MOMENTS OF MY LIFE

LAHJA ITSELLEOlen ostanut lahjan, jo pitkään haaveilemani  MacBook Airin. Lahja on sekä joululahja että syntymäpäivälahja ihan minulle itselleni. Syntymäpäivääni vietän helmikuussa, joten lahja on jo valmiina :) Tässä kohtaa lienee viisainta kertoa, että en yleensä koskaan osta itselleni mitään joulu-, syntymäpäivä- tai muitakaan lahjoja. Mutta nyt toteutin haaveeni ja ostin. 

Toisilla on autokuume, mutta minä olen hurahtanut  tietokoneisiin ja kännyköihin. Lieneekö entisen työpaikkani  peruja? Autokuumeessahan on kyse kevätauringon mukana leviävästä tarttuvasta taudista. Luulenpa, että niin tietokoneisiin kuin kännyköihin liittyvässä kuumeessa on kyse saman taudin uudemmasta versiosta. Ja meitä on monia, jotka saavat kyseisen tartunnan, jos ei aina keväisin niin toisinaan kuitenkin.

Näköjään tarvitsen vahvistusta ostokselleni, kun näin selittelen. No, yksi syy tähän hankintaan oli myös tämä bloggaaminen. Kesällä vietämme pitkät tovit saaristossa, joten jatkossa onnistuu bloginkin kirjoittaminen paremmin myös veneessä.


Pohdin kahden välillä, joko 11" tai 13,3" tuumaista MacBook Airia ja päädyin tähän isompaan. Kone painaa 1,3 kg ja tässä on tehokas prosessori,  joten kuvienkin pyöritys onnistuu hyvin.  Ja akun pitäisi kestää jopa 12 tuntia lataamatta. En osaa sanoa, rakastuinko koneeseen ensi kosketuksella, mutta nyt pienen tutustumisen jälkeen MacBook alkaa tuntua jo tutummalta. Minulla on pitkä Windows-historia, joten siitä poisoppiminen on meneillään.Neuvoa-antavat ostosten lomassa.


Tämä teksti on kirjoitettu uudella koneella ja asetukset ovat vielä vähän hakusessa.
Ja kuvatkin ovat täällä kertaa kännykkäkuvia. Suojakuoret vielä, sen jälkeen tämä kone on kiva sujauttaa laukkuun. Ja näillä keleillä tumput sujautetaan myös omiin käsiin. On pakkasia pidellyt. Mukavaa viikonloppua!


/ Tuula 


36 kommenttia

 1. Oi miten ihana lahja itselle! Kyllä itseä on välillä hyvä hemmotella! Tuollainen voisikin olla itselle tavoitteena säästellä ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Kun itse ostaa, saa mieleisen lahjan. Hyvä säästötavoite! Ja säästötavoitteita pitää olla, kannatan.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Onnea hienosta lahjasta. Välillä on ihanaa hemmotella itseään lahjalla jota on kauan halunnut.
  Mukavaa viikonloppua ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hemmotteleminen on niin hieno sana. Välillä on kiva hemmotella itseään... oli se hemmotteleminen mitä tahansa. Kiitos Outi! Niin viehättävästi sanottu.

   Poista
 3. Todella kiva ja hyödyllinen lahja itselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Minä olen mielissäni kuin pikkutyttö tuosta lahjasta itselleni :) Kiva ja hyödyllinen kone!
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Hihhii. Mullakin on synttärit helmikuussa ja ostin itselleni yhdistetyn joulu- ja synttärilahjan :). Tai siis lahjat, joista toinen oli uusi kännykkä vanhan museo-Lumian tilalle. Ja toinen oli uusi kamera. Molempiin olen kyllä todella tykästynyt.

  Ja kun itse ostaa, niin ainakin tulee taatusti mieluinen. Hyvät ostokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullakin on synttärit helmikuussa, mainiota. Ja me jo lahjoimme itseämme. Nuo sinunkin molemmat lahjasi ovat niitä minunkin lempparijuttujani.
   Ei muuta kuin ahkeraan käyttöön nämä kaikki!
   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 5. Hieno ja tarpeellinen lahja. Tuon tietokoneen aion myös hankkia seuraavaksi, jos tämä nykyinen sanoo sopimuksen irti.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Johanna! Hyvin pieni on käyttömäärä koneen kanssa minulla vielä, mutta tuntuu, että enemmän ja enemmän ihastun Maciin. Se on näppärä. Kyllästyin Windows-koneessa niihin jatkuviin päivityksiin.
   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 6. Ihanan lahjan olet itsellesi ostanut ja varmasti sille tulee käyttöä kun blogia kirjoitat ja muutenkin. Kyllä on kiva silloin tällöin saada/hankkia noita teknillisä vempaimia. Olen kyllä niin tumpelo ja tietämätön, etten tiedä mikä tuo MacBook oikein on, tietokone, tabletti vai joku muu :)))) Pitänee googlettaa, että pysyisi hiukan ajan hermolla!

  Mukavaa viikonloppua sinulle ja Macillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Minä tykkään kaikesta tekniikasta, joka helpottaa elämää... jos muutenkin.
   MacBook Air on kannettava tietokone, se ei ole tabletti. Kuuluu Apple-perheeseen :) Tuo Air jo kertoo sen, että se on kevyt, joten sitä on helppo kuljettaa mukana. Se oli yksi kriteereistä koneelle. Kuitenkin tuo 13" on ihan kivan kokoinen kone.
   Tällaisia plussia.
   Kivaa viikonloppua teille sinne meren taa.

   Poista
 7. Hyödyllinen lahja. Mukavaa viikonloppua toivottavasti pakkaset vähän hellitävät.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! Käytännöllinen on oikea sana koneelle, kesällä sitä sitten tulee kannettua ahkerasti mukana. Pakkasten luvattiin hellittävän, no nyt näyttää olevan -12 astetta. Toivotaan parasta.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 8. Onneksi olkoon! Olet hankkinut hienon ja hyödyllisen lahjan, josta on iloa pitkäksi aikaa.
  Aurinkonsäteitä viikonloppuusi Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Teija! Tässä kävi kyllä vähän niinkuin autokuumeen kanssa :) Vaan on se kiva kone.
   Auringonsäteitä myös sinne naapurikuntaan.

   Poista
 9. Hyvä lahja! Kyllä naisella pitää olla pelit ja vehkeet kohdillaan :)

  Itselläni on jo toinen MacBook Pro. Olen ollut tyytyväinen, mutta voin silti samassa hengenvedossa todeta, että hintaero vastaanvan tasoiseen (prosessori, muisti) vaikka HP:n tai Dellin läppäriin Windowsilla ei ole perusteltu. Mutta täytyy sanoa, että rakastan sitä, että Mac on saman tien käyttövalmis, kun vaan avaa kannen. Kun työpaikan Dellistä avaan kannen, voin käydä vessassa ja hakea kahvit ennenkuin se on käyttövalmis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on jo pitkä kokemus MacBook'eista. Tuo on totta, mitä sanot, hinta on kova verrattuna Windows-koneisiin. Yksi asia myös mihin kyllästyin, olivat nuo Windowsin jatkuvat päivitykset.
   Minäkin mietin Prota, mutta tuo Airin keveys houkutti, kesällä kun tuo kone joutuu reissaamaan saaristossa mukana.
   Kiitos hyvästä kommentista ja mukavaa viikonloppua Kepposille!

   Poista
 10. Onnittelut uuden lahjan johdosta Tuula:) Tuolla varmaan sujuu bloggailukin sujuvasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jael! Tekeminen tehostuu... toivottavasti aiheetkin saavat uutta potkua koneen myötä.
   Pirteää pakkasviikonloppua!

   Poista
 11. Onnea uuden läppärin johdosta. Hyvä valinta. Itsekin ostin syksyllä oman MacAirin. Käytän sitä oikeastaan vain reissuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokseni Maiju! Muistankin, kun kerroit, kun se hankittiin, jotta voit jonkun tärkeän jutun kirjoittaa mökillä. Minulla on toimiva Windows-kone ja pähkäilinkin - kumman otan 11" tai 13" koneen. 11" olisi ollut reissussa vielä näppärämpi, mutta valitsin isomman, se on hyvä kombi sekä kotona että matkoilla.
   Pirteää pakkasviikonloppua!

   Poista
 12. Onnea uudelle koneelle! Itse tunnustan myös, että rakastan tekniikkaa ja kuumeilen sen kanssa koko ajan. Tosin pitää myös tunnustaa, että saan joka ikinen kevät myös autokuumeen =D. Mielläni kuulisin enemmänkin kokemuksiasi uudesta koneesta. Käytän PC:tä ja mietin aina silloin tällöin että millaista olisi siirtyä MAC maailmaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Kiitos Katinka! Tiedänkin tuon sinun rakkautesi tekniikkaan. Ja kamerat ovat niin lähellä sydäntäsi. Autokuumeen olen välttänyt jo pidemmän aikaa. Pikkuinen ajopelini toimii kuin ajatus - ainakin toistaiseksi.
  Tuo on hyvä, jossakin vaiheessa voisin summata näitä kokemuksiani tämän MACin kanssa.
  Kivaa viikonloppua! Jaa-a mahtaakohan sinulla kamera käydä pakkasesta huolimatta :)

  VastaaPoista
 14. Pitipä tulla kurkkaamaan myös tänne! Minullakin on helmikuussa syntypäivä, pitääpä alkaa miettimään lahjaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit kurkkaamaan.
   Hyviä ideoita sinulle lahjaan. Helmikuussa juhlitaan :)

   Poista
 15. Wau! Onpa tyylikäs kone! Näen sinut jo mökkirannassa istumassa kauniina kesäisenä päivänä kirjoittamassa blogia ja antaen auringon kuutena kasvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viltsu Mari! Kiva visio! Voipi olla, että siellä laiturinnokassa naputtelen :) Jos silloin ei synny kaunista tekstiä, niin maisemia ei ainakaan voi syyttää.
   Auringonsäteitä toivottelen myös tähän sunnuntaipäivääsi!

   Poista
 16. Onnea uudesta koneesta :) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Kone tuntuu niin mukavalta. Jos ei tekstiä synny, niin on kyllä tässä kirjoittajassa vika.
   Mukavaa, talvista sunnuntaipäivää!

   Poista
 17. Hieno läppäri ja hyödyllinen lahja!
  Mukavaa sunnuntai päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Tämä on todella molempia. Tykkään.
   Aurinkoa päivääsi!

   Poista
 18. Wau wau wau ja kyllä noin tärkeisiin ostoksiin neuvoa antavia tarvitaan. :) Kirpsakkaa sunnuntaita Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuvoa antavat olivat paikallaan. Ja päätös syntyi :) Kiitos ihana!
   Aurinkoa päivääsi Tiia <3

   Poista
 19. Joskus on himottanut Maciin vaihtaminen myös läppärin osalta, mutta yhteensopivuus kotona jo syystä tai toisesta olevien useiden Windows-läppäräiden kanssa on mietityttänyt. Ei jotenkin innosta ottaa ongelmaksi, että joku juttu toimii yhdessä ympäristössä, muttei toisessa. Vaiko ennakkoluuloja vaan ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla lähtee nyt Windows-läppäri myyntiin. Aion jatkossa pärjätä tällä. Se olikin yksi syy, miksi tämä isompi 13.3" lähti matkaan.
   Koneitten keskusteleminen keskenään on tärkeää, joten ymmärrän sinua tosi hyvin. Eivät nuo ole ennakkoluuloja, vaan pohdittavia asioita. Ja ongelmien välttäminen on viisautta.
   Kiitos kommentista, Pirkko ja pirteää pakkaspäivää!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig