MOMENTS OF MY LIFE

OMA DOMAIN

Tämä on ollut juoksevien asioitten viikko. Mainio suomalainen sanonta. Mutta kaikki kyllä tietävät mitä se tarkoittaa. Asioita saadaan järjestykseen ja vaiheeseen. 

Tietokoneen ääressä on tullut vähemmän istuttua tällä viikolla, mutta sain kuitenkin tehtyä itselleni oman  domainin. Kaipa se kuuluu tuohon samaan sarjaan, että tulee asioita tehtyä. Olen nimittäin jo pitkään miettinyt omaa osoitetta blogille ja kun löysin hyvät ohjeet Beauty of Life - blogista: 
Miten luot blogillesi oman osoitteen?   Niin ryhdyin tuumasta toimeen. Vanha osoitteeni oli https://tuulaslife.blogspot.fi. Ja uusi osoitteeni esittäytyy seuraavassa kappaleessa. Paljon kiitoksia Beauty of life - blogille selkeästä ohjeesta. Ps. Linkit kursivoidulla tekstillä.

Osoitteen tilaaminen ja rekisteröinti onnistuivat hyvin. Mutta kun yritin tehdä muutosta bloggeriin, niin huomasin, että minulle ei oltu lähetetty lainkaan hallinnoitavien nimipalvelimien osoitteita 
(3 kpl), joten muutos ei onnistunutkaan siltä istumalta. Soittelin nimipalvelimien perään. Ja sain ne. Uudelleen bloggerin asetuksiin ja ohjeita noudattamalla onnistui blogin nimen päivittäminen uuteen osoitteeseen. Asetukset tulivat voimaan muutamassa tunnissa. Ja nyt minulla on oma rekisteröity domain: 


Olen jo tehnyt osoitteenmuutokset Facebook-sivuille,  Instagramiin ja Twitteriin.  Bloglovin  on vielä ihmettelyn alla, että mitenkä sinne osoitteen muutos onnistuu. Ja myös Pinterest, jota tuskin ollenkaan käytän. Pitäisiköhän alkaa käyttää enemmän  tämän nimenmuutoksen myötä? Vaan edelleen tuosta vanhasta osoitteesta pääsee uuteen osoitteeseen - blogger uudelleenohjaa tähän uuteen osoitteeseen. Yritän kuitenkin jossakin vaiheessa päivittää kaikki tilini uuteen osoitteeseen. 

Ja te ihanat lukijani säilytte automaattisesti tuossa lukijapaneelissa. Kun vanhan blogini nimen (Tuulian tarinoita)  vaihdoin Tuula's life -blogiksi, ja osoite vaihtui, niin silloin piti aloittaa blogi ihan tyhjältä pöydältä. Nyt minulla on osoite, joka tulee säilymään jatkossakin. Vaikka en tosiaan mitään "muutoksia" blogin suhteen nyt suunnittelekaan. Mutta jos joskus tulen vaikka vaihtamaan blogialustaa, niin se tulee tapahtumaan tällä uudella nimellä ja osoitteella, näin olen ymmärtänyt. Mutta täällä bloggerissa aion toistaiseksi pysyä, varmasti kauankin. Nämä alustan vaihdot yms, kun eivät ole niitä helpoimpia juttuja, ainakaan minulle.  

Hyvää viikonloppua kaikille! 

/ Tuula 

35 kommenttia

 1. Onneksi olkoon. Kiitos muuten tuosta linkistä noihin ohjeisiin. JOs vaikka viikonlopun aikana kerkeisi perehtymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ilmoittaa, ettei blogi sivua ole olemassa :(

   Poista
  2. Katsos vaan. Kännykällä pääsee. Läppärillä ei.
   Kiitos kun kerroit, Marina. Yritän heti korjata.

   Poista
  3. Kiitos Marina! Nyt pitäisi onnistua linkkeihin pääsy. En saanut tähän päivitysversioon enää muutettua linkkien kirjainten väriä, joten linkit ovat nyt kursivoidulla tekstillä.

   Poista
 2. Kiitos tuosta linkistä. Jospa itsekin jaksaisin/ehtisin perejtymään enemmän. Itselläni tämä kaikki kun on vielä hyvin alussa. Ja, nyt tuntuu siltä että töissä saa niin paljon miettiä sekä kehittää tätä kaikkea sähköisyyttä, että eipä sitten jaksa enää kotona. Joten, taidan mennä vanhoilla tyyleillä. :) Vaikkakin alustan vaihto tai blogin ilmeen vaihtaminen kiehtoisi. :)
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä bloggaajilla nälkä kasvaa syödessä. Nämä muutokset ovat kuitenkin harvinaisia, joten kuluttavat energiaa, kun välillä vähän mutu-tuntumalla mennään.
   Ja tänä päivänä työelämä tarjoaa jatkuvaa päivitystä ja sähköisyyttä. Joten tuo on hyvä: vanhassa vara parempi.
   Kiitos Unelmoiden ja aurinkoista viikonloppua myös sinne!

   Poista
 3. Onnea uudesta domainista. Täytyypä itsekin joskus perehtyä tuohon domain asiaan, kun vaan muilta jutuilta ehtii. Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Katri! Pitkään minäkin tuota domain juttua mietin. Ja hain plussia ja miinuksia.
   Nyt se on olemassa. Tuossa alla on vastauksia Krissen kysymykseen, blogikonsultin "suulla", jos sinua kiinnostaa.
   Ihanaa viikonloppua, Katri!

   Poista
 4. Mun on pakko tehdä tyhmä kysymys: mitä hyötyä tuosta toimenpiteestä on? Alustaa kyllä minäkin haluaisin vaihtaa, mutta miten sitä sitten osaa sellaisen tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://blogikonsultti.blogspot.fi/2014/07/mita-hyotya-omasta-verkkotunnuksesta-on.html?m=1
   Minäkin pitkään harkitsin omaa domainia ja hain syitä, miksi se olisi parempi. Googlesta löytyy lisää, mutta tässä blogikonsultin mietteitä. Ks. kohta 9.
   Hyviä kysymyksiä. Vielä en ole alustaa vaihtamassa, joten en tiedä, miten se tehdään. Mutta jos jossakin vaiheessa innostun.
   Kiitos Krisse! Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan.

   Poista
 5. Minäkin olen tuota harkinnut, mutta jättänyt vielä sikseen.. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuumailusta ryhdytään tekoihin jossain vaiheessa, kun aika on kypsä. Vielä ei ole ollut oikea aika sinulla.
   Kiitos Satu ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 6. Olen joskus miettinyt, mutten ole ehtinyt tekemään asialle mitään.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa tuumailussa menee oma aikansa. Niin minullakin. Sitten vain koitti se hetki :)
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 7. Tarviikin tutustua tuohon asiaan.
  Mukavaa lauantai-iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua ja pohtia omaa tarvetta domainille. Tuossa ylempänä vastasin Kristiinalle ja laitoin vastaukseen linkin, jossa oli puoltavia seikkoja domainille.
   Aurinkoista sunnuntaita!

   Poista
 8. Hieno juttu,ja onnittelut uudelle omalle domainille.Mitä tarkoittaa että jouduit soittelemaan nimipalvelimien perään?Mietin vain että miten onnistuisi jos täältä kaukaa tekisin tuon ohjeen mukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jael! Kun olin tarkistanut Viestintävirastosta, että nimi on vapaa. Niin tein Woima.fi:n sivuille vaihtopyynnöön. Sieltä tulevassa vastausviestissä olisi pitänyt olla nuo kolme nimipalvelinta. Jostain syystä olivat unohtuneet. Nrossa vastattiin nopsaan. Ja sain nuo nimipalvelimet. Niitä tarvitaan, kun bloggerin asetuksissa vaihtaa osoitetta. Kyllä se varmasti onnistuu, kun tietää, että ne nimipalvelimet pitää olla.
   Syksyllä 2016 tulee muutos näihin domaneihin, ne pitää hakea palveluntarjoajan kautta. Laitan sinulle fb:ssa linkin muutoksesta.
   Aurinkoista sunnuntaita!

   Poista
 9. Tuota olen itsekin miettinyt, mutta vaikuttaa jotenkin niin monimutkaiselta jutulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ollut monimutkaista. Mutta se, kun tuollaista eka kerran tekee, niin se tekee siitä vähän jännittävän. Ei tiedä ennenkuin lopputulos on valmis, tekikö kaiken tarpeellisen.
   Aurinkoista sunnuntaita!

   Poista
 10. Tätä minäkin olen harkinnut, jotenkin vain pelottaa, että muuttaa koko blogin. Ehkäpä joku päivä uskallan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuttanut mitään blogissa. Ainoastaan nimi vaihtui. Blogista tuli, jos mahdollista vielä enemmän oma helpon nimen myötä. Onnea siihen päivään, kun lähdet omaa domainia tekemään. Jostain se klik tulee, niin minulle kävi.
   Aurinkoista sunnuntaita, Tuta!

   Poista
 11. Oma domain luo aina jollakin tavalla uskottavuutta ja ryhtiä omiin tekemisiin verkossa - vaikka ei nyt sitten tekisikään muuta kuin bloggaisi ;)... Onnea onnea Tuula <3! Ja ei muuta kuin eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hienosti sanottu. Se mitä aiheesta luin, miksi kannattaa tehdä oma domain tiivistyy tuohon sanaan uskottavuus. Kiitos paljon rouva Sana <3 Ja eteenpäin!
   Aurinkoista sunnuntaita!

   Poista
 12. Onneksi olkoon! Voi, että mä ihailen tuollaista hallittua asioiden hoitoa. Aion ennen pitkää seurata perässä, mutta nyt pitää välillä hieman vetää happea. Kerroinkin juuri omassa blogissani omista sähläilystäni tällä saralla, että ei siitä nyt sen enempää. Mutta mukava tietää vastaisen varalle, että tätä kautta löytyy ohjeita ja osaamista :) Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi. Ei se asioitten hoito aina minullakaan niin hallittua ole :) Joku asia onnistuu, toinen asia taas ei.
   Täällä blogimaailmassa autetaan naista mäessä, tai miten se sanonta menikään :)
   Hyvää alkavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 13. Jee onnea omalle domainille! Vieläkin aiheuttaa harmaita hiuksia pelkkä ajatuskin, mutta ehkä jonain oikein virkeänä päivänä minäkin tempaisen. Kivaa uutta viikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos Tiia! Ei se niin paha ollut asentaa. Hyvin nukutun yön jälkeen onnistui minullakin :)
   Sinulla tulee onnistumaan vaihto ihan yhtä hyvin, mutta virkeänä päivänä se kannattaa tempaista.
   Kivaa uutta viikkoa myös Tiialle <3

   Poista
  2. Tiian kanssa samoilla linjoilla. Vaikka harmaa onkin hiuksissa se väri mitä haen, en sitä domainia ole vain saanut itselleni. Ehkä joku päivä tai sitten ei :)
   Onnea sinulle Tuula omasta domainista <3

   Poista
 14. Onnea!
  Kuten Tiiakin tuossa sanoo, pelkkä ajatuskin puistattaa...nämä datajutut eivät aina mene kuten Strömsössä nimittäin ;)

  Huomasin juuri, etten ole lukijana tässä uudessa blogissasi! Nyt asiaa korjaamaan ja oikein hyvää viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marianna! Ei tämä ihan rakettitiedettä ollut, minäkin onnistuin :) Mutta jos "puistattaa", niin domainin voi tilata myös palveluntarjoajan kautta. Ja ensi syksystä lähtien se on pakollistakin. https://domain.fi/info/index/fi_uudistuu.html Tuossa tietoa uudistuksesta. Ja Marianna, jos sinulla on kysyttävää asiasta, niin kysele pois vain, vastaan jos vain osaan.
   Tervetuloa blogiini :)
   Hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 15. Hyvä Tuula! Asia on ollut harkinnassa pitkään. Hiljaa hyvä tulee, sanoo hämäläinen. Kiitos hienosta esimerkistä! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Samoin oli minulla, pitkään harkitsin. Sitten yhtenä kauniina hetkenä, tuumaan tartuin. Ja valmiiksi sain.
   Kiitos paljon sinulle, Tuija! <3 Tuo oli niin nätisti sanottu.
   Hyvää pääsiäistä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig