MOMENTS OF MY LIFE

MALL OF BERLINISSÄ SHOPPAILEMASSA


Enpä olisi uskonut, että kirjoitan blogijutun joskus ostoskeskuksesta. But never say never. Nyt kirjoitan. Suuresta ja kauniista Mall of Berlinistä. 

Kerroinkin tuossa edellisessä postauksessani, että modernisti rakennettu Potsdamer Platzin aukio - link oli lähellä hotelliamme, ja siellä tuli käytyä useampaankin kertaan. Tuolla upealla aukiolla sijaitsee myös Euroopan suurin city-mall eli kaupunkiostoskeskus, nimeltään Mall of Berlin. Pyörittelin silmiäni, kun astelin ovesta sisään...


 
Kuulin jälkeenpäin, että tämä Mall of Berlin -tavaratalo kilpailee koreudessaan ja ylellisyydessään Dubain hienojen ostoskeskuksien kanssa. Tosin Dubaissa ostoskeskukset ovat vieläkin suurempia. Mutta myös Berliini elää matkailusta, joten komea tavaratalo sopii hyvin tähän kiinnostavaan kaupunkiin. Osan kuvista olen ottanut sunnuntaiaamuna, Saksassahan ovat kaupat kiinni sunnuntaisin. Ostoskeskukseen kyllä pääsi sisään silloinkin - vaikka ei liikkeisiin, tyhjät käytävät kertovat sunnuntaista. 

Tällä samalla paikalla on ollut kuuluisa ja arkkitehtuurisesti arvokas Wertheimin tavaratalo, joka tuhoutui toisessa maailmansodassa. Tähän uuteen syksyllä 2014 avattuun Mall of Berlin -ostoskeskukseen on haluttu samaa loistoa kuin vanhassa tuhoutuneessa tavaratalossa oli ollut. Lattiat ovat koreat ja seinät on koristeltu Berliinin kulta-ajan valokuvilla. 


Ja tässä luksustavaratalossa ei ole vain kalliita merkkiliikkeitä, täältä löytyvät kyllä melkein kaikki tuotemerkit kalliimmasta halvempaan: Lagerfeld, Max Mara, Massimo Dutti, C&A, Gina Tricot, Intersport... mitä niitä nyt onkaan. Ja minäkin ostin C&A:sta kahdet farkut. Tarinan loppuun tulee siis  farkkupostaustakin. 



Ostoskeskuksen yläkerrassa on valtava ravintola- ja kahvilamaailma. Ja sieltäkin löytyy joka kukkarolle sopivaa syötävää ja tuttuja ketjuja. Ostoskeskuksen ravintolat ovat sunnuntaisin kiinni. Mutta arkisin tämä "ruokaparatiisi" oli varsin täynnä. 



Näin tavaratalo jatkuu rakennuksesta toiseen. Ja musiikkia ja muuta ohjelmaa oli noilla välikaduilla. Minusta on mielenkiintoista, että katujulkisivut eivät kerro, miten valtavasta ostoskeskuksesta on kyse. Pinta-alaa tässä rakennuskompleksissa on yli 100 000 kerrosneliötä. 



Ja mennään vielä hissillä ajelemaan. Hissit olivat kuin menneestä maailmasta - upeat. En tiedä, ovatko Wertheimin komean tavaratalon hissit olleet samanlaiset. 

Ja farkutkin piti esittelemäni :) 




Olen joskus vuosia sitten löytänyt hollantilaisen C&A -ketjun. Ja olen peräti kahdet C&A:n farkut käyttänyt loppuun. Harmikseni Suomessa ei ole C&A -liikkeitä. Monesta muusta Euroopan maasta liikkeitä löytyy. Hollantilaisethan ovat Euroopan kookkaimpia ihmisiä, joten he osaavat tehdä tavallisen kokoiselle naiselle sopivia farkkuja. Jos farkut sopivat kropalle niin ne sopivat myös kukkarolle. Ostin kahdet tummansiniset farkut (yhteensä 50 €). Vielä pitää hankkia ne valkoiset tennarit, sen jälkeen tämä "tyttö" on valmis astumaan kevääseen ja vappuun -tällä kertaa Mall of Berlinin C&A:n kautta. 


Iloista VAPPUA kaikille! 

- Tuula 

22 kommenttia

  1. Onpa hyvännäköiset farkut! Berliinissä olen käynyt, mutta tapasimme siellä vuoden jälkeen vaihtariporukkamme ja istuskelimme ulkosalla ja yhden porukasta kotosalla sekä tsekkasimme nähtävyyksiä, shoppailu jäi tuolloin. Oikein aurinkoista vappua sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Berliini on niin mielenkiintoinen kaupunki, että aikaa siellä on turhaa tuhlata shoppailulle. Mutta tällä kertaa annoin periksi houkutuksille ja oli tuo hieno Mall of Berlinkin ihan näkemisen arvoinen paikka.
      Aurinkoista toivottavasti, mutta joka tapauksessa iloista vappua sinulle ja perheellesi <3

      Poista
  2. Tuolla on näemmä valtavasti katseltavaa ! Pidän ostareista. Siellä saa liikuntaakin 😀
    ja kehnolla säällä on hauska käyskennellä katetulla alueella poissa sateen ulottuvilta.
    Tuo musiikillinen kuva on täynnä tunnelmaa. Ja kauniit farkut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Mall of Berlin oli kyllä ihan nähtävyys itsessään. Ja niinkuin sanot ostareissa käyminen on mainiota liikuntaa ja varsinkin sadesäällä siellä on oivallista kulkea.
      Musiikkia kuuntelin min' myös, hienoa klassista soittivat ostoskeskuksen katuosuudella. Yhtenä päivänä siellä oli paljon tuoleja vastakkain. Ja tarkoitus oli vain istahtaa tuoliin - siis kuka tahansa. Ja katsoa tuntematonta silmiin minuutin ajan puhumatta. Siellä näki iloisia kasvoja, mutta puhetta ei kuulunut.
      Farkut olivat hyvä ostos :)
      Kiitos Rita ja iloista vappua!

      Poista
  3. C&A:n vaatteet ovat olleet laadukkaita. Ja ainakin lasten vaatteet ovat tosi edullisia ja kestäviä. Kävitkö KaDeWe:ssa Berliinissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen ihastunut noihin C&A:n farkkuihin. Niissä on hyvä hinta ja laatusuhde.
      Kävin pariin otteeseen KaDeWe:ssa. Pitihän siellä kuudennessa kerroksessa käydä herkkuja ihastelemassa. Ja ravintolakerroksessa kävin vielä näköaloja katsomassa.
      Kiitos Aikku ja iloista Wappua!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Jonna! Nuo C&A.n farkut on niin helppo ostaa. Niissä on normaalit naisten koot ja sitten vielä normaalit, skinny ja superskinny -mallit.
      Iloista Vappua!

      Poista
  5. Onpa hulppean näköinen ostoskeskus. Farkut näyttävät todella hyviltä, ei muuta kun niitä tennareita hankkimaan.
    Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vain olekin loistokas ostoskeskus. Tällainen pienen kaupungin tyttö siellä kulki kuin Liisa Ihmemaassa. Ja farkkujen ostokin onnistui. Tennarit vielä hankin, mutta nyt näyttää siltä, että en täksi vapuksi. Lunta sataa.
      Kiitos paljon Outi ja iloista Wappua!

      Poista
  6. Harmi todella, ettei meillä ole tuota vaatekauppaa. Minä ostin Budapestistä ja jopa Kanarian saarilta kyseisen ketjun kaupasta monia vaatteita. Just sopivia minun makuuni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä C&A -ketjun diggaajia tuntuu olevan monta. Olisi tosi hienoa, jos ketju tulisi Suomeen. Hollantilaiset osaavat tehdä vaatetta tällaisille tavallisen kokoisille ihmisille. Minä myös uuteen paikkaan mennessäni pidän silmällä, että löytyykohän C&A -liikettä.
      Kiitos Ansu ja iloista Wappua!

      Poista
  7. Iloista Vappua Tuula:) Onpa upea kauppakeskus,tuolla kyllä viihtyisi.Surullista että alkuperäinen Wertheimin perhe menetti perustamansa tavaratalon natsismin vuoksi,mutta hyvä että samalla paikalla on nyt noin hieno paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vappu meni ja se oli iloinen. Täytyykin tulla kurkkaamaan miten vappua vietettiin Tel Avivissa. Ja samalla pahoittelen myöhäistä vastaamista.
      Se Saksassa / Berliinissä on mielenkiintoista, että myös näihin uusiin juttuihin, niinkuin tähän Mall of Berlin -tavarataloon kiteytyy historia. Mall of Berlin rakennettiin samalle paikalle missä Wertheimin kuuluisa tavaratalo oli sijainnut. Ja tosiaan Wertheimin perhe menetti natsismin myötä upean ja arkkitehtuurisesti arvokkaan tavaratalon Saksalle jo ennen kuin rakennus sitten tuhoutui kokonaan sodassa. Vaan nyt paikalla on arvokas Mall of Berlin.
      Kiitos Jael mielenkiintoisesta kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

      Poista
  8. Ompa hulppea ostoskeskus, tuolla sais ajan mukavasti kulumaan:) Kivat farkut!Mukavaa viikonloppua ja vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maiccu! Hulppea on hyvä sana. Tuolla saa kyllä ajan kulumaan. Liikkeitä on paljon ja käytävätkin ovat niin hienoja, että niissäkin riittää katseltavaa. Ja farkkuihin olen tyytyväinen.
      Anteeksi, että vastaaminen jäi näin myöhäiseen. Mutta parempi myöhään..
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  9. Upeat kuvat! Voi kun ahmin näitä matkakertomuksiasi, varsinkin kun viime vuonna tuli käytyä Berliinissä! Täällä Mall of Berlinissä kävimme shoppailemassa lasten vaatteita. Onpa ihme ettei C&A ole tullut Suomeen vielä, vaatteissa on mm. hyvä hintalaatusuhde. Hollannissa asuessani tuli käytyä siellä usein. Ja nuo farkut, niin hyvin istuvat ja täydelliset malliltaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäkin olet käynyt Mall of Berlinissä. Siellä löytyy loistoa ja liikkeitä :)
      En tiennytkään, että olet asunut Hollannissa. Mielenkiintoista. C&A on mainio hollantilainen ketju, hintalaatusuhde on kohdllaan. Toivotaan, että joskus saadaan Suomeenkin. Tuollaiselle koko perheen kaupalle olisi mielestäni tilaa, kun vielä nuo kootkin sopivat suomalaiselle (miehellenikin). Ja kiitos farkkukehuista, C&A osaa niitten tekemisen.
      Aurinkoa ja energiaa toukokuuhun!

      Poista
  10. Ihanaa että kirjoitit ja kuvasti, sillä onpahan mieletön paikka ja nuo hissitkin! Onpahan ihan täydelliset farkut ja kroppa!

    Ihanaa vappua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sunnuntaiaamun rauhallisuus kun liikkeet olivat kiinni, sai minut innostumaan kamerani kanssa.
      Farkut ovat kyllä aika täydelliset ja niissä on niin paljon stretsiä, että ne napakasti vetävät kilot sisään. Kiitos Tiia-ihana! Ja kivaa ja energistä toukokuuta!

      Poista
  11. Sinä olet ostanut upeat farkut! Hyvä väri sekä istuvuus :)
    Ostoskeskus näyttää aika huikealta paikalta ja luulenpa ettei tuolla tulisi aika pitkäksi kun shoppailtavaa ja katseltavaa riittäisi. Hisseistä ja muista pienistä yksityiskohdista sisustuksessa tuli jännä menneen maailman tuulahdus, joka minusta on kiva juttu.

    C&A vaateketjua olen kaipaillut pitkään meille Suomeen. Olen vuosia sitten Portugalisssa ostanut hyviä t-paitoja siltä ja minulla taitaa olla vielä kaksi käytössäkin. Amasterdamissa en ole vielä koskaan työmatkoilla ehtinyt shoppailemaan vaikka usean S&A liikkeen ohi on ajettu. Kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sanoistasi Marjo! Minä rohkeasti ryhdyin asubloggariksi :)
      Ostoskeskuksia on joka paikassa ja hienoja. Mutta tämä oli jotenkin niin erilainen. Oli saatu tosiaan aikaan tuo menneen maailman tunnelma sisustuksella, niinkuin sanoit.
      Kävit muuten mielessäni, kun C&A:sta kirjoittelin, että sinähän käyt aika usein Amsterdamissa. Mutta työmatkat ovat työmatkoja. Niissä ovat muut asiat tärkeämpiä kuin shoppailut.
      Kiitos Marjo kivasta kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig