MOMENTS OF MY LIFE

Mitä kokea Tallinnassa?
Muistatteko, kun keväällä lehdissä kirjoitettiin, että suomalaiset ovat hylänneet Tallinnan. Se oli keväällä se, mutta nyt Tallinnassa eletään valtavaa matkailubuumia. Suomalaiset matkailijat ovat löytäneet Tallinnan uudestaan ja sitä en ihmettele lainkaan. Jonkun lehden otsikkokin on kertonut, että Tallinna on kuin uusi Berliini.

Tallinnassa on avattu viisi uutta museota ja nähtävyyttä tänä vuonna ja kuudes avataan marraskuun lopussa. Edellisessä blogipostauksessani kerroin Fotografiskasta ja  Kirsty Mitchellin näyttelystä siellä.  Ja tälläkin kertaa lähden Fotografiskasta liikkeelle.

Fotografiska / Alison Jackson "Totuus on kuollut" -näyttely Oletteko kuulleet brittitaiteilija Alison Jacksonista? Jackson on kiistelty taiteilija kotimaassaan Britanniassa. Hän käyttää humoristissa valokuvissaan julkkisten näköisiä näyttelijöitä. Taitelija on sanonut: "Totuus on kuollut. Mihinkään ei voi luottaa, mikään ei ole autenttista, vaan mikä tahansa voi olla väärennettyä." Taitelija kertoo käyttävänsä hyväkseen tavallisten ihmisten halua kurkistaa kuninkaallisten ja kuuluisuuksien salattuun elämään. Tuo ylläoleva valokuva sekä keskisormea näyttävä prinsessa Diana (näköisnäyttelijä) sai aikamoisen kohun aikaan vuonna 2000 Briteissä.


Ja kohu syntyi näistä teoksista myös  Tallinnassa, Fotografiska joutui poistamaan nämä kuuluisuuksia kuvaavat ulkomainostaulut.  Onneksi näyttely ilostuttaa meitä Fotografiskan  sisätiloissa. Edellä muutama kuva Alison Jacksonin tauluista ja  huumorintajusta. 

Kävimme myös lounaalla Fotografiskan kuudennessa kerroksessa. Siellä on tyylikäs ravintola, viihtyisä drinkkibaari ja terassi, josta on ympäriinsä näkymät. Ihastuin tähän valoisaan ja kauniisti sisustettuun ravintolaan. Kannattaa ehdottomasti käydä täällä kuudennessa kerroksessa Fotografiskan museokäynnillä.
Kuvassa seisomassa Visit Tallinn'in matkailupäällikkö Mall Oja ja
Visit Estonian viestintäpäällikkö Timo Raussi. Fotografiskan lounaalla nautimme Ruijan pallasta ja grillattuja vihanneksia. Pääruokien hinnat ovat 10 - 13,5 euroa, joka minusta on hyvin kohtuullinen hinta. Ruoka oli  maukasta ja hyvää. Ja ihastuttavan museokaupan kautta seuraavaan kohteeseen, joka vei meidät rakenteilla olevaan uuteen museoon.

Viron Merimuseo Paks Margareeta 
Pääsimme katsomaan rakenteilla olevan merenkulkumuseon tiloihin ja kuulemaan millaisesta museosta on kyse. Marraskuun lopussa avataan Vanhan kaupungin keskiaikasessa pyöreässä tykkitornissa "Paksussa Margareetassa" Viron merenkulun historiasta kertova museo. Tuossa kuvassani tuo Paksu Margareta on vasemmalla (ei paljoa näy) ja se on paljon isompi torni kuin tuo kuvassa näkyvä torni. Valitettavasti emme saaneet ottaa kuvia sisältä, koska rakennustyöt olivat vielä kesken.

Tornin sisällä on valtava puulaivan hylky. Hylkyä on mahdollisuus tarkastella tornista useasta kerroksesta. Hylky on nk. koggi -laiva eli hansalaiva ja se löydettiin Kadriorgista vuonna 2015 rakennustöiden yhteydessä. Tuo koggi -laiva on yli 700 vuotta vanha.

Tallinnassa kun ollaan, niin nykytekniikkaa on lisätty näyttelyyn taitavasti. Ja koko miljöö on hienosti huomioitu ja käytetty hyväksi. Museoon rakennetaan myös kahvila. Pian pääsemme uuteen ja upeaan  merimuseoon. Se on näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka.

Toki nyt pääsimme kiipeämään terassille. Terassilta näkyy meri ja Tallinnan kattoja.
Ps. Arvatkaapa tuonko kipparin tänne?


Reet Aus, vaatesuunnittelija

Tallinnassa / Virossa on on paljon pienyrittäjiä. Kävin tutustumassa Reet Ausin mielenkiintoiseen vaatebutiikkiin. Reet Ausille on tärkeää olla pikamuodin vastakohta. Hänen teemanaan on "hidasmuoti" ja eettinen muoti. Ausin mallistot syntyvät suurtuotannon tekstiylijäämistä. Jäännösmateriaalien hyödyntäminen on ympäristöteko, se osaltaan vähentää tekstiiliteollisuuden ympäristökuormitusta.

Kuva: Reet Aus / verkkokauppa


Reet Aus kertoi, että monille on Suomessa tuttuja nämä heidän positiiviset  Nuoli t-paidat  ja college- puserot. Marikan mukaan lähti tuo kiva Nuoli t-paita.

Kuva: Reet Aus verkkokauppa 

Minä ihastuin tähän Reet Ausin Asymmetriseen neuleeseen ja mustaan Kimono -puseroon. Ovat erilaisia ja jännittäviä puseroita. Nyt mietinnässä - kumpi?

Reet Ausin butiikki löytyy Tallinnasta osoitteesta: Telliskivi tn 62 
Ja verkkokaupan osoite on: reetaus.com

Vabrik Vinoteek


Osoite: Vabriku 6, Tallinn

Tallinnassa ei nälkä eikä jano pääse yllättämään. Seuraavaksi suuntasumme viehättävään Vabrik Vinoteekkiin. Vabrik Vinoteekissa on viinikauppa ja viehättävä kokoontumistila. Vinoteekissa on monipuoinen valikoima viinejä  ja kokoontumistilaa voi vuokrata - vaikkapa syntymäpäiväjuhliin tai tiimi-iltaan. Vabrik Vinoteekin tiimi tulee ns. viiniperheestä - Andre, Tiia ja Alexander (jutun lopussa kotisivut).
Vietimme hauskan iltapäivän Vabrik Vinoteekissa. Andre kertoi meille viineistä, viininviljelystä ja saimme maistella erilaisia viinejä herkkupalojen kera. Andre on koulutukseltaan viininviljelijä, joten hän osasi kertoa viineistä asiantuntevasti ja hauskasti. Iso kiitoksemme.


Kotiintuliaisiksi ostin roseviiniä, johon ihastuin. Makuna vadelmaa ja raparperia. Perheen 5-vuotias tytär on tehnyt pullon etiketin. Kalamajan alue on oivaltavasti etiketissä.
Vinoteekin kotisivut löydät täältä:  Vabrik Vinoteek . 


Tallink Spa & Conference Hotel 

Tallink Silja
Tallinnassa on monia majoituspaikkoja, mutta nyt olin toistamiseen Tallink Spa & Conference Hotellissa ja taas hotelli ihastutti minua. Hotellin sijainti on mitä loistavin -  lähellä satamaa ja vanhaa kaupunkia. Hotelliin voi ilmoittautua vastaanottopöydän kautta tai omatoimisesti. Uudet koneet olivat tulleet aulaan.  
Illallista söimme hotellin tyylikkäässä Nero -ravintolassa.

Alkuruuaksi blinejä ja mätejä. Ja pääruuaksi purotaimenta. Kalaruokien ystävää hemmoteltiin.Oma kaunis huoneeni oli viidennessä kerroksessa. 

Aikaisempi postaukseni hotellista löytyy täältä:  Kylpyläloma Tallinnassa

Laivat: 

Eckerö Line
Pressimatkan laivat oli valittu kivasti. Menimme Tallinnaan Eckerö Linen aamulaivalla. Nyt ylitin ensimmäisen kerran Itämeren Eckero Linen aluksella. Viihtyisä Finlandia oli kiva tuttavuus. Söimme laivalla maittavan aamiaisen ja pääsimme tutustumaan myös komentosiltaan. On aina juhlavaa käydä komentosillalla. Saimme mielenkiintoista informaatiota laivan ohjaamisesta ja meriliikenteestä.
Ja seuraavan päivän iltana teimme paluumatkan kotiin Viking XPRS:llä. Illastimme ja kertailimme pressimatkan tapahtumia laivan Wine & Dine -ravintolassa. Alkulautasella oli erilaisia mätejä ja Österbotten juustoa. Pääruokana oli maittavaa lammasta, vuohenjuustoa ja juureksia. Jälkiruokana tiramisua.  Herkullinen ateriakokonaisuus. Lammas taitaa olla nykyään ainoa liha, jota syön. Ja kyllä maistui.

Olipa huikea Tallinnan reissu! Saatiin nähdä ja kokea paljon uutta ja kiinnostavaa. Tämän jutun otsikko on "Mitä kokea Tallinnassa". Niinpä kokoankin tämän juttuni alle kaksi muuta blogijuttuani tältä samaiselta uusien kokemuksien reissulta. Tässä linkit:
Kiitos pressimatkan järjestäjille ja kaikille kanssamatkaajille!

Tallinna on vienyt palan sydäntäni. 


- Tuula

23 kommenttia

 1. Tallinna elää ja muuttuu jatkuvasti, aina on jotain uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna elää! Hyvin sanottu. Sinne tulee koko ajan jotain uutta. Uskomattoman energistä menoa siellä. Tallinna on ihana kaupunki.
   Kiitos Tuuli ja hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Tallinna on kallis jos itse maksaa kaiken. Tarkoitan hotellien hintoja. Nuo isot hotellit ovat niin tylsän persoonattomia. Toki muutakin löytyy mutta ne eivät sitten Laivayhtiöiden laiva plus hotelli yhdistelmässä. Minäkin rohkenen mainostaa eli esim Rataskaivo 16 osoitteessa on erittäin kiva huoneistoratkaisu jossa huoneistoja erikokoisille seurueille. Se otetaan jos ja kun lähdetään törmäämään Tallinnaan eli myös yövytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin muuten vähän aikaa sitten tädilleni ja hänen ystävälleen laivamatkat + hotellin pakettina - yhteishinta oli ihan kohtuullinen. Olen itse ollut isoissa hotelleissa ja tykkään siitä, että niissä on monenlaista aktiviteettia erilaisesta jumpasta spa-elämään.
   Olen käynyt ravintola Rataskaevu 16:ssa syömässä ja se on yksi lempiravintoloistani Tallinnassa. En ole yöpynyt talossa. Tuollaista huoneistoratkaisua voisikin kokeilla, jos lähtee joukolla Tallinnaan.
   Kiitos hyvästä kommentistasi. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tallinnassa voi myös "törsätä". Kaupungista löytyy vaikka mitä.

   Poista
 4. Ihan mahtavia nuo kuvat, kunnon asenne ja huumoria myös!
  Kiva reissu sinulla taas ollut. Minusta Tallinnasta löytyy aina jotain uutta, johon tutustua.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alison Jackson on loistava valokuvaaja. Nykyään valokuvataan paljon, joten pitää olla erlainen, että pääsee esille. Ja huumori koskettaa aina.
   Ihana reissu! Olen niin Tallinnaan ihastunut, energinen ja eteenpäin menevä kaupunki. Ja on tässä ajassa.
   Kiitos Outi ja mukavaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 5. Vaikuttaa todella ihanalta reissulta! Suurin osa näistä kohteista onkin tullut jo käytyä läpi, ainoastaan tuo rafla oli itselleni uusi ja varmasti vierailun arvoinen!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet aikamoinen Tallinnan tuntija. Ravintola Bistro Lore on kyllä käymisen arvoinen, kiva paikka ja ensiluokkaiset ruuat. Tuohon samaan Taidekeskukseen avataan tässä kuussa myös japanilainen ravintola, joten suosittelen.
   Kiitos Hannamaria ja mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 6. Hei kiitos vinkeistä! Olen ensi viikolla lähdössä Tallinnaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa. Postaus osui kohdalleen. Ihanaa Tallinnaa sinulle!

   Poista
 7. Hyvä ja perinpohjainen juttu matkastasi, Tuula. Tallinna on kehittynyt valtavasti lyhyessä ajassa, kasvanut ja uusia kiinnostavia alueita on syntynyt keskustan tuntumaan. Jopa niin, ettei tiedä mistä aloittaisi kun sinne menee - mutta siinä auttavat vinkkisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Kun matkasi käy seuraavaksi Tallinnaan, niin ilolla suosittelen Noblessnerin aluetta. Sieltä löytyy jännittävä Proto Keksintötehdas ja paljon muuta. Blogitarinoissani niitä löytyy.
   Tallinna on ihastuttava ja mielenkiintoinen kaupunki <3
   Kiitos sinulle ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 8. Kiitos vinkeistä! Pitäisi kyllä tehdä joku reissu Tallinnaan, olen käynyt siellä vaan kerran aikuisiällä ja sekin oli blogireissu, missä vapaa-aikaa ei juurikaan ollut. Paljon näkemättä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on monen reissun arvoinen, siellä on niin paljon nähtävää. Minä olen tänä vuonna käynyt siellä jo useamman kerran ja sinne tulee koko ajan uutta. Uskomaton ja kiva kaupunki.
   Kiitos sinulle kommentistasi ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 9. Kiva reissu on teillä taas ollut, onneksi ensi viikolla pääsen itsekin tutustumaan muutamaan näyttelyyn :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Sari! Sinä tunnet Tallinnan hyvin, mutta on sinne tullut paljon uutta lyhyessä ajassa.
   Toivotan sinulle kivaa reissua. Taidanpa arvata, että Fotografiska kutsuu :)
   Kivaa viikkoa Sari <3

   Poista
 10. Tuo valokuvanäyttely vaikutta tosi mahtavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alison Jackson on rohkea ja humoristinen nainen. Tuossa näyttelyssä kaikilla hymy karehti huulilla.
   Fotografiskassa on loistavia näyttelyitä.

   Poista
 11. Ihana pressimatka🌹🌹Tallinna on kyllä kiva kaupunki. Erityisesti tykkään tehdä matkoja sinne ladyporukassa😌🥰Ihanaa hemmottelua🥰 Kivaa marraskuuta😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana pressimatka. Ne ovat yleensä loistavasti järjestettyjä, niinkuin tämäkin. Kuullaan ja nähdään paljon. Tälle reissulle oli kerätty todella mielenkiintoisia kohteita. Olin monta päivää matkan jälkeen vielä Tallinna -tunnelmissa. Tallinna on ihastuttava ja mielenkiintoinen kaupunki.
   Ladyporukka on myös huippuporukka Tallinnaan.
   Kiitos Kristiina ja kivaa marraskuuta myös sinulle <3

   Poista
 12. Kiitos tämän jakamisesta. En ollut ennen kuullut Alison Jacksonista, vai olisinkohan joskus pläräillyt hänen valokuvakirjaansa kirjakaupassa? Mihinkähän lakipykälään perustuen ulkona olleet valomainostaulut julkkiksista piti poistaa? Olisi mielenkiintoista tietää. Tallinna olisi taas mukavaa vaihtelua, ehkäpä täältä tullaan taas 2023! Hyvää kesää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig