MOMENTS OF MY LIFE

BALTIC PRINCESS - TELAKKAMATKA TURUSTA GDANSKIIN


*Yhteistyössä Silja Line & 40+ blogit 

Minulla kävi hyvä tuuri, kun sain kutsun Tallink Siljalta lähteä mukaan m/s Baltic Princessin kyydissä Turusta Gdanskiin. Baltic Princess vietiin 10.-11.1.2017 uudistettavaksi Puolan Remontowan telakalle kuuden viikon ajaksi. Telakointi sisältää kattavan 10-vuotistarkastuksen, jolloin myös laivan vaihdelaatikot vaihdetaan (alennusvaihdelaatikot) uusiin. Ja matkustajatiloissa tehdään mittavia muutoksia.

Innostuneena lähdin mukaan erilaiselle ja kiinnostavalle matkalle.


Keskiviikkoaamu valkeni sumuisena, kun kiirehdin Turun satamaan kello kahdeksaksi. Minä olin ainoa, joka tulin mukaan Turusta.  Muut seitsemän bloggaajaa ja Tallink Siljan Marika Nöjd tulivat Helsingistä - tai FerryMarko tuli Hampurista.  Hän nimittäin oli jo matkannut Hampurista Helsinkiin ja hyppäsi mukaan Turun bussiin. Bussi lähti Helsingistä kukonlaulun aikaan kohti Turun satamaa. 

Laivassa oli lisäksemme noin 300 henkilöä - miehistöä ja alihankkijoita. Laiva oli saapunut jo edellisiltana Turkuun - ja laivaan oli yön aikana lastattu rakennustarvikkeita, ja elintarvikkeita sekä polttoainetta säiliöt täyteen.
Kello yhdeksältä alkoi laivamatka Puolan Gdanskiin. Laivamatka kesti 22 tuntia ja matkan pituus oli 431 merimailia eli 798 kilometriä.

Ja nyt sightseeingille laivaan, kurkataan kulissien taakse vielä ennen kuin laiva on telakalla. Sillä jo laivamatkan aikana tehtiin isoja purkutöitä.


Laivan käytäviä on suojattu muovilla Kiva natina kuului, kun niillä käveli. Ja myös erilaisilla pahveilla, jotta mitään ei sotketa tai rikota tällä telakointimatkalla. Ennen tätä telakointimatkaa myytiin laivassa kosmetiikkatuotteita 40%:n alennukselle. Nyt kaupat eivät olleet auki.SiljaLand lasten leikkihuone ehdittiin purkaa matkan aikana. SiljaLand muuttaa isompiin tiloihin viidennelle kannelle. Sinne tulee iso leikkihuone lapsille - 120 m2. Yläkuvassa näkyy vielä liukumäki pallomereen ilman palloja. Alakuvassa liukumäkeä ei enää ole. Uusi pallomeri tulee uuteenkin SiljaLandiin, se on aina vain lasten kestosuosikki. 


Kun ensimmäisen kerran ohitimme  Buffet -ravintolan, siellä näytti tällaiselta.


Nopeasti tuo purku käy. Buffet -ravintolan tilalle tulee uusi Grande Buffet. Sinne tulee mahtumaan 500 asiakasta. Ja alakertaan tulee uusi Fast Lane -kahvila vanhan Cafeterian tilalle.

Ja nyt komentosillalle!


Ulkona oli oikea hernerokkasumu. Ei paljoa eteenpäin näkynyt. Onneksi on nykytekniikkaa käytössä laivan ohjaamisessa. Ja sumutorvet soivat kahden minuutin välein. Minulle tulee sumutorvien äänestä aina mieleen ystäväni Riitta, jota on kosittu romanttisesti sumutorvien soidessa.
Laivan kapteeni Andre (Andy) Brink


Ja tässä vielä meitä laivalla luotsanneita henkilöitä. Kiitokseni!  Vasemmalta oikealle: Tekninen tarkastaja Ari Kavon. Intendentti Pasi Heinonen, joka tutustutti meidät laivan uudistuskohteisiin. Keittiöpäällikkö Riku Alho sekä laivan kapteeni Andre (Andy) Brink.


Kapteeni Brink, Marika, Sami ja Kalle komentosillalla.


Jossain vaiheessa vähän kirkastui ja merimaisemiakin saattoi ihailla.


Lainaan FerryMarkon kuvaa. Gotlannin jälkeen meillä ei ollut enää nettiyhteyttä käytössä ennenkuin vasta Puolassa. Pakollinen nettitauko teki hyvää meille nettiriippuvaisille :)

Ja nyt kurkataan vähän Baltic Princessin ruokahuoltoa.


Komentosillalta jatkoimme tutustumiskierrosta laivan keittiötiloihin. Kuvassa Marika Nöjd (viestintäjohtaja) haastattelee keittiöpäällikkö Riku Alhoa. Osa ravintoloista on varastoina telakoinnin ajan. Laivan messiruokalana toimii telakoinnin ajan Grill House -ravintola. Siellä ruokitaan päivittäin noin 300 henkilöä (miehistöä ja alihankkijoita). Ja laivan listallahan on nyt sitä taattua laatua eli "telakkaruokaa". Mukaan Suomesta otettiin mm. 13 000 kananmunaa, 1000 kg härkää ja kanaa, 5000 sämpylää, 400 pullapitkoa ja kahvia riittää yli 200 000 kuppiin.


Herkullisia telakkaruokia ja välipala-annoksia! Onneksi minulla oli stretch -farkut! Laivan messiravintola oli suljettuna vain kello 15.00-16.00, joten ruokaa oli tarjolla kaikkina vuorokauden aikoina.


Ja pääsimme käymään myös laivan konevalvomossa. Työhistoriani takia tuo konevalvomon toiminta kiinnosti minua kovasti. Olen joskus nuorempana ollut datavalvomossa hommissa.Konehuonetta koskevista töistä ja konehuoneen toiminnasta kertoi tekninen tarkastaja Ari Kavon ja konepäällikkö Markku Elijoki (kuvassa). Konehuoneeseen mennessä oli laitettava korvatulpat korviin suojaamaan kuuloa. En huomannut desibelejä kysyä, mutta kyllä niitä oli riittävästi.

Pääkoneiden vieressä on vaihdelaatikot (siniset alennusvaihdelaatikot 2 kpl). Nämä vaihdelaatikot vaihdetaan uusiin. Yksi vaihdelaatikko painaa 58 000 kg.
Näiden vaihdelaatikoiden vaihto on iso operaatio. Autokanteen polttoleikataan reikä. Tällöin eivät laivan omat koneet eivät voi olla käytössä. Alus siirretään hinaajien avulla uivalle telakalle. Ja vaihdelaatikot nostetaan vinssin avulla pois laivasta ja siirretään kiskoja myöten eteenpäin.


Wow, mikä päivä meillä on ollutkaan! Tosi mielenkiintoinen! 
Kuvassa ihanat blogikollegani Heli-Hannele (Beachhousekitchen) ja Krista (Kristallinhohtoa) ja minä Itämeren aalloilla. No, aallokkoa tuskin oli.


Nyt nukkumaan. Aamulla tulee luotsi kyytiin ja johdattaa Baltic Princessin telakalle. Meille jokaiselle oli varattu oma hytti. Tämä hytti on normaalissa liikenteessä A-Premium.

Aamu koitti ja innoissamme odottelimme komentosillalla luotsiveneen saapumista ja luotsin nousemista laivalle.
Laivaa oli telakalle saattamassa neljä hinajaa. Ja luotsivene kiersi laivan perän kautta luotsiluukulle. Luotsiluukusta hyppäsi luotsi laivaan sisään. Olipa jännittävää katsomista. Valitettavasti videoni epäonnistui.Täältä tulee onnistuneita videoita ja kuvia tuosta luotsin hypystä laivaan. Pojilla oli pitkää putkea matkassa. Luotsin noustessa laivaan, oli meidän ylimääräisten aika poistua komentosillalta.


Tämän kuvan Baltic Princessin tulosta telakalle on ottanut puolalainen laivaharrastaja Jakub Bogucki, joka oli luotsiveneen kyydissä. Niin sitä lähdettiin jokiosuudelle hinaajan kyydissä. Tuo jokiosuus on kapeimmillaan 100 metriä, joten hinaajia kyllä tarvitaan, ettei tule tulmunkia.

Rantautumisen jälkeen odottelimme vielä laivassa muutaman tunnin viranomaisselvittelyjä. Viranomaisten oli tarkistettava kaikkien passit ja muitakin asiakirjoja, joten siinä vierähti tunti jos toinenkin.

Telakalta lähdettiin tilataksilla Gdanskiin. Siellä ehdittiin vielä vanhaa kaupunkia kierrellä ja käydä syömässäkin ennen kotiinlähtöä Finnairin lennolla torstaiyönä Suomeen.


Tässä vielä pieni kuvakavalkadi Gdanskin tummuvasta illasta. Vanhan kaupungin Pitkää toria ja sen kauniita taloja sekä joenvartta tuli ihailtua. Joulun valoloistoa oli vielä kaupungissa. Olin toista kertaa elämässäni Gdanskissa ja se ei tule jäämään näihin kahteen kertaan. Gdansk hurmasi jälleen.Tässä kirjastossa kävin ekalla Gdanskin käynnilläni ja pitihän tuo nyt kuvata. Käyn mielelläni eri kaupunkien kirjastoissa. Eräänlaista bongaamista sekin :) 

Marika Nöjdin ottama kanssamatkaajat -selfie 
Marika Nöjd keskellä ja vasemmalta alkaen: Heli-Hannele Pehkonen, Krista Hytönen, Tuula Nurmitie,Olli Tuominen, Kalle Id, 
Sami Koski ja Marko Stamphel


Tämä oli todellinen elämysmatka! Lämmin kiitos Silja Line 
ja kiitos mainiot kanssamatkaajat!

Tänne loppuun tallennan kanssamatkaajien postauksia, sitä mukaa, 
kun niitä ilmestyy. Erilaisia kertomuksia ja erilaisia näkökulmia reissusta. 
Kannattaa katsoa ja lukea.  

Baltic Princess telakalla 10.1.-22.2.2018 you tube video
by Tallink Silja / Marika Nöjd

Beachhousekitchen by Heli-Hannele Pehkonen


The Ferry Facts  by Marko Stampehl

Kristallinhohtoa by Krista Hytönen

Valkeatlaivat by Sami Koski 

kships by Kalle ID

Ulkomatala by Olli Tuominen


Varaukset voi tehdä osoitteesta: www.tallinksilja.fi 

Pozégnanie eli Näkemiin! 

- Tuula 


44 kommenttia

 1. Heissan Tuula :).... onpa teillä ollut todellakin erilainen risteilymatka, nyt jäi tanssit ja ostokset sitten tekemättä, mutta varsin mielenkiintoista oli kuulla miten näitä laivojen ehostuksia tehdään. Kivoja kuvia jälleen sinulta <3... ja tuo Gdanks hurmasi minut, olen käynyt vain Varsovassa. Mukavaa uutta viikkoa sinulle Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan Sari :)
   Oli todella erilainen laivamatka, mutta niin mielenkiintoinen. Ei tullut huulipunaostot sun muut mieleen :) Saimme myös kuulla ja nähdä uusia luonnoksia uudistuvasta Baltic Princessista. Vaikuttavaa ja modernia ja värimaailma on kaunis. Ja elämyksiä ja uutta tekniikkaa on tuleville risteilijöille tulossa. Olin ihan innoissani, kun niistä kuulin. Mielenkiintoisia juttuja!
   Ja Varsova! Siellä en ole käynyt. Kovasti tekisi mieli sinnekin mennä. Katsoinkin jo lentoa Gdanskiin (Turusta) ja sieltä junamatkaa Varsovaan. Niinkin tuon voisi toteuttaa.
   Kiitos Sari ja mukavaa viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 2. Mielenkiintoinen matka! Minulla on muistoja reitiltä Helsinki- Gdansk, kun häämatkamme Eurooppaan alkoi Pomeranialla. Se linjahan lopetettiinkin sitten pian matkamme jälkeen. Gdansk on kivan näköinen kaupunki, olisi kivaa käydä siellä(kin) uudelleen.
  Kapteenillanne on muuten sama nimi, kuin edesmenneellä, kuuluisalla etelä-afrikkalaisella kirjailijalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on hämärä muisto tuosta Pomeraniasta. Ja te lähditte sillä laivalla häämatkalle Euroopan halki. Kuulostaa niin romanttiselta.
   Gdansk on viehättävä kaupunki ja nuo vanhankaupungin talot ovat upeita.
   Andre Brink, samaa mietin, kun kuulin kapteenin nimen.
   Kiitos kivasta kommentista Eeviregina ja mukavaa alkanutta viikkoa!


   Poista
 3. Teillä on ollut jännän erilainen matka. Hauska päästä kurkistamaan kulissien taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ollut, viihdyttiin hyvin erilaisella matkalla. Käyn mielelläni teatterissakin kulissien takana, joten nyt oli kiva päästä käymään laivassakin kulissien takana. Siellä ahkeroidaan - kummassakin.
   Kiitos Tuuli ja mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 4. Huikea reissu selkeästi teillä. Ja hienot kuvat.

  Gdansk vaikuttaa kauniilta kaupungilta, sinne olisi kiva päästä.

  Ihanaa viikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huikea reissu! Odotin matkalta aika paljon ja se ylitti odotukset.
   Gdansk ihastutti kovasti. Yksi matkanjäsen on jo hemikuuksi tilannut sinne matkan.
   Kiitos paljon Taru ja ihanaa viikkoa myös sinne <3

   Poista
 5. Ihan mieletön matka, kiva kun jaoit sen ♥ Gdanski on kaunis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä sana - mieletön! Se sopii tällaiseen erilaiseen ja onnistuneeseen matkaan hyvin.
   Gdansk on kaunis, varsinkin sen vanhakaupunki. Mielettömän upea :)
   Kiitos paljon Maiccu ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 6. Varmasti mielenkiintoinen matka. Vähän erilainen. Kaunis kaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen matka tosiaan. Laiva oli mielenkiintoinen, kun siitä asiantuntijat kertoivat ja seura kivaa. Ja Gdanskiakin ehdittiin ihastella.
   Kiitos Satu ja hyvää alkanutta viikkoa!

   Poista
 7. Tämä jos mikä on ollut elämysmatka. Ihan hurjan hyvät herkut on ollut tarjolla ja kyllä tuolla sängyssä unetkin maistuisi. Gdanskin kaupunki näyttää upealta illan valaistuksessa. Se on varmasti kaunis paikka!
  Ihanaa viikkoa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämysmatka - kyllä! Laivalla kuultiin ja nähtiin mielenkiintoisia asioita. Ja syötiin hyvin :) Ja nukkuakin ehdittiin hyvin, kun ei ollut mitään yökerhoja laivalla avoinna. Eipä kukaan kaivannutkaan :) Ja Gdansk on niin upea kaupunki ja se oli vielä joululoistossaan.
   Kiitos paljon Outi ja ihanaa viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 8. Kylläpä kuulosti ja näytti jännältä matkalta! Olette päässeet näkemään vaikka mitä, hienoa:) Ihania kuvia olet ottanut ja niin kaunis kaupunki valoineen! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde! Matka oli tosiaan mielenkiintoinen. Taisi olla sellainen kerran elämässä matka minulle kaikkine laivan esittelyineen ja purkuineen. Ja Gdansk lumosi taas kerran!
   Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 9. Leveä hymy nousi korviin saakka kun luin tarinaasi & muistelin matkaa kuviesi kautta. Vaikka ei päästy shoppaamaan tai hifistelemään fine diningilla, niin olipa muuten mieleenjäävin reissu koskaan. Tarjottu messiruoka maistui vähän liiankin hyvin ja kun ei ollt livemusaa tai diskoa, niin siinähän saimme itseämme viihdyttää ihan ilon kyyneliin asti, voi että meidän huumoritiimiämme : ) Gdansk oli kyllä kaunis kaupunki ja ihan varmasi täydellinen viikonloppureissukohde, täytyypä tutkia matkavaihtoehtoja sinne. Ihanaa viikon alkua Tuula, toivottavasti pian nähdään taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein tätä leveän hymyn kera. Eipä tullut tuhlattua taxfree -myymälään. Ja messin telakkaruoka oli hyvää, liiankin hyvää, niinkuin sanot! Aikamoinen huumoritiimi meillä! Iloa ja naurua riitti. Nauru pidentää ikää - ison annoksen nappasin ikälisää :) Summa summarum - tästä tuli ikimuistoisin laivareissu ikinä. Ja Gdansk on hurmaava kaupunki. Joku jo ryhmästämme on varannut sinne reissun helmikuulle. Ihanaa alkanutta viikkoa sinne, Heli! Samaa toivon, että pian taas nähdään!

   Poista
 10. Teillä on ollut varsinainen elämysmatka! Tuollainen tavallisesta laivamatkasta poikkeava reissu kuulostaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laivalla Turusta Puolaan, se kuulosti heti alunalkaen mielenkiintoiselta. Ja kyllä siitä tulikin varsinainen elämysmatka. Paljon nähtiin ja opittiinkin laivan arjesta. Ja purkutöitäkin oli mielenkiintoista seurata, se kävi nopsaan!
   Kiitos Belladonna ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 11. Todella mielenkiintoinen postaus, kiitos Tuula <3
  Meriarki on ihmeellinen oma maailmansa :)
  Kiitos linkeistä, käyn lukemassa muidenkin postauksia.
  Mukavaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli hienosti sanottu, meriarki on ihmeellinen maailmansa. Paljon opittiin ja paljon nähtiin. Jopa turvallisuuskoulutuksessa käytiin, joka jäi postauksesta pois.
   Kiitos paljon Merikapteenin vaimo, sinä tuota merielämää tunnet :)
   Mukavaa päivää myös sinne <3

   Poista
 12. Sinulla onkin ollut hyvin erilainen ja mielenkiintoinen risteily.
  Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin iloinen, kun pääsin tälle telakkaristeilylle. Taas olen yhtä mielenkiintoista kokemusta rikkaampi (ja ehkä vähän viisaampi :) Mielenkiintoinen ja antoisa risteily.
   Kiitos Kaisa ja mukavaa tiistai-iltaa!

   Poista
 13. Voi mikä matka teillä on ollut. Saitte nähdä paljon sellaista mitä tavallisella laivamatkalla matkustaja ei pääse näkemään ja omat hytit olivat ihan luxusta. Kulinaristina huolestuin tuosta ruokapuolesta kun näin ensimmäiset kuvat tyhjistä ruokatiskeistä, mutta löytyihän sieltä sitten herkkujakin.
  Ja kaiken päälle ihana Gdansk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrassaan huikea matka ja erilainen! Oli kiva päästä tutustumaan tosiaan laivaelämän arkeen. Ja vaikka paikkoja purettiin, niin nähtiin myös arkkitehtipiirustuksia uusista tiloista. Mielenkiintoinen kokonaisuus oli tuo matka. Ja ruokaa, se oli herkullista ja sitä riitti. Laivan messiravintola oli kiinni vain tunnin ajan reissusta. Ja kuin pisteeksi i:n päälle ehdittiin vielä kaunissa Gdanskissakin kulkemaan.
   Kiitos Kristiina ja mukavaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 14. Oho! Onpas siellä hienot telakkamessiruuat. Kateeksi käy kun me punaisilla syödään puuroa ja pyttipannua 😂 onneksi pääsee kuitenkin kotisänkyyn nukkumaan yöunet. Se on todellista luksusta ja huono ruokakin ei haittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telakkamessiruuat olivat kyllä aikamoista herkkua. Meillä oli mukana ruokabloggaaja Heli-Hannele (Beachhousekitchen) ja osaan jo kuvitella, että Heli ottaa ihan omanlaisensa ruokakulman tähän mainioon reissuun.
   Kiitos kivasta kommentistasi Katri ja mukavaa kotonaoloa!

   Poista
 15. Ai sentään, että olet taas päässyt ihaniin herkkupöytiin. Ja kaikkea muutakin kivaa nähtävää ja kokemusta. Matkailu avartaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telakkaruoka oli mainiota ja laivan kokit taitavia. Aikamoisissa herkkupöydissä syötiin. Ja matka oli muutenkin kiehtova, täytyy sanoa. Sai kuulla paljon laivaelämästä laivan eripuolilla ja nähtävää riitti. Tuo on niin totta: matkailu avartuu.
   Kiitos Ansu kivasta kommentistasi ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 16. Oi mikä matka! Varmasti mieleenpainuva. Kivaa viikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieleenpainuva matka todellakin. Paljon nähtiin ja kuultiin. Laivaelämä on ihan oma maailmansa. Taustalla tapahtuu paljon, kun on itse turistina siellä. Nyt sai nähdä sitä laiva-arkeakin laivan eri puolilla.
   Kiitos paljon Kristiina ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 17. Onpas ollut mielenkiintoinen risteily! Tuollaiset kulissien taakse kurkistelut ovat minusta niitä mielenkiintoisempia juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tämä ristelily oli mielenkiintoinen ja kiehtova. Minua myös kaikki kulissien takainen elämä kiinnostaa. Niin teatterissa kuin laivassakin. Tästä matkasta tuli unohtumaton.
   Kiitos paljon rva Kepponen ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 18. Laivojen konehuoneet ovat jänniä paikkoja. Olen yhdessä laivassa päässyt tutustumaan - tosin alus oli silloin maissa mutta valtavia ovat koneet. Olin siellä työni puolesta katsomassa kalustusta sähkötiloihin mutta konehuoneen kautta menimme. Mutta kyllähän laiva tarvitsee hurjasti voimaa.
  Gdansk näyttää kauniilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä konehuoneessa on myös jännittävää ajatella, että on veden alla, paljon on vettä päällä. Nämä ovat aina mielenkiintoisia kokemuksia. Ja laivat tosiaan tarvitsevat mielettömästi voimaa ja polttoainetta.
   Gdansk on kaunis ja erilainen kaupunki.
   Kiitos Marjo ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 19. Wau, vähän erilainen laivamatka! Olipa kiva lukea siitä :)

  Baltic Princess on meidän perheelle tullut vuosien saatossa hyvin tutuksi. Myös tuolla leikkipaikalla pallomerineen on jokunen tunti tullut vietettyä. Siitä olen joskus kirjoittanut postaustakin.

  Nuorena laivat näki bilepaikkana, mutta nykyään perheellisenä ja äitinä ne ovat mukavia ajanviettopaikkoja, joissa viihtyy koko perhe.

  Innolla odotan tuota uudistunutta laivaa ja uutta leikkipaikkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katri <3
   Nyt tiedänkin kertoa sinulle jo jotakin. Tuon ison, tulevan lastenhuoneen viereen tulee kahvio, siellä vanhemmat voivat nauttia kahvia ja herkkuja katselessa pikkuisten meno lastenhuoneessa. Laivat ovat kyllä nykyään aikamoisia elämys- ja mukavia ajanviettopaikkoja. Kaikkea jännää on tulossa uudistuvalle laivalle. Taidan päästä sen ensimmäiselle risteilylle, joten minäkin jännityksellä odotan tulevaa.
   Ihania talvipäiviä teille!

   Poista
 20. Kiitos ihanasta reissuseurasta <3 Oli kyllä ikimuistoinen matka ja voih sitä ruokamäärää, mitä tulikaan herkuteltua. Mielenkiintoita nähdä sitten uudistukset laivan saavuttua takaisin Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Cride! Oli todella hieno ja ikimuistoinen reissu. Ja nuo telakkaruuat! Nyt voisin taas mennä noitten herkkupatojen ääreen. Ruuat olivat ensiluokkaisia. Ja ihmeesti meihin ruokaa mahtui :)
   Nuo uudistukset on kiva nähdä jossakin vaiheessa, nyt noin viiden viikon kuluttua.
   Ihania talvipäiviä sinne <3

   Poista
 21. Tämä kuulosti mielenkiintoiselta ja erityisesti tuo kohdemaa! Wau minkä näköistä! <3 Hyvää uutta viikkoa Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mielenkiintoinen reissu. Ja oli kiva tehdä laivamatka Puolaan. Peräti 22 tuntia kesti matka Gdanskiin. Gdansk on hurmaava kaupunki, olen siellä kerran aikaisemmin käynyt ja nyt käynti jäi muutaman tunnin mittaiseksi. Joten polttaa mennä sinne taas.
   Kiitos Katja ja hyvää viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 22. Voi miten mielenkiintoinen reissu teillä olikaan! Ja vielä ihana Gdansk siihen päälle!
  Onpa mielenkiintoista nähdä, millainen kaunotar Prinsessasta kehkeytyykään telakalla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli todella mielenkiintoinen. Meillä oli uskomattoman mukavaa. Nämä laivabloggaajatkin olivat niin mainioita tyyppejä. Ja koko laivan väki otti meidät bloggaajat niin kivasti huomioon ja pääsimme tutustumaan moneen paikkaan kulissien taakse.
   Ja Prinsessaa siellä telakalla nyt kunnostetaan ja kaunistetaan. On todella jännittävää nähdä, miten upeana Prinsessa sieltä saapuu omalle reitilleen.
   Kiitos Arja ja mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig