MOMENTS OF MY LIFE

LINNATEATTERIN KEVÄÄSSÄ ON TILANNE PÄÄLLÄOdotin hauskaa iltaa, kun astelin Linnateatterin Domino-saliin, enkä pettynyt. Tilanne päällä -komedia vei mennessään. Se on hauska ja vauhdikas eikä kaaokseltakaan vältytä... siis lavan puolella.


Kreisii Lovee -työryhmä (vas. Tom Petäjä, Ushma Karnani, Joonatan Perälä, Ilkka Forss) harjoittelee erittäin tärkeää live-lähetystä varten.

"Tilannekomedia eli sitcom on televisiossa suosittu koominen ohjelmatyyppi. Tilannekomediaa esitetään yleensä studioyleisön edessä ja lähetykseen otetaan yleensä mukaan yleisön nauru niin, että televisionkatsojat kokevat seuraavansa näytelmää tai esitystä", näin kertoo wikipedia sitcomista.
Linnateatterin Dominosalissa esitetään "Kreisii Lovee" - tilannekomediaa eli sitcomkomediaa. "Kreisii Lovee" -komedian työryhmän tähtäimessä on suoralähetys televisiossa. Ja paljon on pelissä. Suoran lähetyksen onnistumisesta riippuu "Kreisii Lovee" tv-sarjan koko tulevaisuus. Saako sarja jatkoa televisiossa tai ei?

Ushma Karnani, Riitta Lindroos, Joonatan Perälä, Tom Petäjä, Ilkka Forss

Tilanne päällä on rakennettu siten, että katsoja pääsee aluksi kulissien taakse katsomaan, miten työryhmä harjoittelee esitystä "Kreisii Lovee". Näyttelijöillä on aikamoiset paineet esityksen suhteen ja ne tuodaan kutkuttavasti esiin tässä komediassa. Jokaisen pääkopassa pyörii tuleva tärkeä, suora lähetys ja se tuo omat jännittyksensä mukaan harjoitteluun. Yhdellä on ramppikuume, toisella live-sana synnyttää hengenahdistusta ja entäs, kun yksi näyttelijä katoaa. 

Komedian rooleissa nähdään Ilkka Forss, Tom Petäjä, Joonatan Perälä, Ushma Karnani sekä Riitta Lindroos. Minut yllätti positiivisesti Ushma Karnani, näin hänet ensimmäistä kertaa näyttelemässä. Muistattehan tuon Gimmel -lauluyhtyeen tummatukaisen tytön. Kun Gimmel hajosi, niin Ushma aloitti opiskelun Teatterikorkeakoulussa ja valmistui sieltä 2009. Hänestä on kehittynyt loistava komedienne. Ushman ilmeet ja eleet ovat hykerryttävän hauskoja.


Myös Joonatan Perälä yllätti uutena kasvona. Hänet on nähty aikaisemmin Turun Nuori Teatterin lavalla. Ja hyvin on poika oppinsa sisäistänyt. Joonatan osaa hauskuuttaa yleisöä tällä roolillaan.

Tässä mennään systeemillä näytelmä näytelmässä, se lienee paljon käytetty juttu. Joka tapauksessa mainio idea ja jo aikaisemminkin hyväksi havaittu, joten miksi keksiä pyörää uudelleen.

Joonatan Perälä ja Ushma Karnani

Oli mielenkiintoista katsoa tarinan "oikeita" ja inhimillisiä henkilöitä jännityksineen ja sitten "Kreisii Loveessa" näitä sitcom-rooleja. Komediallisia kykyjä vaaditaan kaikilta. Sen taidon osaavat myös Tom Petäjä ja Riitta Lindroos. Ja Ilkka Forss tekee näytelmässä mainion kaksoisroolin ohjaajana ja pizzapoikana.

Vauhti kiihtyy loppua kohden ja paineet kasvavat. Miten meneekään "Kreisii Loveella" suorassa livelähetyksessä? Sen kerron, että se ei mennyt kuin Strömsössä. Menikö paremmin tai huonommin? Seuraako jatkoa televisiossa? Sitä en paljasta. Mutta sen paljastan, että ainakin yleisöllä oli hauskaa. Ja "Kreisii Lovee" esitys keräsi valtavasti ablodeja.

Vielä tuosta lavastuksesta. Sehän on kuin perinteisestä sitcom-komediasta. Portaat vievät yläkertaan ja sohva on sijoitettu keskelle olohuonetta. Ja hienosti on myös hyödynnetty olematon seinä, se synnyttää hupaisia tilanteita näytelmässä. Lavastuksen ja valaistuksen on suunnitellut Peter Ahlqvist.

Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Mika Eirtovaara. Puvustus on Anniina Kuulan käsialaa. Valosuunnittelu Esa Näykki. Äänisuunnittelu Kristian Uusitalo. Maskeeraus ja peruukit Minna Pilvinen.

Linnateatterin Domino-sali on vanha elokuvateatteri. Nämä kahvilatilat ovat ihanan nostalgiset. Ja jotakin uutta... Linnateatteri on yhdistänyt käytävällä kaksi kulttuurihistoriallista taloa - Dominon ja Maalaistentalon - uudeksi teatteritilaksi ravintolapalveluineen. Nyt saadaan nauttia sekä ravintolasta että teatterista. Ravintolan puolella en tällä kertaa käynyt,
joten kahvilakuvalla mennään. 


Tilanne päällä -komediaa nähdään Dominosalissa vain kevään 2018 ajan. Ja 25 esityksen verran. Katso näytökset täältä: Linnateatteri / Tilanne päällä 

Suora lähetys - se vaatii näyttelijältä paljon. Ja varsinkin niitä hermoja!

Kiitos Linnateatteri, että sain olla mukana!

- Tuula


Teatterissa ei saa kuvata. Nämä kuvat olen ottanut lehdistötilaisuudessa. 


*Blogiyhteistyö Linnateatterin kanssa


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta. 

Ps. Vielä ehtii osallistua helmikuun Marudesign -tarjotin arvontaan: TÄÄLLÄ .  

10 kommenttia

 1. Eirtovaaraa viittaa vahvasti
  hauskuuteen :) Teatterissa on
  ihana käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle on Mika Eirtovaara tuttu nimi. Eirtovaara osaa hauskuuttaa. Mainiosti napattu tämä Tilanne päällä tähän aikaan. Minäkin olen teatterifani :)
   Kiitos Iloinen Kulkuri ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Muistan Ushman Gimmelin ajoilta. Olenkin välillä miettinyt, että mitäköhän muut Gimmelin tytöt tekee? No nyt tiedän. Hauskalta ja tapahtumarikkaalta kuulostaa tämä näytös.
  Mukavaa torstai-iltaa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ushma löysi itsensä teatterista. Ja onnistuneen uravalinnan on tehnyt. No, tämä oli ensimmäinen kerta, kun näin hänet näyttämöllä, mutta vakuutuin hänen komediennen kyvyistään.
   Näytelmässä tapahtui ja sattui ja meillä katsomossa oli hauskaa. On välillä niin hyvä saada nauraa kunnolla.
   Kiitos paljon Outi ja mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 3. Gimmelin ja Ushman muistan - oli suosikkini bändistä. Teatteriinkin pitäisi useammin, tämä kuulostaisi aivan loistojutulta arjen piristykseksi. Tykkään komedioistakin, saa nauraa sydämensä kyllyydestä ja se jos mikä tekee hyvää. Ihanan talvista viikonloppua & toivottavasti muutama auringon sädekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin jäi Ushma hyvin mieleen Gimmelistä. Lahjakkaita nuoria naisia olivat kaikki. Jenni Vartiainen tekee aikamoista uraa. Ja Ushma hienoa teatteriuraa.
   Minä en ole oikein aikaisemmin tykännyt komedioista, mutta nykyään olen lämmennyt niillekin. Nauraminen sydämen pohjasta tekee niin hyvää (ja tuo ikälisää :))
   Kiitos Heli-Hannele ja ihanaa talvista viikonloppua Espooseen <3

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Sitä se oli vauhdikas ja hauska. Piristi viikkoa kivasti.
   Kiitos Katri ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Kahvilassa viihtyy taatusti, ihanan nostalgista. Teatteri oli varmasti virkistävä kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tosiaan tuntui kuin olisin istunut 50-luvun kahvilassa. On hienoa, että kahvila on säilytetty. Nykyään kun kaikki uudistetaan muutaman vuoden välein. Hyvä sana tuo virkistävä, sitä se oli. On ihanaa välillä nähdä kunnon komediaa.
   Kiitos Ansu ja mukavaa viikonloppua sinulle <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig