MOMENTS OF MY LIFE

KRISTINA CRUISES - RISTEILYLOMA KANADAN SUURILLA JÄRVILLÄ


Tämän viikon Helsinki-päiväni alkoi mielenkiintoisissa merkeissä. Pääsin nauttimaan aamiaista Suomen Kanadan suurlähettilään kanssa. Ja samalla Kristina Cruises järjesti juhlallisen Löytöretki-risteilynsä vesillelaskun suurlähettiläs Andrée Noelle Cooliganin virka-asunnossa Töölössä. 

Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja Kanada 150 vuotta. Merkityksellinen vuosi kummallekin maalle. Tänä vuonna tehdään suuria: Syyskuussa Kristina Cruises tekee ensimmäinen risteilylomansa Suomesta Kanadan Suurille järville eli meille suomalaisille avautuu huikea vesireitti alkusyksyn koittaessa. Ja suuri Kanada on muutenkin kovassa nosteessa, Lonely Planet -matkaopas nimesi maan vuoden 2017 trendikkäimmäksi matkakohteeksi. 

Aloitimme aamiaistilaisuuden Kanada-henkisellä aamupalabuffetilla. Pöydällä paloivat juhlavat kynttilät ja kaunis kukka-asetelma sointui huoneen, kauniiseen värikkääseen tauluun. Oli minicroisantteja, sämpylöitä, naudan suolalihaa, kalkkunaleikettä, juustoa, vihanneksia ja ihania, pieniä pannukakkuja vaahterasiirapin kera, tottakai. Kauniit posliiniastiat oli koristeltu vaahteranlehdillä - Kanadan merkittävimmällä symbolilla. Olohuoneessa maukasta aamupalaa nauttiessamme suurlähettiläs Andrée Noelle Cooligan toivotti meidät kaikki tervetulleiksi hyvällä suomenkielellä. Cooligan kertoi, että hän on jo toista kertaa toimessa Suomessa. Ensimmäisen kerran hän on ollut Suomessa vuosina 2004-2008 Kanadan Suomen suurlähetystössä ja vuodesta 2013 lähtien hän on toiminut suurlähettiläänä maassamme. Varmaan kiinnititte jo huomion tuohon sympaattiseen lampaaseen lattialla, se on lahja suurlähettilään Saksan vuosilta. Cooligan kertoi olevansa hyvin allerginen eläimille, joten tuo lammas on sopiva kotieläin. Ja lampaalla oli toinenkin tehtävä. Iso kattokruunu riippui aika matalalla, joten lampaan tehtävä oli estää meitä myös lyömästä päätämme lamppuun. 


Jos joskus matkustaa Kanadaan, niin vuosi 2017 on oikea ajankohta. Juhlavuoden kunniaksi Kanadassa on lukemattomia, vaikuttavia tapahtumia. Kanadan rikas historia sekä monikulttuurinen perintö heräävät henkiin juhlavuonna. 

Suomella ja Kanadalla on monia yhtäläisyyksiä, jatkoi suurlähettiläs. 
Suomesta on muuttanut siirtolaisia Kanadaan jo 1800-luvun alussa. Ja siirtolaisuus jatkui vilkkaana aina 1900-luvun puoliväliin saakka. Suomalaisia lähti Pohjois-Amerikkaan ja Kanadaan noin 400 000. Melkein jokaisellla suomalaisella on sukulaisia Kanadassa, serkkuja ja pikkuserkkuja. Suomi ja Kanada ovatkin kuin isoveli ja pikkuveli, maantieteelliset olosuhteet muistuttavat paljon toisiaan, vaikka Kanada onkin paljon suurempi. Meitä yhdistävät mm. luonto, metsätalous, kalastus, jääkiekko, ringette ja arktiset olosuhteet. Suurlähettiläs kertoi värikkäästi Kanadasta ja esitteli meille uunituoreen Canada - Finland Celebrating 2017 juhlakirjan, jonka saimme myös lahjaksi. Kirja tarjoaa mielenkiintoista luettavaa. Siinä on monen suomalaisen tarina Kanadassa. Ja seuraavaksi risteilymatkalle... Kristina Cruises on yli 30 vuotta toiminut kotkalainen perheyritys. Yritys on Suomen johtava täysin kotimaisessa omistuksessa oleva risteilylomien järjestäjä. Yritys järjestää vuosittain runsaat sata risteilyä yli 50 maahan 28 eri laivalla. Merkittävä osa yrityksen asiakkaista on aikuisia kulttuurinnälkäisiä suomalaismatkustajia. Kristina Cruisesin risteilymatkoilla on mahdollista nähdä ja kokea useita kohteita saman matkan aikana. Risteilymatkat sisältävät lennot ja suomalaiset oppaat sekä majoituksen ja ruokailut laivalla. 

Ja syyskuussa Kristina Cruises tekee ensimmäisen risteilyloman Suomesta Kanadan Suurille järville.


Kuva Kristina Cruisesin nettisivuilta

Myyntijohtaja Anu Markkanen kertoi risteilystä seuraavaa: Ainutlaatuisen Löytöretki-risteilyn kohteina ovat Niagaran putoukset sekä Kanadan ja USA:n rajalla levittäytyvät Suuret järvet metropoleineen, saarineen ja luontokohteineen. Suurilla järvillä risteillään kanavia pitkin järvestä toiseen. Tässä vähän kokotietoutta. Saimaa on kooltaan 4400 km2, Suuret järvet: Ontario, Michigan, Huron ja Superior ovat pinta-alaltaan 244 106 km2.  Ne ovat maailman suurin makean veden keskittymä. Ja järvet ovat syntyneet viimeisimmän jääkauden aikana. 

Risteilyllä tutustutaan suurkaupunkeihin esim. Detroit ja Chigaco. Mutta myös pienempiin idyllisiin paikkoihin. Anu Markkanen kertoi pienestä, sympaattisesta Mackinacin lomasaaresta, jossa on vain yksi auto, paloauto. Saarella liikutaan hevosten vetämillä kärryillä. Sinnekin risteily vie. 

Antti Partanen, Anu Markkanen ja Mikko Partanen 


Kristina Cruisesin toimitusjohtaja Mikko Partanen kertoi meille, mitä suomalaiset odottavat risteilylomaltaan. Suomalaista matkanjärjestäjää pidetään erittäin tärkeänä osana onnistunutta risteilylomaa. Kun laivaa valitaan, niin suomalaiset suosivat mieluummin pienempikokoisia risteilyaluksia, suomalaisia eivät jättiristeilijät innosta. Nähtävyydet ovat tärkeämpiä asioita kuin juominen tai shoppailu. Ja suomalaiset ovat innokkaita risteililjöitä ja odottavat aina uusia kohteita risteilytarjontaan. Ja nyt syksyllä sitten tuleekin tarjontaan tämä upea risteily, Suurten järvien löytöristeily. 

Esittelen tässä vielä kesän ja alkusyksyn 2017 risteilylomien top-viitosen. 

1. Kanadan Suuret järvet 

2. Norjan vuonot & Brittein saaret / Kesän uutuusristeily Norjan upeimmat vuonomaisemat ja Britteinsaarten kuuluisat kohteet.

3. Barge-risteilyt Ranskan joilla ja kanavilla. Risteilyvieraiden käytössä ovat vuonna 2014 valmistuneet tasokkaat laivat, joissa on vain 20 matkustajaa.

4. Dourojoen risteilyt Portugalissa / Kansainvälisesti suosittu jokiristeily kulkee portviinin kotiseudulla halki Portugalin Espanjan rajalle saakka.

5. Eteläisen Tonavan risteily neljän valtion alueella. Unkarista alkava kierros vie ensin itäiseen Kroatiaan Osijekiin. Sieltä idän ja lännen leikkauspisteessä olevaan Serbiaan seka Romanian poikkeuksellisten maisemien kautta takaisin Unkariin.  

Tarkemmin Kristina Cruisesin tarjontaan voi käydä tutustumassa heidän nettisivuillaan - TÄÄLLÄ

Ja kun bloggaajat ovat matkassa, niin selfiekin pitää ottaa. Kuvassa blogikollegani Marjon matkassa, suurlähettiläs Andrée N. Cooligan ja allekirjoittanut. 


Olipa hieno tilaisuus. Kiitokseni vieraanvaraisuudesta suurlähettiläs Andrée N. Cooligan sekä kiitokseni Kristina Cruisesin Anu Markkanen, Mikko Partanen ja Antti Partanen informatiivisesta ja mielenkiintoisesta tilaisuudesta. 


Nyt nousi matkakuume :)

- Tuula

40 kommenttia

 1. Mahtava risteily tulossa syksyllä!!
  Erittäin ainutlaatuinen.
  Upea tilaisuus ja herkut!
  Kukka-asetelma sopii hyvin Kanadan väreihin ja aralian lehdillä vielä saatu aikaan vaahteranlehden muodot!

  Lempeää viikonloppua sinulle, Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain. Nuo Suuret järvet tarjoavat kyllä eämyksellisen risteilymatkan. Ainutlaatuisen, niinkuin sanot. Nautin tilaisuudesta kovasti. Tunnelma oli todella viihtyisä ja kotoisa. Ja paljon saatiin tietoa ja kivassa muodossa. Sinä kukkien ammattilaisena näet, että kukatkin sopivat loistavasti tunnelmaan.
   Kiitos paljon Susanna ja hyvää viikonloppua Costa Blancaan!

   Poista
 2. Oi mitä herkkuja kaunis kukka-asetelma. Tuttuja täältä Kotkasta nuo Partaset usein olemme risteilleet upeita risteilyjä nykyään tekevät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pöytä kukka-asetelmineen oli niin kutsuva heti tilaisuuteen saavuttuamme. Moni kotkalainen varmasti tuntee Partaset. Sinäkin. Nuo risteilyt ovat kyllä upeita - ihan kaikki. Ja maita ja meriä ja jokia jokaiseen makuun. Hieno matkailuyritys!
   Kiitos Ritva ja mukavaa viikonloppua Kotkaan!

   Poista
 3. Nyt kyllä heräsi kiinnostus Kanadaa kohtaan ja mikä ettei sinne laivalla matkaisi. No enää ei puutu kuin lottovoitto, sitten oli lomaakin. Kiva tapahtuma ollut teillä. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanada on kyllä mielenkiintoinen maa. Niagaran putoukset olen aina halunnut nähdä. Tällä risteilylomalla nekin toteutuisivat :) Oli ihastuttava ja informaatinen tilaisuus. Molemmat oli saatu hienosti samaan pakettiin.
   Kiitos Sari ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. upealta näyttävä tilaisuus! Kanada olisi kiehtova paikka käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaisuus oli kaikin puolin onnistunut. Oli hienoa, kun suurlähettiläs piti tämän tilaisuuden virka-asunnossaan. Tunnelma oli heti niin kotoisa. Ja paljon saatiin informaatiota Kanadasta, niin suurlähettiläältä kuin Kristina Cruisesin väeltä.
   Kiitos paljon Sussi ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Kanadaan haluaisin minäkin joskus päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Kanada kiehtoo sinuakin :) Niin minuakin. Niagaran putoukset ovat aina olleet kohde, jonka olen halunnut nähdä. Sekin kuuluu tähän Suurien järvien ohjelmaan. Mietintämyssyssä :)
   Kiitos Kristiina ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Onpa ollut kiva päivä teillä. Me lähdetään Miamiin ja Orlandoon, mutta en vielä risteilylle mene. Ehkä sitten Bahamalle jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli. Viihdyttävä ja mielenkiintoinen tilaisuus. Suurlähettiläs ja Kristina Cruisesin väki sen tekivät.
   Ja te olette lähdössä Miamiin ja Orlandoon. Kuulostaa kiehtovalta. Noista paikoista haluan kyllä sitten lukea blogistasi :) Ja joskus Bahamalle risteilylle... ihana unelma, joka voi toteutuakin.
   Kiitos paljon Aikku ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 7. "Nyt nousi matkakuume" , sanoit blogisi lopussa. No niin nousi, mutta ei aivan Kanadaan asti, vaan niille Portugalin ja Ranskan joille. Aiemmin sellainen matka ei ole ollu toivelistallani, mutta nyt se pääsi aivan kärkipäähän. Jompikumpi, tai molemmat :).
  Blogejasi on mukava lukea, ei pelkästään sujuvan kynäsi ansiosta, vaan myös laajasta aihepiiristä johtuen. Sitä vain ihmettelen, miten aikasi kaikkeen riittää :) . Uutta odotellen ..... ja ilolla Tertti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten kiva "nähdä" sinut täällä, Tertti <3 Ja nuo Portugalin ja Ranskan risteilyt kuulostavat todella mielenkiintoisilta. Ja matkata vielä tuollaisella pienellä Barge-laivalla, se olisi unohtumatonta. Norjan vuonot kolahtivat kipparille jostain syystä. Todella monipuolinen valikoima kiehtovia risteilyjä on Kristina Cruisesilla.
   Olen niin iloinen kivasta kommentistasi. Ja olen myös valtavan otettu, kun minulle tulee tällaisia mielenkiintoisia kutsuja kuin nyt tämä suurlähettilään ja Kristina Cruisesin kutsu. Olen tällaisten tapaamisten jälkeen täynnä energiaa ja intoa. Ja näistä on kiva kirjoittaa.
   Meillä kippari on antanut minulle uuden lempinimen, hän kutsuu minua teiniksi :) Jaa-a, mitä se kertookaan... kännykkä ja tietsikka ovat usein esillä. Ja kun olen vielä kiinnostunut melkein kaikesta, niin tämä bloggaaminen on avannut ihan uusia maailmoja. Ja kirjoittamisesta tykkään. Ja aikaahan kaikkeen kivaan löytyy. Ikkunat ovat kyllä pesemättä :)
   Kiitos ihanainen Tertti! Ja otahan heti yhteyttä, kun sieltä Andalusiasta saavutte muuttolintujen lailla Suomeen.

   Poista
 8. Kuulostaa hyvältä risteilyreitiltä.
  Aika upea paikka aamiaiselle ja wau mitkä tarjottavat on ollut.
  Mukavaa viikonloppua Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen risteilyreitti tosiaan. Ja valtavat ovat Suuret järvet! Saimaa on kuin lilliputtijärvi kun sitä vertaa noihin järviin. Ja paljon löytyy järvien varsilta kiehtovaa nähtävää.
   Oli kyllä ajatuksella järjestetty tilaisuus - Kanadan suurlähettilään kodissa Suurien järvien esittely ja vielä kanadalainen aamiaispöytä.
   Kiitos paljon Outi ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 9. Oli kyllä tosi kiva aamu meillä Kanadan maaperällä :) Ihana oli nähdä myös sinua Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten kivasti sanoit. Niinpä... vietettiin hienoa aamua Kanadan maaperällä. Innostava ja kiinnostava tilaisuus. Ja oli kiva tavata sinut Marina siellä <3
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 10. Onpa hieno risteily tulossa:) Kiva tapahtuma suurlähettilään luona,ja herkullisen näköinen aamiainen:Kanadassa olen ollut mutta vain puoli päivää,Nykissä asuessa kun menimme Niagaran putouksille,ja sitten rajan toisella puolelle hieman retkeilemään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaisuudessa kerrottiin, että suomalaiset haluavat aina uusia kohteita. Ja niin tehtiin tämä hieno löytöretki -kohde Suurille järville. Hieno risteily todellakin tulossa. Oli kiva tulevan risteilyn vesillelasku suurlähettilään luona. Ja herkkuja!
   Sinä olet aikamoinen kosmopoliitti, asunut monessa maassa ja käynyt monessa maailman kolkassa. Ja Niagaran putouksetkin nähnyt. Maailmassa löytyy paljjon kiehtovaa nähtävää.
   Kiitos Jael ja terveisiä Tel Aviviin!

   Poista
 11. Tuo olisi varmasti hieno matkaelämys!

  Jokin risteily (muukin kuin se perinteinen Itämerellä) oli kiva joskus kokea! :)

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi oiva matkaelämys, sitä itsekin ajattelin. Ehkä vielä joskus.
   Risteily olisi kyllä hieno kokemus. Meidän perheen kipparia alkoi kiinnostaa Vuonon risteily :)
   Kiitos Katri ja ihanaa viikonloppua teidän väelle <3

   Poista
 12. Hieno tilaisuus! Täytyykin käydä katsomassa Kristina Cruisersin sivuja -jotain kivaa olisi tarkoitus tehdä syksyllä kun täytän pyöreitä vuosia... :=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno tilaisuus ja niin täydellisesti järjestetty. Kanada sai hienot puitteet.
   Sinä täytät syksyllä pyöreitä vuosia. Ja matka suunnitteilla. Kristina Cruisesin risteilymatka olisikin upea syntymäpäivälahja!
   Kiitos paljon Matkatar ja hyvää viikonloppua Barcelonaan!

   Poista
 13. Ihanan tyhjentävästi olit kirjoittanut tilaisuudesta! Oli kyllä ainutlaatuinen tilaisuus ja oli ihanaa nähdä sinua livenä, olit sydämellinen nainen. Toivottavasti törmäämme toistekin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ainutlaatuinen tilaisuus, niinkuin sanot. Melkein oltiin Kanadan maaperällä. Oli kiva nähdä sinut myös livenä. Ja sieltä te vielä lähditte Ruotsin matkalle. "Kanadasta Ruotsiin :)"
   Toivottavasti törmäämme! On mainiota, miten blogitutut tuntuvatkin niin tutuilta, kun heidät näkee livenä.
   Kiitos Katja kommentistasi, ihana olet!

   Poista
 14. Kyllä sinä Tuula olet ehtiväinen ja energinen nainen! Ja jälleen todella mielenkiintoinen sekä inspiroiva postaus sinulta :)
  Ooh, miten hieno ja herkullinen aamiaiskattaus! Kotoisa ja hyvä tunnelma välittyy niin tekstistäsi kuin kuvistakin. Varmasti ihana ja ainutlaatuinen tilaisuus.
  Niagaran putoukset, sekä tietenkin kokonaisuudessaan tuo risteilymatka huikean kokoisilla järvillä kuulostaa todella upealta.
  Tuttuja kasvoja kuvissasi. Kotka todellakin on pieni kaupunki ;)
  Virkistävää viikonloppua sinulle Tuula ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen mielissäni, niin ihania sanoja! Täällä hymistelen :)
   Kaikki tuolla kutsuilla oli niin ajateltua. Kanadalainen aamupala, suurlähettilään oivaltava puhe ja Kristina Cruisesin väki. Onnistunut aamu!
   Anu Markkanen kertoi niin mielenkiintoisesti Suurten järvien risteilystä. Pysähdyspaikoista siellä, suurista kaupungeista ja tuosta pienestä Mackinadin saaresta... Häntä olisi kyllä kuunnellut enemmänkin.
   Ja tuttuja kasvoja oli kuvissa - Kotka rules!
   Kiitos paljon Anu-ihana! Hymyilen täällä :)
   Virkistävää viikonloppua myös sinulle <3

   Poista
 15. Kanada on kyllä upea maa ja ihmiset siellä ystävällisiä. Aivan liian pitkä väli on vaan jäänyt viime visiitistä - 30v!! Löytäisiköhän sieltä vielä serkkujansa, tätiä kun ei enää ole. Hänen kanssaan aikoinaan pidettiin yhteyttä vielä.
  Sinä kirjoitat kyllä monipuolisia ja kiehtovia juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet käynyt Kanadassa, isossa maassa. Paloa on sinulla sinne mennä uudelleen, huomaan. Noita kehuja ihmisten ystävällisyydestä olen myös minä kuullut. Usein se on niin, että täti tai setä ovat ne linkki sinne vieraaseen maahan. Ja kun heistä aika jättää, niin yhteydet katoavat, serkut ja pikkuserkut ovat jo vieraita.
   Kiitän ilolla kivasta kommentistasi ja sanoistasi Celia <3

   Poista
 16. No huh, niin nousi matka kuume täälläkin =D. Tuonnehan pitää päästä. Ihanan tuntuinen tilaisuus ja mitkä tarjoilut, wow! Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja taas nousi sinulla matkakuume, vaikka olet juuri Thaimaasta tullut :)
   Tulen ajan kanssa lukemaan Thaimaa -raporttejasi.
   Tämä pieni 'Kanadan maaperällä' käynti oli kyllä kaikinpuolin hieno tilaisuus. Suurlähettiläs oli todella viehättävä ja huumorintajuinen, ja kun hän "joutui" kuvatuksi meidän bloggaajien toimesta, niin hän sanoi, että tuntee olonsa ihan filmitähdeksi.
   Ja Kristina Cruisesin risteilyistä oli kiva kuulla asiantuntevasti. Tämä Suuret järvet oli tietenkin se ykkönen. Mutta muistakin risteilyistä kuultiin. Ja matkakuume on vieläkin päällä :)
   Kaunis kiitos Katinka ja ihanaa viikonloppua!

   Poista
 17. Wau sanon minä! Ihanaa sunnuntaita sinulle TUula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu, Kaisa! Kiitos!
   Hyvää viikkoa sinulle <3

   Poista
 18. Teillä on ollut mitä upein aamu viehättävissä puitteissa. <3 Ihanaa uutta viikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella upea aamu. Oli kerrassaan mielenkiintoisesti rakennettu tapahtuma. Informatiivinen ja viihtyisä.
   Kiitos Tiia-ihana ja mukavaa uutta viikkoa myös sinulle!

   Poista
 19. Kauniisti kerrottu ♥ Olisi ihana päästä joskus tuollaiselle risteilylle ja olen uteliaisuuttani googlannutkin risteilysisältöä, ehkä jonain päivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu, olipa nätisti sanottu <3
   Hienoja risteilyjä järjestää Kristina Cruises. Ja mielenkiintoisia kohteita on vaikka kuinka.
   Ehkä jonain päivänä - täälläkin :)
   Mukavaa uutta viikkoa, Maiccu <3

   Poista
 20. Blogisi vie sinut ties minne. Rohkeaa ja ihailtavaa! Aurinkoista palmusunnuntaita! 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen Tuija! Tästä "Kanadan maaperälle" menosta olin todella innostunut. Oli kiva kokemus. Aurinkoista pääsiäisviikkoa sinulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig