MOMENTS OF MY LIFE

KRUUNUNPRINSESSA MARY TURUSSA


Tänä vuonna tuli kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Tanska virallisesti tunnusti Suomen itsenäisyyden. Maiden väliset diplomaattiset suhteet solmittiin 18.2.1918. Tanskan kruununprinsessa Mary saapui kunnioittamaan merkkitapahtumaa saapumalla vierailulle Suomeen 13.-14.9.2018

Turussa 14.9. kuninkaallisen vierailun teemana oli vahvistaa kauppa- ja vientiteollisuuden siteitä mm. meriteollisuudessa.


Sain mediakutsun tulla mukaan kuvaamaan kruununprinsessan Turun -vierailua perjantaina 14.9. Meriteollisuus -päivä aloitettiin Turun Meyerin telakalla, josta päivä jatkui Forum Marinumille.

Aamulla yhdeksältä suuntasin kohti Turun Meyerin telakkaa, jossa ensin pidettiin pressihuoneessa lyhyt ohjeistus medialle. Paikalla oli sekä suomalaisia että tanskalaisia mediaihmisiä.  Kahvit juotuamme pääsimmekin  katsomaan kruununprinsessa Maryn ja toimitusjohtaja Jan Meyerin nousua Mein Schiff 2 -alukseen.


Isot mustat auton saapuivat pienen odottelun jälkeen Mein Schiff 2 -aluksen edustalle. Mediaväki oli innoissaan. Mustasta autosta nousi kruununprinsessa Mary. Hän oli kuin pikkutyttö Meyerin takissa. Korkokengät olivat vaihtuneet turvakenkiin ja päässä kruununprinsessa Marylla oli valkoinen kypärä. Kypärä sopi hänelle yhtä hyvin kuin kruunu. Hymyillen kruununprinsessa kohtasi lehtiväen - Jan Meyerin ja Tanskan ympäristöministerin Jacob Ellemann-Jensenin kanssa.
Laivaan ei pressiväkeä tällä kertaa päästetty. Jätimme kypärät Meyerin telakalle ja jatkoimme VIP-bussilla seuraavaan vierailukohteeseen eli Forum Marinumiin. 


Forum Marinumin edustalla oli iso joukko yleisöä odottamassa kruununprinsessa Marya.Kukkakimpun ojentaminen kruununprinsessalle jännittää pikkutyttöä. Mukana myös Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.Kruununprinsessa Mary kiinnitti Forum Marinumin pihakiveykselle nimikkolaatan muistoksi Turun vierailustaan.


Yleisradion Turun toimittaja Minna Rosvall haastattelee kruununprinsessaa.


Paikalla oli myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen


Kruununprinsessa Mary tutustui Forum Marinumissa tanskalaisyrityksiin, tapasi Turun kaupungin edustajia ja osallistui seminaariin, johon median edustajilla ei ollut pääsyä.Kruununprinsessa Maryn vierailu Forum Marinumissa päättyi legendaariselle Suomen Joutsen -alukselle. Olipa hieno ja harvinainen tilaisuus olla kruununprinsessa Maryn 'matkassa'.


Valoisaa viikkoa kaikille! 

- Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

40 kommenttia

 1. Oi miten hieno yhteistyö💕Kuvasi on kyllä mahtavia. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä hieno mahdollisuus! Oli mielenkiintoista seurata prinsessan päivää. Koko päivän prinsessalla oli hymy huulilla. Upea nainen.
   Kiitos kivasta kommentistasi Kristiina ja mukavaa viikkoa myös sinne <3

   Poista
 2. Aivan ihana postaus ja yhteistyö.! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nicola! Nautin 'kuninkaallisesta' päivästä. Oli todella kiva kulkea Maryn kannoilla.
   Mukavaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 3. Vau! Upea tilaisuus. Hienot kuvat otit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli upea tilaisuus. Ja oli hienoa nähdä ihastuttava prinsessa näin läheltä ja vielä koko päivän ajan.
   Kiitos Satu ja kiitos myös kuvakehuista. Mukavaa viikkoa <3

   Poista
 4. Tuo on ollut varmasti aivan upea tilaisuus ja kokemus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Ja kokemuksena ainakin minulle ainutkertainen. Hienosti järjestetty päivä ja oli hienoa nähdä kruununprinsessa Mary ihan lähietäisyydeltä.
   Kiitos Mira ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 5. Vau, upea tilaisuus! Prinsessa Mary on yksi mun ehdoton suosikki kuninkaallisten joukossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli upea tilaisuus! En yhtään ihmettele, että kruununprinsessa Mary on suosikkisi. Hän on kaunis ja viehättävä käytökseltään. Säteilevä.
   Kiitos Tuula ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 6. Wau, oletpa päässyt mielenkiintoiseen ja hienoon yhteistyöhön mukaan! Mary ja Victoria ovat ihan mun suosikkeja prinsessoista. :) Niin kauniita ja tyylikkäitä naisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavat suosikkiprinsessat sinulla. Ja molemmat ovat vielä kruununprinsessoja. Kauniita ja tyylikkäitä ja ystävällisiä naisia. Molempien kotimaat ovat ylpeitä heistä.
   Kiitos Kaisa ja mukavaa sinulle <3

   Poista
 7. Onneksi olkoon hienosta yhteistyö-tilaisuudesta! Hienoa, miten monessa ehdit olla mukana ja se, että teet kaiken niin omistautuen.
  Mukavaa syksyä, Tuula ja toivottavasti törmäämme jossakin vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Celia <3 Yhteistyö-tilaisuus oli mielenkiintoinen. Sinä olet aina niin ihana ja kannustava. Taidan omata sellaisen innostuneen ja kaikesta kiinnostuneen luonteen :)
   Mukavaa syksyä myös sinulle ja samaa toivon, että taasen törmäämme <3

   Poista
 8. Mahtoi olla ihana ja erilainen kokemus, niin kaunis prinsessa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu, oli kyllä ihana ja erilainen kokemus. Olin mielissäni, kun pääsin mukaan. Oli hienoa seurata viehättävän kruununprinsessa Maryn päivää.
   Kiitos Maiccu ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 9. Hyviä kuvia kiitos, mutta Maryn titteli on siis koko ajan Kruununprinsessa Mary. Ei välillä prinsessa Mary...
  Crown Princess Mary, ei Princess Mary.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon anonyymi asiallisesta kommentistasi. Kurkkasinkin kommenttisi jälkeen lehtien otsikoita ja tarinoita kruununprinsessa Marysta. Kyllä hänestä usein puhutaan Maryna ilman titteliä samoin kuin toisesta kruununprinsessasta eli Victoriasta. Victoriasta käytetään usein myös lempinimeä Vickan. Upeita kruununprinsessoja molemmat.

   Poista
 10. Mary on viehättävän oloinen ja valovoimainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea kruununprinsessa on Tanskalla. Viehättävä niinkuin sanot. Ja välitön. Ja tuo valovoima säteilee. Kiitos Tuuli ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 11. Mary on yksi kauneimmista kuninkaallisista ❤️
  Ihan mahtavia kuvia olet saanut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanskan kruununprinsessan kauneutta lisää välittömyys ja luonnollisuus. Hän on helposti lähestyttävä henkilö. Olen samaa mieltä Mary on yksi kauneimmista kuninkaallisista. Kiitos kuvakehyistä. Tämä kuvaaja pääsi hyviin asemiin :)
   Kiitos Outi ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 12. Onpa Mary säteilevän kaunis ja aika royaltyylinen. Olisi ollut kiva olla matkassa mukana, suloisia nuo kuninkaallisia ihailevat lapsetkin! Hauskoja tilaisuuksia tulee eteen ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosta sanottu - säteilevän kaunis! Royaltyylinen - kyllä! Tuo hänen asunsakin oli niin yksinkertainen ja tyylikäs. Oli kiva viettää päivä Maryn kanssa. Meitä mediahenkilöitä kuskattiin VIP -bussissa, joten varsin arvokasta oli meno :) Nuo lapset olivat ihania Tanskan lippuineen.
   Tästä tuli ikimuistoinen tilaisuus.
   Kiitos Heli ja mukavaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 13. Voi mikä prinsessa! <3 mahtoi olla ikimuistoinen reissu.
  Olit muuten mun vanhalla työpaikalla kuvissa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mary on kyllä upea prinsessa. Ei ihme, että tanskalaiset ovat hänestä ylpeitä. Kyllä tästä tuli ikimuistoinen reissu. Pääsin lähelle kuninkaallista loistetta :)
   Nyt kiinnostus heräsi... missä näit kuvani?
   Kiitos Ida ja mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 14. Kaunis on kyllä prinsessa ja hyviä kuvia olet ottanut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tia! Kaunis on kruununprinsessa Mary. Ja hän näyttää onnistuvan hyvin kuvissa :)
   Kaunista syysviikkoa sinulle!

   Poista
 15. Oletpa saanut otettua hyviä kuvia! Varmasti oli upea kokemus olla mukana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Mia! Kuvia tuli otettua paljon. Meillä medianedustajilla oli hyvät paikat kuvien ottoon.
   Oli hieno kokemus olla mukana kruununprinsessa Maryn päivässä.
   Kaunista syysviikkoa sinulle! :)

   Poista
 16. Onpa mieletön juttu, että olet päässyt mukaan noin hienoon tapahtumaan - lucky you! Hienoa että sait, sillä onnistuit kyllä ottamaan erinomaisen hienoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna ihanasta kommentistasi. Olin itse kovasti mielissäni, kun kutsun sain. Ja päivä vastasi odotuksia. Oli hienoa olla mukana kruununprinsessa Maryn päivässä.
   Mediaväelle oli kyllä valittu hyvät kuvakulmat. Sekin oli kiintoisaa huomata.
   Kaunista syysviikkoa sinulle <3

   Poista
 17. Mahtava juttu ❤ Hyviä kuvia olet ottanut ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mahtavaa olla mukana kuninkaallisen päivässä :) Tanskalla on upea kruununprinsessa.
   Kiitos ihanainen Hillevi ja kaunista syysviikkoa <3

   Poista
 18. Ihan huikea juttu, että olet päässyt tällaiseen mukaan! Onnea! On kyllä niin hyviä kuviakin, etten lainkaan ihmettele, että kutsuivat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hienoa päästä mukaan. Kruununprinsessa Mary oli ihana. Ja päivä mediaihmisten kanssa sujui muutenkin rattoisasti. Tanskalaiset lehti-ihmiset olivat varsin huumorintajuisia ja hymyileviä. Siellähän taitaa asua maailman onnellisin kansa. En ihmettele sitä lainkaan, kun heillä on tuollainen pr-nainen kuin ihastuttava kruununprinsessa.
   Kiitos Niina kivasta kommentistasi <3 Kaunista syysviikkoa!

   Poista
 19. Mary ja Victoria ovat myös omat suosikkiprinsessat. Mary on niin kaunis ja ystävällisen oloinen. Hieno veto pukeutua Andiataan - se vaaleanpunainen housuasu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Victoria oli minulle tutumpi prinsessa ennen tätä vierailua. Toki Maryn tiesin. Mutta tämän kokemuksen jälkeen minunkin suosikkiprinsessani ovat Mary ja Victoria. Olen samaa mieltä tuosta Andiatan vaaleasta housuasusta. Mary kunnioitti asullaan niin Suomea kuin housupuvun suomalaista valmistajaa. Huomaavainen kruununprinsessa.
   Kiitos Marjukka ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 20. Ihana tilaisuus! Mukava että pääsit mukaan <3 Kiitos postauksesta.
  Tuulesta huolimatta iloista päivää <3

  VastaaPoista
 21. Todella hieno tilaisuus sinulle, onnittelut mukaan pääsystä! Kuninkaallisissa on sitä jotain, täytyy myöntää. Maryn kohdalla ehkä enemmän, hänen kohdallaan prinsessasatu toteutui oikeasti. Ihania kuvia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig