MOMENTS OF MY LIFE

APPLE TÖKKII... JA NIIN MINÄKIN
Mutta minä juon nyt kahvia. 

Tiedättekö sen tunteen, kun yhdellä napin painalluksella häviää ajalla tehty blogikirjoitus bittiavaruuteen?  Ja vie kuvat ja linkit mennesssään. Minulle kävi äsken niin. Ja piti juuri julkaisemani tuo kirjoitus. En tässä kohtaa ehdi kirjoittaa aihetta uusiksi, mutta palaan siihen tuonnempana. 
Kyllä harmittaa. No maailmassa on paljon suurempiakin harmituksen aiheita. 

Jos minä niin Applekin tökkii. Tähän iPhone 6 plussaan on iskenyt tuo maailmanlaajuinen ongelma - linkit eivät aukea, esim. Safarin linkit. Tuon Safarin ongelman pystyin ratkaisemaan, kun poistin ohjelmasta JavaScriptin (vinkin luettuani). Ja myöskään bloggerin linkit eivät aukea, joten blogien lukeminen ja selaaminen ei kännykällä onnistu. 
Tämä ongelma ei esiinny kaikissa iPhone 6 plussissa, mutta olen ymmärtänyt, että näissä ensimmäisissä kännyköissä esiintyy. Onko teillä jollain muulla sama ongelma päällä? 

Pääsiäisenä minulla oli vain kännykkä mukana, joten monet blogit ovat jääneet lukematta ja selaamatta ja kommentoimatta. Tuli pidettyä pakollinen blogitauko. 

Nyt siippa heittää lisää löylyä: osta Anroid! Apple-fani ei luovuta, vetää vain henkeä... 
  
NYT TOIMII - 31.3. klo 23.30 😄
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille. Palaan pian.

/ Tuula 

48 kommenttia

 1. Enpä tiedä Applesta kun viimeksi puhelinta vaihtaessa siirryin Applesta Samsungiin ja olen ollut todella tyytyväinen.
  Sitä asiaa nyt ihmettelen, että kun selailin facebookia, niin siellä näkyi jo tämä postauksesi, mutta oman blogini sivupalkissa sitä ei näy!

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt näkyy jo sivupalkissakin!

   Poista
  2. Hyvä, että näkyy sivupalkissa :) Kaikkea sitä sattuu samaan aikaan, mutta tuo ei ollut Applen ongelma. Olen ollut tosi tyytyväinen iPhoneen, mutta siellä on nyt joku softa-ongelma päällä. Odotellaan.
   Kiitos Krisse ja hyvää viikkoa!

   Poista
 2. Kyllä se harmittaa kun laitteet ei toimi!
  Minua harmittaa kun uudessa blogissani kommentoinnin yhteydessä ei näy prifiilikuvat enkä myöskään pääse kirjautumaan lukijaksi blogeihin. En vaan löydä syytä mikä mättää.
  Vaikka pieniä murheitahan nämä oikeasti on. Niinkuin kirjoitit maailmassa on paljon suurempiakin harmituksen aiheita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitusvirhe näköjään tuli. Profiilikuvat piti kirjoittaa.

   Poista
  2. Harmi juttu sinullakin. Minun täytyy tulla kurkkaamaan, miltä blogisi näyttää. Toivottavasti saat blogisi profiilikuvat yms. näkymään.
   Hyvää viikkoa, Ritva!

   Poista
 3. Minulla on Samsungin puhelin ja tablettina iPad, joten ongelmaa ei ole, sillä en käytä Safaria suin surminkaan - käytän iPadissakin Chromea;)
  Mutta harmittavaa on laitteiden tökkimiset - itseäni kiukuttaa, kun läppäriini yrittää tunkea väkisin Windows10 - enkä vielä halua sitä!
  Valoa päivääsi, Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Applella on nyt isompi ongelma softan kanssa, ainakin määrättyjen puhelimien softan kanssa. Ei auta selainten vaihdot. Niin on linkit lukossa Chromella kuin muillakin selaimilla. Applen sivuilla on aikamoinen pyöritys aiheesta, mutta harmittavaa asiassa on, että Apple itse ei kommentoi. No, eivät ole ehkä löytäneet vielä vikaa. Odottelen korjaavaa päivitystä. Ja niin tuhannet muutkin ympäri maailmaa.
   Päivitin muuten jossakin vaiheessa tuon Windows10:n windows-koneeseen. Se toimii ihan ok. Miksi et halua Windows10:iä?
   Valoa myös päivääsi, ja nyt jo iltaasi, Lady <3

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Pieniä ovat minun huoleni isossa mittakaavassa. Mutta tsempit otan mielelläni vastaan <3
   Hyvää viikkoa!

   Poista
 5. Joskus nämä koneet saa..mmrrr... Työjuttuja kun tekee ja kone tilttaa tai hidastelee ym. Että ottaa päähän. Kuluu turhaan kallista aikaa mokomaan..
  Tuollainen on varsinkin ikävää kun on kirjoittanut jutun ja se häviää bittiavaruuteen.. ei tykkää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaista se elämä on digimaailmassa, mutta eiköhän nuo jutut selviä.
   Tuo kyllä vähän harmitti, kun tarinani lähti bittiavaruuteen, mutta sinne niitä mahtuu. Ja enköhän jonkun jutunpätkän vielä tuosta samasta aiheesta saan aikaiseksi.
   Kiitos paljon Marre ja terveisiä Singaporeen - siellähän parhaillaan olet.

   Poista
 6. Tiedän tunteen... Wordpress-pohjalla ollessa ei käynyt koskaan noin, koska se päivittää koko ajan kirjoittamasta tekstistä uusia versioita niin aina joku säilyi. Blogger on siitä huono, että se vaan päivittää saman tekstin uusiksi ja se voi sitten kadota. Wordpressissä oli aina joku versio jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo päivittäminen on hienoa Wordpressissä.
   Pitäisi itse kirjoittaa vaikkapa wordilla ensin pohja ja vasta sitten päivittää se bloggeriin, mutta on jotenkin niin kätevää kirjoittaa suoraan bloggeriin, kun kuvatkin saa suoraan paikoilleen. Tänään se oli liian helppoa, sinne lähti juttuni kuin tuhka tuuleen. Ja tuota tarinaa en ollut edes mitenkään hahmotellut wordiin.
   Tällaista digielämä on...
   Kiitos Jonna ja mukavaa illan jatkoa!

   Poista
 7. Chrome vaan käyttöön niin eiköhän toimi. Mulla puhelimena Samsung ja liputan kyllä myös tuota androidia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei auta selaimen vaihto. Isommasta softaongelmasta kyse: http://www.digitoday.fi/data/2016/03/30/iosssa-lisaa-ikavia-yllatyksia-linkit-eivat-toimi/20163390/66
   Odottelen, että Apple löytää vian ja saa softan kuntoon. Jatkan iphone-friikkinä :)
   Kiitos Outi ja mukavaa iltaa!

   Poista
 8. Voihan nenä,toivottavasti ongelma selviää.Minulle on myös joskus käynyt noin postauksen kanssa;se kyllä harmittaa!
  Hyvää keskiviikon iltaa Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael! Asioilla on tapana selvitä, jopa softaongelmilla :)
   Tuo postaus kyllä harmittaa siinä vaiheessa, kun juttua ei enää löydy mistään. Sinne menivät ne hiet ja kyyneleet - bittiavaruuteen :)
   Mukava huomata, että täällä on kohtalotovereita!
   Hyvää keskiviikkoiltaa myös sinne Tel Aviviin!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Sielläkin kohtalotoveri :) Tarinat häipyneet myös sinulla kuin tuhka tuuleen eli bittiavaruuteen.
   Jotakin tästä pitäisi oppia :)
   Hyvää keskiviikkoiltaa Anni!

   Poista
 10. Tämän olen minäkin saanut kokea :/ Ja tuntuu ihan uskomattomalta että miten ihmeessä voikaan blogipostaus ihan oikeasti hävitä johonkin bittiavaruuteen niin ettei sitä enää mistään löydy :/ Plaah :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisää kohtalotovereita. Bittiavaruudessa taitaa olla paljon tarinoita. Niitä julkaisemattomia. Ja varmasti paljon muutakin digijuttua :) Siellä kaikkien ulottumattomissa.
   Sellaista digielämä on...
   Kiitos ja hyvää keskiviikkoiltaa, Elina!

   Poista
 11. Kuulin tänään radiosta jotain sellaista, että iPhonen viimeisin päivitys on jumittanut puhelimet ja esim. herätys ei ole toiminut. Meillä iPad yrittää päivittää ohjelmia, mutta ei kykene siihen. En ymmärrä mitä tehdä. Mutta tosi kurjaa, että juttusi katosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Digitoday kirjoittaa, että Apple on luvannut korjauksen linkkiongelmaan, jonka laajuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa. Yhtiö sanoi 9to5Macin mukaan olevansa tietoinen asiasta ja korjaavansa sen "pian" . Varmaankin tuo teidän iPadin ongelma kuuluu samaan softaongelmaan, ja selviää, kunhan vika korjataan. Minulla iPad toimii ok.
   http://www.digitoday.fi/data/2016/03/30/iosssa-lisaa-ikavia-yllatyksia-linkit-eivat-toimi/20163390/66
   Vaan tuo toinen ongelmani ei korjaannu ennenkuin kirjoitan uuden jutun samasta aiheesta :)
   Kiitos CurryKaneli ja tsekkaa sinäkin Digitoday'ta, siellä aiheesta kirjoitetaan.
   Hyvää keskiviikkoiltaa!

   Poista
 12. Tiedän tunteen, tekstin tms. häviäminen bittiavaruuteen on niin turhauttavaa. Kuulin, että uusimman version päivitys on aiheuttanut ongelmia iPhoneen. Puhelimessani on eri järjestelmä, ja iPadissäni en ole toissapäiväisen päivityksen jälkeen ainakaan vielä törmännyt ongelmiin. Toivottavasti saavat pikaisesti julkaistua uuden korjatun päivityksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarinan häviäminen bittiavaruuteen on meille bloggaajille tuttua. Kohtalotovereita ollaan. Vaan aina se kirpaisee. Applella ongelma jatkuu iPhonen ja iPadin osalta. Joissakin laitteissa vika ilmenee ja toisissa ei. Minulla ilmeni, harmi. Mutta odottelen. Ja tietsikka toimii.
   Kiitos Belladonna ja hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 13. Jos laite tai netti ei toimi, hermostun välittömästi. :) Vaikka normaalisti olen aika rauhallinen. Joten, tiedän tunteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taidamme olla aika kärsimättömiä, kun digilaitteet eivät toimi. Ei taida edes johtua mistään luonteenpiirteestä. Sen vaan pitäisi aina toimia.
   Kiitos Unelmoiden ja hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 14. Voi, tiedän todella tuon tunteen. Harmittaa ihan vietävästi vaikka tietääkin että maailmalla on suurempiakin murheita. Tietotekniikka haastaa meitä välillä =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtalotovereita sinäkin :) Tuo tunne on aika riipaiseva, kun huomaa, että se nyt lähti sinne jonnekin...
   Hyvin sanottu, tietotekniikka haastaa meitä välillä. Silloin tällöin.
   Kiitos Katinka ja hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 15. Ikävää on kuin netti ei toimi... tulee niin epätoivoinen olo. Ihana toi sun kekkonen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maiju, sinulla on sama kännykkä. Toimiiko sinun ok? Nimittäin toiset laitteet toimivat, toiset eivät. Siinäpä Applella selvittämistä, mistä moinen johtuu.
   Kyllä tosiaan tulee epätoivoinen olo, kun on tottunut kännykästä katsomaan kaikkea ja nyt ei vain voi, kun linkit eivät aukea.
   Kekkoselta hain apua! Tähän pulmaan ei ole auttanut sanontani: Nyt tarvittaisiin Kekkosta.
   Kiitos Maiju ja hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 16. Mulla ainakin iPadin 6s-plussa toimii ihan ok.
  Minä muuten taannoin asensin läppäriin tuon kympin ja se sotki mun koneen ihan täysin, hukkas kuvia yms. Miniällä kone päivitti sen itsestään ja sisältö sekaisin. Toivottavasti se ei mulla sitä tee, en halua sitä missään nimessä!!
  Tyytyväinen kun sain vanhan hyvän seiskani takaisin, vaikka jouduinkin huoltoon pulittamaan pitkän pennin 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä toimii muut ipadit ja ipuhelimet, mutta tuo minun iphone kuuluu siihen joukkoon, joissa linkit ei aukea. Apple on tiedostanut ongelman, mutta korjaavaa päivitystä ei ole vielä tullut. Seuraan silmä tarkkana tietoja :)
   Windowskoneen päivitys kymppiin onnistui täällä ilman mitään hämminkejä.
   Hyvä, että sait seiskan takaisin, se on paljon parempi ohjelma kuin kasi. Minulla oli koneessa kasi ja nyt kymppi.
   Kiitos Pepi kivasta kommentista ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 17. Applesta ei ole kokemusta :) Mutta tuon bittiavaruuteen kadonneen tekstin jälkeisen tunteen pystyn hyvin tavoittamaan! Muutaman kerran työelämässä hävinnyt pitkät pätkät :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ollut niin tyytyväinen iPhoneen, ja varmasti olen jatkossakin, kun tämä linkkiongelma selviää.
   Tuo bittiavaruus on kyllä sellainen kaatopaikka. Harmi kun sinne välillä menee ihan käyttökelpoisia juttuja. Sen hetken kyllä ahdistaa.
   Kiitos Paula ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 18. Voihan Kekkonen sentään! Pari kertaa on minultakin lähes valmis blogiteksti kadonnut bittiavaruuteen kuvineen päivineen. Kuinkahan paljon siellä kaikkea kadotettua onkaan? =D
  Lienee pakko tunnustaa että jonkinasteisesta addiktoitumisesta on kyse, kun lähestulkoon paniikki iskee heti, jos esim. netti ei toimi ;)
  Parempaa loppuviikkoa sinulle Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ansku, älä muuta sano. Minunkin piti ottaa kahvia "murheeseen" Kekkosmukista.
   Bittiavaruus on ääretön paikka, sinne mahtuu vaikka mitä.
   Tunnustan, jonkinlaisesta addiktoitumisesta on kyse :) Vastailen kännykällä aika usein blogijuttuihin, mutta nyt se ei onnistu. Onneksi kone toimii hyvin. Mutta on hankalampi kuljetettava.
   Kiitos paljon, Ansku ja mukavaa loppuviikkoa sinulle!

   Poista
 19. Vastaukset
  1. Ja Sussi, sinullekin tuttu tunne. Näitä tapahtuu aina silloin tällöin, mutta jutut voi aina kirjoittaa uudelleen. Ja kirjoitankin tuon bittiavaruuteen lähteneen.
   Kiitos tsempistä ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 20. reissussa läppärin näppis meni pilalle mulla.Vaikea kirjoittaa näppäimistöllä näytöllä...Uuden koneen hankinta edessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, voi harmi! Reissuista tulee kallita, kun tuollaisia tapahtuu.
   Onnekasta koneen hankintaa ja hyvää viikonloppua!

   Poista
 21. Kiitos taidekierroksesta!
  Sinulle on blogissani haaste...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piipe! Ja kiitos haasteesta. Teen sen jossakin vaiheessa, kun aika sallii. Nyt matkalla Hkiin.
   Hyvää viikkoa!

   Poista
 22. Koneiden, ohjelmien ja tekniikan pettäminen on sietämätöntä, aina! Osuu jotenkin sellaisiin kohtiin, jolloin ei yhtään ole "sillä tuulella".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen sanoit. Kaikki koneitten oireilut ja epäonnistuneet päivitykset ja muut tuleva aina väärään aikaa. Onkohan olemassa olikeata aikaa?
   Vaan nyt sujuu taas laitteitten kanssa.
   Hyvää viikkoa, Titta!

   Poista
 23. Hui! Onneksi luin tämän vasta nytl kun intopiukeana otin käyttöön uudenuutukaisen kuusplussani, johon löysin maailman ihanimmat kuoret. Nyt se on kuin vanhanaikainen kirja. Toivottavasti sinun luurisi on alkanut toimia kunnolla. Tämä ainakin aukaisi tai siis tuo, kun kirjoitan tätä iMacilla. Olen omenafani! Sunnuntaiterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luurini toimii taas hienosti uuden päivityksen jälkeen. Paljon onnea uudesta 6 plussasta, se on ihana lelu:)
   Terveisiä toiselta omenatarhurilta 🤓

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig