MOMENTS OF MY LIFE

TAIDETREFFIT ABOA VETUS & ARS NOVASSA


Blogiyhteistyö Aboa Vetus & Ars Nova -museon kanssa 


Launtaiaamuna kiirehdin koleassa kevätsäässä joenrantaa pitkin treffeille. Taidetreffeille! Turun Aboa Vetus & Ars Nova -museo (Vanha Turku ja uusi taide) oli kutsunut alueen bloggaajia viettämään inspiroivaa päivää hyvän ruuan, nykytaiteen ja historian merkeissä. Taide sai kivassa esittelyssä pääpainon. 

Kuva: Graafikko Jari Nieminen

Pitkä pöytä täyttyi meistä bloggaajista museon Factory -huoneessa. Ja oli siellä mukana yksi espoolainenkin bloggaaja sekä myös kaksi pikkuista kulttuurinharrastajaa, toinen vielä vaunuissa. Meidät toivottivat tervetulleiksi yhteistyöpäällikkö Jenny Honka ja taideohjaaja Elli Liippo sekä valokuvaaja Jari Nieminen. Me bloggaajat kerroimme aluksi vähän itsestämme ja kirjoittamistamme blogeista. Ja sitten lähdettiin hakemaan museon yhteydessä toimivan M Kitchen & Cafe n kahvila-ravintolasta  aamiaisbrunssia. 

Kuva: Jari Nieminen


Kuva: Jari Nieminen 

Maittavan brunssin jälkeen saimme osallistua minuuttitaidetreffeilleMuseon taideohjaaja Elli Liippo veti tämän kivan treffikierroksen.  Kyseessä on keskusteleva taideopastustapa. Täytimme ensin leikkimielisen treffilomakkeen, jossa oli viisi erilaista treffikumppania. Paras treffikumppani sai viisi sydäntä  ja epäsopivin yhden sydämen. Muut siltä väliltä. Ja näin treffit sujuivat...

Kuva: Jari Nieminen

Kuva: Jari Nieminen

Tutkimme kaikkiaan viisi teosta ja kutakin teosta viiden minuutin ajan. Keskustelimme teoksista niinkuin ne olisivat olleet treffikumppaneita. Ja treffikumppaneita löytyi jokaiselle - kuka koki minkäkin teoksen eniten oman treffitoiveensa mukaiseksi. Ja näin löytyi jokaiselle sydämen valittu museon taideteosten joukosta.

Kuva: Jari Nieminen

1. ensimmäinen treffiteos (yllä). Sen oli tehnyt Antoni Tápies (1923-2012) Seinäkirjoituksia 1985, sekatekniikka kankaalle. Tästä moni piti, minäkin. Mutta en ihan omalle seinälleni ottaisi.


2. treffiteoksen (näitä oli kaksi) oli maalannut Kauko Lehtinen (1925 -2012) Kylmä päivä 1975. Akryyli ja guassi paperille. (Ikkunasta tulee heijastuksia lasiin, valitettavasti).


3. treffiteos on Allen Jonesin öljymaalaus kankaalle Snap (Time out) 1988. Allen Jones on syntynyt 1937 ja maalaa edelleen. Ars Novassa on toinenkin Allen Jonesin maalaus Glide, museon rappukäytävässä (ks. kuva instagramista) Allen Jones'in Snap herätti kovasti keskustelua. Mietittiin mitä teoksessa tapahtuu (onko peräti blogitreffit kahvikuppeineen:)) Myös teoksen asettelu herätti mielenkiintoa. Ja värit ihastuttivat meistä monia. Myös minua.


4. treffiteos / Lars Gunnar Nordstöm (1924-2014) Dimensionaalinen tilanne, 1968, öljy kovalevylle 120x180 cm.
Minua kiinnosti tämä teos. Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän olen alkanut pitää abstraktista taiteesta. Tämä olisi ihana väripilkku meidän olohuoneen seinälle. Muita tauluja ei sitten sille seinälle mahtuisikaan :)


5. treffiteos / Johanna Kiivaskosken taidokkaat työt oli tehty kallionauhuksen lehteen. Näitä töitä oli useampi. Valitsin tämän työn tähän esittelyyn, Amor vuohipaimenena, 2008. Nämä työt myös herättivät ihastusta monissa. Nämä oli hienosti ja pikkutarkasti tehty, mutta itse en oikein näille töille lämmennyt.

Taideohjaaja Elli Liippo kertoi, että museovieras viettää keskimäärin noin 14 sekuntia taideteoksen edessä. Minuuttitaidetreffit haastaa katsojan viettämään aikaa taiteen kanssa hieman vähän pidempään. Minuuttitaidetreffit sopivat hyvin työyhteisöjen tiimi- tai työhyvintvointitapahtumaksi. Taideteoksista puhumalla voi löytyä ihan uusia puolia toisista, myös työroolien takana.


Kuva: Jari Nieminen

En montaa bloggaajaa joukostamme tuntenut ennen näitä treffejä, mutta tämä oli hieno idea tutustua toinen toisiimme. Tässä ne entuudestaan kaksi tuttua 40+ bloggaajaa. Marjon matkassa ja Lady of the Mess.

Lämmin kiitos Aboa Vetus & Ars Novan väelle mielenkiintoisista taidetreffeistä ja mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä kanssanne. Oli ilo olla mukana ja samalla tutustua muihin bloggaajiin. Edellisellä kerralla museossa tutustuin Päiviö Pyöttiälän mainioihin maalauksiin, niitä voit katsella TÄÄLTÄ.


Treffaillaan,

Tuula


24 kommenttia

 1. Kiva museokäynti teillä on ollut. Aina te pääsette kaikkeen kivaan mukaan. Ladyn blogissa jo kommentoinkin samaa tapahtumaa, muta hän ei näyttänyt tuota graafista kelta-musta-harmaa-taulua. Se on aivan ihana. Ja sama teema värien puolesta viimeisessä kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli taas todella mielenkiintoinen museokäynti. Turussa on ihan kiitettävästi alettu kutsua meitä paikallisia bloggaajia mukaan erilaisiin tilaisuuksiin. Tosin tässä tilaisuudessa oli mukana kauempaakin muutama museoista kiinnostunut. Tuo graafinen kelta-musta-harmaa miellytti minua ja sinuakin, kiva kuulla. Se oli minusta upea. Ja viimeisessä kuvassakin sama teema bloggaajineen :)
   Kiitos Kristiina ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Olipa mielenkiintoinen blogitapaaminen! Käyn mielelläni taidenäyttelyissä ja museoissa, mutta näin varmaan on, etten kovin pitkäksi aikaa jää katselemaan yhtä taideteosta kerrallaan.
  Iloista päivää sinne Turun suunnalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mielenkiintoinen blogitapaaminen ja tutustumine taiteen merkeissä. Tuo on tutkittu juttu, että yhden kuvan äärellä seistään keskimäärin 14 sekuntia. Täytyypä tutkailla seuraavaa omaa museokäyntiäni, miten käy. Kiitos kivasta pohdinnasta.
   Mukavaa loppuviikkoa, Piipe!

   Poista
 3. Kuullostipa mukavalta teidän taidetreffit. Ja todellakin, museoissa ja taidenäyttelyissä suurin osa tauluista saa vain sen pikaisen katseen, tosin jokaisessa näyttelyssä on se joku tai muutama, joiden äären jään viettämään useammankin minuutin. Mun taidekiinnostus alkoi jo lukioiässä. ja nimenomaan Cubismin, Impresseonismin ja Surrealismin suuntien kautta, nyt ehkä hiukan enemmän kääntynyt esittävän taiteen realismin suuntaan. Tosin minua puhutteli tuo antoni Tapiesin työ, nuo värit ja sommitelma, upea vahva työ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetreffit olivat onnistuneet. Ja tuosta varmasti se 14 sekuntia koostuukiin, osan tauluista katsoo nopsaan silmäillen ja jonkun kiinnostavan ääreen jää sitten pidemmäksi aikaa.
   Minä olen myös kubismin ystävä. Wäinö Aaltosen museossa on Aleksis Kivestä tehty kubistinen teos, sama Kivi siinä istuu kuin Kansallisteatterin edessä. Tykkään siitä kovasti.
   Toisaalta minuakin kiinnostaa eri taiteen suunnat. Mielelläni katselen erilaisia töitä.
   Ja Tapies ihastutti sinut. Hyvät argumentit kerroit siitä. Hieno taulu!
   Kiitos Sari ja mukavaa viikkoa Sinulle!

   Poista
 4. Oli kyllä hieno tapahtuma ja kiva oli nähdä sinuakin taas.
  Ja nuo kakut kyllä vieläkin vähän kismittää - no, ekopaaston jälkeen sitten herkutellaan;)
  Kivaa viikkoa, Tuula - ja tulppaanikimppu on edelleen upea, kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä minä vasta vastailen. Oli tosiaan hieno tapahtuma ja onnistuneesti järjestetty. Aika kului kuin siivillä taiteen parissa. Sinä pääset noitten kakkujen pariin ehkä jo seuraavalla museokäynnilläsi :) Suosittelen suuresti, ne sulivat suussa.
   Kiitos Arja! Ja oli kiva tavata taas sinua.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 5. Mukavaan tapahtumaan olet jälleen päässyt mukaan!
  Aurinkoista keksiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella mukava tapahtuma. Turussa tapahtuu :)
   Tämä oli mainio museokäynti.
   Kiitos Kaisa ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 6. Tuo musta-kelta-valkoinen graafinen teos on mun mielestä jotenkin ihan sun näköinen. Ehkä siksi, että siitä tulee jotenkin mieleen Marimekko. Ja muistaakseni olet Marimekon ystävä?

  Ladyn blogissa jo kommentoinkin teidän reissua. Nyt tiedän sitten minäkin, mitä Aboa Vetus & Ars Nova pitää sisällään. Taas olen piirun verran sivistyneempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista. Vasta kun sanoit, niin tuosta taulustahan tulee mieleen Marimekko. Marimekon uusissa kuoseissa on nyt keltamustaa :) Minä olen Marimekon ystävä, hyvin muistettu :)
   Lady kertoi enemmäkin koko museosta, minä keskityin tähän taidetapaamiseen. Hienoa, kun aihetta / tapaamista voi katsoa monesta kulmasta. Aboa Vetus & Ars Nova on erilainen ja kiinnostava museo!
   Kiitos Annukka kivasta kommentistasi ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 7. Snap teoksena puhuttelee minua eniten. Jotenkin haluaisi sukeltaa kuvaan ja tutkia sitä tarkemmin.
  Ihanassa seurassa olet ollut.
  Mukavaa keskiviikkoa Tuula ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snap on hieno teos. Puhutteleva. Hienosti puit sanoiksi, tuohon taideteokseen voisi vaikka sukeltaa mukaan ja istahtaa lämpimään tunnelmaan. Kiva seura ja kiva tapahtuma, tuolla viihtyi.
   Kiitos Outi ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 8. Kiva postaus! Tuolla pitäisi taas käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun tykkäsit tästä postauksesta. Aboa Vetus & Ars Nova on kiva paikka käydä. Taidetta ja historiia löytyy siitä talosta.
   Kiitos Sussi ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 9. Hienossa tapahtumassa olet jälleen ollut osallisena!
  Aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan hieno ja mielenkiintoinen tapahtuma. Ja herkullinen. Sai paljon irti taidenäyttelystä, kun taideohjaaja veti kierrosta.
   Kiitos paljon Hanne ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 10. Teillä on ollut mielenkiintoinen tilaisuus. Taidetreffit on hauskan kuuloinen idea, tulee varmasti katsottua ihan eri silmin teoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mielenkiintoinen tilaisuus. Minulle nämä taidetreffit olivat uusi juttu ja kovasti tykkäsin. Teoksetkin avautuivat paremmin.
   Kiitos paljon Tuire ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 11. Herkulliset tarjottavat brunssilla,ja kiva taidetapahtuma teillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brunssin anti oli ihana. Tuolla ravintolan puolella soi jopa jazz, mutta me olimme porukalla Factory-huoneessa, joten sinne ei musiikki kuulunut. Mutta eipä sitä oltaisi ehditty kuuntelemaankaan, niin paljon meillä oli jutusteltavaa :)
   Taidetapahtuma oli kyllä kiva ja mieleenpainuva. Kaikki bloggaajat olivat innoissaan.
   Kiitos paljon Jael ja mukavaa loppuviikkoa Tel Aviviin!

   Poista
 12. Oletpa taas päässyt mukavaan tapahtumaan. Mielenkiintoinen tapa tutustua teoksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella mukavaan tapahtumaan kävi kutsu. Nuo taulutkin avautuivat ihan erilailla kun oli vetäjä niitä esittelemässä. Se oli kiva interaktiivinen tilaisuus, me kaikki saimme kertoa mielipiteitämme. Viihdyttävä ja paljon antava tapahtuma.
   Kiitos ihana Ansu ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig