MOMENTS OF MY LIFE

MAINIO MATKASEURA - BOOKBEAT


* Yhteistyö BookBeatin kanssa 

Olen ollut pienestä tytöstä saakka innokas kirjojen lukija. Meillä oli lapsuuden kodissani leveät ikkunalaudat ja niillä oli kiva istua ja lukea. Joskus harvoin vilkaisin ikkunasta alas kadulle, mutta yleensä olin niin kirjan lumoissa, että en ympärilleni paljoakaan katsellut. Siellä ikkunalaudalla tuli luetuksi niin Anna-kirjat kuin Viisikotkin ja paljon muuta. Nykyään en enää ikkunalaudalla istuskele. 


Minähän olen tunnetusti se tyyppi, joka tsekkaa tuttujen kirjahyllyt. Muutoissa olen kuitenkin luopunut isosta määrästä omia kirjojani, sillä ne vievät liian paljon tilaa. Ja yleensähän luen kirjan vain kerran. Kirjasto on kuulunut elämääni tiiviisti jo vuosikymmeniä. Toki minulle tärkeimmät kirjat omistan.

Olen ollut vähän harmissani, kun tämä someharrastus vie aikaa rakastamiltani kirjoilta. Mutta kuinka ollakaan sain yhteistyöpyynnön BookBeatilta ja kiinnostuin jutusta heti. Ja tutustumiseni BookBeatiin alkoi samantien. Tässähän olisi oiva ratkaisu... äänikirjat! 


Kyseessä on e- ja äänikirjojen tilauspalvelu, jossa saa kuukausimaksulla lukea ja kuunnella määrättömästi kirjoja. BookBeat on kirjojen Spotify tai Netflix, näin sitä voisi kuvailla. Palvelussa on tuhansia kirjoja niin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kirjat voi ladata myös offline -tilaan, jolloin niitä voi lukea / kuunnella ilman nettiä - vaikkapa lentokoneessa.

Ja nyt olen hurahtanut äänikirjoihin. Käyn nykyään ainakin kerran viikossa Helsingissä, ja Bookbeatista on tullut verraton matkaseuralainen bussimatkalle. En pysty autossa lukemaan kirjoja, joten äänikirjat ovat mainio ratkaisu minulle. Viimeksi kuuntelin Kauko Röyhkän kirjoittamaa kirjaa Ville Haapasalosta Et kuitenkaan usko. Ja matka sujui todella rattoisasti. Hymyillen  kuuntelin Villen uskomattomia seikkailuja suuressa Venäjän maassa. Ja ennenkuin huomasinkaan bussi oli Helsingin Kampissa. Mielenkiintoisesta Ville Haapasalosta on ilmestynyt toinenkin kirja ja se myös kuunteluversiona. Samalla tsekkauksella huomasin tuon Arman Alizadin kirjan, sekin kiinnostaa. 


Ja vihdoin sain myös jatkettua kesken jääneen Elena Ferranten kirjan Loistava ystäväni loppuun asti. Sitä kuuntelin pölyjä pyyhkiessä. Täytyy sanoa, että kivaa tarinaa kuunnellessa kaikki tekeminenkin on mukavampaa.


Eilen illalla iltalenkillä kuuntelin Maaret Kallion viisasta kirjaa Lujasti lempeä. En ehtinyt hänen blogiluennolleen taannoin, mutta tuo äänikirja oli minulle kuin hänen luentonsa. BookBeatia on todella helppo käyttää. Ja kirjoja voi ladata niin paljon kuin oman puhelimen tai tabletin kapasiteetti sallii. Kirjat voi tallentaa "omalle kirjahyllylle" odottamaan sopivaa lukuaikaa. Mikä minut yllätti oli se, että valtavan monista kirjoista on olemassa sekä e- kirja että äänikirja. Kirjaa voi lukea myös vaikka ensin e-kirjana ja sitten jatkaa kuuntelemalla sitä äänikirjana. Tai toisinpäin. 

Palvelussa on kirjan kannessa joko silmälasien kuva (lukeminen)  tai kuulokkeiden (kuuntelu) kuva. Tai molemmat. Kansi siis kertoo, onko kirjasta molemmat versiot tai vain toinen versio olemassa. Ja kirjasarjat tunnistaa valkoisella kirjapino-symbolilla esim. Joe Nesbön kirjat.

BookBeat -sovellus ei ole määräaikaan sidottu, vaan sitä voi käyttää kuukausimaksulla rajattomasti ja tilauksen voi lopettaa milloin vain haluaa.

Suosittelen tätä BookBeat -sovellusta yksinkertaisesti kaikille. Kokeile sinäkin ilmaiseksi sovellusta.  Käy rekisteröitymässä TÄÄLLÄ. Saat lukijanani kuukauden mittaisen ilmaisen kokeilujakson. Jakson jälkeen voit päättää, haluatko jatkaa sovellusta normaaliin 16,90 €:n kuukausihintaan.

Lukemisiin ja kuuntelemisiin! 

- Tuula 

16 kommenttia

 1. Mä olen kovasti ihastunut BookBeatiin. Hyvä valikoima kirjoja ja toimiva juttu muutenkin.
  Ihanaa viikonloppua Tuula ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella toimiva sovellus. Minut yllätti kirjojen runsaus. BookBeat rules.
   Kiitos Outi ja ihanaa viikonloppua myös sinne <3

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, kuulostaa juuri sopivalta kirjojen ystävälle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vinkki oli kiva antaa. Kirjanystävien unelmasovellus.
   Kiitos Sussi ja aurinkoista viikonloppua <3

   Poista
 3. Kiitos Tuula, ihan mahtava vinkki! En olekaan tajunnut, että äänikirjat voivat siivittää vaikkapa siivoushommia tai vaikkapa ruuanlaittoa, kun on omissa ajatuksissaan! Minäkin matkustelen työssäni jonkin verran ja e-kirjoja tulee silloin ladattua iPadille. Mutta nyt kun sain tämän hyvän tilaisuuden tutustua palveluun kuukaudeksi, otan tarjouksen ehdottomasti ilolla vastaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänikirjat sopivat kyllä moneen. Jos on vielä Bluetooth -kuulokkeet, niin mitkään johdotkaan eivät ole tiellä. Ennen minä luin kirjaa nukkumaan mennessäni, nyt kuuntelen kirjaa. Säästän silmiäni. Ja voi miten kuunteluun onkaan kiva nukahtaa. Suosittelen ilolla tähän palveluun tutustumista. Niinkuin tuossa jo kerroin, minut yllätti iso äänikirjavalikoima.
   Kiitos Pilvi kivasta kommentistasi ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 4. Enpä ole tällaisesta palvelusta kuullutkaan. Kiitos tiedosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on mainio juttu! Kiva että pääsin kertomaan.
   Kiitos Ansu! Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 5. BookBeat on oikein kätevä palvelu. Jos lukee/kuuntelee enemmän kuin 4 ekirjaa kuukaudessa, tulee palvelun käyttö todennäköisesti halvemmaksi kuin kirjojen erikseen hankkiminen. (Kirjaston HelMet Overdrive tai Ellibs -palveluja tietysti huomioonottamatta) Vielä toistaiseksi on business case ollut minulle toisinpäin, kun yritän saada tuota painettujen kirjojen lukemattomien pinoa pienemmäksi myös :-)

  Äänikirjat ovat ihan mahtavia. Niihin jää totaalisen koukkuun. Kaikki kävelyt, (työ)matkat ja kotityöt ovat ihan toisenlaisia kuulokkeet korvissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ja mietitty vastaus. Kirjaston äänikirjasto ei vain ole näin kattava kuin BookBeatin, tein vähän vertailuja. Sinä olet kirjabloggaaja, joten ymmärrän kirjapinosi :)
   Äänikirjoihin jää koukkuun. Minulla on jo tuossa listaa, mitä seuraavaksi kuuntelen. No, ensi viikolla reissaan taas, joten matkaseura on jo valittuna.
   Kiitos paljon Minna kivasta kommentistasi. Ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 6. Minulta löytyy myös tuo BookBeat, aivan mahtava sovellus yhdistää mm. neulomiseen! Lukeminen on jäänyt harmillisen vähälle viime vuosina, mutta nyt voin yhdistää kaksi rakasta harrastusta.

  Kuvassa näkyy kivat ja kauniit kuulokkeet, saako kysyä minkä merkkiset? Ja suositteletkö kyseisiä? Minulla on hakusessa kunnon kuulokkeet.

  Oli mukava nähdä eilen kasvotusten Aboa vetuksessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BookBeatistä tykkään kovasti. Tuota en tullut ajatelleksikaan, että tuohon voi yhdistää myös neulomisen. Todistaa vain sitä, että en paljoa neulo.
   Nuo ovat Sonyn kuulokkeet. Edulliset, mutta hyvät. Viisi tähteä ovat saaneet testissä. Ainoa puute niissä on, etteivät ole bluetooth -kuulokkeet. Mutta tuo kuulokkeen johto on kuitenkin hyvän paksu ja se ei mene solmuun helposti.
   Kiitos samoin, niin mukava oli nähdä eilen. Ja tapahtuma oli onnistunut ja inspiroiva.
   Kiitos kivasta kommentistasi ja aurinkoista viikonloppua :)

   Poista
 7. Nyt luin toistamiseen tästä palvelusta ja otan senn ainakin kokeiluun. Automatkoilla olen ennenkin kuunnellut äänikirjoja ja silitystä ne siivittivät kivasti. Bluetooth - kuulokkeet olisivat oivat maalauspuuhissa. Sotkun vaara on ilmeinen. Kiitos hyvästä postauksesta Tuula! 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Tuija! Silityskin kuuluu noihin puuhiin, joissa äänikirja jelppii :)
   Bluetooth -kuulokkeet ilman johtoja ovat tosiaan kiva vaihtoehto remppahommiin ja maalaamiseen. Sotkun vaara on suuri :)
   Kiitos Tuija kiitoksesta ja siitä vain kokeilemaan. Suosittelen ilolla <3

   Poista
 8. Kiitos vinkistä! Täällä toinen kirjojen rakastaja. Minä tulen onnelliseksi jo pelkästään kirjojen fyysisestä olemuksesta. Kirjakaupassa saatan niitä vaivihkaa tuoksutella. Mulla on yksi ainoa "äänikirja" CD-muodossa, Hilja Valtosen Opettajattaren varaventtiili. Sitäkin rakkaampi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjat kiehtovat. Sinäkin rakastat kirjoja :) Kirjoilla on taikansa.
   Hilja Valtosta... siitä on aikaa, kun olen Hilja Valtosen kirjoja lukenut. Mainio sanankäyttäjä!
   Minulla on nyt äänikirjapuolella menossa Aki Hintsan kirja "Voittamisen anatomia". Mielenkiintoinen kirja. Minua on aina askarruttanut se, että miten ihminen isojen pettyysten jälkeen kerää itsensä ja on taas valmis uuteen koitokseen. Aki Hintsa kertoo formulakuskien tarinaa. Itselläni joskus iloinenkin ja erilainen kokemus on päässäni niin pitkään, että on vaikea siirtää ajatuksensa muuhun tai tulevaan. Kirjoissa on kaikkea!
   Kiitos kivasta kommentistasi Johanna! Ja mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig