MOMENTS OF MY LIFE

Kuka minä olen?Kun itse alan seurata jotakin uutta blogia tai IG-tiliä, niin minusta on mukava tietää hieman somettajan taustoista: kuka hän on, mistä tulee, mitä tekee ja tietysti kaikkea muutakin mielenkiintoista. Näin saa ikäänkuin syvyyttä suhteeseen. Ja ajattelinkin, että nyt on hyvä hetki esitellä taas itseni, erityisesti uusille lukijoilleni. Teitä on tullut mukaan "elämääni" mukavasti, kiitokseni, joten esittelen tässä jutussa itseni työelämän kautta. 

Minä olen ollut muutaman vuoden virallisesti eläkkeellä. Minulla on ilo kutsua itseäni  nykyään myös bloggaajaksi ja jopa somevaikuttajaksi. Ja olen erittäin iloinen kaikista lukijoistani, jotka palaatte uudelleen ja uudelleen blogini pariin. Mutta mitä tein aikaisemmin?
Tein työurani puhelin- ja tietoliikenteen parissa isossa teleoperaattoriyrityksessä. Työurani oli pitkä ja mielenkiintoinen, sitä kesti melkein 42 vuotta. Ja voin sanoa, että oli hienoa seurata, jos ei ihan aitiopaikalta, niin ainakin hyvältä penkkiriviltä näiden vuosien nopeaa ja varsinkin viimeisien vuosien todella vauhdikasta kehitystä televiestinnän alalla. 

Yli neljäkymmentä vuotta kuulostaa nykyisten pätkätöitten ja lyhyitten työsuhteitten aikana tosi pitkältä ajalta. Mutta kyllä siinäkin ajassa on monet muutosten tuulet ja YT:t jouduttu käymään läpi. Iso yritys on kuitenkin aina tarjonnut mahdollisuuksia erilaisiin työtehtäviin, kun vain on uskaltanut hypätä uusiin haasteisiin ja juttuihin mukaan. Annan ison kiitoksen työnantajalleni, joka on hienosti tukenut kouluttautumista uusiin tehtäviin työelämäni aikana.Ja kun olen luonteeltani innostuva ja utelias kaikelle uudelle, niin minähän tartuin haasteisiin. Olen kulkenut asiakaspalvelusta käyttö- ja datakeskuksen kautta toimittamisen mielenkiintoiseen maailmaan. Tuo toimittaminen tarkoitti työssäni koti- ja yritysasiakkaille erilaisten tietoliikenneyhteyksien "reitittämistä" eli toimittamista, jotta yhteydet toimivat, niin data-, puhelin- kuin mobiililiikenteessäkin. Viimeiset vuodet toimin delivery managerina ja siinä työssäni sain tuntumaa myös pätkätöihin, sillä rekrytoin erilaisiin projekteihin nuoria tietoliikenneosaajia sekä monena kesänä kesätyöntekijöitä. Moni projektityöntekijöistä sekä kesätyöntekijöistä on saanut jatkaa samassa yrityksessä. Ja siitä olen todella iloinen, sillä on ollut hienoa seurata heidän urakehitystään.

Viihdyin työssäni, ja viihdyn nyt eläkkeellä erilaisten harrastusten ja blogin parissa. Jos työuraani ajattelen, niin tuntuu, että mikään ei jäänyt minulta kesken, enkä tuntenut luopumisen tuskaa. Oli tullut aika antaa tilaa nuoremmille ja päästä itse nauttimaan tästä vapaaherrattaren elämästä. Mukavia työkavereitani en enää näe niin useasti, mutta moni heistä on jossakin somen sopukoissa ja whatsapp'in ryhmissä, joten yhteydenpito on helppoa. Tässä oli pähkinänkuoressa työelämäni. Mukavaa tulevaa toukokuun viikonloppua kaikille, entisille ja uusille lukijoille. Sääennuste kertoo, että lauantaina ja sunnuntaina sataa ja on aika koleaa, mutta toivotaan, että tästä vielä kelit lämpenevät. 


- Tuula 

Tuula's life -blogia voit seurata  Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Blogit.fi:n,Twitterin ja Bloglovinin kautta. 

34 kommenttia

 1. Oi kun nämä ovat kivoja lukea kollegoista, taustat kiinnostavat "uteliasta" ja aina oppii uutta! Meillä taitaa monella bloggaajalla olla bisneselämän taustaa ja työkokemusta mielenkiintoisilta toimialoilta. Ihana kun olet löytänyt nyt eläkkeellä uuden uran, ei pääse tylsistymään ; ) Ihanaa viikonloppua & toivottavasti jo lämpenevämpää luvassa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Heli-Hannele! Olen joskus blogin alkuaikoina kertonut omasta työelämästäni ja mielestäni nyt oli hyvä aika päivittää tarinani. Tuo on totta, joukossamme on väkeä mielenkiintoisilta toimialoilta. Melkein voi sanoa, että olen löytänyt uuden "uran" eläkkeellä tai ainakin blogimaailma on avannut minulle ihan uusia elämyksiä matkan varrella. En ole päässyt tylsistymään :)
  Ihanaa viikonloppua sinne! Aurinkoa ja iloa!

  VastaaPoista
 3. Tuula, kiva ja hyvin tiivistetty katsanto sinuun♥ Tässä oli kuitenkin sellaista, jota en muista muissa jutuissasi olleen. Erittäin kaunis kuva sinusta!

  En saa kuin mitään toimeksi. Ensiksi järkyttävä flunssa, nyt voimattomuus ja tämä korona alkaa ns. keittää: Seinät kaatuvat päälle. Mutta ensi viikolle tilasin parturin!!! Se on paljon uskallettu nykyisyydessa. Kaunista viikonloppua♥ Rakeita sataa, mutta mikä tahansa kosteus nyt puutarhalleni on hyväksi, sillä ennen flunssaani ehdin tehdä vaikka mitä, ehkä siksi vilustuin pahasti. Kuuri ja erittäin vahvaa yskänlääkettä. Älä vilustu!

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että jutustani löytyi uutta koskien minua. Välillä ripauttelen juttuihin jotakin menneestä, aika pienesti. No, kuva voisi olla parempikin, meillä kippari ei mielellään kuvia ota ja sen kyllä huomaa :) Kiitos Leena <3

   Minut tuo koronan alkutilanne pysäytti kuin seinään, mutta olen saanut nyt "seinää puhkotuksi" ja päässyt pienin askelin tähän blogiinkin kiinni. Sinä olet kovan flunssankin sairastanut, se myös vie voimia ja sitten tämä korona-aika. En ihmettele, että seinät kaatuvat päälle. Parturissakäynti on piristävää, mutta niinkuin sanot, sekin vaatii nykyään uskallusta. Toivon, että saat kauniit ja hiukset. Ja sen myötä reippautta. Tuntuu oudolta toivottaa sinulle reippautta, sillä minä tunnen sinut reippaana ja ryhtyvänä Leenana <3
   Kaunista viikonloppua! Täällä sataa ja me olemme kaupungissa.

   Poista
 4. Kaunis kuva sinusta! Ja vaikka periaatteessa tiesinkin, missä olit työsi tehnyt, en tiennyt sitä, miten pitkään samalla työnantajalla viihdyit ja miten monipuolista työsi on ollut.
  Rentoa viikonloppua, Tuula - ja pysythän turvassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIitos Arja! Tuossa jo Leenalle sanoin, että kuva voisi olla parempikin, mutta kun tuo kippari ei paljoa kuvien ottamisesta välitä, niin on tyydyttävä, mitä parilla otoksella tulee :)
   Työpaikan vaihtoja tuli sitä kautta, kun isommat operaattorit ostivat pienempiä yrityksiä, ja osa henkilökunnasta säilyi mukana. Minulle se oli jatkumoa. Mieletöntä kehitystä sain seurata lankapuhelimesta digitaaliseen maailmaan ja mobiilitekniikkaan. Ja voisi jopa kevyesti sanoa, että tämä somemaailma ja bloggaaminen on jopa jatkoa tuolle :)
   Sinulle samoin, Arja, rentoa viikonloppua ja pysythän myös turvassa <3

   Poista
 5. Olipa kiva lukea työurastasi, on kiva aina oppia uutta tutusta bloggaajasta. Pitkä ura sinulla samassa paikassa, minulla taas monta eri paikkaa, ja myös maata vaihdettu välillä. MUkavaa viikonloppua Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael! Tuossa Arjalle kommentoin, että minulle tuli sitä myöten työpaikkavaihtoja, kun isommat teleoperaattoriyrityksen ostivät pienempiä. Minun onneni oli, että sain aina jatkaa isommassa yrityksessä. Se on ollut mielenkiintoinen työpolku.
   Sinä olet tehnyt isoja muutoksia elämässä, vaihtanut maita ja työpaikkoja. Voisitkin kirjoittaa joskus työpolut elämässäsi. se oli mielenkiintoista.
   Kiitos Jael ja mukavaa viikonloppua Tel Aviviin!

   Poista
 6. On mahtavaa, että voi tehdä sellaista työtä mistä tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ollut onnekas siinä suhteessa, vaikka en nuorena tyttönä tiennyt, mihin työpolkuni viekään kun puhelinyritykseen menin töhin. On ollut mielenkiintoinen polku tulla tähän nykyaikaan.
   Kiitos Melissa ja mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 7. Tässä oli monia uusia juttuja itselleni :) Tuli mieleen, että pitäisiköhän itsekin tehdä vastaavanlainen päivitys - olen muutamankin kerran jonkinmoisen esittelyn kyllä ehkä blogiini kirjoitellut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Nyt tuntuu hyvältä. Ensin päivitin blogini tähän päivään ja nyt itseni. Suosittelen, en tiedä taustojasi, joten niistä olisi kiva lukea. Päivitystä kehiin, kiitos <3

   Poista
 8. Kiva lukea sinun huikeasta työurasta. Bloggaaminen on kyllä ihan huikea "harrastus". Mitä kaikkea ihanaa se onkaan tuonut vuosien varrella <3. Kivaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen työurastani kirjoitellut joskus bloggaamisen alkutaipaleella, joten päivitys oli paikallaan. Ja bloggaaminen on huikea harrastus, Niinkuin sanot, , mitä kaikkea kivaa se onkaan tuonut matkan varrella,
   Ihania tuttavuuksia, uskomattomia elämyksiä ja tapahtumia. Uskomaton harrastus!
   Toivottelen jo kivaa uutta viikkoa -<3

   Poista
 9. Tämä oli kiinnostava aihe, koska emme kirjoita kovinkaan usein itsestämme ja on mukava tietää henkilön taustoja. Sinullakin on pitkä ura samalla työnantajalla! Itselläni oli 31 vuotta - ja se on totta, että nykyään ei sellaisia enää juuri ole.
  On ihanaa olla eläkkeellä ja voin sanoa että nautin jokaisesta päivästä. Tämä blogin kirjoittaminen on yksi isoista nautinnoista!

  Mukavaa sunnuntaita Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, emme kirjoita kovinkaan usein itsestämme. Joidenkin haasteitten kautta tulee kerrottua pieniä yksityiskohtia itsestä, mutta tällainen enemmän taustoittava tarina kyllä harvinainen "ulostulo". Nuo 30-40 vuotta samalla työnantajalla ovat pitkiä,sellaisia enää nykyään harvoin kohtaa.
   Oi, Maarit, sinä myös nautit eläkkeellä olosta. Jokainen päivä on ollut ihana. Ja tämän blogin kirjoittaminen on iso nautinto ja kaikki se, mitä se on tuonut tullessaan.
   Kiitos ja mukavaa uutta viikkoa, Maarit <3

   Poista
 10. Upea 42 vuoden työura sinulla samalla työnantajalla. Ja mahtavaa, että olet hypännyt uusiin haasteisiin, kun niitä on tarjottu. Uuden opiskelu ja tekeminen pitää mielenkiinnon yllä!
  Tuossa puhelimen ja puhelujen kehityksessä olen minäkin saanut olla mukana kesätöiden kautta. Työskentelin kesät sentraalisantrana. Yhdistelin puheluita Turun seudulta Ruotsiin, kotimaahan, autoihin ja laivoihin. Pidin työstä, koska sai olla asiakkaaseen suoraan yhteydessä kummankin johdon päässä :) Välillä tein myös numerotiedusteluvuoroja.

  En lakkaa minäkään todella ihmettelemästä kehitystä tällä alalla!
  Muutamia numeroita, joihin kesäisin sai usein yhdistellä, on jäänyt mieleen.
  "Fjorton nol tjugo, hotel Archipelag. God dag!" oli varmaan yksi suosituimmista.
  Saapa nähdä, missä vaiheessa keula suuntaa sinnepäin...

  Nyt mukavaa sunnuntaita sinullekin Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taija! Jos en olisi hypännyt uusiin haasteisiin mukaan, työurani olisi jäänyt paljon lyhyemmäksi. Puhelinalan kehittyminen digitaaliseksi maailmaksi kaikilta osin tarjosi tosiaan jatkuvasti uusia haasteita. Ja niinkuin tuossa jutussani sanoin, työnantajani tarjosi oivat mahdollisuudet opiskeluun, jos vain niin halusi. Siitä olen kiitollinen.
   Sinä olet työskennellyt sentraalisantrana ja yhdistellyt puheluita Turun seudulta Ruotsiin, autoihin ja laivoihin. Nostalgista aikaa.
   Alan kehitys on ollut huimaa. Ja vauhti vain tuntuu kiihtyvän. Jopa tämä korona-aika tuo lisää uusia innovaatioita alalle.
   Hotel Archipelag ja Maarianhamina. Luen riviesi välistä, että veneenne lasketaan veteen ja ehkäpä suuntana on ihana Maarianhamina.
   Kiitos Taija kivasta kommentistasi, olipa mukava saada uutta tietoa sinustakin.
   Aurinkoista uutta viikkoa!

   Poista
 11. Olipas kiva postaus! Oi nauti omasta ajasta⚘💚Mulla on vielä noin 6 vuotta sitten 🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️ Mukavaa sunnuntaita⚘☀️🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina <3 Nautin todella tästä ajasta. Oli kiva olla töissä, mutta nyt on kiva olla myös vapaalla. Olen kiitollinen, että saan nauttia näistä päivistä terveenä, sekään ei ole itsestäänselvyys. Sinulla on vielä 6 vuotta jäljellä, usko tai älä, se menee nopeammin kuin kuvittelitkaan.
   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 12. Mukavaahan tämä eläkkeellä olo, eikös olekin :-) Pari vuotta minullakin jo takana. Työelämästäni olen kirjoittanut omassa blogissani vähemmän, jo siksikin, että ihan työnantajan sääntöjen mukaan oli melko rajattua mitä mistään olisi saanut kertoa - ja kun kirjoitan matkailusta, niin eipä työni ollut kuitenkaan matkailu, vaikka yritin globaali olikin.
  Tuo meriharakka ensimmäisessä kuvassa! Mistähän se on, mahtaisiko moinen olla vieläkin jostain ostettavissa? Jos tiedät, niin laita vaikka mailitse viestiä (pirkko.schildt (at) iki.fi), kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa tämä on, niinkuin sanot. Työelämästä kirjoittaminen oli minulla myös vähäistä samoista syistä kuin sinulla, noudatin työnantajan sääntöjä. Mutta kun tämä "kolmas elämäni" alkoi, niin blogikin ikäänkuin heräsi henkiin.
   Tuo meriharakka on tosi vanha, en muista, mistä olen ostanut. Nauvon satama voisi olla mahdollinen paikka, mutta siitäkään en ole varma. Yritän muistella...
   Kiitos Pirkko ja aurinkoista viikkoa!

   Poista
 13. Kiva kuulla sinusta enemmän ♥ Nautihan eläkepäivistä, olet ne ansainnut ja ihanaa kesän odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun saavuit tänne! Nautin. Elämä on mielenkiintoista, vaikka nyt meillä onkin outo kevät, mutta samassa veneessä olemme kaikki.
   Kiitos Maikku ja ihanaa kesän odotusta myös sinne!

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että taustani kiinnosti. Taustasta tulee väläyteltyä vain joissakin haasteissa, mutta nyt oli aika uuteen kokonaiseen päivitykseen.
   Kiitos Sussi ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 15. Todella kiva lukea työhistoriaasi. 42 vuotta saman työantajan leivissä on iso hatunnostoinen asia ja tänä päivänä todella harvinaista.
  Mukavaa alkanutta uutta viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun viimeisen kerran painoin työpaikan oven kiinni, niin tein sen hyvillä mielin. Samalla kuitenkin kummastellen, että joko se 42 vuotta meni. Tänä päivänä tuollainen ura saman työnantajan leivissä on harvinaista, sen tiedän.
   Kiitos Tuulanneli ja mukavaa alkanutta viikkoa <3

   Poista
 16. Olipa kiva postaus ja juurikin näin, on mukava tietää hiemen henkilöstä kuka siellä blogin takana häärii. Tätä voisin käyttää myös omankin blogini puolella, vaikka tällä hetkellä en niin ahkerasti olekana bloggaillut.
  Ihanan aurinkoisia kevätpäiviä ja kesän odottelua sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä postaus näyttää keränneen lukijoita, olen mielissäni. Ihminen blogin takana kiinnostaa. Kirjoitahan Kaisa omastakin taustastasi, mielelläni lukisin.
   Kiitos paljon ja ihania aurinkoisia päiviä myös sinne <3

   Poista
 17. Tämä oli kiva postaus ja kertoo mitä sinä olet tehnyt työssäsi. Pitkä kiitettävä työura sinulla takana. Hyvä on ollut työnantajasi, täytyy kyllä kehua sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Tarinani kertoo ehkä senkin, miksi jatkoin blogien kanssa. Digitaalinen maailma kiinnostaa edelleen, vaikka pitkä työura onkin samaisesta aiheesta takana. Tietotekniikka kiinnostaa edelleen. Kyllä, minulla on ollut loistavatyönantaja, kun on tarjonnut mahdollisuuden kouluttautua uuteen tekniikkaan.
   Kiitos Aikku ja aurinkoista viikkoa sinne <3

   Poista
 18. Ihana Tuula, oli ilo tutustua sinuun taas paremmin. Niin kaiholla mietin sitä meidän leffailu aamupäivää silloin kerran, kunpa päästäisiin pian uudelleen. <3 Leffatreffit, mitäs sanot ja brunssi. <3

  Halauksia sinne. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen Tiia! Se oli kyllä niin kiva leffareissu, ikimuistettava aamupäivä. Minulla on sama toive - leffatreffit ja brunssi! Kuulostaa niin houkuttelevalta! Kyllä se vielä tulevaisuudessa toteutuu <3
   Halauksia myös sinne <3


   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig