MOMENTS OF MY LIFE

TALLINNAN PUNAISET KATOT JA HERKUTTELUA


Osa 2 


Ensimmäisessä Tallinna-postauksessani kerroinkin laivamatkastamme Tallinnaan - linkNyt on yö nukuttu laivassa ja pikkubussi on tuonut virkeän bloggaajaväen satamasta Vanhaankaupunkiin. Voi, miten paljon mahtuukaan yhteen päivään. Tästä se alkaa... päivä Tallinnassa. Osa meistä lähti sisustusliikkeeseen nimeltään Muster. Se sijaitsee kaupungin ulkopuolella. Meillä oli pikkubussi käytössä, joten sinne pääsi helposti. Tässä vielä osoite innokkaille sisustajille: Pärnu mnt 139a. Kuulin jälkeenpäin, että se oli ollut oikea sisustajan taivas. Ja siellä kävijöillä oli ostoskasseja kädet täynnä sieltä tullessaan. Olisikohan pitänyt mennä mukaan?

Mutta minä ja Taru (Sutkautuksia) -blogi lähdimme vanhaan kaupunkiin ja kiertelimme kaupunkia vähän eri reittejä. Omia intressejä oli kummallakin. 


Tähän postaukseeni haluan myös tallentaa sitä ajatusten virtaa, jota koin kävellessäni noilla Tallinnan mukulakivikaduilla. Keskiaikaiset talot, suojaisat pihat, kauniit kirkot, vartiotornit ja kaupunginmuuri - Tallinna on kuin satukaupunki. 
Sää oli puolipilvinen ja selkeä. Siellä liehuu lippu Suomen suurlähetystössä. Pikkusiskoni on työskennellyt tuossa rakennuksessa, joten pitihän siitä  kuva ottaa. 

Olen kahden eestiläisen ystäväni ja pikkusiskoni kanssa keskustellut paljonkin maittemme historiasta. Tässä pienesti: 

Meillä kahdella pikkumaalla on täysin erilainen historia. Suomi kävi sodat ja taisteli viisi vuotta säilyttääkseen itsenäisyytensä. Viro ei halunnut itselleen samaa kohtaloa kuin Suomella, Viro ei halunnut käydä sotaa. 

Puna-armeija miehitti Viron ja maa liitettiin Neuvostoliittoon. Neuvostomiehitys oli maassa vuosina 1945-1991. Jos sai Suomi maksaa kovan hinnan itsenäisyydestään, niin julma on ollut Vironkin kohtalo miehityksen alla. Kovia kokeneita pikkumaita ovat Viro ja Suomi. Ymmärrämme hyvin toisiamme. 

"Jos ei tunne menneisyyttään, ei hallitse nykyisyyttäkään". Näin on sanonut Adolf Ehrnrooth.Vaan mikä ilo oli kulkea viehättävässä Tallinnan vanhassakaupungissa. Ja Toompean mäelle piti kiivetä ihailemaan taas kerran Tallinnan valokuvauksellisia, punaisia kattoja.  Ja uskokaa tai älkää, melkein hyppelehdin mäeltä alas, niin hyvä oli mieleni. Ja väriterapiaakin tuli matkalla vastaan. 


Ja historiatuokion jälkeen maistuu ruoka. Visit Talllinn / markkinointipäällikkö Mall Oja oli valinnut meille loistavan ruokapaikan. Rataskaevu 16 on erittäin suosittu ravintola ja se sijaitsee Tallinnan tunnetuimmassa kummitustalossa. Pienenä detaljina vielä, ravintola on ykkössijoilla TripAdvisorin listoilla. Pöytävaraus kannattaa tehdä, jos ravintolaan mielii.   

Sari (Casa MiMi) ja Minna (Kristallikimara
Katja (Sydämellä tehtyä-blogi) ja Sari (Saaran lautasella)
Kun tässä nyt näitä Rataskaevu16:n kuvia katselen, niin oikeastaan vähän harmittelen; näitä henkilökuvia olisi pitänyt ottaa enemmän. Miksi en kävellyt pöydän ympäri ja napsinut kuvia? Valo oli niin hyvä tuossa meidän upeassa  ja rouheassa kabinetissamme. Mukana herkuttelemassa olivat myös meidän bloggaajien lisäksi Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd sekä Visit Tallinn'in markkinointipäällikkö Mall Oja.


Meille tuotiin juomien kanssa samanaikaisesti pöytään maistiaisiksi vastapaistettua virolaista leipää. Se oli lämmintä ja maittavaa. Kun voi vielä suli tuon leivän päälle, niin leipäähän olisi mennyt vaikka kuinka monta siivua. Mutta vielä oli tulossa muutakin ruokaa...


Alkuruokavalintani oli uunissa paistettu vuohenjuusto, lämmin kasvistyyny ja marjakastike. Oih! Uskomattoman hyvää!


Pääruuaksi valitsin uunilohen kera peruna-ruohosipulitahnan. Ja annoksessa oli vielä parsaa ja sokeriherneitä ja taimenen mätiä. On parhaimpia lohiruoka-annoksia, joita olen syönyt. Lisukkeet ja maut olivat niin kohdillaan. Oi, mikä paikka ja ruuat ja tunnelma. 

Historiaa ja herkuttelua oli tässä postauksessa. Mikä ihana päivä ja se jatkuu...

Ja seuraavassa postauksessani on Viron taidetta. Taidetta kutsutaan sielun ruuaksi. Osaankohan tarjota sen maittavasti? 

Lämmin kiitos Marika Nöjd, Mall Oja ja Heli-Hannele Pehkonen!  On ollut ilo olla mukana tällä ikimuistoisella matkalla ja se jatkuu... Ja haleja myös 40+ bloggaajille.


- Tuula 

Yhteistyössä TALLINK, Visit Tallinn & Nelkytplusblogit 

48 kommenttia

 1. Ihania tunnelma- ja ruokakuvia! Alkoi oikein tehdä mieli Tallinnaan. Vuosia sitten sain yliannoksen ko. kaupungista, kun tuli käytyä niin monta kertaa. Mutta nyt kun vettä on virrannut ja aikaa kulunut, niin olisi ehkä tosi mukava taas poiketa sinne :) Kiva reissu ollut teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jossakin paikassa käy tiuhaan, niin se menettää mielenkiintonsa, saa yliannoksen niinkuin sanot. Mutta aika tekee tässäkin asiassa hyvää. Tallinnakin on muuttunut ja voi ehkä esittää uutta itsestään.
   Kiitos kivasta kommentistasi, Tuula. Ja ehkä Tallinna taas jossakin vaiheessa kutsuu sinuakin.
   Mukavaa pääsiäisviikkoa!

   Poista
 2. Ihana keväinen Tallinna ja mukava reissu teillä ollut. Täytyykin laittaa tuo Muster muistiin, siellä en olekaan käynyt. Kiitos vinkkauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinnassa oli jo kevät tuloillaan. Tosin ei vielä vihreätä. Tuosta Musterista tulee varmasti vielä postauksiakin, niin innostunutta oli siellä käynyt väki.
   Kiitos kivasta kommentista, Kaisa ja mukavaa pääsiäisen odotusta!

   Poista
 3. Tuo lohiannos näyttää tosi herkulta! Olet saanut erinomaiset ruokakuvat: Olen käytännössä huomannut ja myös kuullut ammattikuvaajilta, että ruokakuvaus on vaativinta.

  Kaunis Tallinna, jossa en ole ikinä käynyt, enkä taida ehtiä käydäkään, sillä nyt jo suunta ihan muualle. Ehkä sitten joskus...Olen kuullut Tallinnan ravintoloista niin paljon hyvää, teillä nyt esim. sekä hyvät annokset että tuo rouhea miljöö, pakkohan se on ehtiä tässä elämässä kokea.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos noista ruokakuvakehuista. Vaikeata on ruokien kuvaaminen. Toisaalta nuo annokset olivat kuin taideteoksia :)
   Tallinnan vanhakaupunki on ihastuttava. Ja muutenkin Tallinnaa on restauroitu valtavasti viime vuosina. Ja Tallinnan ravintolat kyllä kaikki kehut ansaitsevat. Ja tuo Rataskaevu16 oli kyllä hieno kokemus niin ruuan kuin miljöönkin puolesta.
   Toivon, että koet Tallinnan vielä joskus, se on kokemisen arvoinen kaupunki.
   Kiitos Leena kivasta kommentistasi ja mukavaa pääsiäisen odotusta!

   Poista
 4. Mahtava kuvakavalkadi <3 ja kivalta kuulosti ja näytti sinun kävely retkesi vanhassa kaupungissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sari! Jouduit kuvaankin :) Vähän jäi kalvamaan, että en sinne isoon sisustusliikkeeseen lähtenyt, mutta nyt on osoite, joten sinne pääsee myöhemminkin.
   Kiitos vielä kivasta seurastasi ja mukavaa pääsiäisen odotusta!

   Poista
 5. Tallinna on aina vaan kiva, vaikka olen käynyt siellä yli 20 vuotta ahkerasti. Useimmiten tosin työmatkoilla, joissa ei kaupungilla ole pahemmin ehtinyt pyöriä. Kesällä käyn yleensä vielä muutaman kerran ihan huvimatkalla kiertelemässä ja syömässä hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös pidän niin Tallinnan tunnelmasta. Siellä viihtyy. Työmatkat ovat asia erikseen, silloin mennään muissa mietteissä. Mutta huvimatkat ruokailuineen Tallinnaan ovat kyllä aina paikallaan.
   Kiitos Tuuli ja mukavaa pääsiäisen odotusta!

   Poista
 6. Ah, miten houkuttava kuvaus. Tallinnaan mielin minäkin. 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, miten ihana kommentti! Kiitos Tuija <3 Tallinna on aina ihana!
   Hyvää pääisäisen odotusta sinulle!

   Poista
 7. Vau, ihania kohteita ja kuvia retkestänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Matkatar! Tallinna on ihana kaupunki ja sieltä löytyy vaikka mitä :)
   Ihanaa pääsiäisen odotusta sinulle!

   Poista
 8. Kauniita kuvia Tallinnasta, on se vaan hurmaava kaupunki. Pitäisi saada aikaiseksi piipahtaa siellä kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kepponen <3 Sinäkin matkustat paljon, mutta Tallinna hurmaa sinutkin edelleen. Kesällä Tallinnan vanhakaupunki oikein herää elämään. Vaikka oli kaupunkia kiva ihailla näin keväälläkin, isot turistimassat puuttuivat.
   Hyvää pääsiäisen odotusta!

   Poista
 9. Tallinna on kaunis kaupunki ja Toompeanmäellä on vaikka mitä kivaa näkemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna osaa hurmata. Ja Toompeanmäelle kiipeän minäkin aina mielelläni. Siellä riittää ihailtavaa. Kiitos paljon Ansu ja mukavaa pääsiäisen odotusta!

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sussi! Tallinna on hurmaava kaupunki. Ja siellä on oma ihana tunnelmansa.
   Hyvää pääisäisen odotusta sinulle!

   Poista
 11. Vanha kummitustalo, heti alkoi paikka ja sen historia kiinnostamaan.
  Ihanan näköistä ruokaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinnan matkailupäällikkö kertoi siitä jännittävän tarinan, mutta jos olisin sen kertonut, niin se olisi ollut yksi blogijuttu. Sinä olet tarinoitten ystävä sen tiedän :) Ja tuo ruoka oli suussasulavaa.
   Kiitos Outi <3 ja ihanaa pääsiäisen odotusta!

   Poista
 12. Ihanat kuvat ja tunnelma!☺
  Täytyy laittaa paikannimet muistiin☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanne! Tuo ravintola oli kyllä mahtava, ja hinta Suomen hintoihin nähden edullinen. Ja tuonne sisustusliikkeeseen minäkin aion joskus vielä mennä. Kannattaa laittaa nimet muistiin :)
   Hyvää pääsiäisen odotusta!

   Poista
 13. Tallinna on kyllä niin ihana kaupunki;ennen tuli käytyä siellä tosi usein,veljelläni oli yhteen aikaan liikekin Vanhassa kaupungissa.Nyt on parin vuoden tauko mutta kyllä tekee niin mieli taas käydä tuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinnassa viihtyy. Sinä ja veljesi olette kyllä aikamoisia maailmanmatkaajia :) Veljesi olen kerran Turussa tavannutkin. Ja sinut minä toivottavasti tapaan, kun sieltä Tel Avivista tulet seuraavalle Suomen käynnille. Täältä on helppo mennä Tallinnaankin :)
   Kiitos kivasta kommentistasi ja hyvää pääsiäisen odotusta Jael!

   Poista
 14. Kiitos ihanista kuvista! Tallinna on aina yhtä kiva matkakohde ja joka kerta sieltä löytää uutta nähtävää. Viimeksi meille sattui todella sateiset päivät, mutta seuraavaan kertaan toivon aurinkoa ja hyviä hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi samaa mieltä. Tallinna on oiva matkakohde. Ja Tallinnasta löytyy koko ajan uutta nähtävää, Tallinna kasvaa paljon myös turismin ehdoilla, uutta tulee. Sateessa ei ole kiva kulkea, mutta onneksi Tallinna on lähellä ja melkein aina siellä paistaa aurinko.
   Kiitos Eeviregina kivasta kommentistasi ja mukavaa pääsiäisen odotusta!

   Poista
 15. Olipa kauniit kuvat. Niin täynnä aurinkoa, valoa ja kauniita värejä oli koko postaus. Arvaa vaan, houkuttaisiko retki Tallinnaan! Keskiaikaiset rakennukset ja kujat ovat kyllä viehättäviä minunkin silmääni ja historia kiinnostaa.
  Kiitos Tuula retkestä ja ihanaa pääsiäisviikkoa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaan, että houkuttaa retki Tallinnaan :) Tiedän jo, mistä sinä tykkäät. Tallinna huokuu historiaa ja se on niin hienosti tuotu meille matkailijoille esiin. Vaikka Tallinna tarjoaa tätäkin päivää, niin puitteet vain ovat niin hienot. Tallinnassa viihtyy.
   Kiitos Leena -ystäväni niin kivasta kommentista ja ihanaa pääsiäisviikkoa myös Amsterdamiin!

   Poista
 16. Ihania tunnelmia Tallinnasta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jonna! Tallinna tarjoaa tunnelmia. Ihania tunnelmia!
   Mukavaa pääsiäisen odotusta sinulle!

   Poista
 17. Ihana päivä teillä! Tallinna ei petä koskaan, se on aina yhtä ihana =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiva ja mielenkiintoinen päivä. Niin totta, Tallinna ei petä koskaan, se on aina yhtä ihastuttava. Kiitos Katinka ja hyvää pääsiäisen odotusta!

   Poista
 18. Tallinna on yksi sydämeni kaupungeista! Rakastan sen tunnelmaa, sijaintia ja tarjontaa <3 Ihanaa, että tarjoilui runsaasti kuvia ja tunnelmia, heti alkoi ikävä pukata pintaan. Todellisia herkkuja nautit, nekään ei jättäneet kylmäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on yksi sydämesi kaupungeista, voi miten kauniisti sanottu. Niin minäkin voin sanoa.
   Tallinnassa on kaikki kohdillaan. Tallinna tarjoaa aina jotakin.
   Ja nuo herkut! Rataskaevu 16 oli loistoravintola. Hinta ja laatu olivat kohdillaan. Sinne minä menen kyllä uudelleen. Ja vielä tuo ravintolan tunnelma, se vaan oli niin ihastuttava.
   Kiitos paljon Kati ja hyvää pääsiäisen odotusta!

   Poista
 19. Upeita kuvia aurinkoisesta Tallinnasta - hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Riitta! Tallinna otti meidät aurinkoisesti vastaan.
   Hyvää pääsiäistä sinulle <3

   Poista
 20. Voi kun sattui niin upea ilmakin tuolle reissulle. Kuulemma siellä on ollut +14 astetta tällä viikolla, eli kevät on siellä jo totta! Upea oli Rataskaevu, olisin voinut syödä mitä vain! Taimenen mätiä sisältävä lohiannos näyttää unelmaiselta, se kyllä on käytävä syömässä ensi kerralla : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kaikki kohdillaan reissulla. Ilmat suosivat. Ja Tallinna otti meidät aurinkoisesti vastaan. Rataskaevu oli loistopaikka, ihanat ruuat ja mikä tunnelma. Sinne on mentävä uudelleen.
   Kiitos Heli-Hannele valloittavasta seurastasi ja ihanaa pääsiäisen odotusta!

   Poista
 21. Ihania kuvia ja tunnelmia ja meillä kaikilla oli niin mukavaa.

  Sydämellistä pääsiäistä Tuula 💛💖💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hieno reissu! Ja kiva seura! Meillä oli mukavaa!
   Kiitos sinulle valloittavasta seurastasi <3
   Ja sydämellistä pääsiäistä myös Porvooseen!

   Poista
 22. Tallinan vetovoimaan ei koskaan kyllästy <3
  - Usein haikailee, miksei meilläkin olisi tallella ne vanhat rakennukset sun muuta. Joskus yksinkertaisesti tuntuu vaan tältä: "Rohi on alati rohelisem teisel pool aeda".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinnan vetovoima, sitä tuolla viehättävällä entisellä hansakaupungilla on.
   Turussa on niin paljon hävitetty vanhoja ja kauniita rakennuksia, se minuakin harmittaa. Keskiaikaa meillä löytyy vain pieni kadunpätkä. Vaan joka tapauksessa olen turkufani :)
   Kiitos Titta ja hyvää pääsiäissunnuntaita!

   Poista
 23. Oi miten kauniit ja keväisen kirkkaat kuvat iki-ihanasta Tallinnasta!
  Ja kiitos vinkeistä! Nyt tiedämme varata Rataskaevusta pöydän etukäteen, mutta sitä ennen pitää ehdottomasti käydä Musterissa ostoksilla =D
  Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle Tuula ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyvä sää valokuvata. Ja Tallinnahan on niin valokuvauksellinen.
   Rataskaevu on tosi viehättävä ravintola ja hintalaatusuhde on kohdillaan, edullinen näin suomalaisittain ajatellen. Ja tuo Muster, minua kyllä vähän harmittaa, että en sinne lähtenyt, halusin niin tunnelmoida vanhassakaupungissa. Mukana oli myös ruokabloggaajia ja niinkuin arvata saattoi ostivat Musterista astioita. Tarvitsevat ruokapostauksiin vaihtelua uusilla astioilla. Aika painavia kantamuksia oli muutamalla :)
   Kiitos Ansu kivasta kommentistasi ja ihanaa pääsiäissunnuntaita!

   Poista
 24. Kaunis kapunki - hienot kuvat....ja matkakuume herää!
  Olen käynyt Tallinassa vain kerran, vuonna -96, eli voit kuvitella, että nämä kuvat herättävät valtavan mielenkiinnon ja halun lähteä uudelle visiitille.

  Hyvää alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marianna! Anteeksi tämä myöhästynyt vastaus!
   Tallinna on tunnelmallinen kaupunki. Olipa kiva jos sain sinut innostumaan Tallinnasta. Tallinna on monen visiitin arvoinen ja sinne tulee koko ajan uutta ja mielenkiintoista katsottavaa kaiken vanhan ja historiallisen rinnalle.
   Ja sinulle ihanaa ja energistä toukokuuta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig