MOMENTS OF MY LIFE

Nextory - elämäkertoja ja kuukauden ilmainen kokeilu


Napit korviin ja kuuntelemaan. Ja kahvikuppi mukaan.


// postaus sisältää affiliate -linkin //

Minä olen odottanut kuin kuuta nousevaa, että Kaari Utrion elämäkerta ilmestyisi Nextoryyn. Tällä viikolla se päivä koitti, kirja ilmestyi kuunneltavaksi suoratoistopalveluihin. Ja minulla onkin hyvä uutinen niin äänikirjojen kuin myös e -kirjojen ystäville. Postauksen lopussa on linkki Nextoryn uusille asiakkaille 30 päivän ilmaiseen kokeilujaksoon.


Kaari 

Kirjoittanut Anna-Liisa Haavikko / lukija Erja Manto

On hienoa, että vihdoinkin saimme elämäkerran naisesta, joka on kirjoittanut kirjoja naisten historiasta. Olen ehtinyt kuunnella vain osan Kaarin elämäkerrasta, sillä tämä kodin ja mökin välillä reissaaminen vie hyvää lukuaikaa. Pienelläkin paussilla kuuntelen Kaarin tarinaa... 


Kaari Utrion (s. 1942) elämää on dokumentoitu laajasti, sillä jo hänen isänsä, Tammen kustantamon toimitusjohtaja Untamo Utrio kirjoitti päiväkirjoja. Ja Kaari itse on kirjoittanut aina päiväkirjoja. Kaari on kirjoittanut elämässään myös paljon kirjeitä, hän käytti kalkkeeripaperia, jotta myös hänen kirjoittamansa kirjeet säilyisivät - tuo oli ennen tietokoneaikaa. 

Kansakoulussa pieni Kaari ei oppinut lukemaan. Epäiltiin jopa, että hän olisi heikkolahjainen. Mutta totuus oli, että tyttö ei nähnyt kirjaimia. Kun Kaari sai silmälasit, hän saavutti nopeasti luokkatoverinsa ja meni heidän ohikin lukutaidossa. Lukutaidon myötä syntyi myös rakkaus historiaan. Hän luki kodin kirjahyllystä Jokamiehen maailmanhistorian. Ja niinpä hän päätti, että hänestä tulee historian tutkija. 

Kaari kirjoitti ensimmäisen kirjansa, Kartanonherra ja kaunis Kirstin, vuonna 1968 ollessaan naimisissa ensimmäisen miehensä Jaakko Virkajärven kanssa. Hän halusi saada omaa rahaa. Näin hänen uransa aukeni. 

Oriveden opistolla opettaessaan Kaari tapasi elämänsä rakkauden Kai Linnilän. He olivat kumpikin tahollaan naimisissa. Erossa Kaari toimi toisin kuin yleensä on tapana, mutta siitä jatkakoon mielenkiintoinen kirja... 

Kaari Utrion elämäkerta on rehellinen teos. Hänen elämänsä ei ole noudattanut mitään juonikaavaa. Kaari on aina ollut feministi ja on uskaltanut puhua tärkeänä pitämiensä asioiden puolesta. Nykyään on ymmärretty myös, minkälaisen teon Kaari Utrio on tehnyt kirjoittamalla naisten historiasta. Hän on ollut todellinen tienraivaaja. Ja lopuksi vielä kiitos äänikirjan lukijalle, Erja Manto taitaa lukemisen taidon. 


*****

Ja vielä kaksi muuta vinkkiä, elämäkerrathan ovat lempikirjojani.  

Ainoa kotini 

Kirjailija ja lukija: Hanna Brotherus 

Hanna Brotherus osaa tanssia ja kirjoittaa, lahjakas nainen. Esikoisromaanissaan hän pohtii naisen elämänvaiheita kaunistelematta. Hän käsittelee lapsuuttaan, äitiyttään, perhettään ja parisuhteitaan rohkeasti ja uskaltaa sukeltaa menneisiin vuosiin. 


Tanssitaitelijaksi ryhtyminen oli päällystetty korkeilla esteillä. Harjoittelun ankaruus kuuluu tekstissä. Hannan nuoruus on hurjaa, hänellä on irtosuhteita, juhlimista ja monenlaista rajojen testaamista. Hanna tulee yllättäen raskaaksi. Ja menee naimisiin. Aviopari saa lyhyen ajan sisällä neljä lasta. Rakkautta on, mutta on myös paljon vastoinkäymisiä ja avioliitto kariutuu. Luin sekä kuuntelin tätä erilaista kirjaa, välillä pohdiskellen omaakin elämääni. Hannan ääni on taipuisa ja sopii hienosti kirjan lukemiseen. 


Annimari Korte - Yli kaikkien aitojen

Kirjoittanut Mika Saukkonen / lukija Annimari Korte, Saara Lehtonen

Tunnustan olevani aikamoinen penkkiurheilija. Ja kun aitajuoksija Annimari Kortteesta ilmestyi elämäkerta, niin halusin sen heti lukea / kuunnella. Minulle oli uutta, että Annimari on ollut koulukiusattu. Mutta niin vain hänestä on tullut urheilukansan suursuosikki. Annimarilla on ollut aitajuoksijan urallaan vaikeita terveysongelmia, hän joutui pitämään jopa viiden vuoden kilpailutauon sairastaessaan. Kirja kertoo Annimarin mielenkiintoisen uran vaiheet. Opiskeluista ja harjoittelemisesta USA:ssa ja Englannissa. Mielenkiintoisista ystävyyssuhteistaan urheilupiireissä. Monista leikkauksista ja kuitenkin uskosta huomiseen. Uskomaton tarina. 

"Jos kerrot minulle, että se on mahdotonta, minä näytän sinulle ihmeen", on Annimarin motto. 

Annimari on jo selvittänyt Tokion kesäolympialaisten 2021 naisten pika-aitojen aikarajan. Voidaanko kesäolympialaiset pitää, sitä ei vielä tiedetä. Onnea ja menestystä Annimarille kuitenkin toivotan. 


*Nyt kannattaa ottaa kokeiluun ääni- ja e-kirjat. Minulla on mahdollisuus antaa kaikille uusille Nextoryn asiakkaille ilmainen 30 päivän kokeilujakso. Se käy helposti tämän linkin kautta: 

Mielenkiintoisia luku- ja kuunteluhetkiä! 

- Tuula 5 kommenttia

 1. Minä myös pidän elämänkerroista yli kaiken kirjallisuuden.Niihin pääsee sisälle heti,vaikka juoni tavallaan puuttuu mutta on niin mielenkiintoista kuulla tai lukea,miten elämä on eri ihmisiä vienyt eteenpäin.Tai no,juonihan sekin on.
  Kaari Utriota olen myös lukenut paljon aikoinani ja niin tykkään hänen tyylistään.Nythän olisikin hyvä tilaisuus vaihtaa BookBeat Nextstoryyn!Aurinkoista kevätkesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaari on rohkea ja uskomaton nainen. On tehnyt hienon elämäntyön. Ennen historiaa luettiin miesten kautta. Kaari on avannut meille naisten historian. Iso suositus Kaarin elämäkerralle.
   Ja äänikirjoihin: äänikirjapalvelu -vertailussa Nextory ja BookBeat saivat samat pisteet eli 4,5 tähteä kumpikin.
   Kiitos Tuovi! Aurinkoista kevätkesää myös sinne <3

   Poista
 2. Kuulostaapa kyllä mielenkiintoiselta tuo Kaari Utrion kirja hänen elämästään.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin ilolla suositella Kaarin elämkertaa. Olen aina ihaillut Kaari Utriota ja kirja vain lisää ihailuani.
   Kiitos Outi ja mukavaa viikkoa sinne <3

   Poista
 3. Kiitos kiinnostavista vinkeistä! Elämänkertakirjat ovat mielenkiintoista kuunneltavaa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig