MOMENTS OF MY LIFE

Onko tuttu juttu?Olen kirjoittanut blogia jo vuodesta 2013 asti. Ensimmäinen blogini oli nimeltään Tuulian tarinoita ja se kertoi "seikkailuistamme" Tuulia -purjeveneellä saaristossa. Blogin nimi oli rajallinen eli kun innostuin laajemminkin kirjoittamaan blogijuttuja, niin jutut eivät mahtuneet enää venekategoriaan, vaan nimeksi vaihdoin Tuula's life. Tuo nimi antoi mahdollisuuden kirjoittaa muistakin harrastamistani jutuista kuin pelkästään saaristosta.


Kun vaihdoin blogin nimen vuonna 2015, niin aloitin tämän toisen blogini Tuula's life ihan tyhjältä pöydältä eli nollatilanteesta. Moni vanhan blogin lukija tuli lukemaan tätä uuttakin blogia ja siitä olin / olen iloinen. Jos haluat lukea juttuani / juttujani, niin mistä sinä löydät blogitekstini? Facebookista, Instagramista, Blogit.fi sivuilta, Bloggerin kautta?

Kristiina K kertoo blogijutussaan, että kun hän juttelee jonkun tutun kanssa, niin ihan kuin puoli vahingossa tuo tuttu kertoo seuranneensa hänen blogiaan jo pitkään. Hän sanoo, että tuollaisessa tilanteessa tulee sellainen olo, että aika moni tuttu lukee ihan kuin salaa hänen blogiaan, niinkuin se ei olisi oikein sallittua. 

Minulle kävi tällainen tapaus, kun olin ostoksilla. Törmäsin yhteen tuttuuni, jota en ollut vuosiin kasvokkain nähnyt. Hän kertoi, että on lukenut blogiani pitkään ja silloin useamman jutun kerrallaan. Olin hänen sanomastaan mielissäni, mutta sanoin kuitenkin, että en tiennyt hänen lukevan blogiani. Johon hän vastasi, että ei hän ole viitsinyt ilmiantaa itseään. No, olihan tuo blogin seuraaminen kiva kuulla näinkin.Niinkuin Kristiina viisaasti sanoo: "Mikä onkaan mukavampaa palautetta bloggaajalle kuin se, että 
joku kertoo lukevansa blogiani." 

Joskus aloittaessani kirjoittamaan blogia, blogiini tultiin Bloggerin kautta ja sinne myös eniten kommentoitiin. Nykyään,  kun blogeja luetaan enenevässä määrin kännykällä, niin kommentointi on hankalampaa näpytellä. 

Miten blogiini tullaan? Tekstistä riipppuen blogiini tullaan eniten joko facebookin, instagramin, blogit.fi:n ja myös bloggerin kautta. Jos haluaa kommentoida blogitekstiä blogin sivuilla, niin pitää olla google -tili. Ja facebookin tykkää -nappulaa on helppo painaa. Ja nyt kysynkin ihan mielenkiinnosta: "Mitä kautta sinä tulet blogiini?" 


Minulle on nykyään yhtä tärkeitä blogijuttuni kommentit niin instagramin, facebookin kuin blogin kautta. Ja tykkäykset ilahduttavat aina. Ihanaa kun olette ja "ilmiannatte" itsenne :)


Mukavaa alkanutta viikkoa! 

- Tuula 

Ps. Kuvat olen ottanut Hirvensalosta, Turusta. 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

50 kommenttia

 1. Nykyään bongaan uuden blogijuttusi facebookin sivullani. Siitä on helppo klikata uuteen päivitykseesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebook on hyvä "sisäänheittäjä" :) olen huomannut. Minäkin menen useasti blogeihin facebookin kautta.
   Kiitos Hanne <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Juuri tuossa sanoin Hannelle, että fb on hyvä "sisäänheittäjä" :) Kiva, kun seuraat!

   Poista
 3. Facen kautta minäkin!

  Kun kuvani ei ollut vielä blogissa (ammoisina aikoinahan bloggaajat olivat yleensä täysin anonyymeja) oli moni asiakkaani ja kollegani alkanut lukemaanblogiani tajuamatta, että bloggaaja olin minä. Kun laitoin oman kuvn ensi kertaa blogiin ja profiilikuvaksi, moni kommentoi seuranneensa minua jo pitkään, mutta tajunneensa vasta kuvan myötä minun olevan blogin takana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammoisina aikoina minustakin tuli Tuulia nimeltäni - veneemme mukaan. Noin siinä kävi kun kerroit. Muistan hyvin, kun aloitin, niin oli liian rohkeaa omalla nimellä blogata. Mielenkiintoisia muistoja meillä blogitaipaleelta.
   Kiitos Tuuli ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 4. Minulla on oikeastaan kaksi vakikanavaa, säännölliseen seurantaan: face ja oman blogin lukulista. Olen muuttanut asetukseni siten, että aina ylimmäksi pompsahtaa uusin kirjoitus ja se aktivoi paljon paremmin kuin aakkosluettelo. Sen voi muuttaa kätevästi asetuksista.
  Valoa päivääsi Tuula! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä puolestani seuraan eniten blogit.fi:n kautta. Minulla on siellä monta seurattavaa - sinäkin :)
   Ja mielestäni helpoiten pääsen blogeihin sieltä. Toki facebook ja myös insta inspiroivat menemään blogeihin. Minullakin on tuo oman blogin lukulista ja siihen tulevat uusimmat blogikirjoitukset, mutta sen kautta seuraan jostain syystä vähemmän. Mielenkiintoista... meillä kaikilla on omat tapamme blogien seuraamiseen.
   Aurinkoa ja iloa Fuengirolaan Maarit! Siellähän nyt näyttää olevan moni tuttu :)

   Poista
 5. Tuttu tunne. Nykyään tulee ehkä yksi kommentti postauksiin, vuonna 2015 saattoi olla 50 kommenttia! Toki IGn puolella kommentointi lisääntynyt. Mutta ilahdun kyllä heistäkin, jotka uskaltavat kertoa naamatusten lukevansa. Jännä miksi se on niin noloa kertoa, kun tekstit kuitenkin julkisia! Iloa viikkoosi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tältäkin kantilta blogimaailma on muuttunut. Ihmiset taitavat olla aina vain kiireisimpiä. IG on lempikanaviani ja kuvasta riippuen sieltä myös kommentteja. Minä myös aina ilahdun, kun joku sanoo seuraavansa blogiani - joko kasvotusten tai muuten. Seuraaminen tuottaa iloa isosti.
   Kiitos Katja ja iloa viikkoosi! <3 Sinua taitaa pian taas matka kutsua!

   Poista
 6. Luen kyllä, kun vain ehtii. Usein tulen linkin kautta Facesta. Harvoin tulee kommentoitua. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maiju, tiedän, että olet kiireinen nainen. Instastorejakin teet jo kukonlaulun aikaan kuudelta aamulla.
   Facebook on hyvä kanava, huomaan. Ymmärrän, että kommentoiminen sinulta jää... Ja nyt on jo taas uutta mielessä sinulla. Odotan jännityksellä.
   Kiitos Maiju ja iloa viikkoosi <3

   Poista
 7. Mulla on sun blogi Bloggerin lukulistalla, joten sitä kautta tulen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että olen Blogger -listallasi. Sinäkin olet blogger -listallani, mutta tuossa jo Maaritille sanoin, että sen seuraaminen jotenkin jää minulta. Mutta onpahan muita kanavia :)
   Kiitos Jonna ja iloa viikkoosi <3

   Poista
 8. Sekä Faceboookin että Bloggerin kautta seuraan. Kiitos kun linkitit blogini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma suosikkikanavani on Blogit.fi, siellä minulla on iso lista seurattavia. Ja Kristiina K kuuluu joukkoon, tottakai. Kiitos kivasta aiheesta ja mukavaa viikkoa Ahvenanmaalle!

   Poista
 9. Facebookin kautta. Itsekin kuulee yllättävän usein, että tutut seuraavat jopa varsin aktiivisesti kirjoituksiani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebook on vahva kanava blogeille. Minä myös sinua seuraan facebookin kautta. Sinulla on kiinnostava aihe blogissasi - kauneusjuttuja. Ne kiinnostavat.
   Kiitos ja kivaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 10. Facen kautta useimmiten. Luen kännykällä ja siksi kommentoin aika harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja taasen facebook! Sitä kanavaa täytyy kunnioittaa. Minäkin luen aika paljon kännykällä. Turku-Helsinki bussissa matkakin taittuu mukavasti, kun lukee blogeja. Mutta kyllä se kommentoiminen jää silloin.
   Kiitos Satu ja kivaa viikkoa!

   Poista
 11. Blogissani on linkki sivullesi mutta koska kirjoitan aivan liian vähän blogiini niin pääsääntöisesti facebookin kautta näen päivitykset kun sinua seuraan siellä ja sitä kautta tulen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebook on helppo kanava seurata blogeja. Minulla on myös linkki blogiisi sivuillani, mutta pääsääntöisesti seuraan blogit.fi: n kautta. Tykkään siitä kanavasta.
   Kiitos Tuikku ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 12. Itse luen blogeja pelkästään Bloggerin kautta ja sinun blogisi on omalta lukulistaltani jo vuosia löytynytkin. Sekä vanha että uusi.

  Ja olen (myös) siitä omituinen, että mieluiten kirjoittelisin ihan "piilossa" vaan ja aina jännitän, pölähtääkö joskus lukijaksi joku "vääränlainen" siviilielämän tuttu. Sellainen, joka saisi minut menemään lukkoon ja miettimään, mitä voin kirjoitaa ja mitä en. Sinällään ihan tyhmää miettiä moisia, koska kaikki mitä kirjoitan on ihan just sitä mitä oikeasti ajattelen tai teen, eikä mitään keksittyä todellisuutta. Eli mistään en voisi jäädä "kiinni", mutta joku siinä vaan on, että haluan olla ihan vapaa ja sopivan tuntematon.

  Jatkoksi tähän ehkä voisi vielä lisätä, että kirjoitan otsikotkin mahdollisimman huonosti, etteivät vaan tartu Googlen asiallisiin hakuihin, koska koen, ettei blogini sisältö kuitenkaan vastaa sitä, mitä joku oikeasti etsii. Paitsi ehkä näkkileipäresepti, joka on kaikessa tylsyydessään kaikkein eniten luettu postaukseni. Ja tässä ei siis ole kyse mistään itseni tai tekstieni aliarvioimisesta tai huonouden tunteesta, vaan ihan vaan omasta omituisesta ajattelumallistani :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin kivalta, kun Blogger on kunniassaan.
   Ihana kommentti sinulta! "Vääränlainen" siviilielämän tuttu. On tainnut minullakin joskus tulla vastaan. Tuo on ihan parasta, mitä kirjoitat - totuutta kirjoitat. Ja elämää sellaisena kuin se on. Eikä mitään keksittyä todellisuutta.
   Sopivan vapaa ja tuntematon :) Taitaa suurin osa blogien kirjoittajista haaveilla tunnettavuudesta ainakin siten, että blogiin tulisi paljon lukijoita. Ja moni pohtii hyviä otsikoita, jotka google nostaa aikanaan korkealle. Näissäkin vastauksissasi on tuo heleä totuus. Moni entisajan kirjailijakin kirjoitti valenimellä, jotta häntä ei tunnettaisi. Meillä on monenlaista ajattelumallia. On hienoa, kun toit esille oman ajattelumallisi. Minusta se on varsin raikas tässä bloggaajamaailmassa. Ja täytyypä etsiä tuo näkkileipäreseptisi.
   Kiitos Annukka ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 13. Facebookin tai Bloggerin kautta :) Sama juttu, en ollenkaan tiedä ketkä kaikki tutut lukevat blogiani! Joskus alan selittää vaikka jotain reissua ja saan kuulla "Joo luin sen jo sun blogista" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebook ja blogger - ne ovat hyvä kaksikko! Ja minä lisään siihen kolmanneksi Blogit.fi:n. Nyt kun olen reissannut tuolla Tallinnan puolella useamman kerran, niin yksi tuttu kertoi, että nappasi sieltä tuon Proto Keksintötehtaan tulevalle reissulle. Hänen en tiennyt seuraavani blogiani. Eli samat tunnot meillä.
   Kiitos ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 14. Löydyn mun lukulistalta joten sieltä tai Facesta. Tuota olen itsekin kuullut, että blogiani luetaan ahkerasti mutta kommentteja ei jakseta jättää etenkin jos kännykällä selaillaan ja ymmärrän sen, koska se on itsellekin hankalaa. Vaikka olen mielestäni aina kirjautunut Google-tilille, välillä en pysty kommentoimaan ennenkuin kirjaudun uudelleen ja se on pienellä näytöllä hankalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa jo monesti olen kertonut, että tärkein lukupaikkani on Blogit.fi. Ja huomasin, että sinä et ollut siellä listallani. Mutta nyt olet, lisäsin sinut omalle lukulistalleni.
   Kännykästä on kiva lukea, mutta kommentoiminen kännykän kanssa hankalaa. Minulla myös tuo google-tili tuottaa välillä hankaluuksia kännykässä. Joudun tekemään selainvaihtoa, joka on myös hankalaa. Joten taidetaan kumpainenkin lukea enemmän kuin kommentoida. Mutta näin se menee.
   Kiitos Maikku ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 15. Olen blogisi lisännyt bloggerin lukulistalle jo vuosia sitten ja sieltä aina ilmestyy sinun uusin postaus luettavakseni ja kommentoitavaksi.
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet kyllä ihana lukija, joka ahkerasti kommentoit, kiitos Outi <3 Minä käyn kyllä lukemassa inspiroivia postauksiasi, mutta kommentoiminen usein jää. Harmittaa oikein, mutta se kännykkä!!
   Kiitos Outi ja ihanaa viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 16. Pitkä taival jo sinulla blogaajan taipaleella. Kiva näitä sun juttujasi on käydä lukemassa ja aina olet ottanut niin upeita kuviakin ❤️.
  Hyvää jatkoa mukavalle blogille ja sinulle Tuula 💞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä ja kiva taival on takana ja se jatkuu... Olen saanut tutustua kivoihin ihmisiin - niinkuin sinä Sari <3 ja saanut käydä mielenkiintoisissa paikoissa ja paljon muuta.
   Kiitos Sari kivasta kommentistasi ja mukavaa sinulle <3

   Poista
 17. Tällä kertaa Facen kautta tulla tupsahdin. 😍Totta on, että kännyllä lukiessa kommentointi vie enemmän aikaa.

  On sulla jo pitkä blogihistoria. Me tutustuttiinkin instan kautta.

  Omaan tullaan eniten Googlen, Facen ja Instan kautta.

  Mukavaa viikkoa ihana Tuula. ❤️😘❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä tulla tupsahdit Facen kautta, hyvä kanava! Kännykkä on kiva lukiessa, mutta aikaa vievä ja hankala vastatessa, siksikin jää usein hyviinkin blogijuttuihin vastaamatta.
   Blogihistoriaa on jo kertynyt. Ja instankin historia on melkein yhtä pitkä. Siellä me treffattiin ekan kerran.
   Minulla on myös tuo insta noussut kanavaksi, josta tänne tulee myös lukijoita. Olen iloinen että insta on myös löydetty.
   Kiitos ihana Tiia ja mukavaa viikkoa myös sinne <3

   Poista
 18. Tosi paljon luen blogeja Facebookin kautta puhelimella. Monestikin on sellainen pieni hetki, jolloin on aikaa lukea. Toisinaan luen myös tabletilta ja tässä onkin helpompi kommentoida. Mukavaa viikkoa! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kännykkä sopii niihin pieniin hetkiin, kun on aikaa lukea. Bussimatkoilla minulla on vain kännykkä mukana, kun päiväreissuja teen, joten usein jää pelkäksi lukemiseksi. Mutta onpa ollut kiva tavata sinut ihan livenäkin teatterireissuilla. Face to face on bloggaajien elämässä niitä ilon hetkiä.
   Kiitos Päivi ja mukavaa viikkoa sinne <3

   Poista
 19. Olet jo kauan ollut blogini lukulistalla, joten bloggerin kautta tulen lukemaan ja kommentoimaan. Tuttu juttu minullekin tuo, että vähän nurkan takaa olen kuullut joidenkin tuttujen blogiani lukevan, vaikka eivät itse olekaan ilmoittautuneet. Aika hassua, mutta eipä tuo haittaa.
  Kivaa viikon alkua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet Blogit.fi:n lukulistallani. Se on suosikkilistani minua kiinnostaville blogeille.
   Ei haittaa, vaikka kaikki eivät ilmoittaudukaan :) Kivaa, että blogia luetaan.
   Kiitos Leena ja mukavaa viikkoa sinne <3

   Poista
 20. Tällä kertaa Facen kautta, mutta löydyt omalta lukulistaltani. Hävettävän vähän on viime aikoina tullut kommentoitua toisten kirjoituksiin, vaikka seuraakin suosikkiblogejaan. Lukijoihin on kiva törmätä, mutta suomalaiseen mentaliteettiin ei juurikaan kuulu kreikkailaistyylinen: Bravo! Are you Samos in my mind? I love your blog!
  Sinulla on upea ura bloggarina ja edellä kävijänä. Minua on inspiroinut tapasi löytää oma polku blogistaniassa.
  Ihailevin terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti Samoksen lady <3
   Minua myös nolottaa, että kommentoiminen on jäänyt todella vähiin, vaikka blogeja jonkin verran luenkin.
   Kiva vertailu miten Kreikassa ja Suomessa tuttujen blogeihin suhtaudutaan. Erilainen on meillä mentaliteetti, niinkuin kirjoitat.
   Olen iloinen blogitaipaleestani, on niin mukavaa, että tällainen tätibloggaajakin mahtuu joukkoon mukaan. Sanot niin hienosti "urastani" bloggaajana. Sanasi sokeroivat kyllä koko bloggaajataipaleeni.
   Lämmin kiitos sinulle Tuija! Olet ihana <3

   Poista
 21. Minulle vuorovaikutus on hyvin tärkeää. On ihana saada kommentteja ja antaa itse niitä. Tosin en montaa kertaa kommentoi, jos en saa mitään vuorovaikutusta takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastavuoroisuus on tärkeää blogikavereitten kesken, olen samaa mieltä. Kommentteja on kiva saada, mutta niitä pitää myös antaa! Jos ei koskaan saa vastakaikua, niin tuntuu siltä, että toinen ei arvosta juttujasi.
   Samoilla linjoilla olen Melissa <3

   Poista
 22. Olet oman blogini luku listalla ja sieltä näen kun uusi postaus on tullut ilmoille. Myös facen kautta bongaan uudet juttusi🧡
  Sinulla on ihana blogi, voi kun ehtisin ja muistiin useammin kommentoida 🧡😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet minun Blogit.fi -listallani. Ja muiltakin kanavilta näen juttujasi.
   Ymmärrän Souliina, että et ehdi niin usein kommentoida kuin haluaisit. Sinulla on työ ja perhe, lapsia ja lapsenlapsiakin. Ja aikaa on vain 24 h vuorokaudessa. On ihanaa aina välillä kuulla sinusta. Ja myönnän, että en itsekään ole niitä ahkerimpia kommentoijia - puhelin kun on yleensä vain mukana.
   Ihanaa viikkoa sinne <3

   Poista
 23. Oh, milloin mistäkin. Facesta tai Nelkytplusblogien sivulta kai useimmiten :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Face ja Nellkytplusblogien sivuilta. Nyt nolottaa, minä harvemmin käyn Nelkytplusblogien sivuilla, täytyypä parantaa tapani. Sinut löydän myös silloin tällöin Kulttuuripostauksista, se on mukavaa!
   Kiitos Minna ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 24. Kauniita kuvia!
  Minä luen blogeja kännykällä. Tähän postaukseen päädyin facen kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kännykkä on hyvä lukupaikka :) Vastasitkin kännykällä? Minä olin jossakin vaiheessa ahkerampi vastaamaan kännykällä, mutta nyt se on jotenkin jäänyt. Täytyy taas verestää noita näppäilysormia, sillä kyllähän se kommentoiminen sieltäkin käy. Ja facebook keräsi taas pisteitä :)
   Kiitos Minna ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 25. Silloin, kun blogimaailmaan hurahdin 10+ vuotta sitten, niin paljon tuli silloin ja kauan sen jälkeenkin luettua kirjanmerkkien kautta tai sähköpostilistan ilmoitusten välityksellä. Nykyisin tulee blogeja seurattua valitettavan vähän sillä, kun oma työ on kokopäiväisesti ammattivaikuttaja, niin some imaisee valtavan (yrittäjän) tuntimäärän päivästä, jota onneksi helpottaa nykyisin ajastamisen mahdollisuus niin blogiteksteihin, Instagram Tarinoihin ja julkaisuihin kuin kaikkialle muuallekin.

  Mutta edelleen on toki muutamat "vakkaripaikat" ja niitä tulee eri somekanavien kautta seurattua :)

  Ja voin hyvin myös samaistua tuohon "Ai säkin luet mun blogia / seuraat kanavia"-fiilikseen. Se on jännä fiilis,
  mutta myös kovin lämmittävä etenkin kun kyseessä on ns. tosielämästä tuttuja lukijoita vaikkei olisi vuosin livenä
  nähtykään.

  Kommentointi tuntuu muutoinkin olevan nykyisin huomattavasti vähäisempää, mutta datan perusteella sivuilla vietetään
  enemmän aikaa ja näkyvyyttä on isommin kuin aiemmin. Lisäsin omaan blogiini myös ääniviesti mahdollisuuden
  (toimii kaikilla laitteilla) ja se on selkeästi ollut hyvä ratkaisu sillä sitä kautta on jo tullutkin sillä
  onhan se nopea keino -ja myös jotain, jolla saa erilailla rakennettua sidettä lukijoiden kanssa <3.

  Kiitos ajatuksia herättäneestä tekstistäsi ja ihanaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjanmerkit oli minullakin käytössä alussa. Kokopäiväinen ammattivaikuttaja... voin uskoa, että blogien lukeminen jää vähiin. Kun jo harrastajabloggaajalla on välillä kiirettä täällä somemaailmassa. Ja tuo kommentointi usein jää.
   Nyt annoitkin minulle hyvän vinkin. Ääniviestimahdollisuutta en ole koskaan edes miettinyt blogissa. Täytyypä tutustua aiheeseen. Se on nopea tapa kertoa oma mielipiteensä.
   Kiitos Mira kivasta vastauksestasi ja mainiosta vinkistä. Ihanaa viikonloppua sinne!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig