MOMENTS OF MY LIFE

Italian makuja Silja Linen laivoilla



*PR-tilaisuus 

Sain ihastuttavan kutsun saapua tutustumaan Silja Linen italialaisen ravintola Tavolàtan uudistettuun menuun - Silja Resort loves Italy! Menun on valmistanut Siljan oma keittiötiimi ja listalta löytyy italialaista ruokaa rakastavan Ella Kannisen suosikkiannoksia. Näitä Ellan suosikkeja olimme maistelemassa.



Silja Resort loves Italy -teeman aikana Siljan laivoilla on italialaista viihdeohjelmaa ja myymälöistä voi hankkia italialaisia tuotteita, ruokatarvikkeita ja viiniä. Italia maistuu Silja Linen ja Tallinkin risteilylaivoilla  3.4. - 31.5.2019


Suuntasimme ensin Bon Vivantin viinibaariin ja aloitimme Ella Kannisen antipastoilla. Listalta Ella oli valinnut neljä suosikkiaan: Nonna Teresan marinoidut silakat, sipulimarmeladia, kolmea pecorinojuustoa ja paprika-chilimarmeladia, joka minulta jäi maistamatta. Mutta sipulimarmeladi korvasi sen, ensimmäistä kertaa maistoin ja oli todella hyvää.

RAVINTOLA TAVOLÀTA

Ravintola Tavolàta on tullut Siljalle vuonna 2014. On suosikkiravintolani. Tavolàtassa on rento tunnelma ja italialaiseen tapaan puheensorina täyttää paikan. Tavolátan pizzat ovat suurta herkkuani.
Tavolàta ravintoloita on yhteensä viisi: Silja Serenadella, Silja Symphonylla, Baltic Princessillä, Galaxylla ja Europalla.


Tässä iloinen pöytäseurueemme, 40+ bloggaajat:  Casa Mimi Sari, Kristallikimara Minna ja  ja Sopusointuja Maarit.

Ella Kanninen kertoi meille elämästä Italian ja Suomen välillä. Ellalla on koti Toscanassa, mutta myös koti Suomessa. Hän seisoo tukevasti kummallakin maaperällä. Ellan perheeseen kuuluu italialainen aviomies ja kaksi kouluikäistä poikaa.

Ella kertoi perheensä ruokailutottumuksista. Heillä mies grillaa ja paistaa lihat ja kalat. Ella tekee niitä arkisempia ruokia kuten lihapullia. Ella on kirjoittanut kaksi italialaista keittokirjaa ja hän sanoikin, että jo alkulehdillä hän on tunnustanut, että suurin osa ohjeista on hänen italialaiselta ystävä- ja tuttavapiiriltään. Toki hän on näitä kaikkia ruokia tehnyt ja kokeillut omassa keittiössään.


Italialaista menu'a ovat asiakkaat toivoneet. Silja Symphonyn keittiömestari Katja Eriksson kertoo, että  nyt on tullut toiveesta totta - keittiötiimin ja Ella Kannisen ehdotuksien tuloksena. Ellan sanoin: "Tavolàtan menussa on aitoja italialaisia makuja pohjoismaisella vivahteella."

Grande Assortimento di Antipasti  

Keittiömestarin iso lajitelma päivän antipasteja





Ella kertoo, että Tavolatàn antipasto -lautanen edustaa hänelle hetkeä, joka Toscanassa kuuluu tyypilliseen illalliskokemukseen. Pöytään tuotiin yksi ja  kohta jo toinenkin lankullinen erilaisia leikkeleitä sekä juustoja, pieniä katkarapuja, oliiviöljyssä marinoituja latva-artisokan sydämiä ja oliiveja. Leipäcroisantit tuotiin kivoissa paperipusseissa. Jokainen sai näistä valita haluamansa oman maun ja nälän mukaan. 


Pappardelle al Cinghiale
Pappardellepastaa ja villisikapyöryköitä tomaattikastikkeessa.

Ella kertoi, että villisikoja on Italiassa paljon. Ja "ne kuuluvat Toscanaan yhtä tyypillisesti kuin postikorttien sypressikujat ja kukkulat." Tämä oli hauska kuulla, sillä olen tullut juuri Viron saariretkeltä ja siellä on myös paljon villisikoja. Samantyyppiset säännöt on molemmissa maissa metsästykseen eli villisikoja metsästetään tiettynä aikana vuodesta. Ne eksyvät myös ajoteille ja niitä pitää varoa liikenteessä.

Tämä villisikapasta maistui mainiolle ja oli täyttävää. Ella sanoi rakastavansa villisikapastaa. Hän kertoi, että käyttää omassa reseptissään esim. Chianti -viiniä, laakerinlehtiä ja sipulia.

Ja seuraavaksi siirryttiin kalaan.

Spigola fritta e melanzana fritta / Paistettua meriahventa




Meriahven tuotiin pöytään kokonaisena, päineen kaikkineen. Ja sen kanssa tarjoiltiin oliivigremolataa ja paistettua munakoisoa. Ella mainitsi, että meriahven on yksi pääruokien klassikoista. Ja se kuuluu ehdottomasti jaloimpien kalojen joukkoon. Kalaruokien ystävä kiittää, tämä oli superhyvää.

Tiramisù alla Tavolàta 




Ja jälkiruuaksi Tiramisua, tottakai.

Se oli pehmeää ja kevyttä ja vaikka maha oli täynnä, niin kummasti sinne vielä tämä ihana herkku mahtui. Ella hymyillen kertoi, että Tiramisù saa hänet aina hyvälle tuulelle. Jälkiruuan nimi tulee sanoista tirare (vetää), me (minut), su (ylös) eli 'nosta minut ylös.' Ja Ellan tulkinta on, että tiramisùa voi siis nauttia aina, kun tarvitsee elämässään nostoa.

Herkullisella pressilounaalla #siljalovesitaly tarjottiin myös viihdepuolta. Kuulimme kaksi hienoa Italian klassikkoa Trio Croman esittämänä. O sole mio ja Nessun Dorma. Ruokaa ja musiikkia - elämä hymyilee. 



 Ilolla suosittelen laivamatkaa "Italiaan." 

Silja Resort loves Italy!

Lämmin kiitos  Silja LinePress & PR d'Oro ja Ella Kanninen

- Tuula


 Ja vielä muistutuksena. Italian menu on voimassa 31.5. asti ja muu uusi menu voimassa syyskuun loppuun asti Tavolàtassa.


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta





24 kommenttia

  1. Tuli vesi kielelle, tätä bloggausta lukiessa 😋 Erityisesti villisikapasta ja ihana tiramisu maistuisivat! Melko usein laivalla tulee käytyä buffetissa ala carten sijaan, jostain syystä 🙄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla, että tuli vesi kielelle. Sitä yritin :) Maistoin villisikaa ensimmäistä kertaa elämässäni, toki se oli tehty jauhelihaksi ja villisikalihapullaksi, mutta oli se hyvää. Se maistui kevyesti riistalta tuossa muodossa ja pasta oli herkullista villisikapyörykän kanssa. Suosittelen Tavolataa seuraavalla kerralla. Siellä on herkullista ruokaa ja leppoisa tunnelma.
      Kiitos sinulle ja mukavaa viikonloppua!

      Poista
  2. Italia -teema on sellainen, minkä vuoksi laivalle voisi lähteä pitkästä aikaa - ihanaa ruokaa, eikä italialaisessa musiikissakaan ole mitään vikaa. Etenkin kun sitä esittää komeat tenorit :)
    Iltapäivän menu oli kyllä superherkullista, joka ikinen sortti. Ja Ella on mitä loistavin pr-henkilö markkinoimaan toisen kotimaansa herkkuja ja lisäksi hän kertoo niin lumoavasti italialaisesta elämästä. Oli kllä nautinnollinen iltapäivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italia -teema houkuttaa nyt minuakin laivareissulle. Italialainen ruoka on niin herkullista ja musiikki hivelee korvia - italialaisia tenoreita on ilo kuunnella. Ella Kanninen on kyllä loistava pr-henkilö Italialle. Voin ihan kuvitella hänet sinne Toscanan kauniisiin maisemiin. Jos toki hän sopii Suomenkin maisemiin. Meillä oli kyllä ihana iltapäivä ja niin kiva pöytäseurue.
      Jatkoin matkaani Katajanokalle pientä kuukauden ikäistä tyttövauvaa katsomaan. Ja hänestäkin tulee Ella, kun saa nimen jossakin vaiheessa. Bella Ella - sopii kummallekin Ellalle.
      Kiitos Maarit ja kivaa viikonloppua sinne!

      Poista
  3. Siljan ruoat on kyllä niin hyviä. Ihanat naiset laivalla, mahtava kuva teistä 40+ blogien naisista.
    Herkullista viikonloppua Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nyt on maisteltu Siljan italialaiset ruuat ja raatimme hykerteli tyytyväisenä. Herkullisia ruokia!
      Kiitos Outi ja herkullista viikonloppua myös sinne <3

      Poista
  4. Italia niin sopii minulle! Mahtavat herkulliset ruuat ja ihanasti yhdistettynä sopiviin viineihin, joita vielä jälkeenpäinkin tulee muisteltua. Trio, joka lauloi niin upeasti. o-la-laa ja sai minut kyyneliin, vaikka yritin niitä nieleskellä. Kyllä se Italia kolahti!
    Kiitos seurasta ja ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sopii! Näytät kuvassa kauniilta italiattarelta! Oli kyllä mahtavat ruuat ja niihin sopivat viinit. Italian keittiössä osataan. Huomasin, että siinä vieressäni melkein nyyhkytit, kun kuuntelimme komeita tenoreita, oopperan taitokin Italiassa hallitaan. Italia valloittaa!
      Kiitos sinulle hauskasta seurastasi ja ihanaa viikonloppua myös sinne!

      Poista
  5. Oi mitä herkkuja. Hyvää viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italialaisia herkkuja notkui pöytämme. En ihmettele, että italialainen keittiö on maailmankuulu.
      Kiitos Ritva ja hyvää viikonloppua myös sinne <3

      Poista
  6. Ai että, italialainen ruoka on niin hyvää <3 Todella herkullisen näköisiä annoksia, ehkä voisi harkita nimenomaan tuollaista laivamatkaa italian herkkujen pariin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italian keittiö taitaa ruuan laiton! Ihania ruokia ja pehmeitä, hyviä makuja. Italian herkut laivalla, siinä on loistava syy lähteä risteilylle. Tuo kivan tuulahduksen Italiasta.
      Kiitos sinulle kommentistasi ja mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  7. herkullinen postaus, pidän kovasti italialaisesta ruuasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi! Kun tätä kirjoitin, niin näin mielessäni nuo herkut ja jopa tunsin tuoksut. Italialainen ruoka hurmaa. Ja on hurmannut sinutkin.
      Mukavaa viikonloppua, Sussi <3

      Poista
  8. Tomaattia, mozzarellaa, salamia ... herkullisen näköistä. Seuraava reissu Siljalla kuitenkin vasta elokuussa, mutta eiköhän silloinkin jotain herkkuja ole tarjolla :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatti, mozzarella, salami ja monet muut herkut ovat niin Italiaa. Seuraava reissu teillä elokuussa, kyllä silloinkin herkkuja löytyy, Silja tarjoaa aina ihania ruokia, sen taidamme tietää molemmat.
      Kiitos Pirkko ja mukavaa viikonloppua!

      Poista
  9. Ihanat herkut. Kuten niin moni muukin, myös minä rakastan italialaista ruokaa ja monia muitakin Italiaan kuuluvia asioita. Mutta, mutta: Ennen kaikkea nyt olit Tuula tehnyt kyllä niin tyylikkään ja hienon postauksen aiheesta, että ihan pelkästään sen perusteella voisin lähteä Siljalle. Ihan ammattimainen ote sinulla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italian keittiössä osataan. Ja Ella Kanninen rakastaa italialaista ruokaa ja osaa kertoa siitä kiinnostavasti. Hän on erinomainen Italian lähettiläs.
      Ja kiitos sinulle Leena ihanista sanoistasi, olen niistä mielissäni ja otan ne ilolla vastaan. Tätä oli kiva kirjoittaa. Oli inspiroiva ja herkullinen tilaisuus ja Ella niin ihastuttava.
      Kiitos Leena -ystäväni ja mukavaa viikonloppua Krunikkaan.

      Poista
  10. Ai hitsi miten hyvältä näyttää! Ei ole laivalla tullut kyllä käytyä vuosiin, pitäisiköhän nyt antaa mahdollisuus!

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt jos koskaan pitää antaa mahdollisuus laivaristeilylle ja Italian keittiölle. Tavolatassa viihtyy, siellä on fiilis kuin italialaisessa pöydässä istuisi. Rento tunnelma ja kiva puheensorina ympärillä.
      Kiitos Hannamaria ja mukavaa viikonloppua sinulle <3

      Poista
  11. Voi, mikä ihana tilaisuus teillä on ollut. Minä olen jo pitkään ollut Ella-fani. Mielestäni hän on yksi Suomen parhaimia juontajia, asiallinen, sopivan rento ja huumorintajuinen ja selkeä artikuloinnissa. Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana ja herkullinen tilaisuus. Täällä toinen Ella-fani. Komppaan sinun sanojasi, Ella on loistava juontaja.
      Kiitos Päivi ja mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  12. Tämä oli herkullinen ja hauska tilaisuus, puheensorina pöydissäkin oli kuin ravintolassa Italiassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella hauska tilaisuus italialaisine herkkuineen. Hienosti järjestetty tilaisuus. Ja oli kiva kuulla italialaisia tenoreitakin.
      Kiitos Tuuli ja mukavaa loppuviikkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig