MOMENTS OF MY LIFE

Red Door - tuoksu, joka herättää muistoja

 

Elizabeth Arden'it saatu 


Elizabeth Ardenin ja Red Doorin tarina olisi elokuvan arvoinen, joten saanen avata sitä vähäsen, ennen kuin menen tuotteiden maailmaan.  

Elizabeth Arden syntyi vuonna 1878 Ontariossa, Kanadassa. Elizabethin oikea nimi oli Florence Nightingale Graham. Ei siis ihme, että hän opiskeli sairaanhoitajaksi. Mutta teki kuitenkin uskomattoman uran kauneuden- ja hyvinvoinnin parissa. 


Elizabeth avasi ensimmäisen kauneussalonginsa New Yorkin tyylikkäimmällä kadulla Fifth Avenuella vuonna 1910. Hän halusi kauneussalonkiinsa punaisen oven, jotta se huomattaisiin. Yksi unelma oli toteutunut. Ms. Ardenista tuli oman firmansa toimitusjohtaja ennenkuin hän sai edes äänestää. Hän oli ottanut nimekseen Elizabeth Arden 1908 tai 1909. 

Elizabeth Arden oli innokas suffragetti ja kun vuonna 1912 suffrageteilla oli valtava paraati Fifth Avenuella, Ms. Arden antoi paraatiin osallistuville naisille punaiset huulipunat, jotka sopivat heidän uniformuihinsa. Ja punaisesta huulipunasta tulikin symboli miesten ylivaltaa vastaan. 

Elizabeth myös korosti liikunnan, ruokavalion ja nesteytyksen tärkeyttä jo 1920 luvulla. Ajatelkaa, melkein 100 vuotta ennen kuin näistä trendeistä tuli tärkeitä kaikkialla maailmassa. 

Elizabeth Arden lanseerasi ikonisen Eight Hour Creamin vuonna 1930. Voide valmistettiin Ardenin omassa laboratoriossa. Se tunnetaan koko vartalon kauneusbalsamina, joka lievittää pieniä ihoärsytystiloja. Se on ihonhoitotuotteiden todellinen klassikko, joka elvyttää, rauhoittaa, suojaa ja korjaa kuivaa ihoa. Nykyäänkin tätä putkiloa myydään maailmassa joka 30. sekunti. Legendaarinen voide. 


Elizabeth Arden oli nainen edellä aikaansa

1933 hän alkoi emännöidä joka viikkoista radio-ohjelmaa NBC:llä. Ohjelman nimi oli Elizabeth Arden Way to Beauty. Hän osasi sosiaalisen median jo tuolloin. 

1934 Elizabeth Arden paljasti Spa -konseptinsa Amerikalle avaamalla Maine Chance Span Mount Vernonissa Mainessa. 

Elizabeth Arden ymmärsi myös, että elokuvat saavuttavat valtavan määrän ihmisiä. The Elizabeth Arden brand oli ensimmäinen kaupallinen kosmeetiikan mainostaja elokuvateattereissa. Hänen upeassa myymälässään kävivät niin filmitähdet, laulajat,  muotisuunnittelijat... kaikki sen ajan julkkikset. Marilyn Monroe oli yksi hänen asiakkaistaan. 

Yritys, jonka Elizabeth Arden perusti jatkaa kukoistustaan tänäkin päivänä. Elizabeth Ardenin nimi tunnetaan kaikkialla. Ja valtavaa yritystä johtavat edelleenkin naiset. 

Red Door

Ja nyt siirryn maailmankuuluun tuoksuun. Vuonna 1989 lanseerattiin Red Door. Tuoksun innoittajana on toiminut Elizabeth Ardenin maailmankuulu Red Door -salonki punaisine ovineen New Yorkissa. Minä ihastuin Red Doorin tuoksuun, kun asuin Irlannissa 1990-luvulla. Dublinin ovet inspiroivat minut tähän tuoksuun. Dublin on kauniiden ja värikkäiden ovien kaupunki. Red door! 

Dublinin ovilla Seija ja minä - olin silloin kuin irkkutyttö punaisine hiuksineni.

Minulla on ollut pitkä tauko, kun olen Red Dooria käyttänyt, mutta kun tuoksua laitoin korvani taakse, niin Dublinin iloiset muistot tulvivat mieleeni. Red Doorin tyylikäs tuoksu sopii hyvin tämänkin päivän naiselle. Tuoksu koostuu syvistä ja lämpimistä kukkaisvivahteista, se on aistikas tuoksu. Tulikohan tästä  taas nimikkotuoksuni? 


Ja nämä Ardenin keramidikapselit ovat minulle ihan uusi juttu. Elizabeth Arden Advanced Ceramide Capsules keramidikapselien kevyt, ylellisen tuntuinen ja  silkkinen seerumi lupaa häivyttää ikääntymisen merkkejä iholta. Yksittäispakatussa kapselissa on sopiva määrä tiivistettyä seerumia yhdelle käyttökerralle kasvoille ja kaulalle. Ihoni on kesän auringon ja meren kuivattama, joten aion käyttää näitä nyt kuuriluontoisesti. Tuote on miltei tuoksuton. Levityksen jälkeen iho tuntuu silkkiseltä ja pehmeältä ja iho näyttää jopa kiinteämmältä. 


Sydämelliset kiitokset näistä ihanista Elizabeth Arden -klassikoista. Vaikka se oikea ja aito Red Door on New Yorkissa, niin minulle Red Door tuo muistoja Dublinista. Oli hienoa palata tuoksumuistojen kera Dubliniin. 


Onko Elizabeth Arden tuttu? Suosikkituotteita?


- Tuula 


Tuula's life blogia voi seurata 

14 kommenttia

 1. Albumeistani löytyy au pair - vuodelta kuva jossa poseeraan Elizabeth ardenin kuuluisan punaisen oven edessä New Yorkissa. Vähillä rahoillani en silloin raaskinut ostaa tuoksua mutta sitä käytiin tuoksuttelemassa tavarataloissa. Muistoja tämä klassikkotuoksu tuo siis minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ihania muistoja tästä Red Door -tuoksusta. New York ja Fifth Avenue ja punainen ovi. Minulle tämä muistojen tuoksu on "herännyt henkiin" taas tänä syksynä.
   Kiitos Tuuli ja hyvää viikonloppua <3

   Poista
 2. Red Door on ihana, White Tean jälkeen mun suosikkituoksu Ardenilta. Eight Hour Cream on mun suosikkituote, sitä olen käyttänyt kohta 30 vuotta putkeen ja koukuttanut siihen myös puolisoni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Red Door on jotenkin niin naisellinen tuoksu. White Tea on minulle vieras, mutta jo tuo nimi on houkutteleva. Kerroinkin tästä kommentistasi miehelleni ja hänkin innostui tästä mainiosta voiteesta.
   Kiitos Jonna ja kaunista viikonloppua <3

   Poista
 3. On tuttuja tuotteita paljonkin tältä merkiltä. Hauskaa, että en tiennyt hänen oikeaa nimeään aiemmin, no nytpä tiedän!
  Tuota tuoksua pitää kyllä käydä jossain tuoksuttelemassa. Ihania tuoksumuistoja sinulla!
  Kaunista loppuviikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin Elizabethin aikaisempi nimi oli uutta historiaa. Mielenkiintoinen tarina Elizabethilla.
   Red Door tosiaan toi mieleen ihania tuoksu- ja muita muistoja vuosien takaa. Tuoksuissa on taikaa.
   Kiitos Outi ja kaunista viikonloppua myös sinne <3

   Poista
 4. Mahtavaa, että kerroit myös historiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hienoa, että kauneustuotteilla on mielenkiintoinen historia takanaan. Ja sitä Eliszabeth Ardenilla on. Minä historiafriikkinä tykkään.
   Kiitos Melissa ja kaunista viikonloppua <3

   Poista
 5. Tuo 8hour creme oli pitkään käytössä, ennen kuin siirryin luonnonkosmetiikkaan. Olinkin unohtanut, että minkä merkin takaa Florence Nightgale löytyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista kuulla, että olet pitkään käyttänyt 8hour cremea, se on erinomainen voide. Luonnonkosmetiikkaa se ei ole, joten ymmärrän "siirtymisesi". Mielenkiintoinen tuo Elizabeth Ardenin aikaisempi nimi. Ja lukihan hän ensin sairaanhoitajaksi.
   Kiitos Annukka ja kaunista viikonloppua <3

   Poista
 6. Voi olen käyttänyt paljon heidän tuotteitaan! Kapseleita on nytkin kotona ja ne ovat yksi suosikeistani. Nyt kun ilmat kylmenevät, nämä tulevat taas vakikäyttöön kuurina.
  Ardein öljypuhdistus on kuivalle iholle ihana, se jättää pehmeän ja hoidetun tunteen ja tuoksu on niin hyvä.
  Oli kiva lukea taas historiastakin!
  Mukavaa syysviikonloppua ihana Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella. Sinä olet kauneudenhoitotuotteiden ammattilainen. Minä ihastuin uudelleen Red Dooriin ja nyt nuo kapselit ovat myös käytössä, ovat kerrassaan ihania.
   Kiitos vinkistä tuohon Ardenin öljypuhdistukseen, se taitaa olla kuin minulle tehty <3
   Minua historiafriikkinä historia kiinnostaa kovasti. Ja Elizabeth Arden on todellinen suurnainen omalla sarallaan.
   Kiitos kivasta kommentistasi Maarit ja kaunista viikonloppua!

   Poista
 7. Se on jännä kuinka paljon muistoja liittyy eri tuoksuihin. Ja sitten kun sinä jossain törmäät siihen tuoksuun niin vanhat muistot tulevat heti mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Tuoksut ovat tärkeä osa muistoja. Red Door oli jännä muisto minulle. Minä olin unohtanut koko tuoksun, kunnes siihen taas törmäsin. Ja se toi tullessaan ihania muistoja.
   Kiitos Tuula ja ihanaa sunnuntaita <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig