MOMENTS OF MY LIFE

PINTEREST & MOOD BOARD



Olen innostunut Pinterestistä vasta vähän aikaa sitten. Se on uskomaton ideakuvasto. Sieltä löytyy valtavasti ideoita, muotia, reseptejä, DIY-vinkkejä... Kaikkea mahdollista.

Pinterestiin tehdään omia tauluja, joihin kerätään kuvia Pinterestin ideakuvastosta, sellaisia kuvia, jotka aihepiiriltään kiinnostavat.

Mood board - sanalle ei löydy tarkkaa suomenkielistä vastinetta. Sitä voisi kutsua vaikka tunnelmatauluksi tai ideatauluksi. 

Olen Pinterestiin keräämistäni kuvista tehnyt muutaman mood boardin - ideataulun tänne. Ja nyt kerronkin, mitä mietteitä / toiveita / unelmia nämä ideatauluni ja kuvat herättävät minussa.


Aamu alkaa kahvilla. Tykkään juoda erilaisista mukeista kahvia ja yritän tehdä kahvituokiostani kauniin ja päivään herättelevän. Tähän kollaasin tiputtelin vielä nuo herkulliset letutkin.

Teinkin viime viikolla Farinan gluteenittomasta lettujauheesta isoja lettuja. Kippari kokeilee gluteenitonta ruokavaliota, siksi. En letuista ehtinyt kuvia ottaa, ne menivät samantien parempiin suihin. Maistuivat mainioille.



Tämähän alkaa olla kuin aarrekartta. Tässä kollaasissa on unelmiani. Le Corbusierin lepotuoli on aina miellyttänyt silmääni. En tiedä, tulenko sitä koskaan samaan / hankkimaan. Tuolin hinta on aika suolainen. Mutta nyt olen sen ainakin tähän unelmataululleni kiinnittänyt.

Haaveilen myös keittiööni valkoisesta työtasosta. Sen aika ei ole vielä, sillä keittiömme työtaso on ihan hyväkuntoinen, mutta se on puuta. Kaapit ovat meilläkin valkoiset.

Ja ehkä jo kesällä voi toteutua tuo halkorivistö takan vieressä. Mökkiremppaa tehdessämme jätimme takan viereen tyhjää tilaa haloille - siis sisustushaloille :)

Ja valkoisista tulppaaneista tykkään. Toki kaikenväriset tulppaanit käyvät.


Ja vielä kuvia unelmista - elämisen sietämätön keveys.


Poolopuserot ovat aina olleet heikkouteni. 80-90-luvuilla lempivaatteeni olivat korkeavyötäröiset farkut. Niihin tungin puseron sisään. Voih, silloin minulla oli vielä vyötärö. Edelleen pidän tuosta korkeavyötäröisestä tyylistä hameen tai housujen kanssa. Tuo tyylikäs nainen muistuttakoon minua hulahulavanteen pyörittämisestä. Saa sitä ainakin haaveilla :)

Olen aina ollut kelloihmisiä (hassu sana). Ja muutaman rannekorun omistan. En paljon muita koruja ole kerännyt. Isot kellot miellyttävät minua ja kellon kanssa pidän myös mielelläni rannekorua.

Ja ensimmäistä kertaa blogissani on kynsilakka-asiaa. Olen ihastunut tuohon vadelmanpunaiseen / viininpunaiseen väriin. Ja sitä löytyy myös pienestä kynsilakkavalikoimastani.

Mustat ratsastussaappaat ja musta, iso laukku. Ne odottavat lähtöä jo eteisessä. 


Ja olkoon tuo viisas lause huoneentauluni!
Pinterestistäkin minut löytää Tuula's life -nimellä. 


Nyt toivotankin teille kaiklle mukavaa ja inspiroivaa viikkoa!

- Tuula


Ps. Blogistani löytyy pieni kirja-arvonta lukijoilleni - TÄÄLLÄ
Arvontaan voi osallistua torstaihin 12.1. kello 21.00 asti. 

38 kommenttia

  1. Kivoja mood board -kuvia, monet niistä (esim. viimeinen kollaasi kokonaisuudessaan), voisi löytyä minunkin koosteista. Ihanaa alkanutta viikkoa Tuula!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Belladonna! Voisinpa hyvinkin kuvitella tuon viimeisen mood board -koosteen sinun sivuillasi. Helposti nuo muuten valikoituivat.
      Ihanaa alkanutta viikkoa myös sinulle, Tuire!

      Poista
  2. Ihanat kuvat! Olisin voinut valita niistä jokaisen. Valkoinen työtaso keittiössä ja mustat saappaat ja iso laukku jo ovat, mutta tuo vyötärö voisi olla oikein kiva ja sama lepotuoli on minunkin haaveeni. Ja lopulta mikään niistä ei ole niin kovin tärkeä ;).
    Reipasta tammikuuta Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena! Voi miten ihana kommentti. Niinhän se on, että haaveilla ja unelmoida saa. Mutta parasta kuitenkin, mitä voi olla, on hyvä ja onnellinen mieli. Ja se ei ole materiasta kiinni. Tunnen hengenheimolaisuutta kanssasi :)
      Reipasta tammikuuta sinne kanavien kaupunkiin!

      Poista
  3. Kauniita kuvia ja haaveita sinulla tuolla mood boardissa <3. Itse olen käyttänyt pinterestiä jo yli 3 vuotta ja ilman sitä en kait enää osaisi elääkään, se on todella koukuttava, kivoja ideoita sieltä löytää melkein kaikkeen. Mukavaa uutta viikkoa Tuula :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä olet aikamoinen pro tässä pinterestin käytössä. Minullakin se oli pitkään appsina kännykässä, mutta en oikein päässyt siihen kiinni. Mutta sitten se oivallus tuli. On se aikamoinen kuvien ja ideoiden aarreaitta.
      Mukavaa uutta viikkoa myös sinulle Sari :)

      Poista
  4. Kivoja juttuja olet keräillyt kollaaseihin. Minäkin siellä aina käyn ideoita lataamassa. Pinterest <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi! Sieltä se ideanikkari Outikin löytää ideoita. Vaikka tiedän, että niitä ideoita syntyy paljon sinus omassa päässäsikin. Pinterestille plussat :)

      Poista
  5. Pinterest on näppärä.

    Liityin jo heti julkaisuviikolla, sinne on taltioitunut matkaideoita, reseptejä, tyylivinkkejä, unelmakodin sisustusta... Pinterest vie välillä aika hyvin mukanaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinterest on näppärä ja sinä Tuuli olet näppärä. Jo heti julkaisuviikolla kävit liittymässä. Se on hyvin se. Pinterest on tosiaan uskomaton aarreaitta ja se vie mukanaan. Vähän olen yrittänyt toppuuttaa itseäni. Kiitos paljon Tuuli ja mukavaa viikkoa!

      Poista
  6. Käytän itse myöskin Pinterestiä mutta nykyään lähinnä niin, että kerään kuvia omiin "salaisiin kansioihini" ts. kansioihin jotka eivät näy muille. Tämä sen takia että en rikkoisi valokuvaajan tekijänoikeuksia -ainoastaan jos sivuilla on pin it -nappula saatan jakaa sen julkisena. Mutta on kyllä loistava paikka omana ideapankkina, ei tarvitse kaikkea koneelle tai pilveen tallentaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, minulla ei ole vielä "salaisia kansioita", mutta kunhan tässä joudan... Hieno idea!
      Tuo on hyvä ja tärkeä huomio, että käyttää vain kuvia, joissa on pin it - nappula. Minulla taitaa muuten olla kaikissa omissa kuvissani pin it -nappula, jotka ovat Pinterestissä. Täytyypä tarkistaa. Yleensä käytän vain omia kuvia tai esim. teatterin julkisia kuvapankin kuvia, kun teen blogijuttuja. Ensimmäistä kertaa tajusin, että näitä Pinterest -kuviakin voi hyödyntää joskus.
      Kiitos tärkeästä kommentista Pauliina!

      Poista
  7. Pinterest on kyllä täynnä ihania kuvia ja sinne maailmaa pystyy uppoutumaan tuntikausiksi :)Ihanat kuvat olet kerännyt näihin kollaaseihin! Mukavaa viikonalkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle on tosiaan ollut yllätys, mitä kaikkea sinne Pinterestin aarreaittaan kätkeytyykään. Se on valtava maailma. Näitä "omia" kuvia oli kiva kerätä.
      Kiitos Anni ja mukavaa viikonalkua myös sinulle!

      Poista
  8. Oi mitä ideatauluja!
    Itsekin teen niitä ihan vain omaksi piristykseksi tai kun suunnittelen jotain projektia, varsinkin jos pitää selittää miehelle mitä ajattelen...itse kun osaan visualisoida itselleni, mutta hän ymmärtää vain kuvien kautta ;)
    Ihanaa alkanutta viikkoa!
    ps. tuo Le Corbucierin lepotuoli on mielettömän kaunis, mutta itse en tykkää siinä istua. Ystävillä on sellainen ja nykyään koirien lepotuoli ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Satu! Tuo on mainio tapa kertoa miehelle suunnitelmista ja projekteista. Ja kuvathan kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.
      Olipa hyvä kuulla käyttäjäkokemuksia tuosta Le Corbusierin tuolista. Kyllä sen lepotuolin pitäisi sellainen olla, että siinä olisi hyvä selkää lepuutella... on liian kallis tuoli vain ihailtavaksi.
      Kiitos kivasta kommentista ja ihanaa viikkkoa myös sinne!

      Poista
  9. Kauniita kuvia ja melkein tosiaan kuin aarrekartta! Pinterestiä tulee katsottua silloin tällöin. Itse en juurikaan ehdi lisätä omia kuvia sinne, kun muutoin olisi aina tuolla somessa oma aikani. Mutta kiva katsella muiden kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Aikku! Kun näitä tauluja tein, niin mieleeni tuli tuo aarrekartta. Aarrekarttojahan tehdään innolla tänä päivänä. Ymmärtääkseni niissä käytetään lehtiä ja leikataan mieleisiä kuvia sinne tulevan elämän aarrekarttaan. En ole koskaan tehnyt aarrekarttaa oikeaoppisesti.
      Minullakin on tosi vähän omia kuvia pinterestissä, no lisäilen niitä pikkuhiljaa. Mutta minusta on mukavampaa katsella näitä toisten kuvia siellä.
      Iloa ja valo viikkoosi!

      Poista
  10. Ihanaa, että sinulla on noin paljon kivoja haaveita ja ideoita. Niitä ei voi olla liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansu! En minä oikein ennen tiennytkään näistä haaveistani, mutta kun Pinterestissä harhailin, niin niitä alkoi tulla. Ihanasti sanottu haaveita ja ideoita ei voi olla liikaa. Joskus voi jopa joku käydä toteenkin :)
      Iloa ja valoa viikkoosi!

      Poista
  11. Mulla on aina Pinterest-kausia, joulun alla innostuin joulujutuista, sitten taas unohdin koko homman, kunnes taas varmaan kohta innostun jostain kevätjutuista, matkoista jne. Todella kivaa fiilistelyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kävin niin, että joskus syksyllä tuota Pinterestiä aloin tosissani ihmetellä ja ajattelin, että hienoa, kun täältä löytää joulujuttuja. Mutta joulun alla tuo Pinterest kuitenkin jäi, nyt taas se Pinterest-kausi yllätti. Näköjään se on kausittaista. Vaan mitä tekeekään kevät...
      Kiitos kivasta pohdinnasta Jonna! Iloa ja valoa viikkoosi!

      Poista
  12. Olen vain vähän vilkuillut Pinterestiä, luulenpa, että hukkuisin liikoihin ideoihin ja ahdistuisin kun en saisi kaikkia toteutettua. Nyt on opetellut instagramia, siinä minulle puuhaa vähäksi aikaa. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin alussa vain vilkuilin Pinterestiä ja en oikein saanut jäsenneltyä sitä. Ideoita siellä todella on ja kaikkea muutakin. Se on oikea runsaudensarvi. Instagram on minun suuri suosikkini näissä nopeissa somekanavissa. Siellä myös viihtyy. Toivotan mukavia hetkiä instagramin parissa.
      Kiitos kommentista Mummo ja mukavaa viikkoa!

      Poista
  13. Ihanat ideataulut (aika osuva suomennos muuten :)
    Pitääpä itsekin nyt aktivoitua Pinterestin kanssa - se on jäänyt vain kirjautumisasteelle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Pia!
      Puhut kuin minun suullani. Minullakin se aluksi jäi kirjautumisasteelle. Sitten joku bloggaaja kovasti kehui Pinterestiä ja oli tehnyt juttuakin aiheesta. Silloin minäkin "ryhdistäydyin" ja päätin päästä sisään tähän aarreaittaan. Ja täällä sitä ollaan ideataulujen ääressä :)
      Iloa ja valoa viikkoosi Pia!

      Poista
  14. Mullakin "pinnailu" on kausittaista, haen sieltä inspiraatiota milloin mihinkin, eniten sisustus- ja somistusjuttuihin :) Tai esim. nyt kun kävin kampaajalla, kahlasin Pinterestiä urakalla läpi etsien ideoita hiuksiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, sieltä löytyy paljon erilaisia hiusmallejakin eli Pinterestiä voi käyttää moneen. Pinnata sen parhaimman hiusmallin ja näyttää se kampaajalle. Minä olen tuota sisustusmaailmaa ja jonkin verran vaatteita sieltä kahlannut. Ja nuo aamukahvikuvat ovat niin kauniita :)
      Kiitos Salka! Pinnaillaan!

      Poista
  15. Kivoja kollaaseja :) Minulle Pinterest on vielä vieraampi tuttavuus, mutta tuntuu siellä olevan vaikka mitä kaunista katseltavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu! Minulle myös Pinterest on uusin näistä pikaisista somekanavista, mutta jonkinlaiseen tuttavuuteen olen sen kanssa jo päässyt. Siellä on helppoa pinnailla vaikka telkkaria katsellessa.
      Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  16. Pinterest on mukava "paikka", mutta hups, miten aika hurahtaakaan siellä!
    Nuo mood boardit ovat ihania!
    Minulla oli aikanaan (kun vielä oli vyötärö) tuollaisia korkeavyötäröisiä hameita ja farkkuja. Ai että ne olivat kauniita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuonne Pinterestiin ei aina uskalla mennäkään, siellä aika todella hurahtaa.
      Noita mood boardeja oli kiva tehdä. Saa leikkiä kuvilla ja haaveilla.
      Nuo korkeavyötäröiset hameet kuin myös housutkin olivat niin naisellisia. Kauniita. En taida enää onnistua hankkimaan moista vaikka kuinka pyörittelisin hulahula-vannetta ja teksisin unelmatauluja.
      Kiitos kivasta kommentista ja mukavaa viikkoa Hanne!

      Poista
  17. Hienot kuvat. Mäkin kokeilin joskus tuota pinterestiä, mutta en oikein innostunut. Eipä sitä tiedä...voihan mieli muuttua joskus vielä sen suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Minulle taas ei oikein tuo alussa auennut, mutta kun se aukesi, niin innostuin.
      Tämä somemaailma on siitä niin jännä, että ei sitä heti tiedä, mikä somekanava alkaa kiinnostaa ja vie mennessään. Joten katsotaan, miten sinulle käy :)
      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  18. Upeat kuvat!
    Minä kokeilin kerran varovasti tuota Pinterestiä, mutta en oikein osannut sinne jäädä - en tiedä miksi se niin vieraalta vaikutti.
    Pitäisiköhän kokeilla uudestaan?

    Nämä kuvasi ovat kyllä niin inspiroivia, että pakko käydä kurkkaamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Marianna! Minulla myös tuo Pinterestiin tutustuminen otti aikansa. En saanut oikein otetta siitä. Mutta kyllä se avautuu, kun siellä jaksaa käydä ihmettelemässä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla uudestaan.
      Ja sieltä saa myös inspiraatiota valokuvaamiseen. Siellä on todella hienosti toteutettuja juttuja valokuvissa. Jo sekin on hyvä syy siellä käydä. Se on yksi syy minullekin Pinterestissä ihmettelyyn.
      Mukavaa ja valokuvauksellista viikkoa sinulle!

      Poista
  19. Miten herkullisia värejä, musta, harmaa ja tuo vadelman/viininpunainen kynsilakka, siitä voisi tulla minunkin suosikkini<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sari! Voin hyvin kuvitella sinut noissa väriyhdistelmissä. Ja tuo vadelma/viininpunainen kynsilakka on minun silmissäni niin kaunis väri. Huomaan, että silmäni kiinnittyvät juuri tuohon väriin eri kynsilakkamerkeissä.
      Suloista sunnuntaita!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig