MOMENTS OF MY LIFE

Silmälasit netistä - LensWay


Bongasin jokin aika sitten kivat silmälasikehykset ruotsalaisen instaajan @jennysfreed'in instagramista. Jenny mainosti LensWayn silmälaseja. LensWay myy silmälaseja, aurinkolaseja ja piilolinssejä netissä. Minulla on käytössä erivärisiä kehyksiä. Mutta jotakin vaaleaa kehystä kaipasin. Hopeanvärisiä pilottilasejani käytän tosi harvoin, hopea ei sovi kasvojeni väriin. Kulta! Sopisi juhliinkin, vaikka erikseen en mitään juhlarillejä etsi. Uskaltaisinko tilata netistä silmälasit?Ja vähän tarinaa silmistäni. Sain 11-vuotiaana ensimmäiset silmälasini. Minä olin se luokan rillipää.

Nuoruusikäni käytin ahkerasti piilolinssejä, sillä en viihtynyt silmälaseissa. Ja vuonna 1995 annoin operoida silmäni. Silmäni operoitiin Tampereen Kirurgipalvelussa. Silmälääkäri Juhani Pietilä oli opiskellut USA:ssa silmien "leikkaamista" laser -tekniikalla ja oli tuonut sieltä laitteen ensimmäisenä Suomeen. 

Operaation jälkeen olin ihmeissäni. Maailma kirkastui ja näin erittäin hyvin. Pitkälti toistakymmentä vuotta minulla oli hyvä ja terävä näkö, mutta sitten näköni alkoi huonontua. Tiesinkin, että näin voi käydä, koska lähtötilanteeni oli todella huono, minulla oli -8 vahvuudet kummassakin silmässä ennen operaatiota. 


Nykyään näköni on verrattain hyvä. En tarvitse laseja lukiessani enkä tietokoneella työskennellessäni.  Tulen toimeen ilman laseja, mutta esim. autolla ajamiseen tarvitsen silmälasit, sillä haluan nähdä liikenteessä hyvin. Toinen silmäni on -1,0 ja toinen -0,50. Ja sikäli tilanne on muuttunut, että viihdyn nykyään silmälaseissa. 


Mutta nyt LensWayn sivuille. Löysin sieltä nuo instaaja Jennysfreedin kehykset, ja ne sopivat kooltaankin minulle. Nyt oli vielä kesäalekin, joten ei muuta kuin tilaamaan. Minulla oli (on) varsin uusi resepti silmistäni, joten kirjasin kaikki silmieni arvot tarkasti tilaussivulle. Ja tilaus menoksi. 

Muutaman päivän kuluttua paketti oli postissa. Olipa jännittävää saada silmälasit, jotka olin tilannut ilman sovitusta. Yllätyin positiivisesti, silmälasit istuivat hyvin ja tunsin ne heti omikseni. Kehysten väri on jännittävä, auringossa väri on kulta ja varjossa näyttää enemmänkin kullan ja hopean yhdistelmältä. Nämä ovat C.Jacobsenin mallistossa Lenswayn sivuilla ja kehysten nimi on Kust. 

Huom. En käyttänyt hyväkseni mahdollisuutta sovittaa neljät kehykset 10 päivän ajan kotona ilmaiseksi. Se olisi ollut mahdollista. Jotenkin minulla oli selvä visio näistä rilleistä. Ehkä seuraavalla kerralla sitten. 


Nyt minulla on ensimmäiset kullanväriset silmälasit. Tähän asti olen vierastanut kullanvärisiä kehyksiä. 


Oliko hitti tai huti tai teinkö ylämummot? 

Voisitko sinä kuvitella tilaavasi silmälasit netistä? Tai oletko jo tilannut?


Näkemisiin, Tuula


Tuula's life blogia voi seurata 


16 kommenttia

 1. Tosi hyvän näköiset lasit, ja sopivat sinulle erinomaisesti. Minulla oli teinistä alkaeen lasit, likinäköisyyden vuoksi, mutta vain silloin kun olin esim. leffassa tai luokassa kauempana, mutta muuten en laseja tarvinnut. Muutama vuosi sitten huomasin etten tarvitse niitä myöskään enään televisiota katsellessa, mutta samalla lähinäköni alkoi hieman huonontua mutta toistaiseksi vain niin että ihan pientä tekstiä varten tarvitsen lukulasit, muuten en.Kaunista viikonloppua Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmien näkökyky muuttuu vuosien saatossa. Minulla on lähinäkö hyvä, mutta kauemmas katsoessani tarvitsen laseja tarkentamaan. Ja kiitos paljon, olen tyytyväinen omiin valintoihini. Jännitti.
   Kaunista viikkoa sinulle <3

   Poista
 2. Kyllä voisin tilata netistä. Tytärkin tilasi tuolta LensWayltä lasit ja ne olivat todella hyvät ja kauniit. Todella hyviltä näyttävät sinunkin silmälasisi, upeasti sopivat kasvoillesi.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä on hieno tapa tilata silmälasit, jos on resepti. Kiva kuulla, että tyttäresi on tyytyväinen omiinsa.
   Olen ihan tyytyväinen omiin rilleihini. Ja kultaväriinkin.
   Kiitos Outi ja kaunista viikkoa sinne <3

   Poista
 3. En voisi kuvitella tilaavani netistä, en tiedä itsekään miksi vaikka aloin sitä nyt pohtimaan. Kauniit lasit on kyllä!

  Aurinkoista kesäkuuta!💛

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on pitkä kokemus silmälaseista, kun 11-vuotiaana sain ensimmäiset. On niitä tullut ostettua vuosien varrella monet kymmenet. Eka kokemus minullakin silmälasien tilaamisesta, mutta onnistuin.
   Kiitos Jasmin ja aurinkoista kesäkuuta myös sinulle <3

   Poista
 4. Mahtava palvelu! Itse en silmälaseja käyty, joten palvelu ei ole minulle tuttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen samaa mieltä. Mahtava palvelu!
   Kiitos Mira ja aurinkoista viikkoa <3

   Poista
 5. Mun pitäisi poiketa optikolla ja tilatakin uudet lasit mutta jotenkin tuntunut aika vaikealta löytää mieluisat kehykset optikoltakin saati tilaamalla. Mutta ainakin sitä voisi harkita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus käy niin, ettei löydä lainkaan sopivia ja joskus löytää monet mieluisat. Kokemusta on. Mutta oli mielenkiintoista tilata netistä. Ja en pettynyt.
   Kiitos Maikku ja aurinkoisia päiviä!

   Poista
 6. En mielelläni tilaa mitään netistä. Itse sain lasit vasta muutama vuosi sitten ja silloin niihin laitettiin keltaiset linssit suojaamaan silmiä. Itse haluan päästä paikan päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut lasit 11-vuotiaasta alkaen, joten siellä paikan päällä on tullut käytyä monta kertaa. Oli mielenkiintoista kokea tämä uusi tapa hankkia silmälasit :)
   Kiitos Melissa ja aurinkoista viikkoa <3

   Poista
 7. Tyylikkäät silmälasit ja sopivat sinulle. En tiedä haluaisinko tilata silmälaseja pelkästään netin kautta koska haluaisin varmasti sovitella liikkeessä ja katsoa miten kehykset sopisivat omiin kasvoihini. Arvostan myös henkilökohtaista palvelua ja myyjän neuvoja ostoprosessissa. Varmasti piilolinssit voisinkin tilata netin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo! Minäkin jatkossa varmaan käytän myös optikkoliikkeitten palvelua. Minulla on kuitenkin monet rillit käytössä ja halusin jotain vaaleampaa kehystä. Niinpä päätin ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilla netin kautta. Ja yllätyin positiivisesti.
   Jatkossa varmaan molemmat tavat käytössä.
   Aurinkoisia päiviä pikku-Mimmin kanssa sinne <3

   Poista
 8. Wonderful, what a blog it is! This weblog gives useful facts to us, keep it up. 토토

  VastaaPoista
 9. Hey There. I discovered your weblog the use of msn. This is a very
  neatly written article. I will make sure to bookmark it and return to
  read more of your helpful info. Thank you
  for the post. I will certainly return. 토토사이트

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig