MOMENTS OF MY LIFE

Irish dance in my lifeTanssi ja musiikki ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Nuorempana harrastin pienesti jopa kilpatanssia. Ei tullut tästä tytöstä kilpatanssijaa, mutta tanssin ilo jäi kuitenkin sydämeeni. Ja  se on johtanut hauskoihin sattumiin elämässäni.Irlannissa (kauan sitten) asuessani, totta kai menin myös Irlantilaisen tanssin eli Irish dancen tunneille. Irkkutanssi on tosi vaikeaa, ja ehkä perusaskeleet jotenkin hanskaan. Kun Meryl Streep James Liptonin ohjelmassa esitti irkkutanssia, niin huomasin, että olen suurin piirtein samalla tasolla Merylin kanssa noissa tanssikuvioissa. Meryl Streep'hän opetteli irkkutanssia elokuvansa Dancing at Lughnasa  - tanssikohtaukseen.

Muistattehan vielä Riverdancen, tuon upean irlantilaisen tanssiryhmän, joka vuonna 1994 nousi maailmanmaineeseen Euroviisuissa Dublinissa, kun ryhmä esiintyi siellä väliaikashowssa. Riverdance-esityksestä ja ryhmän luojasta Michael Flatley'stä (Lord of the Dance) tuli hetkessä ilmiö ympäri maailman.


Näin upeasti tanssii Lotta Virkkunen (kuva Lotan Facebook-sivulta)

Tästä onkin helppoa hypähtää ystävääni Lotta Virkkuseen. Suomalaiseen, lahjakkaaseen, nuoreen naiseen, joka tekee uraansa Irlannissa, maassa, jossa ihmiset ovat todella musiikillisesti lahjakkaita. Lotta on kertonut Irlannin musiikkimaailmasta mm. näin: "Se, että osaat soittaa instrumenttia, ja olet vieläpä tosi hyvä, ja vieläpä rokkaat lavalla ja kirjoitat omia mahtavia biisejä, ei ole mitenkään tavatonta täällä. Lähinnä se on arkipäivää."

Lotta on musiikkipedagogi, hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta. Hänen instrumenttejaan ovat viulu, barokkiviulu, alttoviulu, laulu ja hän säveltää ja sovittaa myös omaa musiikkia. Ja kaiken lisäksi Lotta tanssii ja opettaa irlantilaista tanssia. Ja Irlannissa tämä on arkipäivää!Lotan kuva hänen fb-sivuiltaan


Ja mitä Lotan uralle tänään Irlannissa kuuluu?

Lotta valittiin tämän vuoden alussa auditoinnin jälkeen viulustiksi Women of Ireland -showhun. Tämä WOI-show kiersi Amerikkaa keväällä. Eikä se mikään pieni kiertue ollutkaan. WOI-show esiintyi näissä paikoissa: New Orleans, Florida, Etelävaltiot, New Jersey, Arizona, New Mexico, Kalifornia, San Fransisco, Mild West ja Rocky Mountains. 

Katso hieno linkki: Women of Ireland USA tour


Tämä WOI-show lähtee lähiaikoina myös Keski-Eurooppaa kiertämään. Kahden viikon kiertue on edessä. WOI esiintyy Saksassa, Italiassa ja Sveitsissä. Onnea WOI ja Lotta!

On  hienoa seurata lahjakkaan Lotan uraa. Paljon taitoa, sisukkuutta ja kunnianhimoa vaaditaan, että maailmalla menestyy. Ja Lotalla nuo kaikki taidot on!
Toivotaan, että Women of Ireland-show saataisiin tänne Suomeenkin.

Tanssi ja musiikki ovat rajaton riemu!

Orvokki  lähetti minulle hienon linkin - hän esittelee tanssiblogissaan Irish Dancea.
Kannattaa katsoa:  Villit askeleet / Irish dance


Ihanaa viikonloppua kaikille - vaikka tanssiaskelin!
** Tuula


24 kommenttia

 1. Ihana kuva Lotasta. Mä aina mietin, että miten joku voi hyppiä noin korkealle ilmaan. Jos minä yritän hypätä ylös, niin pääsen max 5 cm ylös maasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lotta on kaunis nuori nainen ja lahjakas. Se on jännä juttu tuossa irkkutanssissa, kun siinä ei voi käyttää edes käsiä tasapainottamaan noita vaativia hyppyjä, vaan ne pitää olla vartalossa kiinni sivuilla.
   Tuohon viiteen senttiin minäkin yllän :) Kiitos, Maiju!

   Poista
 2. Tuota tanssia en minä osaa, hyppäämisestä puhumattakaan, mutta sitä on kiva katsella ja kuunnella musiikkia.
  Kiva postaus lahjakkaasta ystävästäsi. Onnea ja menestystä hänelle jatkossakin!
  Ja sinulle, oikein ihanaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä joskus omaksi huvikseni noita askeleita joskus harjoittelen, kun irkkumusiikki soi. Luulisin, että jos joku ulkopuolinen katselisi, niin varmaan nauraisi! Vaan noita taitajia on kiva katsoa.
   Oli kiva tuoda Lottaa esille ihan näin pienesti. Sen hän ansaitsee. Ulkomailla on monia suomalaisia tekemässä aikamoista uraa, ja tosi vähän saavat huomiota.
   Kiitos Kristiina sinulle ja ihanaa viikonloppua!

   Poista
 3. Sama täällä. Tanssi ja musiikki tai oikeastaan järjestyksessä musiikki ja tanssi ovat olleet ja ovat edelleen lähellä sydäntäni. Riverdancea olen nähnyt livenä aikanaan Hartwall-areenalla sekä Ruotsin laivalla mennen tullen. Kaunista katseltavaa ja kuultavaa. Tanssiin liittyen tytär aloitti baletin alle kouluikäisenä ja jatkoi sitä lukioluokille asti. Lukiossa baletti vaihtui moderniin tanssiin. Arvatenkin olen istunut erinäisiä tuntea odottamassa ja hyvin ollut monissa esityksissä. Nykyään käymme silloin tällöin yhdessä katsomassa balettia ja mukana on yleensä muodostelmaluistelua harrastava tyttären 8-vuotias tytär.

  Lahjakas Lotta! Maailmalla menestyminen vaatii hyvin paljon, menestystä hänelle!

  Tuula, toivottelen sinulle ja kipparille rauhallista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riverdance valloittaa! Sinun tyttäresi on harrastanut balettia ja modernia tanssia. Hieno yhdistelmä. Molemmista tanssin lajeista tykkään. Vaativia ovat. Olin vuosi sitten Logomossa katsomassa Joutsenlampea, Pietarilainen ryhmä vieraili täällä. Ihana musiikki, mielenkiintoinen tarina ja nuo tanssijat. Pienten joutsenten tanssi - soi pitkään mielessä.
   Ja tyttärentytär harrastaa muodostelmaluistelua. Teidän sukunne on taitavaa! Tiedätkö, että blogia kirjoittaa myös hyvinkääläinen äiti ja taitoluisteluvalmentaja? Haveaniceday1 on hänen bloginsa nimi.
   Kiitän Lotan puolesta. Tyttö ansaitsee kaikki onnentoivotukset!
   Marjatta kiitos! Sinulle ja perheellesi myös hyvää viikonlopppua!

   Poista
 4. Oi että miten mielenkiintoisia juttuja. Muistan, muistan ja ostin levytkin. Lord of the Dance levyn tahtiin luin elämäni parasta kirjasarjaa Näkijän tarua ja se vanhan ajan mystinen musiikki sopi täydellisesti kirjan vanhaan salaperäiseen tunnelmaan. Olet sinä Tuula aikamoinen pakkaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, minä muistin, että olet irkkumusiikin ystävä. Ja kun tarinoista ja taruista tykkäät, niin en ollenkaan ihmettele, että se musiikki on sinut valloittanut. Irlanti on vaan niin mielenkiintoinen paikka, mystisine tarinoineen. Siellä on tuo kansanmusiikki ihan toisella sfäärillä kuin meillä. Tai kutsuvat sitä siellä perinnemusiikiksi.
   Kiitos Tiia-ihana! Niin olet sinäkin <3

   Poista
 5. Riverdance oli kyllä ihan mahtavaa katseltavaa, mahtava taito tuo tanssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Riverdance on hienoa. Minulla menee kylmät väreet pitkin selkää, kun sitä katselen. Lienee myös musiikin ansiota. Paljon joutuvat tanssijat harjoittelemaan. Ja noihin hienoihin Riverdance ja muihin kokoonpanoihin ei pääse kuin parhaat.
   Joskus irkkupubissakin voi väki alkaa tanssia irkkutanssia. Ja ihan tavallisessakin väessä löytyy tosi taitajia. Perinnetanssia opetetaan kouluissa.

   Poista
 6. Tosi hieno tuo hyppykuva:;) Se irlantilainen musiikki on mukaansa tempaavaa,siitä tanssista välitin vähemmän vaikka olen itsekin tanssinut . Mukavaa oli lukea lahjakkaasta ystävästäsi. Ihanaa viikonloppua Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin. Mahtava ponnistaja on Lotta ja muutkin irkkutanssijat. Irkkumusiikki on hienoa, ja tuntuu, että sitä rakastetaan ympäri maailmaa. Kiitos paljon kivasta kommentista, Jael!
   Mielenkiintoista viikonloppua Tel Aviviin! Teillä on siellä hieno muistotilaisuus Rabin-aukiolla.

   Poista
 7. Mielenkiintoinen juttu , tanssista olen aina pitänyt. Hyvää viikonloppua ja pyhäinpäivää Tuula.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokseni Ritva. Tanssissa on sitä taitaa. Kaikenlainen tanssi on kivaa ja se on hienoa liikuntaa. Irkkutanssi on hienoa, mutta kun minä sitä yritän, niin nauru siinä tulee. No sekin on hyvää!
   Kiitos samoin, hyvää pyhäinpäivää, Ritva!

   Poista
 8. Oih, Irlanti on niin kiinnostava maa. Kun olimme sinne muuttamassa ja koeasuimme Glawata pari viikkoa, vain riskiraskautnei esti meitä jäämästä. Silloin Irlanti oli jossain suhteessä vielä aika eri. Eniten rakastin irlantilaisia ihmisiä, sitten Galwayn rantoja, joille hyljenaiset nousevat (Lue Regina McBriden kirja Ennen sarastusta) ja kolmanneksi kai connnemaran ponilaumoja, joidne keskelllä sain vaeltaa. Kun R. täyttää seuraavat pyöreänsä, hän haluaa täyttää ne Glawayssa. Teemme siitä sitten trippejä Coonemaraan ja Dubliniin.

  Riverdance kysyy vahvoja polvia ja minulla liian iso puutarha on verottanut toisen povlen kuntoa. Kun puutarha onkolmessa tasossa ja paljon jyrkkiä rinteitä, kaikki on toisin kuin Satakunnassa.

  Mutta irlantilainen musiikki: Sitä sai siellä kuulla kaikkialla ja livenä. Ihanaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena kivasta kommentistasi. Irlantilaiset ihmiset ovat myös listani kärjessä, jos rakkauslistaa Irlantiin tekisin. Me asuimme county Meath'issä, mutta kierreltiin koko Irlanti. Galway on hienoa aluetta rantoineen. Muistan ne värikkäät ja Murphyn pubin :) Tuo kirja minun pitää lukea, kuulostaa mystiseltä, no sitähän Irlanti on.
   Teillä on kivaa odoteltavaa, synttärit Galwayssa!
   Sitä se Riverdance vaatii vahvoja polvia ja muutenkin hyvää kuntoa. Hauska sitä on katsella.
   Ja irlantilainen musiikki. Se on kiehtovaa <3
   Hyvää Pyhäinpäivää Leenalle ja Lumimiehelle!

   Poista
 9. Ihailtavaa taidokasta liikkumista, kuin perhosen lentorata ilmassa. Niin helpolta se näyttää, kun ammattilainen tekee, mutta yritäppäs itse perässä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain! Ja lattiat ei todellakaan tömise, kun ammattilaistanssija tuota Irkkua tanssii. Hienosti sanottu kuin perhosen lentoranta ilmassa. Se näyttää helpolta ammattilaisten tekemänä, mutta kokeillut olen... ja ei se perhosen lennolta näytä.
   Hyvää Pyhäinpäivää Viltsu Mari!

   Poista
 10. Itsellä tulee mieleen myös vanha luokkakaver Hanna Karttunen, maailman kuulu tanssija. Hän on tanssinut lapsesta saakka ja kiertää ympäri maailmaa ja välillä pyörähtää Suomessa miehensä Jone Nikulan luona ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna Karttunen on luokkatoverisi. Olen seurannut myös hänen uraansa. Hänhän tanssii lattaritansseja. Ja on voittanut monia kansainvälisiä palkintoja. Eikös Jone Nikulakin ollut Tanssii tähtien kanssa-kilpailussa?
   Olisi todella hienoa, jos näitä suomalaisia ulkomailla uraa tekeviä esiteltäisiin enemmän lehdissä, televisiossa ja yleensä mediassa.
   Hyvää Pyhäinpäivää, Jaana!

   Poista
 11. Hienoa, että suomalainen menestyy tuollaisellakin saralla! Kulttuurialan kansainvälisestikin arvostetut ihmiset jäävät mediassa urheilijoita vähemmälle huomiolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tosiaan aika marginaalinen sara suomalaiselle. Eikös se pikkuinen poikakin lähtenyt Irlantiin tanssia opiskelemaan. Täytyypä tarkistaa.
   Sinä puit sanoiksi, mitä jo tuossa vastasin Jaanalle. Kulttuurialan kansainvälisestikin arvostetut ihmiset jäävät tosi vähälle huomiolle.
   Kiitos hienosta kommentista ja hyvää pyhäinpäivää Onnenpähkinään!

   Poista
 12. Onnittelut Lotalle. Ihana hetki ja loistava tulevaisuus hänelle.
  Kukapa ei muistaisi Irish Dancea. Tosi upeaa katseltavaa.
  Minulla oli siitä myös juttu (no, juttu ja juttu, mutta esittely kummiskii) tanssiblogissani http://villitaskeleet.blogspot.fi/search/label/47.%20riverdance

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Orvokki! Lotta saa terveiset!
   Ja kiitos mainiosta linkistä. Liitin sen blogitarinaani. Hieno esittely Irlantilaisesta tanssista!
   En muuten tiennyt, että sinulla on ollut tanssiblogi. Siellä pitää vierailla.
   Hyvää sunnuntaita!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig