallista, mutta se on kuin ilma jota hengittää. Emme olleet edes myymässä rautapaattiamme (10 tonnia, 13 metriä) kun sitä tuli kaksi tuttua pariskuntaa ostamaan. Olimme juuri saaneet kuulla kuopuksen lääkäriltä, että veneestä pitäisi poistaa joka kajuutasta kokolattiamatot...Nehän ovat myös äänieristeitä, eivät vain mukavuutta..., joten me sitten myimme paatin, jonne Meri ei voinut tulla. Nyt onneksi Meri&co ovat ok-talon jälkeen hankkimassa Paraisten huvilalle jotain pientä purkkaria...

  Hirveän paljon muuttuu, kun hyvin ansaitseva perheen pää jää eläkkeelle, sillä Suomen verotus pitää huolen, että' vaikka olet maksanut huippuveroa tuloistasi 47 vuoden ajan, eläkkeestä viedään tosi paljon. Oisi pitänyt ajoissa muutta sinne, minne unelmoimmme.

  Ison paukku oli 2016 kesäkuussa, kuten tiedät. Olen käynyt privaattipuolella, mutta mennä s;n kanssa privaattiasiakkaaksi, maksoi 30 000 kerralta, joten nyt voisin kirjoittaa kirjan Minä ja julkinen terveydenhuolto, sillä niin paljon meni pieleen ja kompilikaatioita etc.etc.

  Kirjoitin samasta aiheesta joitakin vuosia sitten, hiukan vain enemmän arjesta katsottuna. Ja pikkuasioista. Muistan miten tyyritä olivat esim. paatin vakuutukset, joten jos emme olisi silloin venettä myyneet, viimeistään nyt se olisi tapahtunut, vaikka sydämestä olisikin ottanut.

  Tässä se mun vanha juttu, jos kiinostaa:http://leenalumi.blogspot.com/2015/08/rahasta-eli-ylipitka-vastaukseni.html

  Tiirat♥ Seinälläni on iso valokuvasuurennos tiiroista.

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten hieno, pitkä kommentti. Ja kävin heti lukemassa sinun raha-postauksesi.
   Siinä oli hyviä vinkkejä elää säästeliäämmin ja säästää niihin tärkeisiin asioihin. Teillä oli Itävallan matka edessä, loistava syy välttää heräteostoksia. Ja miettiä ruokaostoksia jne.
   Tuosta ex-mieheni harrastuksesta. Asuimme jossakin vaiheessa elämäämme Irlannissa ja sieltä oli helppo poiketa Englannin puolelle niitä varaosia hakemaan. Ja siellä oli harrastajatuttuja myös. Minua kiinnostaisi tietää tuo hyvän ystäväsi mies, voisin vaikka tunteakin, sillä nuo piirit Suomessa olivat silloin pieniä.
   Eläkkeelle lähtö laskee reippaasti tuloja. Harmi, kun teillä jäi muuttamatta unelmien kohteeseen.
   Lukisin mielelläni kirjasi "Minä ja julkinen terveydenhuolto". Kannattaa kirjoittaa. Yksityinen puoli maksaa maltaita ja julkisella puolella voi tulla mutkia matkaan.
   Paatin vakuutukset maksavat sekä keväisin ja syksyisin nostot ja laskut. Ja meillä on nykyään vene hallissa, joten kesän purjehduksille tulee hintaa. Mutta kevättä odottaa jo kovasti ainakin Kippari ja joka päivä tutkailee päivän pitenemistä. Mutta vene on ja pysyy meillä. Lasse Mårtensson luopui aikanaan veneestään, kun ei enää jaksanut purjehtia, samoin Lasse Pöysti, purjehtiminen kävi kropalle liian raskaaksi. Se on Kipparinkin unelma, niin pitkään merille kuin jaksaa.
   Ja tytär haaveilee Paraisten huvilalle pientä purkkaria, ihana haave! Se varmasti toteutuu!
   Tiirat ovat ihania lintuja, loistavia lentäjiä ja kalastajia.
   Kiitos Leena ja hyvää loppuviikkoa <3

   Poista
  2. Ja me olimme muuttamassa Irlantiin kun odotin Meriä. Olimme Galwayssa pari viikkoa ja näimme mm. tulevan talomme etc. Irlanti oli ihana, mutta silloin vielä kehitysmaa: Kävin tapaamassa sikäläistä lääkäriäini ja kaikki meni niin pieleen, että Merin pelasti Suomi ja nopea yksityislääkärimme täällä. Intuitio kehoitti jättämään casen väliin.

   No, hän asui silloin Turussa, oli tohtori Turun Yliopistollisessa ja etunimi Hannu, sukunimi alkoi/alkaa K:lla. He ovat nyt eronneet ja me muutimme tänne, monia yhteyksiä katkesi. Silti pyöreillä synttärielläni oli kymmeniä, jotka olin tuntenut noin kymppivuotiaasta.

   Onhan meitäkin kaduttanut, mutta minä ostin silloin turkoosin rättikattoauton lähdimme viikoiksi alpeille:) Meillä on veneen lokikirja tallella ja voi noita venekesiä. Haikea olo tulee joskkus, mutta koska olen ollut vain gastina purkkarissa, elää unelma oppia purhehtimaan oikeasti.

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
  3. Minä muistankin tuon tarinasi Irlantiin muutosta ja tyttäresi syntymästä. Elämässä pitää tehdä valintoja ja viisaan valinnan teitte aikananne. Irlanti on ihana. Mutta kesti tosiaan aikansa, että Irlanti nousi sieltä köyhyyden "kuopasta". Irlanti on yksi EU:n nettosaajia ja sen irlantilaiset hyvin tiedostavat. Nuoret ovat hyvin kouluttautuneita ja monet kansainväliset suuryritykset ovat siirtäneet pääkonttorinsa Irlantiin. Toki verotuksen takia, mutta myös osaavan työvoiman takia. Edelleen seuraan kiinnostuneena, mitä Irlantiin kuuluu.
   Elämässä jää taakse ihmisiä, mukaviakin ihmisiä ja uusia tulee tilalle. Kuulostaa kivalta, kun synttäreilläsi oli paljon lapsuudenystäviä. Ja mietin vielä tuota Hannua :)
   Turkoosi rättikattoauto ja Alpit. Ei huono valinta sekään. Sinulla on myös ihania muistoja venekesistä. Ehkä taas Paraisilla pääset purkkarin kyytiin.
   Kiitos Leena <3 Tämä on ollut hieno keskustelu.

   Poista
 7. Raha ei tosiaan tuo onnea, mutta helpottaa elämää. Ja jos ei ole tarpeeksi rahaa elämiseen niin se vaikuttaa kaikilla elämän osa-alueilla. Itse olen oppinut oman rahankäyttötapani varmasti vanhemmaltani - ja ennen kaikkea äidiltäni. Olen säästäväinen ja tarkka, mutta toisaalta en pihi. Raha on mielestäni käyttöä varten eikä pankkitilillä muhiteltavaksi - vaikkakin olen ehdottomasti sitä mieltä, että jokaisella pitäisi se jemmatili olla olemassa (itselläni on periaatteessa kolme erillistä :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaasti sanottu, raha helpottaa elämää monessa kohtaa. Olet saanut hyvät eväät äidiltäsi elämään rahankäytössä - säästäväisyys ja tarkkuus ovat aina paikallaan. Saituus ja pihiys ovat aivan eri asioita. Rahaa käytössä ja jemmassa on hyvä kombo.
   Kiitos Mira kivasta vastauksestasi ja mukavaa loppuviikkoa <3

   Poista
 8. Äitini juuri puhui tuosta lainan hakemisesta 30 vuotta sitten. Aina mentiin samaan pankkiin ja sovittiin tutun johtajan kanssa lainaehdoista. Välillä tuli hyvä diili ja välillä oli pakko tyytyä vähän huonompaan :)
  Tosi hyvähän se on, että lainoja saa nyt vertailtua, kun noita lainantarpeitakin on niin erilaisia.
  Ihanaa torstai-iltaa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen juuri samalla tavalla hakenut ensimmäistä asuntolainaa. Ja sitä haettiin tutusta pankista. Ehdot taisivat riippua siitä, oliko pankinjohtajalla hyvä tai huono päivä.
   Mielestäni tämä Sortterin lainojen vertauspalvelu on hienoa palvelua. Ja sitä voi käyttää millaiseen lainatarpeeseen tahansa.
   Kiitos Outi ja mukavaa loppuviikkoa sinulle <3

   Poista
 9. Komia paatti. Lainat eivät kuulu meidän elämään, vaikka opintolainaa meiltä löytyykin, varsinkin mieheltäni. Lainoissa ollaan liian pitkään kiinni ja ne sitoo liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paatti on jo vanha, mutta hyvin säilynyt. Nuo ovat niitä elämänvalintoja. Ymmärrän hyvin jokaisen valinnan. Isoissa lainoissa ollaan tosiaan pitkään kiinni, mutta jos ne on mitoittanut oikein, niin ne kulkevat mukana matkassa mukana, jos ei mitään yllättävää satu, työttömyyttä tai muuta.
   Kiitos Melissa kommentistasi. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 10. Hienoa kun ihmiset puhuvat rahasta ja rahankäytöstä suoraan. Itse olen aina ollut hieman höveli raha-asioissa :)
  Onneksi tuo lainojen vertailu on tehty nykyään helpoksi, sillä kun miettii esim asuntolainaa, niin ne ovat yleensä aiannkin pääkaupunkiseudulla todella isoja summia, niin kyllä siinä saa olla tarkkana mihin paperiin nimensä laittaa.

  Teidän veneenne on kaunis ja ihana kun pääsette nauttimaan saaristoelämästä ja kesän kauneudesta kaunillaa purrellanne <3 Kiitos Tuula tuosta lainavertailu vinkistä vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että raha-asiat kiinnostavat kovasti. Tämä postaukseni on saavuttanut monet.
   Monet ovat höveleitä raha-asioissa. Minäkin joissain asioissa. On hienoa, että nykyään on mahdollista vertailla lainoja. Muistan ajan, kun näin ei ollut ja lainoihin vaadittiin takaajia.
   Isoissa lainoissa kannattaa olla tarkkana ja vertailla niitä. Pienistäkin säästöistä lainoissa kasvaa aikaa myöten isoja summia.
   Tuulia-veneellä on jo ikää, mutta hyvin se hoitaa hommansa. Ja kesä saaristossa on ihanaa, kunhan säät suosivat. Ja myrskykin saaristossa on upeaa, silloin ei kuitenkaan saa olla merellä.
   Kiitos Souliina <3 Sortterin lainavertailu on hienoa palvelua. Se helpottaa elämää.

   Poista
 11. Loistava postaus ja mukava oli lukea aatoksiasi! Työn puolesta on monta kertaa joutunut tilanteisiin, joissa tosiaan huomaa ettei rahalla voi ostaa kaikkea vaikka sitä olisi kuinka paljon. Isäni aina opetti että rahaa pitää säästää sen verran että pahan päivän varallekkin on jotain, se onkin ollut loistava neuvo:) Veneily on varmasti ihanaa, varsinkin kun on oikein kauniita kelejä! Teidän vene on hieno! Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Päivikki hienosta kommentistasi. Rahalla ei tosiaan voi ostaa kaikkea, se on niin totta. Sinulla on fiksu isä, viisaasti opetti. Ei pidä elää aina viimeistä penniä myöten. Elämä kun on yllätyksiä täynnä.
   Veneily on kiva harrastus. Minä en ollut oikeastaan koskaan haaveillut veneilystä, mutta kun kohtasin tämän mieheni nro kaksi, niin mikäs siinä auttoi. Hän on pienestä saakka ollut saaristossa ja saaristo on hänelle tosi tärkeä. No, minäkin opin aikuisiässä vielä jotenkin purjehtimaan. Tuulia-vene on jo iäkäs, mutta hyvin merikelpoinen. Mukavaa viikonloppua myös sinulle Päivikki <3

   Poista
 12. Ihanat harrastukset miehilläsi exällä ja nykyisellä ja en panisi pahitteeksi kunnon urheiluautoa minäkään:) Veneily on varmasti ihana harrastus, vaikka se itselleni onkin vieraampi:)
  On kyllä hauskaa seurata, miten se rahankäyttö iän myötä muuttuu vai muuttuuko:) Minä myös olen käyttänyt kankaisiin ja lähinnä matkustamiseen nuorena rahaa ja vieläkin olen suht rento rahan käytössä, mutta pyrin siihen, että lainat ja laskut on maksettava ajallaan. Mutta kuinka saisi taottua rahankäyttöä nuorille? Ei huolta huomisesta eli on sama asenne, kuin itsellä nuorena. Ehkäpä se siitä tasottuu:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitettuna näyttävät ihan kivoilta harrastuksilta, mutta aikaavieviä harrastuksia ovat. Minulle tuli veneilyn maailma tutuksi vasta aikuisiällä. Enkä voi kehua olevani kummoinenkaan merimies.
   Niin, muuttuuko rahankäyttö iän myötä? Minulle on myös aina ollut tärkeätä maksaa lainat ja laskut ajallaan. En tiedä, jossakin kohtaa elämääni olin tarkempi rahan kanssa, nyt olen taas jotenkin hövelimpi.
   Nuoret ja rahat on vaikea yhtälö. Nykyään on vielä enemmän houkutuksia kuin ainakin minun nuoruudessani. Ei sitä nuori ihminen osaa huolehtia huomisesta. Elämä on tässä ja nyt. Niin tuttua ja niin tuttua myös sinulle. Mutta yritä silti varovaisesti sitä järkevää rahankäyttöä opettaa nuorille. Ehkäpä se siitä tasottuu, niinkuin sanot.
   Kiitos kivasta kommentistasi Minna ja hyvää viikonloppua <3

   Poista
 13. Kiitos Suvi mukavasta kommentistasi, olen mielissäni. Raha-asiat ovat kiinnostava aihe.
  Hyvää alkavaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 14. Olen aina ollut todella tarkka rahankäytöstä ja harkitsen hyvin tarkkaan, mikä on tarpeellista. Vertailen hintoja lähes kaikessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet fiksu. Olet jo nuoresta ymmärtänyt, että raha ei kasva puussa. Minä opettelin järkevää rahankäyttöä vasta ensimmäistä asuntoa hankkiessamme. Tuo hintojen vertailu on järkevää.
   Kiitos sinulle fiksusta vastauksesta ja hyvää viikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig