*PR-tilaisuus
Sain ihastuttavan kutsun saapua tutustumaan Silja Linen italialaisen ravintola Tavolàtan uudistettuun menuun - Silja Resort loves Italy! Menun on valmistanut Siljan oma keittiötiimi ja listalta löytyy italialaista ruokaa rakastavan Ella Kannisen suosikkiannoksia. Näitä Ellan suosikkeja olimme maistelemassa.
Silja Resort loves Italy -teeman aikana Siljan laivoilla on italialaista viihdeohjelmaa ja myymälöistä voi hankkia italialaisia tuotteita, ruokatarvikkeita ja viiniä. Italia maistuu Silja Linen ja Tallinkin risteilylaivoilla 3.4. - 31.5.2019
Suuntasimme ensin Bon Vivantin viinibaariin ja aloitimme Ella Kannisen antipastoilla. Listalta Ella oli valinnut neljä suosikkiaan: Nonna Teresan marinoidut silakat, sipulimarmeladia, kolmea pecorinojuustoa ja paprika-chilimarmeladia, joka minulta jäi maistamatta. Mutta sipulimarmeladi korvasi sen, ensimmäistä kertaa maistoin ja oli todella hyvää.
RAVINTOLA TAVOLÀTA
Ravintola Tavolàta on tullut Siljalle vuonna 2014. On suosikkiravintolani. Tavolàtassa on rento tunnelma ja italialaiseen tapaan puheensorina täyttää paikan. Tavolátan pizzat ovat suurta herkkuani.
Tavolàta ravintoloita on yhteensä viisi: Silja Serenadella, Silja Symphonylla, Baltic Princessillä, Galaxylla ja Europalla.
Tässä iloinen pöytäseurueemme, 40+ bloggaajat: Casa Mimi Sari, Kristallikimara Minna ja ja Sopusointuja Maarit.
Ella Kanninen kertoi meille elämästä Italian ja Suomen välillä. Ellalla on koti Toscanassa, mutta myös koti Suomessa. Hän seisoo tukevasti kummallakin maaperällä. Ellan perheeseen kuuluu italialainen aviomies ja kaksi kouluikäistä poikaa.
Ella kertoi perheensä ruokailutottumuksista. Heillä mies grillaa ja paistaa lihat ja kalat. Ella tekee niitä arkisempia ruokia kuten lihapullia. Ella on kirjoittanut kaksi italialaista keittokirjaa ja hän sanoikin, että jo alkulehdillä hän on tunnustanut, että suurin osa ohjeista on hänen italialaiselta ystävä- ja tuttavapiiriltään. Toki hän on näitä kaikkia ruokia tehnyt ja kokeillut omassa keittiössään.
Italialaista menu'a ovat asiakkaat toivoneet. Silja Symphonyn keittiömestari Katja Eriksson kertoo, että nyt on tullut toiveesta totta - keittiötiimin ja Ella Kannisen ehdotuksien tuloksena. Ellan sanoin: "Tavolàtan menussa on aitoja italialaisia makuja pohjoismaisella vivahteella."
Grande Assortimento di Antipasti
Keittiömestarin iso lajitelma päivän antipasteja
Ella kertoo, että Tavolatàn antipasto -lautanen edustaa hänelle hetkeä, joka Toscanassa kuuluu tyypilliseen illalliskokemukseen. Pöytään tuotiin yksi ja kohta jo toinenkin lankullinen erilaisia leikkeleitä sekä juustoja, pieniä katkarapuja, oliiviöljyssä marinoituja latva-artisokan sydämiä ja oliiveja. Leipäcroisantit tuotiin kivoissa paperipusseissa. Jokainen sai näistä valita haluamansa oman maun ja nälän mukaan.
Pappardelle al Cinghiale
Pappardellepastaa ja villisikapyöryköitä tomaattikastikkeessa.
Ella kertoi, että villisikoja on Italiassa paljon. Ja "ne kuuluvat Toscanaan yhtä tyypillisesti kuin postikorttien sypressikujat ja kukkulat." Tämä oli hauska kuulla, sillä olen tullut juuri Viron saariretkeltä ja siellä on myös paljon villisikoja. Samantyyppiset säännöt on molemmissa maissa metsästykseen eli villisikoja metsästetään tiettynä aikana vuodesta. Ne eksyvät myös ajoteille ja niitä pitää varoa liikenteessä.
Tämä villisikapasta maistui mainiolle ja oli täyttävää. Ella sanoi rakastavansa villisikapastaa. Hän kertoi, että käyttää omassa reseptissään esim. Chianti -viiniä, laakerinlehtiä ja sipulia.
Spigola fritta e melanzana fritta / Paistettua meriahventa
Meriahven tuotiin pöytään kokonaisena, päineen kaikkineen. Ja sen kanssa tarjoiltiin oliivigremolataa ja paistettua munakoisoa. Ella mainitsi, että meriahven on yksi pääruokien klassikoista. Ja se kuuluu ehdottomasti jaloimpien kalojen joukkoon. Kalaruokien ystävä kiittää, tämä oli superhyvää.
Tiramisù alla Tavolàta
Ja jälkiruuaksi Tiramisua, tottakai.
Se oli pehmeää ja kevyttä ja vaikka maha oli täynnä, niin kummasti sinne vielä tämä ihana herkku mahtui. Ella hymyillen kertoi, että Tiramisù saa hänet aina hyvälle tuulelle. Jälkiruuan nimi tulee sanoista tirare (vetää), me (minut), su (ylös) eli 'nosta minut ylös.' Ja Ellan tulkinta on, että tiramisùa voi siis nauttia aina, kun tarvitsee elämässään nostoa.
Herkullisella pressilounaalla #siljalovesitaly tarjottiin myös viihdepuolta. Kuulimme kaksi hienoa Italian klassikkoa Trio Croman esittämänä. O sole mio ja Nessun Dorma. Ruokaa ja musiikkia - elämä hymyilee.
Ilolla suosittelen laivamatkaa "Italiaan."
- Tuula
Ja vielä muistutuksena. Italian menu on voimassa 31.5. asti ja muu uusi menu voimassa syyskuun loppuun asti Tavolàtassa.
Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta
Tuli vesi kielelle, tätä bloggausta lukiessa 😋 Erityisesti villisikapasta ja ihana tiramisu maistuisivat! Melko usein laivalla tulee käytyä buffetissa ala carten sijaan, jostain syystä 🙄
VastaaPoistaOnpa kiva kuulla, että tuli vesi kielelle. Sitä yritin :) Maistoin villisikaa ensimmäistä kertaa elämässäni, toki se oli tehty jauhelihaksi ja villisikalihapullaksi, mutta oli se hyvää. Se maistui kevyesti riistalta tuossa muodossa ja pasta oli herkullista villisikapyörykän kanssa. Suosittelen Tavolataa seuraavalla kerralla. Siellä on herkullista ruokaa ja leppoisa tunnelma.
PoistaKiitos sinulle ja mukavaa viikonloppua!
Italia -teema on sellainen, minkä vuoksi laivalle voisi lähteä pitkästä aikaa - ihanaa ruokaa, eikä italialaisessa musiikissakaan ole mitään vikaa. Etenkin kun sitä esittää komeat tenorit :)
VastaaPoistaIltapäivän menu oli kyllä superherkullista, joka ikinen sortti. Ja Ella on mitä loistavin pr-henkilö markkinoimaan toisen kotimaansa herkkuja ja lisäksi hän kertoo niin lumoavasti italialaisesta elämästä. Oli kllä nautinnollinen iltapäivä :)
Italia -teema houkuttaa nyt minuakin laivareissulle. Italialainen ruoka on niin herkullista ja musiikki hivelee korvia - italialaisia tenoreita on ilo kuunnella. Ella Kanninen on kyllä loistava pr-henkilö Italialle. Voin ihan kuvitella hänet sinne Toscanan kauniisiin maisemiin. Jos toki hän sopii Suomenkin maisemiin. Meillä oli kyllä ihana iltapäivä ja niin kiva pöytäseurue.
PoistaJatkoin matkaani Katajanokalle pientä kuukauden ikäistä tyttövauvaa katsomaan. Ja hänestäkin tulee Ella, kun saa nimen jossakin vaiheessa. Bella Ella - sopii kummallekin Ellalle.
Kiitos Maarit ja kivaa viikonloppua sinne!
Siljan ruoat on kyllä niin hyviä. Ihanat naiset laivalla, mahtava kuva teistä 40+ blogien naisista.
VastaaPoistaHerkullista viikonloppua Tuula <3
Ja nyt on maisteltu Siljan italialaiset ruuat ja raatimme hykerteli tyytyväisenä. Herkullisia ruokia!
PoistaKiitos Outi ja herkullista viikonloppua myös sinne <3
Italia niin sopii minulle! Mahtavat herkulliset ruuat ja ihanasti yhdistettynä sopiviin viineihin, joita vielä jälkeenpäinkin tulee muisteltua. Trio, joka lauloi niin upeasti. o-la-laa ja sai minut kyyneliin, vaikka yritin niitä nieleskellä. Kyllä se Italia kolahti!
VastaaPoistaKiitos seurasta ja ihanaa viikonloppua!
Niin sopii! Näytät kuvassa kauniilta italiattarelta! Oli kyllä mahtavat ruuat ja niihin sopivat viinit. Italian keittiössä osataan. Huomasin, että siinä vieressäni melkein nyyhkytit, kun kuuntelimme komeita tenoreita, oopperan taitokin Italiassa hallitaan. Italia valloittaa!
PoistaKiitos sinulle hauskasta seurastasi ja ihanaa viikonloppua myös sinne!
Oi mitä herkkuja. Hyvää viikonloppua:)
VastaaPoistaItalialaisia herkkuja notkui pöytämme. En ihmettele, että italialainen keittiö on maailmankuulu.
PoistaKiitos Ritva ja hyvää viikonloppua myös sinne <3
Ai että, italialainen ruoka on niin hyvää <3 Todella herkullisen näköisiä annoksia, ehkä voisi harkita nimenomaan tuollaista laivamatkaa italian herkkujen pariin <3
VastaaPoistaItalian keittiö taitaa ruuan laiton! Ihania ruokia ja pehmeitä, hyviä makuja. Italian herkut laivalla, siinä on loistava syy lähteä risteilylle. Tuo kivan tuulahduksen Italiasta.
PoistaKiitos sinulle kommentistasi ja mukavaa viikonloppua <3
herkullinen postaus, pidän kovasti italialaisesta ruuasta.
VastaaPoistaKiitos Sussi! Kun tätä kirjoitin, niin näin mielessäni nuo herkut ja jopa tunsin tuoksut. Italialainen ruoka hurmaa. Ja on hurmannut sinutkin.
PoistaMukavaa viikonloppua, Sussi <3
Tomaattia, mozzarellaa, salamia ... herkullisen näköistä. Seuraava reissu Siljalla kuitenkin vasta elokuussa, mutta eiköhän silloinkin jotain herkkuja ole tarjolla :-)
VastaaPoistaTomaatti, mozzarella, salami ja monet muut herkut ovat niin Italiaa. Seuraava reissu teillä elokuussa, kyllä silloinkin herkkuja löytyy, Silja tarjoaa aina ihania ruokia, sen taidamme tietää molemmat.
PoistaKiitos Pirkko ja mukavaa viikonloppua!
Ihanat herkut. Kuten niin moni muukin, myös minä rakastan italialaista ruokaa ja monia muitakin Italiaan kuuluvia asioita. Mutta, mutta: Ennen kaikkea nyt olit Tuula tehnyt kyllä niin tyylikkään ja hienon postauksen aiheesta, että ihan pelkästään sen perusteella voisin lähteä Siljalle. Ihan ammattimainen ote sinulla!!
VastaaPoistaItalian keittiössä osataan. Ja Ella Kanninen rakastaa italialaista ruokaa ja osaa kertoa siitä kiinnostavasti. Hän on erinomainen Italian lähettiläs.
PoistaJa kiitos sinulle Leena ihanista sanoistasi, olen niistä mielissäni ja otan ne ilolla vastaan. Tätä oli kiva kirjoittaa. Oli inspiroiva ja herkullinen tilaisuus ja Ella niin ihastuttava.
Kiitos Leena -ystäväni ja mukavaa viikonloppua Krunikkaan.
Ai hitsi miten hyvältä näyttää! Ei ole laivalla tullut kyllä käytyä vuosiin, pitäisiköhän nyt antaa mahdollisuus!
VastaaPoistahanna
https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi
Nyt jos koskaan pitää antaa mahdollisuus laivaristeilylle ja Italian keittiölle. Tavolatassa viihtyy, siellä on fiilis kuin italialaisessa pöydässä istuisi. Rento tunnelma ja kiva puheensorina ympärillä.
PoistaKiitos Hannamaria ja mukavaa viikonloppua sinulle <3
Voi, mikä ihana tilaisuus teillä on ollut. Minä olen jo pitkään ollut Ella-fani. Mielestäni hän on yksi Suomen parhaimia juontajia, asiallinen, sopivan rento ja huumorintajuinen ja selkeä artikuloinnissa. Mukavaa uutta viikkoa!
VastaaPoistaOli ihana ja herkullinen tilaisuus. Täällä toinen Ella-fani. Komppaan sinun sanojasi, Ella on loistava juontaja.
PoistaKiitos Päivi ja mukavaa alkanutta viikkoa!
Tämä oli herkullinen ja hauska tilaisuus, puheensorina pöydissäkin oli kuin ravintolassa Italiassa!
VastaaPoistaOli todella hauska tilaisuus italialaisine herkkuineen. Hienosti järjestetty tilaisuus. Ja oli kiva kuulla italialaisia tenoreitakin.
PoistaKiitos Tuuli ja mukavaa loppuviikkoa!