MOMENTS OF MY LIFE

BERLIINI KUTSUU
Hei, ihanat lukijani. Minä olen matkalla Helsingistä Berliiniin. Tämä on ajastettu postaus, istun lentokoneessa, kun tämä juttu tulee "eetteriin". Berliinissä tuskin ehdin paljoa kirjoitella, mutta sitten jälkeenpäin... 

Berliini on minulle tuttu kaupunki. Tämä on neljäs vierailuni tuohon mielenkiintoiseen kaupunkiin, jonka synkän historian melkein kaikki tuntevat. Ja Berliini on myös moderni kaupunki nykyään. Olen tehnyt jonkinmoista suunnitelmaa paikoista, joissa haluan käydä,  ja kippari joutuu "juoksemaan" kanssani. No, Tekniikan museon hän on nimennyt ykköskohteekseen.   

Sain jo jokin aika sitten lahjaksi varsin koukuttavan elämäkertateoksen: "Elämäni ja isänmaani", jonka on kirjoittanut Lenita Airisto, nainen, jonka kaikki tuntevat ja joka ei jätä ketään kylmäksi.

Kirja on vielä kesken minulla, ja se jääkin odottamaan, kunnes olen taas kotosalla. Mutta Lenitan Berliinin opiskeluajan ehdin kirjasta lukea. Mustavalkoiset kuvat ovat kirjasta. 

Tiesittekö, että Lenita on opiskellut muutaman kuukauden vuonna 1959 Berliinissä? Hän opiskeli saksan kieltä Technische Universitet Berlinissä. Hän mainitsee, että opintomatka oli sijoitus hänen tulevaan työuraansa. Lenita opiskeli silloin Svenska handelhögskolanissa ja toimi TES-TV:ssä tv-toimittajana. Hänellä oli myös Berliinissä sopimus tv-työharjoittelusta. Se keskittyi Länsi-Berliinin studioille, mutta hän pääsi tutustumaan myös Itä-Berliinissä toimivaan Deutscher Fernsehfunkiin. Aikamoinen tehopakkaus oli Lenita ja sitä hän on vieläkin.

Lenita kertoo myös, että opintomatkan hulppein osuus oli Berliinin yhdeksännet elokuvajuhlat, jonne hän akkreditoitui pikavauhtia. Paikalla olivat sen ajan suuret tähdet, Sophia Loren ja Carlo Ponti, Rita Hayworth, David Niven...

Omiin Berliinin muistoihini kuuluu myös Berliinin elokuvajuhlat; ne olivat 52. Berlinalet vuonna 2002. Silloin filmiväki tuli Potsdamer Platz -aukiolle, jossa oli elokuvista innostunutta kansaa pilvin pimein. Jos vaikka vilauksenkin näkisi jostakin filmitähdestä... Silloin ei aukiolla ollut vielä screenejä, joten tuo filmitähtien bongaaminen oli tosi hankalaa.  Paikalla olivat silloin mm. Halle Berry, Catherine Deneuve, Russel Crowe... Harmikseni en nähnyt ketään kuuluisaa tähteä. 

Tämän piti olla vain nopea ilmoitus tauosta blogin puolella, mutta innostuin aiheesta... Kiitos, jos jaksoit kahlata ilmoitukseni loppuun asti.  

Auf Wiedersehen, Tuula 

30 kommenttia

 1. Heippa Tuula ja oikein mukavaa matkaa Berliiniin!! ♥ Uskon että reissu on huikea ja taas on lisää ihania matkakertomuksia taskussa kotiin palatessa!! Toivottavasti siellä aurinko lämmittäisi jo hieman lämpimämmin vaikka ehkä sitä et edes kerkiä miettimään kun on kaikkea ihanaa ympärillä. Jään innokkaana odottelemaan kuulumisia Berliinistä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Suomessa ollaan. Berliinin kuulumisia tulee pian.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Mummo! Berliini jäi eilen taa. Kuulumisia tulee pian.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Anni toivotuksesta. Nyt jo kotona.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Berliini valtasi mielen.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Berliinillä on monet kasvoit. Siellä viihtyy.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 6. Tulin taas piipahtamaan ihanassa blogissasi..Kivaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun tulit piipahtamaan. Nyt olen tosiaan ollut vähän aikaa poissa täältä - Berliini vei mennessään. Mutta nyt paikalla. Kiitos Kristiina ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 7. En ole vielä päässyt Berliinissä käymään, mutta toiveissa on vielä sinne joskus päästä. Näitä toiveissa-paikkoja tuntuu kerääntyvän!

  Oikein ihanaa matkaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliini on mielenkiintoinen kaupunki, sillä on monet kasvot. Suosittelen ilolla Berliiniä.
   Kiitos Kristiina ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 8. Tuula, mukavaa aikaa teille siellä Berliinissä. Olemme olleet Berliinissä neljä kertaa ja kokeneet niin joulutorit kuin Berliinin Filharmonikot sekä lukuisat museot ja nähtävyydet.
  Tämä on hyvä aika matkustaa Berliiniin, siellä kukkivat isot puut ja pensaat ja kaunista on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliini tarjoaa vaikka mitä, niinkuin sinäkin jo kommentissasi kerrot. Jokaiselle jotakin.
   Berliinissä oli kevät pidemmällä kuin täällä, mutta kylmä ilmavirtaus vaikutti sielläkin, tosin oli muutaman asteen lämpimämpää kuin Suomessa ja paljon vihreämpää.
   Kiitos Marjatta ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos paljon rva Kepponen. Berliini on mielenkiintoinen kaupunki.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 10. Oijoi! Sinne voisin aina palata. Ihania muistoja tärkeistä hetkistä ja todella paljon valokuvia noista kivoista reissuista.
  Teillä on varmasti jo vähän lämpöisempääkin kuin meillä viimeksi juuri elokuvajuhlien aikaan. Sydämestäni toivotan teille ihania lomapäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuvajuhlien aikaan helmikuussa on kylmää, sen olen minäkin kokenut :)
   Kylmä ilmavirtaus oli nyt niin Suomessa kuin Saksassakin. Berliinissä oli sentään muutaman asteen lämpimämpää kuin Suomessa. Mutta on se vaan niin mielenkiintoinen kaupunki. Viihdyn siellä hyvin.
   Kiitos Leena ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 11. Voi, Berliini on ihana! Olen käynyt siellä vasta kerran, mutta palaan satavarmasti vielä monesti. Oikein hyvää matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katarimaria kiitos! Ja Berliini on valloittanut sinut kerrasta. Sinne tekee mieli palata uudestaan, tiedän tuon tunteen.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 12. Ihanaa reissua kultainen! Berliini on niin ihana, joten jään odottelemaan reissurapoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä kultainen! Berliini on taas kerran koettu. Reissuraporttia pukkaa kohta :)
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 13. Nautinnollista Berliinin matkaa.MInun pitäisi käydä siellä sillä veljeni asuu siellä,ihan KaDeWen lähellä,siis keskustassa. Muuttivat sinne noin puolitoista vuotta sitten ja ovat täysin rakastuneita kaupunkiin.On kuulemma niin edullinenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jael! Ajattelinkin KaDeWe:ssä käydessäni sinua ja tuota kertomaasi, että veljesi asuu tässä lähellä. Ymmärrän hyvin, että veljesi perhe on rakastunut kaupunkiin, moni rakastuu. Berliini osaa valloittaa.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 14. Ihanaa matkaa <3 Berliini upea kaupunki ja niin suuri, että
  siihen on hyvä tutustua erissä. Jään innolla odottamaan
  matkapostaustasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Teija! Nyt on Berliini tällä erää koettu. Ja matkaraportti tulee pian.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig