MOMENTS OF MY LIFE

Mitä bloggaaminen on minulle antanut


Mitä bloggaaminen on minulle antanut?


Vinkin aiheeseen antoi Nadinen blogipostaus: Mitä bloggaaminen oikeasti maksaa.

Nadine käsittelee aihetta laajasti postauksessaan. Hän kertoo, mitä maksaa, kun bloggaaminen on harrastus, mitä tarvikkeita tarvitset jne. Entä mitä maksaa ammattimaisempi bloggaaminen, kun bloggaaminen ei ole pääelinkeino, mutta rakas harrastus, jolla välillä pääsee tienaamaan jokusen euron.


Aloitin aikoinaan bloggaamisen, koska tykkäsin kirjoittamisesta ja valokuvien ottamisesta. Nälkä kasvoi kirjoittaessa. Hain ja pääsin mukaan kivaan yhteisöön: Nelkytplusblogit.  Ja sitä kautta minulle avautui uusi polku bloggaamiseen. Nykyään päivitän sekä blogiani että somekanaviani. 

Hyödyt:

1. Olen oppinut ainakin jotakin,  kirjoittajana, valokuvaajana ja sisällöntuottajana. 
2. Olen oppinut lisää tietotekniikkataitoja.
3. Olen oppinut hakukoneoptimointia.
4. Olen oppinut markkinoinnin perusteita.
5. Olen oppinut ymmärtämään, miten hieno asia on verkostoituminen.
6. Olen tutustunut uusiin ihmisiin, joihin en olisi törmännyt ilman bloggaamista.
7. Olen pysynyt ajan tasalla, sillä ymmärrän, mitä teini-ikäiset puhuvat.
8. Olen saanut jopa muutaman ylimääräisen lantin kukkarooni. 
VAI olenko? Käyn seuraavaksi kulujani läpi. 

Kulut: 

1. Minulla on kunnolliset nettiliittymät sekä kotona että saarimökillä
2. Kännykkään olen aina panostanut (johtuen aikaisemmasta työurastani)
3. Minulla on sekä järjestelmä- että pokkarikamera.
4. Tietokone, joka toimii hyvin. 
5. Minulla on oma domain: www.tuulaslife.fi 
6. En ole satsannut blogikirjoitusteni mainostamiseen, mutta ehkä vielä joskus...
7. Olen ostanut muutaman valmennuskurssin ja myös aiheeseen liittyviä kirjoja.
8. Jos maksan itselleni tuntipalkkaa 8 € /tunti, niin yhteen postaukseen kuluu aikaa kuvineen noin 5h. 
9. Jos kirjoitan kulttuuriaiheista tai mitä tahansa asia-aiheista blogipostausta, niin siihen menee vielä lisää tunteja, sillä pyrin tarkistamaan aina taustatiedot. 


Bloggaamisen myötä olen tavannut ihmisiä, joita en olisi koskaan päässyt tapaamaan. Ja ainutlaatuisia kokemuksia on tullut myös kirjattua blogikansiooni. 
Tässä muutama helmi:

1. Sain mediakutsun tulla kuvaamaan Tanskan kruununprinsessa Maryn Turun vierailua 14.9.2018.2. Pääsin mukaan Baltic Princessin telakkamatkalle Gdanskiin v. 2018. Laivalla Gdanskiin, se oli mielenkiintoinen matka: Linkki: Baltic Princess - telakkamatka Turusta Gdanskiin

Laivareittimme Turusta Gdanskiin

3. Kaikki mielenkiintoiset Viron matkat! Nostan tässä esiin yhden niistä, sillä pääsin käymään Hiidenmaalla Estonia -laivan muistomerkillä 2019. Linkki: Majakat ja Estonian muistomerkki


Näitä olisi vielä monia, mutta nämä nostan tähän postaukseen. 

Bloggaaminen on antanut minulle paljon. Korona-aika tosin vähensi kirjoittamistahtiani, sillä kaikki tapahtumat, teatterit, matkat, museot, taidenäyttelyt... Nämä jutut, jotka tovat tuoneet iloa ja hyvää mieltä elämääni ovat olleet pannassa. Ja juuri näistä aiheistä olen mielelläni kirjoitellut. Mutta nyt näyttää jo paremmalta. "Huomenna on uusi päivä", sanoi Scarlett O'Hara Tuulen viemässäkin. Aurinkoista kesäkuuta kaikille! 

- Tuula 


Tuula's life blogia voi seurata 20 kommenttia

 1. Hei Tuula!

  On aivan huippua, että postaukseni sai sinut pohtimaan omaa bloggaamistasi. Kuten toteat, tämä harrastus voi olla varsin antoisa ja palkitseva. Halpaa se ei ole, mutta kaikkia ei pysty mittaamaan rahassa. Nämä huikeat kokemukset ovat mielettömän arvokkaita, jotain sellaista, mitä rahalla ei saa.

  Aurinkoista viikonloppua Turkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nadine! Postauksesi oli innostava ja sai pohtimaan bloggaamistani sen kautta, mitä se on antanut. Hieno harrastus! Yksi isoja kiitoksen aiheita on bloggaajakollegat. Avarakatseisia bloggaajia, jotka ovat kiinnostuneita erilaisista asioista. Kiitos, että olet mukana Nelkytplusbloggaajissa.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen teksti. Taidanpa itsekin syventyä tähän aiheeseen ja kirjoittaa siitä postauksen myös omaan blogiini! :)

  Niihin hetkiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna!
   Onpa kiva kuulla, että aihe kiinnosti. Kirjoita ihmeessä aiheesta oma blogijuttu. On hienoa, että ihmiset saavat tietoa enemmänkin bloggaamisesta harrastuksena.

   Poista
 3. Olet kultturelli ihminen ja kirjoitat mielenkiintoisesti erilaisista tapahtumista,joten varmasti tuot hyötyä myös näiden tapahtumien järjestäjille.Hienoa sekin,että olet saanut mediakutsuja kuvauksiin ja päässyt Baltic Princessin telakkamatkalle.Olet tavallaan ollut aitiopaikalla eri tapahtumissa.
  Korvaus vaivannäöstäsi kyllä kuuluisikin sinulle.
  Ihanaa juhannusviikkoa ja tarmoa jatkaa bloggausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Tuo mediakutsu kruununprinsessa Maryn päivään Turussa on jäänyt niin vahvasti mieleeni. Miellyttävä prinsessa.
   Ja Baltic Princessin telakkamatka Gdanskiin on myös ollut niin erilainen ja mieleenpainuva kokemus. Helsingistä Gdanskiin on joskus kauan sitten kulkenut matkustajalaiva, mutta ei koskaan Turusta Gdanskiin, joten sikälikin ainutlaatuinen kokemus.
   Lämmin kiitos Tuovi, osaat valita sanasi niin kauniisti ja kannustavasti. Sanoistasi tulee hyvä mieli.
   Ihanaa juhannusviikkoa myös sinulle!
   Ps. Yksi bloggaamisen ihanimpia asioita ovat lukijat! Kiitos ihana Tuovi <3

   Poista
 4. Bloggaaminen on antanut paljon kaikkina näinä vuosina, ihania ihmisiä ja mielenkiintoisia tapahtumia. Kuvaamisessa, kirjoittamisessa ja teknisessäkin puolessa olen kehittynyt melkoisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun aloitin bloggaamisen, en osannut mitenkään ajatella, mihin kaikkeen se voi viedä. Nyt tiedän... jännittäviin tapahtumiin. Kyllä, bloggaaminen on antanut paljon. Niinkuin sanot, ihania ihmisiä ja mielenkintoisia tapahtumia. Ja teini-ikäistenkin kanssa pystyy keskustelemaan somesta, tämä pitää ajan tasalla.
   Kiitos Tuuli <3

   Poista
 5. Hieno kirjoitus, joka avaa sitä, mistä kaikesta bloggaamisessa on kyse. Moni luulee, että blogipostaus syntyy hetkessä, mutta kyllä siihen saa menemään aikaa tuntikausia, kuten kirjoitit.

  Ihanaa kesää sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Mannilainen. On joskus hyvä laittaa tällaista "tilastotietoa". Monet tosiaan ajattelevat, että blogipostaus syntyy hetkessä. Mutta totuus on on toinen, niinkuin sinä ja minä tiedämme.
   Ihanaa kesää myös sinulle <3

   Poista
 6. Mielenkiintoinen aihe avata bloggaamisen takana olevaa maailmaa niille, jotka vain lukevat blogeja. Koska itsekin bloggaan vain harrastuksena niin kuluja ei tule minusta kohtuuttomasti. Kivat yhteistyöt sitten kompensoivat mahdollisia kuluja. On muuten monelle lukijalle silmiä avaavaa lukea paljonko aikaan blogipostaukseen kuluu. Itse laskin joskus mutta enää en jaksa enkä edes ehdi. Haluan kuten sinäkin tarkistaa faktat ja myös valita sekä käsitellä kuvat oikein valotuksen, rajauksen ja kontrastin suhteen. Kuvien käsittelyyn menee joskus tuhottomasti aikaa mutta sekin on hauskaa kun samalla ikään kuin jo työstää aihetta päässään kuvien avulla.

  Kivaa sunnuntaita Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvin sanottu, "kivat yhteistyöt kompensoivat mahdollisia kuluja". Kivat yhteistyöt tosiaan antavan paljon enemmän kuin rahalla voi saada, esim. kaikki pr-matkat ovat olleet hyvin järjestettyjä ja on saanut nähdä paljon. Ne ovat myös bloggaamisen sokeri ja suola.
   Tiedänkin, että tarkistat faktat ja käsittelet kuvat hyvin. Vievät välillä valtavasti aikaa, mutta niinkuin sanot, sekin on sitä blogikirjoituksen työstämistä.
   Kiitos hyvästä kommentistasi ja kivaa alkavaa viikkoa Marjo <3

   Poista
 7. Olipas mukavaa luettavaa :) ihanaa kesän jatkoa Sinulle ja mukavaa juhannuksen odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ripaus "tilastotietoa" on kiinnostavaa. Tällaista taustaa on tosiaan blogikirjoituksen takana, niinkuin sinäkin tiedät.
   Kiitos Suvi ja aurinkoista juhannusviikkoa <3

   Poista
 8. Itse en ole laskenut kuluja ja tuloja tästä hommasta. Uskoisin, että miinukselle menee ja pahasti, mutta sitten taas tämä homma on niin kivaa kuitenkin. Saa purettua hiukan fiiliksiä ja tietenkin tykkään esitellä mitä kaikkea tulee käsillä tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on kiva ihmetellä "tilastotietoja" omaltakin kantilta. Taitaa minulla myös mennä miinuksen puolelle, joten ei tästä leivän päälle herkkuja saa. Mutta saa tosiaan paljon muuta arvokkaampaa. Sen me tiedämme molemmat.
   Kiitos Melissa ja hyvää juhannusviikkoa <3

   Poista
 9. Bloggaaminen on antanut kyllä itsellekin paljon. Toivottavasti saisi vielä lisäenergiaa itselleen bloggaamisen jatkamiseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän Mira, sinä olet myös saanut paljon bloggaamise kautta.
   Sitä lisäenergiaa tarvitaan täälläkin, mutta eiköhän sitä tule, kun korona-aika hellittää.
   Kiits Mira ja kaunista heinäkuuta!

   Poista
 10. Hi there! I could have sworn I’ve been to this site before but after browsing through some of the articles I realized it’s new to me.
  Nonetheless, I’m certainly happy I came across it and I’ll be bookmarking it
  and checking back regularly! 먹튀검증

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig