MOMENTS OF MY LIFE

Uusi apulainen RoborockUusi on tämän viikon MAKROTEX -haasteen aiheena. 

Minulla on ihastuttava uusi apulainen: Xiaomi Roborock S5 Max -robottipölynimuri. Olin jo pidemmän aikaa tutkaillut robotti-imureita. Ja vihdoinkin hinta oli tullut kukkaroystävällisemmäksi ja myös laatutaso oli kovasti parantunut, joten nyt oli oikea aika hankkia robottipölynimuri!


Monissa blogeissa mietitään nyt robotti-imurin hankintaa, joten tämä haaste sattui sopivasti. Minä olen mielissäni tästä uudesta apulaisestani, se sekä imuroi, lakaisee että moppaa. Ja matotkin se osaa imuroida. On kiva seurata apulaista työssään, robotilla on mukautuva reitinvalinta-algoritmi, jolla se etsii itselleen sopivan reitin. Meillä on koti yhdessä kerroksessa ja asunnossa on isohko olohuone, sen siivouksessa Roborock on verraton, se käy huoneen eteisineen läpi alue kerrallaan ja palaa lopuksi itsekseen latauspaikkaansa. Ahkera apulainen.


Meillä kippari on allerginen, joten makuuhuonetta imuroin robotilla useamman kerran viikossa. Tehokas hepasuodatin tekee imuroinnista hajuttoman. Kuitenkin pölynkeruuastiasta näkee, että villakoiria on saatu kiinni. Tässä robottipölynimurissa on törmäyksen esto, joten apulainen ei törmäile seiniin tai kaappeihin, vaan tekee työnsä paikkoja varoen. Roborockilla on myös oma kännykkäsovellus. Siitä pystyy kivasti seuraamaan robotin siivousreittiä, aikoja jne. Robotti on ollut mainio uusi hankinta.


Ja puhdasta tulee. Tätä kuvaa katsellessani huomasin, että onhan meilä toinenkin uusi hankinta. Tuo kaareva Brasilia -lamppu. Oli aika päivittää vanha jalkalamppu uuteen. Pidän uuden lampun metallisesta jalasta, se sopii meidän 80-luvun sisustusmaailmaamme. Ja on myös kiva lukulamppuna. Vanha puinen lamppu päätyi mökille. 

Lisää uusi -haastevastauksia löytyy Pieni Lintu -blogista: LINK 

Aurinkoista viikkoa! 

- Tuula

Tuula's life blogia voi seurata:   Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Blogit.fi:n,Twitterin ja Bloglovinin kautta. 


36 kommenttia

 1. Kaikkea ne keksii! Naapurilla on ruohonleikkuurobotti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että keksivät :) Olen tyytyväinen tähän villakoirien jahtaajaan.
   Ruohonleikkuurobotti taitaa olla myös mainio väline, meillä vain sattuu olemaan vähän hankala piha, joten itsevetävällä lyhenee ruoho.

   Poista
 2. Meillä oli exän kanssa robotti-imuri ja vaikka se kätevä olisikin niin jäi jotenkin aika vähäiselle käytölle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ahkerassa käytössä. On niin mukava ja helppo käyttää, kun apulainen lähtee vain nappia painamalla liikkeelle ja palaa itsekseen latauspisteeseen. Ja pölykotelon puhdistaminen on helppoa. Toki makuuhuoneeseen nostan erikseen ja laitan oven kiinni. Imuroituaan osaa pysäyttää itsensä. Ja nostankin apulaisen sitten latauspisteeseen.

   Poista
 3. Tuollainen robotti on varmasti kätevä! Tuo meidän vanha karvakorva on kyllä sellainen "karva-pölyttäjä" että tuollainen apuri olisi kyllä tarpeen tässäkin mökissä:) Aurinkoista päivää sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kätevä peli! Minä olen ihastunut tähän apulaiseen. Se tuntuu välillä ihan inhimilliseltä :) Tästä en enää aio luopua.
   Kiitos Päivikki ja aurinkoista päivää myös sinne <3

   Poista
 4. Hauska lisä kodin irtaimistoon. Kivoja kuvia työkalusta toissään.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hauska lisä kodin irtaimistoon. Se on sen verran nätti, että sen paikka on yhdessä huomaamattomassa nurkassa olohuoneessa. Toki se joutuu muualle, kun tulee vieraita.
   Kiitos Kristiina <3

   Poista
 5. A great idea - less time doing housework and more time doing fun things!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You say right words! When you have that robot you have more time doing fun thigs.
   Thank you a lot Diana <3

   Poista
 6. Voi, minäkin haluaisin tuollaisen robokaverin! Ehkä jonain päivänä, odotan hintojen tulevan vieläkin alemmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on tosiaan tullut rakas robokaveri. Hinnat varmaan tulevat edelleen alas. Näin kävi viimeisen vuoden aikana. Hypättiin tässä kohtaa "junaan".
   Kiitos SusuPetal ja aurinkoista viikkoa!

   Poista
 7. Mäkin haluan🤩On hieno wow❤️🤗❤️Ihanaa viikkoa Tuula❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kiva ja tarpeellinen. Meillä kun ei ole kotieläimiä, niin on mielenkiintoista seurata tämän robon työskentelyä. Olen muuten nähdyt videoklippejä, kun kissat "matkaavat" näitten robottien päällä.
   Kiitos Tiia ja ihanaa viikkoa myös sinne <3

   Poista
 8. Tuo on varmasti loistava hankinta! Meidän koirat olis kauhuissaan, tavallinen imurikin on ihan hirmuisen pelottava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut loistava hankinta. Ja on hienoa, kun näin tarpeellinen väline on vielä nättikin. Koirista en tiedä, mutta olen nähnyt videoklipeissä, kun kissat "matkaavat" näitten robottien päällä. Koirat voisivat olla kauhuissaan :)
   Kiitos Maikku ja aurinkoista viikkoa sinne <3

   Poista
 9. Robottimuri olisi kyllä kätevä. Tel Avivin keskustassa on pelkästään robotti-imureihin keskittynyt kauppa , ja olen joskus katsonut. Mutta mitenköhän Bambi sellaiseen reagoisi...Lamppukin on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kätevämpi kuin olisin uskaltanut ajatellakaan. Nämä ovat saavuttaneet valtavan suosion. Ja teillä Tel Avivissa on liike pelkästään keskittynyt näihin robotti-imureihin, se kertoo paljon. Jospa Bambi vaikka tykkäisikin rauhallisesti liikkuvasta robotista :)
   Ja lampusta tykkään myös.
   Kiitos Jael! Ja terveisiä Tel Aviviin!

   Poista
 10. Minun tuttavallani on robotti-imuri ja imurin nimi on kuulemma mies talossa :)
  Ihana tuo uusi valaisin <3 Kaunista iltaa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä nimi robotille :)
   Minä kutsun tätä välillä pojaksi, kun kummastelen, minkä pöydän alla poika nyt pyörii.
   Kiitos Outi! Olin pitkään katsonut tuon tyyppistä valaisinta ja sitten löysin omani.
   Kaunista iltaa myös Espooseen <3

   Poista
 11. Varmasti sellainen hankinta, jota kiittelet vielä moneen kertaan.
  Meillä tuollainen ehkä tukehtuisi koirien ja kissojen karvoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetki sitten nappasin tuo robotin tuolta makuuhuoneesta. Oli taas tehnyt hyvää jälkeä. Ja minä sillä välillä vain kirjoittelin. Kiitin "poikaa".
   Se voi muuten olla, että laite tukehtuisikin. Omia hiuksiani napsin pois laitteen harjasta, minulla on paksu tukka ja sitä lähteekin päästä ihan kunnolla.
   Kiitos Kirsti Kaija ja kaunista viikkoa!

   Poista
 12. Siippaa moiset ovat vähän kiinnostaneet, mutta meillä on olohuoneessa paksu lammastaljasta tehty matto ja muutenkin kämppä kolmessa kerroksessa, joten homma on tuntunut aika mahdottomalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin siippaa :) En tiedä, miten robotti tuosta lammastaljasta selviytyisi... voisi selviytyäkin, se on selviytyjä, olen huomannut. Mutta kolme kerrosta asettaa omat haasteensa, toki tuon kaverin voi viedäkin eri kerroksiin.
   Kiitos Pirkko ja aurinkoisia päiviä sinne <3

   Poista
 13. Siis tämä olisi niin kätevä, kun olen maailman lasikin siivoaja...mitenkäköhän toimii kun vielä eletään sitä vaihetta, että leluja on lattiat täynnä, heh! Yläkertaan pitäisi kenties hommata omansa...mutta hieno peli on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lelut lattialla taitavat olla haasteellisia tälle kaverille. Ja leluja lienee pikku-Amoksella vielä kauan. Lapsiperheen arkea kuuluu elääkin noin.
   Tuon robotin saa näppärästi alustaltaan pois, eikä se paina paljoa. Minulla on parhaillaankin kodinhoitotilan, pesutilan ja saunan ovi kiinni ja siellä tuo "poika" imuroi itsekseen, lopettaa, kun on saanut tehtävänsä valmiiksi ja minä nostan "pojan" takaisin alustalleen. Meillä on hyvä työnjako, minä vain kirjoittelen...
   Kiitos Heli-Hannele ja aurinkoista viikkoa!

   Poista
 14. Mä olen jo tovin haaveillut robotti-imurista, mutta en ole raaskinut ostaa. Ehkä joku päivä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli myös haaveena jonkin aikaa. Ja tutkailin robottien testejä. Jossakin vaiheessa hinta oli tullut sen verran alas, että "hyppäsin" mukaan robottimaailmaan.
   Kiitos Diina-Maria ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 15. Minun 83v isäni osti itselleen robotti-imurin ja on ollut siihen tyytyväinen. Minäkin haaveilen siitä, kunhan saisin opetettua perheeni siihen, että lattialle ei viskota reppuja, laukkuja ja pyöräilykypäriä. Haaveilen myös ruoholeikkuurobotista. Sille olisi jopa enemmän tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, että isäsi on tyytyväinen. Tehokas peli ja helppo käyttää. Siitä tuo robotti tykkää, että lattialla ei ole paljon esteitä :) Pöydänjalat ja muut sellaiset se osaa imuroida kiertämällä niitä. Meillä on vähän hankala piha ruohonleikkuurobotille. Mutta nyt tämän kotirobotin kanssa työskennessä olen tajunnut että piharobottikin olisi kiva.
   Kiitos rva Kepponen ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 16. Helppo siivous kuulostaa luksukselta.

  VastaaPoista
 17. Varmasti on kätevä. Eipä tartte itse hikoilla imurin varressa :)
  Mä haluaisin sellaisen robottiruohonleikkurin, pieni nurmikko, mutta ärsyttää aina hakea taloyhtiön leikkureita, jotka useimmiten on jotenkin epäkunnossa. Siimaleikkuri riittäisi, mutta siinä ei juuri koskaan ole siimaa ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä nyt käyttäneenä, uskon että ruohotobottikin on mainio vehje. Meillä vain on sen verran hankala piha, että se taitaa jäädä haaveeksi.
   Mutta ihana arjen helpottaja tämä on.
   Kiitos Maija ja kaunista kesäkuuta 🌸

   Poista
 18. Minä sanon aina noin, kun katselen tämän kaverin työskentelyä.
  Kiitos Pieni Lintu 🌸

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig