MOMENTS OF MY LIFE

Ravintolasuositus Hiidenmaalle: KorkBlogiyhteistyö  Your Brand Up Studio

Hiidenmaan päivämme kruunasi maittava lounas Sampanjabaari Kork'issa Kärdlan satamassa. Sampanjabaari Kork on avattu vasta viime kesänä ja varsinainen ravintolapuoli tullaan avaamaan tulevana kesänä 2019. Kun tulimme sateesta sisään, oli kuin olisimme kesään astuneet. Keskellä sampanjabaaria oli pöytä kauniisti katettuna upein lasein ja aterimin. Ja pöytäliina oli ihastuttava. 
Mutta ennen ruokailua kurkataan vähän karttaa. Tahkunasta lähdimme, se on kartan pohjoisessa kärjessä ja rantatietä pitkin ajoimme Kärdlan kaupunkiin.

Koska meillä on vanha purjevene, niin minua kiinnosti kovasti tämä Kärdlan satama. Sain kuulla, että satama on otettu uudelleen käyttöön yli 50 vuoden odotuksen jälkeen vuonna 2014. Satama on suojassa kaikilta tuulilta ja siellä on monenlaisia satamapalveluja.

Ja tervetuliaismalja:Yllätys, yllätys Kork'in Andre Abner tarjosi meille Anna Codorniun kuohuviiniä. Suosikkiviiniäni. Olen käynyt Barcelonan vierailulla Codorniun viinitilalla vuonna 2015 ja sieltä tuo "rakkaus" alkoi.


Sampanjabaari Kork'in omistaja Andre Abner  kertoi meille kivoja tarinoita ravintolan synnystä ja perheen ruokaharrastuksesta, erittäin hyvällä suomenkielellä. Ja niinkuin arvelinkin, oli Andre purjehtijoita, kiireiset viime vuodet vain olivat pitäneet hänet poissa harrastuksen parista.  Tallinnasta oli omistajapariskunta päätynyt Hiidenmaan Kärdlaan.Grillissä meitä odotti kuhaa grillattuna. Se oli aamulla pyydettyä. Kalaruokien ystävänä tuo kuha oli kyllä herkkujen herkkua. Hain sitä vielä toisenkin annoksen. Ja perunat ja tuore salaatti salaatinkastikkeen kera, kruunasivat aterian meren rannalla.Jälkiruuaksi oli kahvin ja roseviinin kera oli makoisaa mansikkapiirakkaa vaniljakastikkeella. Kiitos Andre Abner'in vaimolle, joka oli nämä herkut meille loihtinut. Katsokaapa tätä hykertelevää joukkoa. Ruoka maittoi ja meillä oli viihtyisää. Kuvassa vasemmalta oikealle: Autonkuljettajamme Andrea Bild, minä, Evelin Org (Your Brand Up Studio), Johanna Mäenluoma (Iloinen Kulkuri),  Piia Petäjäjärvi (Saariston Martta). 
Vaikka satoi rankasti, niin lähdin kuvaamaan satama-aluetta. Maaliskuussa veneilijät vasta suunnittelevat veneretkiään, joten satamassa oli hiljaista. Uudessa satamassa on laituripaikat 60 alukselle. Satama on suojassa kaikilta tuulilta ja siellä on monenlaisia satamapalveluja. Talvisin satamassa myös säilytetään veneitä valtavassa venevajassa. Ja veneitä myös huolletaan siellä.

Tämä vanha villavarasto on käytössä kesäisin, siellä järjestetään juhlia ja diskoiltoja.


Kärdlan rauhallisessa pikkukaupungissa on paljon muutakin katsottavaa kuin meri ja satama varsinkin kesäaikaan. Meidät Kärdla tutustutti satamaan ja ihastuttavaan sampanjabaari Korkiin.

Lämmin kiitos! Aitäh!

-Tuula 

www.instagram.com/kork_sampanjabaar

Täällä lisää tarinoita Länsi-Viron kierrokselta:

Haapsalun rautatieasema - link
Haapsalun kahviloita ja ravintoloita - link
Majakat ja Estonian muistomerkki - link


24 kommenttia

 1. Onpa kaunis kattaus ollut teillä ja ihania ruokiakin oletta saaneet syödäksenne.
  Upeaa viikonloppua sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Sampanjabaarin kattaus oli niin ihastuttava, niinkuin kirjoitin, oli kuin kesään olisi astuttu. Ja kuha oli niin verratonta, en muista milloin olisin parempaa saanut. Abnerin perheellä on ruuanlaittotaito hyppysissä.
   Kiitos Outi ja upeaa viikonloppua myös sinulle <3

   Poista
 2. Upea kattaus ja menu kuullostaa herkulliselta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kattaus oli tosiaan kaunis, se oli tehty hyvällä maulla. Ja tuo menu. Kalaruokien ystävänä tuo kuha oli täydellinen. Ja mansikkapiirakka roseviinin kera täydensi menuun.
   Kiitos Nina ja valoisaa sunnuntaita <3

   Poista
 3. Tämmönen reissu sopisi mulla ja mun miehelle tosi hyvin. Sampanjabaari kuulostaa niin hyvälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Oli mainio reissu. Ja vaikka ei ollut edes kesä, niin se ei haitannut. Korkin sampanjabaari saa kyllä minulta täyden kympin. Ruoka oli herkullista ja palvelu ensiluokkaista.
   Kiitos Melissa ja kivaa sunnuntaita <3

   Poista
 4. Minäkin kiinnitin heti silmäni tuohon upeaan pöytäliinaan - vau! Mutta hyvältä näytti muukin kattaus ja seurue :). Me olemme purjehtineet kahtena kesänä Viron rannikolla ja Kärdlassakin on tullut käytyä! Se oli tuota mainitsemaasi avausvuotta aiemmin... mutta palveluita ei monessakaan Viron satamassa tuolloin ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olette purjehtineet Viron rannikolla, kiva kuulla. Rannikon satamissa tehdään kovasti hommia palvelutason nostamiseksi. Ja tämä Kärdlan satama on oiva esimerkki siitä. Tässä satamassa on palvelut kohdillaan ja ihana Kork!
   Kiitos Pilvi kommentistasi ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. OI, tuo kuha oli herkullista. Ja mansikkapiiraskun suli suussa.
   Kiitos Mira ja mukavaa tulevaa viikkoa!

   Poista
 6. Teillä ollut aivan käsittämöttömän ihana reissu ja taas ihan uusia juttuja tuli Virosta minulle. Ihanat naiset siellä, te joita tunnen. <3

  Huomenna Tartto sitten kutsuu meikäläistä, ihanaa. <3

  Halauksia iltaan ihana Tuula. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, olen niin samaa mieltä. Viro tarjosi uusia mielenkiintoisia paikkoja ja tarinoita. Oli hienoa päästä tähän Viron touriin. Sinä tunnetkin aika monta meistä. Meitä oli matkassa ihan loistojoukko.
   Ja huomenna sinä lähdet Tarttoon! Olen hengessä mukana. Tartto kiinnostaa myös minua.
   Halauksia sinulle Tiia <3 Ja ihanaa Tarton matkaa! Tulen seuraamaan matkaa mielenkiinnolla.

   Poista
 7. Voi kuinka ihana reissu teillä on ollut. :) Kiitos matkavinkistä!
  Iloista huhtikuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina kivasta kommentistasi. Haapsalu ja saaret, Hiidenmaa ja Kuressaari. Niistä koostuu mukava matkareitti. Tämän vinkin annoin mielelläni.
   Iloista huhtikuuta myös sinne <3

   Poista
 8. Vaikuttaa ihanalta paikalta! Mä arvostan ravintolassa tuollaista konstailematonta maukasta ruokaa, piirakkakin näyttää herkulliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli ihana paikka! Ruoka oli konstailematonta ja maut tuoreita ja hyviä. Ja tuo mansikkapiirakka maistui. Itse en mansikkapiirakoita ole tehnyt, mutta tämän jälkeen voisin tehdä.
   Kiitos Meikkiholisita ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 9. Ihana kattaus ja Viro on aina yhtä viehättävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kattaus oli kyllä niin viehättävä. Ihana pöytäliina! Ja Viro viehättää. Oli ihana tehdä kierrosta Tallinnan ulkopuolellakin.
   Kiitos Minna ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 10. Andren ruoka oli kyllä todella maittavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Andren ruoka maistui mainiolle. Ja kaiken lisäksi hän oli hyvä seuramies, saimme kuulla Kärdlan tarinaa. Kiitos Johanna ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 11. Tuo ravintola on nyt korvamerkitty jos tie tuonne suuntaan vie ensi kesänä! Codorniun viinitilalla (ja Freixenetinkin) on tullut käytyä, kun Barcelonassa asuin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva että Sampanjabaari Kork on nyt korvamerkitty. Meillä kipparikin korvamerkkasi sen.
   Niinpä, sinä olet asunut Barcelonassa ja viinitiloihin on tutustuttu. Ne ovat mielenkiintoisia tutustumiskohteita. Viehätyin silloin Codorniun tilasta ja kyllä sillä taisi olla vaikutuksensa viinimakuuni myös.
   Kiitos Heli-Hannle ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 12. Viro on viehättävä ja shampanjabaari kuulostaa hyvältä2😊Aurinkoista viikkoa sinulle☀️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virossa on vetovoimaa, sen todella nyt opin. Shampanjabaari oli mainio paikka. Ruoka maittoi ja viinti olivat loistavasti valittu.
   Kiitos Kristiina! Aurinkoista loppuviikkoa myös sinne!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig