MOMENTS OF MY LIFE

TOM OF FINLAND - KULISSIEN TAKANA


Nyt on niin monenlaista mukavaa juttua menossa ja tulossa, että huomaan itselläni olevan jonkinlaisia keskittymisvaikeuksia...

Satuin kuitenkin sopivasti lukemaan hyvän, modernisoidun ohjeen, miten toimia. Tämä varmasti pätee kaikkeen, mutta nyt tähän: "Omistaudu täysin sille mitä teet juuri nyt. Kun hoidat asian kerrallaan "multitaskaamisen" sijaan, niin olet loppupeleissä tehokkaampi".

No niinpä kerronkin tämän viikon vierailustani Tom of Finland - maistiaistilaisuuteen Logomossa. Musikaali, joka kertoo kaarinalaisen Touko Laaksosen elämästä ja elämäntyöstä saa ensi-iltansa 27.1.2017, mutta nyt olimme kuulemassa Tom of Finlandin tekijöitä, jotka kertoivat tulevasta musikaalista ja pääsimme seuraamaan esityksen harjoituksia. Minä olin mukana yhteistyöbloggaajana. 

Reija Wäre ja Jani Uljas kertovat musikaalin tekemisestä. 
Heitä haastattelee viestintäkoordinaattori Siiri Liitiä.
Kuva: Otto-Ville Väätäinen 


Reija Wäre vastaa ohjauksesta ja koreografiasta. Wäre on taitava ohjaaja ja koreografi, joka on tehnyt paljon töitä myös ulkomailla. Ja tässä on ihan pakko mainita, että Reija Wäre on luonut mm. Antti Tuiskun Peto Show'n sekä Uuden musiikin kilpailun koreografiat. Eipä voisi paremmissa käsissä Tom of Finland olla. 

Lavastuksesta vastaa Jani Uljas. Hän kertoikin, että visuaalisesta materiaalista ei ole ollut puutetta, sillä Touko Laaksosella on satoja piirroksia, joista ammentaa inspiraatiota. Suunnittelussa on auttanut Laaksosen töistä koottu iso kuvakirja XXL. Jani Uljas kertoi kirjan koonkin, mutta senttimetrit jäivät minulta kirjaamatta, mutta osaan kuitenkin kertoa, että kirja on kooltaan ja sisällöltään nimensä veroinen. Tukea on Jani Uljas saanut myös Los Angelesista Tom of Finland Foundation'ista. Touko Laaksosen mielenkiintoinen elämä ja sadat piirrostyöt... on mielenkiintoista nähdä, miten nämä saadaan "siirrettyä" näyttämölle. Mutta Jani Uljas sen taitaa. 

Luonnos Jani Uljas: Tom of Finland -musikaalin lavastusta 
Meille vierailijoille tarjoutui vielä hieno mahdollisuus tutustua Logomo-teatterin kulissien takaiseen elämään. Todella pienissä tiloissa joutuvat näyttelijät valmistautumaan ja vaihtamaan vaatteitaan samoin kuin lavasteitten rakentajatkin työskentelemään sekä muu työryhmä. Jani Uljas kertoi, että Logomo-teatteri ei tarjoa teatteritekniikan uusia, erilaisia avuja; niitä olisi tarvittu tässä musikaalissa. Nyt muuntuvat ratkaisut on tehty itse lavasteisiin.


Musikaalin komeita ratsastussaappaita 


En vielä tiedä, mikä rooli sulkakypärällä on musikaalissa...
Ja välillä teatteria tästäkin suunnasta 
Tom of Finland on viimeinen musikaali / näytelmä, jonka ensi-ilta on vielä Logomo-salissa. Syksyn ensi-illat ovatkin jo sitten uudistetussa Turun Kaupunginteatterissa Aurajoen rannalla. 

Herkullinen leivosrivistö (kuva: Otto-Ville Väätäinen) 


Leivos, mustaa nahkaako? 

Ja kun maistiaistilaisuudessa olimme, niin saimme vielä herkutella MBakeryn kehittämillä Tom of Finland -nimikkoleivoksilla. Leivos mustaa nahkaa, no ei sentään... oli tummaa suklaata. Ja täytteessä sitrushedelmien makua sateenkaaren väreissä. Ehkä maukkain leivos, jonka olen koskaan syönyt. 

Kiitos kattavasta ja mielenkiintoisesta maistiaistilasuudesta Turun Kaupunginteatteri. 

Pirteää tammikuuta kaikille! 


- Tuula 

Turun Kaupunginteatterin ohjelmatarjontaa voit katsoa TÄÄLTÄ.

*yhteistyöbloggaus* 

22 kommenttia

 1. Puvustus esityksissä kiehtoo minua.
  Ihanaa loppuviikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minua. Kurkkasin tuolla lavan takana vielä Kissa kuumalla katolla -näytelmänkin pukuja. Niitä oli kiva katsoa, kun olin nähnyt sen näytelmän. Mutta enimmälti nyt kuitenkin keskityin Tom of Finlandin juttuihin.
   Kiitos ja Ihanaa loppuviikkoa myös sinulle Outi <3

   Poista
 2. Kiinnostavalta kuulostaa. Millaista jälkeä saavatkaan aikaan. Tänään radiossakin oli juttua tuosta Touko Laaksosesta omaisen näkökulmasta.
  Leivos oli varmaankin ihan taivaallisen hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tosiaan luen kirjaakin Tom of Finlandista. Kiinnostava persoona. Ja on tosiaan mielenkiintoista nähdä koko tuo toteutus. Touko Laaksonen on nyt kovasti pinnalla. Ja hänestä tehdään elokuvakin.
   Pöytänaapurini sanoi, että tämä on syntisen hyvää :) Saanen lainata sinulta tuota taivaallisen hyvää, sillä sitä se oli.
   Kiitos Kristiina ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 3. En piittaa leivoksista, mutta nyt on kyllä pakko sanoa, että MBakery on kyllä onnistunut jo ulkonäössä ihan täydellisesti! Eikä epäilystäkään, etteikö myös maussa, mutta itse tyydyn mieluummin ihastelemaan päältä.

  Mielenkiintoinen kokemus taatusti! Ja muhun teki vaikutuksen toi sun alkuteksti, jossa kehotettiin keskittymään täysillä siihen, mitä on just nyt tekemässä. Siinä on itselläkin paljon parantamisen varaa. Mutta minkäs teet, kun on niin monta mielenkiinnon kohdetta samaan aikaan, että tulee hypittyä hommasta toiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MBakery on loistava leipomo. Toinen mainio leivos oli Kakolan vankilan pihalla olevassa kahvilassa, siinä oli mukana viila :) Mielettömän kekseliäitä siellä.
   Oli todella mielenkiintoinen kokemus. Viihdyin siellä teatterin tunnelmissa ja minusta oli niin mielenkiintoista kuulla noita teatterinammattilaisia.
   Ja tuota "monotaskaamista" yritän harjoitella. Se on vaikeaa, niinkuin sinullekin :)
   Kiitos Annukka kivasta kommentista ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 4. Kiinnostava juttu Logomo-vierailusta.
  Kiitos, että sivistät minuakin vähän noista Turun tapahtumista. Tiedän sitten mistä muut puhuu. Ja tuo leivos!! Wow!

  Minua on ilahduttanut, että tuo multitaskauksen ihailu on hiipumassa. Varmasti ainoa asia, jossa multitaskaus minultakin kunnolla onnistuu on ruoan valmistaminen. Muuten olen aina ollut siinä kovin huono ja toisaalta nähnyt myös käytännössä, ettei se muiltakaan aina ongelmitta suju. Nuoret kyllä taitavat olla siinä vähän parempia ainakin meidän lähipiirissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Onpa kiva, että voin kertoa sinulle näistä Turun tapahtumista. Sinulla on sukua täällä, joten on hyvä olla "kartalla" :) Tuo leivos oli kyllä käsittämättömän hyvää. Söisin vaikka tänäänkin.
   Niin se taitaa olla, että monotaskaaminen on minun lajini tätä hienoa sanaa käyttääkseni. Ja niinkuin sanot, harvalla tuo multitaskaaminen onnistuu. Ehkä nuoret taitavat sen paremmin.
   Kiitos kivasta kommentista ja terveisiä kanavalle, jos siellä nyt olet. En ole ehtinyt käydä kanavalla katsomassa, mutta tulen taas.

   Poista
 5. Tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen esitys, kiva olisi päästä katsomaan. Ihana tuo leivos ja tuo "nahka" just niin ihanan tuhma, viettelevä ja yksinkertaisen tyylikäs herran näköiskuvan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee varmasti olemaan erilainen ja mielenkiintoinen musikaali. Siihen on kaikki ainekset.
   Varmaan tiedätkin, että MBakery valittiin jokunen vuosi sitten Suomen parhaaksi leipomoksi ja kyllä nämä leivonnaiset sitä parhautta ovat. Niissä on ideaa ja makua. Tämä leivos oli syntisen hyvää :D
   Kiitos Sari kivasta kommentistasi ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Eikö vain :) Ulkonäkö ja maku olivat kyllä niin hyvin valittu. Leivostenkin tekeminen on taidetta!
   Kiitos Jonna ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 7. Todellakin kiinnostaisi tuo musikaali samoin kuin tulossa oleva elokuva. Kuvasta päättelin, että kyseessä on lakritsapäällysteinen leivos (laku-salmiakkifani täällä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tom of Finland on kovasti pinnalla. Tuolla tilaisuudessa keskusteltiinkin siitä, mitä elokuva tulee vaikuttamaan tähän musikaaliin. Teatterintekijät sanoivat, että niin elokuva kuin musikaalikin tulevat täydentämään toisiaan. Minua kiinnostaa myös elokuva.
   Meillä oli pöydässä arvailua tuosta päällysteestä ennenkuin kukaan oli sitä maistanut. Laku-salmiakki oli arvailussa ykkönen. Vaan päällyste olikin suklaata. Ja niin hämmästyttävän mustaa suklaata, joka ei kuitenkaan ollut karvasta. Nuo leivostaiteilijat osaavat.
   Kiitos Pauliina ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 8. Kiinnostava musikaali. Menet varmaan katsomaan varsinaista esitystä. Toivottavasti postaat sitten millainen se oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, todella kiinnostava. Liput on jo varattu varsinaiseen esitykseen. Ja sieltä tuli toive postaukseen, kiitos paljon. Tarkoitus on tehdä postaus varsinaisesta musikaalistakin, olen jo nyt innoissani tulevasta esityksestä.
   Kiitos Ansu ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 9. Olipa taas mielenkiintoinen vierailu teatterissa.Ja tuo leivos,aika upea ja kuulostaa herkulta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Jael. Minä niin viihdyn noissa teatterin maailmoissa. Ja oli kiva käydä katsomasssa teatteria tuolta vastapuoleltakin.
   Ja tuo leivos, se oli taivaallisen hyvää. Ja siinä oli ideaa.
   Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 10. Kuulostaa mielenkiintoiselta musikaalilta! Teatterissa on ihanaa ja sinä pääsit kurkistamaan sinne vielä syvemmälle.
  Mukavaa viikonloppua Tuula ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilainen ja kiinnostava musikaali. Minä viihdyn teatterin maailmassa, oli todella kiva päästä kulisseihin. Kun syksyllä täysin remontoitu Turun Kaupnginteatteri avataan, niin toivon, että sinnekin kulisseihin joskus pääsen.
   Kiitos ja mukavaa viikonloppua myös sinulle, Marjo <3

   Poista
 11. Mielenkiintoiseen tilaisuuteen olitkin päässyt - olisinpa ollut mukana! Jos ei tuota musikaalia pääse näkemään, niin leffa Toukosta on nähtävä : ) Aika kiehtova tarina! Ja tuo leivos, NAM!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaisuus oli tosiaan kiva ja mielenkiintoinen. Oli kiva kuunnella niin ohjaajaa kuin lavastajaakin. Ihailen heidän luovuuttaan ja tekemistään. Saimme nähdä myös vähän harjoittelua, iso ja vaativa on produktio. Minua myös kiinnostaa tämän musikaalin lisäksi leffa. Nyt on Touko kovasti parrasvaloissa.
   Tuo leivos sopi niin hyvin Tom of Finlandille. Ja maku, se vei kielen mennessään.
   Ihanaa viikonloppua!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig