MOMENTS OF MY LIFE

Miksi minä bloggaan?Miksi keski-ikäinen nainen bloggaa? 


Tämä kysymys on noussut viime aikoina puheenaiheeksi. Anna-lehti (nro 41) nosti mainiolla artikkelillaan aiheen esille. Lehdessä rohkeat lifestylebloggaajat  Maiju ja  Tiia 
 (nimistä pääsee heidän blogeihinsa) 
pohtivat hauskasti ja mielenkiintoisesti tätä kysymystä.
Ja tyylikäs muotibloggaaja, Tuulanneli blogissaan vastaa myös kyseiseen kysymykseen.

Kun aloitin bloggaamisen pari vuotta sitten (vanhassa blogissani: Tuulian tarinoita), niin sain jänniä kommentteja tutuiltani. Yksi ystävistäni kysyi, miten sinä uskallat? Ajattelin silloin, että jos en nyt, niin milloin sitten. Ja jos tässä tulee ihan naurunalaiseksi heittäydyttyä, niin onko sillä niin väliä. Kyllä maailmaan hymyä mahtuu. Tosin aika varovasti aloitin bloggaamisen kertomalla tarinoita - mielelläni saaristoon, matkailuun ja historiaan liittyviä tarinoita. En kovinkaan paljon rohjennut itsestäni kertoa. Mutta kun kirjoittamisesta tykkään, niin tämä oli oiva kanava kertoa asioita, joista itse piti tai asioita, joita piti tärkeinä. Ja mukavampi tänne oli kirjoittaa kuin kirjoituspöydän laatikkoon. Aluksi en oikeastaan miettinyt sitä, miksi bloggaan, kirjoittaminen ja kuvien yhdistäminen tuntui vain niin kivalta puuhalta. Ja kun kirjoittaa, niin samalla pysyy kirjoitustaitokin tallella.


Ja yllättäen blogiini alkoi tulla lukijoitakin. Silloin tajusin sen, että vastavuoroisuus on kyllä se bloggaamisen ydin. Ilolla otin vastaan jokaisen lukijan. Muistan kun ensimmäisen kerran julkaisin omat kasvoni, minua jännitti ihan hirveästi. Onko tämä nyt sopivaa, että tämän ikäinen ihminen täällä postailee ja kuviaan esittelee? Vanhan ajan kasvatti kun olen. Mutta silloin kun uskaltaa paljastaa itsestään enemmän, niin lukijatkin pitävät, sen olen huomannut.Vanha blogini oli pieni, vajaa sata kirjautunutta lukijaa. Anonyymeja lukijoita olikin sitten jo enemmän, sen sain huomata yllättävistä yhteydenotoista. Blogini tarinoista löydettiin mieheni pojantytär, pieni, punatukkainen Saga-tyttö vaatevalmistaja Reiman talvikuvastoon. Ja televisio-ohjelmaan Katastrofin anatomia, pyydettiin ystävääni Siniä mukaan. Kerroin yhdessä  blogijutussa Konginkankaan onnettomuudesta, jossa Sini oli ollut mukana. Hän kuitenkin kieltäytyi tv-ohjelmasta ymmärrettävistä syistä, hän ei jaksanut taas repiä niitä elämää järkyttäneitä tapahtumia auki.

Kuva Reima Oy:n talvikuvastosta
Pikkuinen Saga on meidän suvun mannekiini. Hänet bongattiin blogikertomuksestani Reima Oy:n  kuvauksiin:  Linkki . Oli hauskaa ja yllättävää nähdä tämä kuva julisteena
Stockmannin lastenvaateosastolla.


Tämä kertoo, että blogeja lukevat monet yllättävät tahot. Se tekee omalta osaltaan bloggaamisesta mielenkiintoista.En ole oma-aloitteisesti ryhtynyt hakemaan blogiini yhteistyökumppaneita, toki yhteen juttuun minua on pyydetty, mutta en ollut siihen silloin vielä valmis, pidin blogiani vielä liian "raakileena". Nykyään sekin alue on alkanut houkuttaa. Ja se olikin yksi syy, miksi blogini vaihtoi nimeään. "Tuula's life", sinne  saa mahdutettua monenmoista elämää. Lifestylebloggaaja täällä nostaa päätään.

Miksi minä bloggaan? Bloggaaminen on kuin  kirjeenvaihtoa. Jos aihe on kiinnostava, niin ihmiset lukevat ja moni vastaakin kommentillaan. Se on palkitsevaa ja antaa energiaa. Ja kommentit ilahduttavat minua aina. Olen saanut hienoja, riemastuttavia, empaattisia, asiantuntevia... monenlaisia kivoja kommentteja.

Ja blogin yhteisöllisyys on huikea juttu. Olen löytänyt bloggaajista ihastuttavia, eri-ikäisiä ihmisiä. Auttavia, kannustavia, empaattisia, vinkkejä antavia... joistakin bloggaajista on  tullut ystäviä, vaikka en heitä ole todellisessa elämässä tavannutkaan. Muutaman bloggaajan olen tavannut livenä, ja tapaamisten tunnelma on ollut uskomaton, kuin tapaisi vanhan tutun.

Vastakysymys, miksi minä en bloggaisi? Ikävuodet ovat antaneet elämääni väljyyttä. Jos pelkää epäonnistumisia, asioita voi jäädä kokematta, kuten bloggaaminenkin.
Lämmin kiitos kaikille blogini lukijoille! Olen iloinen, että olette mukana.

Koskaan aikaisemmin minulla ei ole ollut näin monta kuvaa itsestäni missään kirjoituksessa, tosi harvoin edes yhtä  kuvaa. Mutta nyt heittäydytään... 


 ** TuulaMuistutan vielä blogini avajaisarvonnasta se löytyy  täältä  ja jatkuu 10.11. asti. 73 kommenttia

 1. Ei tosiaan ole vielä "itsestäänselvää", että aikuinen jakaa elämästään isompia tai pienempiä paloja blogissa. Minulta on joskus kysytty, tiedänkö ja ymmärränkö nyt ihan varmasti mihin hulluuteen olen ryhtynyt. Kysyjänä ystävä, jolla ei ole omakohtaista kokemusta somesta lainkaan. Blogin kautta on avautunut uusi maailma ja sehän tekee ihmiselle hyvää :) Iloa ja onnea uudelle blogillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika niin kivasta kommentista. Näín se on, blogi avaa uusia ovia ja tapaa uusia ihmisiä. Olen huonosti käynyt missään blogitapahtumissa, mutta niitäkin ovia on kiva avata jatkossa. Ja miten paljon olenkaan saanut erilaista tietoa ja taitoa, sinua kiitän erityisesti hienoista resepteistä!
   Kiitos ja hyvää tulevaa viikkoa! :)

   Poista
 2. Varmasti noita ihmettelijöitä riittää jokaisen bloggaajan tuttavapiirissä, mutta täällä ollaan ja viihdytään :) Jokainenhan pystyy itse rajaaman sen, mitä näyttää ja kertoo - hienon postauksen teit aiheesta!
  - Ihanaa sunnuntaipäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Marru! On kiva kuulla kanssabloggaajien ajatuksia. Tuo on totta, että jokainen pystyy rajaamaan kertomaansa. Alussa rajasin kertomaani kovasti, mutta rohkeus on kasvanut kirjoittamisen myötä. Kiitos kuuluu lukijoille, jotka ovat kivasti kommentoineet näitä juttujani.
   Hyvää tulevaa viikkoa Marru <3

   Poista
 3. Itse toivoisin lisää keski-ikäisten ja vanhempienkin bloggaamista ja ihmettelen sitä arvostelua mitä some saa monen ikätoverini puheissa. Joskus tuntuu, että se on enemmänkin pelkoa; jos en osaa, en uskalla edes yrittää. On helpompi sanoa, ettei kiinnosta. Kiitos sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mummo! Isoäiti olet todennäköisesti - onnea! Hyvin kommentoitu. Noihin samoihin arvosteluihin olen törmännyt, ehkä se on sitä pelkoa. Mutta olen törmännyt myös moniin ihmisiin, jotka ovat jopa innoissaan siitä, että bloggaan. Kiitos kivasta mielipiteestäsi. Ehkä "tapaamme" vielä.
   Hyvä alkavaa viikkoa!

   Poista
 4. Hieno postaus aiheesta, jota itsekinolen tässä miettinyt ja pyöritellyt, mikä saa ihmisen jakamaan osan elämästään ihan tuiki tuntemattomien kanssa? Mutta kuten Marru tuossa ylempänä kirjoitti niin jokainenhan voi jakaa juuri sen verran kun hyvältä tuntuu. Itse olen toistaiseksi jakanut kovin vähän, mutta ehkä hiljalleen rohkaistun. Sinulla on tosi kiva blogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Huomaan, että samanlaisia mietteitä tämä bloggailu herättää meissä bloggaajissa. Vaan joku selittämätön taikavoima tässä bloggaamisessa on, tämähän on valtavan suosittua. Ja kirjoittaminen on kivaa, ja vielä mukavampaa, kun joku lukee. Iloa ja rohkeutta kirjoittamiseen. Sinulla on myös kiva blogi, elämänmakuinen!
   Hyvää tulevaa viikkoa!

   Poista
 5. Aika samat syyt minullakin on bloggaamiseen. Aika paljon pistän itseäni likoon. Itse asiassa yhä enemmän. Hyvä kirjoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Satu sieltä kukkien keskeltä. Olenkin huomannut, että uskallat pistää itsesi likoon. Arvostan!
   Kiitos kivasta kommentista ja hyvää alkavaa viikkoa!

   Poista
 6. Hieno heittäytyminen!

  Mukavaa syksynjatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Kivaa kannustamista!
   Mukavaa tulevaa viikkoa!

   Poista
 7. Kiva, että rohkaistuit aikoinaan bloggaamaan, olen nauttinut kirjoituksistasi ja ihanista saaristokuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rva Kepponen! Olipa kauniit sanat, toivat hymyn huulilleni.
   Jatketaan ystäväni. Ja kivoja kepposia, niistä minä myös nautin :)
   Hyvää alkavaa viikkoa!

   Poista
 8. Hieo postaus. Hyvää pyhäpäivää. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Ritva! Pidin tuon aiheen pyörittelystä.
   Hyvää tulevaa viikkoa!

   Poista
 9. bloggaaminen tuo iloa:) Hyvin kirjoitettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Niin se on. Kirjoittaminen tuo iloa, se koukuttaa. Arvostan kommenttiasi, sinä olet oikea kirjailija!
   Hyvää tulevaa viikkoa!

   Poista
 10. Kyllähän blogin perustaminen on rohkea veto. Muistan, kuinka mahanpohjassa liiteli tuhat perhosta, kun Vilin verstas alkoi. (Ja ne perhoset parkuivat kovaa, kun kyseinen blogi tuhoutui. Ei ollut vaihtoehtoja, kuin alkaa Inspiration). Kiva on lukea tällaisia postauksia. Huomata, kuinka samanlaisia ajatuksia on muillakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viltsu! Perhosia on lennellyt täälläkin :) Joskus tulee aika sanoa näkemiin entiselle blogille ja lähteä syystä tai toisesta uutta luomaan. Näitä bloggaajien vastauksia on ollut kiva lukea. Onnea Inspiration'ille ja kiitos hienosta kommentista.
   Hyvää alkavaa viikkoa!

   Poista
 11. Hyvin samankaltaisia mietteitä bloggaamisesta on myös minulla. Blogia kirjoitan sekä itselleni, että lukijoilleni. Välillä jutut ovat kepeitä ja välillä taas raapaistaa pintaa syvemmältä. Se on sitä elämää ja minä tykkään jakaa sen muiden kanssa, yksin olisi niin paljon tylsempää.
  Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 12. Hei Outi! Elämää voi käsitellä monella tapaa, kevyemmin ja koskettavammin. Kiitos kun olet uskaltanut mennä pintaa syvemmälle. Hyvä oivallus tuo - yksin olisi paljon tylsempää.
  Kiitos kivasta kommentistasi ja hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 13. Itse olen myös kohdannut hiukan ihmettelevään sävyyn esitetyn kysymyksen miksi? kenelle? No itselle ja kaikille jotka haluavat blogiani seurata, en muuta osaa noihin kysymyksiin vastata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno vastaus - itselle ja kaikille, jotka haluavat blogiani seurata. Kirjoittaminen on kivaa! Ja kun bloggaa niin erilaisiin asioihin pitää paneutua, muuten ei jutun juurta synny. Opettavaistakin on bloggaaminen.
   Kiitos Kristiina ja hyvää alkanutta viikkoa!

   Poista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Hieno kirjoitus :) Itse olen blogsnnut jo niin kauan etten enään kysy mikisi bloggaan vaan miksi en bloggaisi ( nykyinen blogini on jo toinen ) . Minulle kuvat ovat tärkeitä ja toivonkin kehittyväni kuvaajana.
  Ihanaa syksyn jatkoa sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Muuten tuohon onkin paljon vaikeampi vastata - miksi en bloggaisi? Bloggaaminen on kehittävää. Sinun muotikuvasi ovat kauniita, selkeitä ja vähäeleisyydessään puhuttelevia.
   Niin se on - bloggaajat haluavat kehittyä teksteissään ja kuvissaan.
   Kiitos samoin ihanaa syksyä!

   Poista
 16. Todella hyvä kirjoitus, kiitos Tuula tästä :) Olen pyöritellyt itsekin tällaisen samantyyppisen postauksen kirjoittamista, etenkin sen jälkeen kun lähdin kesän korvalla pois portaalista.

  Sun blogi on tosi ihana, kiitos kun kirjoitat sitä :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Kommenttisi ilahdutti minua!
   En tiennytkään, että olet ollut portaalissa. Ne ovat isoja päätöksiä, kun hyppää pois. Olisipa kiva kuulla sinun mietteistäsi bloggaamisesta. Jos vain ehdit, niin tee ihmeessä.
   Niin kauniita sanoja, kiitos!

   Poista
 17. Hyvä postaus! Mielestäni bloggaaminen on ihana ja mielenkiintoinen harrastus, ennemminkin miksi ei kirjoittaisi blogia, jos kokee että on jotain annettavaa tai halua kirjoittaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Bloggaaminen on hieno harrastus. Se kehittää ilmaisutaitoa. Ja se kehittää myös asioihin paneutumista. Ja miksi ei kirjoittaisi blogia, jokainen kiinnostuksensa ja mieltymyksensä
   mukaan. Sanat saavat aiheen elämään.
   Kaunista lokakuun viikkoa!

   Poista
 18. Ihana ihana Tuula <3 Ymmärrän täysin kaikki nuo kynnykset ja jopa ystävien kysymykset "miksi". Sitä ei ymmärrä, ennen kuin blogin aloittaa, miten paljon blogista saa yhteisöllistä tunnetta ja jopa ystäviä. :) Niin kiva muuten se Reima juttukin, blogi avaa monenlaisia mahdollisuuksia ja monenlaisille ihmiskohtaamisille.

  Mahtavaa että olet täällä blogimaailmassa ja instassa, sieltä taidettiin toisemme ensin löytääkin. <3

  Upeaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokseni Tiia! Bloggaaminen on kyllä antanut paljon. Tuo Reiman tarina elää taas, sillä lastenvaateosastojen seinillä pikkuinen Saga on julisteissa mm. Stockmannilla. Blogistani löydetty pikku-Saga. Oli kiva bongata Saga sieltä.
   Instassa aloitettiin tämä ystävyys. Toivottavasti joskus tapaammekin :)
   Upeaa viikkoa myös Tiia <3

   Poista
 19. Hieno kirjoitus! En tiennytkään, että tämä asia on nyt "tapetilla". Itsellä on jäänyt blogien lukeminen tällä hetkellä niin vähiin, kun aika ei vain riitä.
  Samaa mieltä Tiian kanssa, että blogin kirjoittaminen antaa yhteisöllisyyden tunnetta ja paljon uusia ystäviä.
  Miksi ei kirjoittaisi? Blogit ovat aivan oma maailmansa!
  Itse en ole läheisiltä tai ystäviltä saanut koskaan mitään palautetta omasta bloggaamisestani, eikös olekin aika jännää?
  Ihanaa että kirjoitat blogia, siitä on niin monelle iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Elämme keskellä ydintä! Täällä niin monet kiittävät tuota yhteisöllisyyttä. Se on sitä samassa veneessä olemista. Se on hienoa!
   Aika jännä tuo lähipiirin suhtautuminen bloggaamiseen. Heille se on nähtävästi vierasta, ja se pelottaa. Mutta meillä bloggaajilla taitaa olla sellainen yhteinen piirre, että me uskallamme tarttua uuteen ja vieraaseen "maailmaan".
   Kiitokseni niin kauniista sanoista. Ihanaa syksyistä viikkoa!

   Poista
 20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 21. Omaa ikäluokkaa olevien blogeja on mielenkiintoista lukea, joten onneksi osa bloggaajista on 'meitä vähän kauemman eläneitä' :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen! Aikuisbloggarit ovat fiksua, rohkeaa ja avointa väkeä. Niin hienoja juttuja täältä löytyy. Itsestäni voisin sanoa, että ikä on tuonut elämään väljyyttä ja se on hyvä asia. Viisaudesta en tiedä :)
   Ihanaa viikkoa Onnenpähkinään!

   Poista
 22. Hieno postaus!
  Olen samaa mieltä siitä, että blogin kirjottaminen on tuonut elämään uusia tuttavia - "blogiystäviä" ja minäkin koen bloggaamisen uudenlaisena kirjeenvaihtona.
  Oma bloggaustarinani on hyvin sinun tarinasi kaltainen ja tottahan minultakin toisinaan kysytään, miksi aikuinen nainen bloggaa? Jopa on minua "irvisteltykin" ja varsinkin kameran kanssa kulkemistani on naureskeltu.

  Minäkin aloitin varovasti, enkä ole mitään blogiyhteistyötä hakenut. Ulkosuomalaisena koen, että blogi ylläpitää äidinkieleni kirjoittamista, kosketusta Suomeen ja antaa samalla mahdollisuuden esitellä nykyistä kotimaatani Norjaa teille siellä Suomessa.

  Sinulle on muuten haaste blogissani <3 Käy kurkkaamassa1

  Mukavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianna niin hienosta kommentista!
   Vaan me kuljemme kameran kanssa, se on osa meitä! Jo äidinkielen kirjoittaminen on tärkeä syy bloggaamiselle, ja sen myötä kun tuot vielä Norjaa meille tutuksi, niin mielestäni sinun tehtäväsi on bloggaaminen.
   Käyn kurkkaamassa haastetta. Voi olla, että vastaaminen viipyy. Uuden blogin myötä tämä on jo kuudes haaste minulle. Mutta hienoa, että blogini on huomattu. Ripottelen vastauksia tänne pikkuhiljaa.
   Ihanaa viikkoa vuonoille!

   Poista
 23. Heippa Tuula :)

  Hienosti kirjoitit ja ihan samoja asioita olen itsekin pyöritellyt sekä samoihin uteluihin olen joutunut vastailemaan. Jokin asia täällä somemaailmassa vain vetää mutta olen löytänyt niin upeita ystäviä
  bloggaamisen ympäriltä.

  Itse olen kiinnostunut blogeista, joissa bloggaaja esiintyy rohkeasti omilla kasvoillaan. Se antaa blogille huomattavasti enemmän syvyyttä!

  Ihanaa, että olet täällä mukana :) mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Tuulanneli!
   Kiitos sanoistasi. Tuttuja juttuja kirjoittelin, niin kuin moni bloggaaja sanoo.
   Taitaa olla niin, että kun on antanut somemaailmalle pikkusormen, se vie koko käden.
   Olet tainnut heti alusta alkaen esiintyä omilla kasvoillasi. Hienoa. Sinulla oli jo valmis visio, kun blogiin tulit. Itse tosiaan tulin aika keltanokkana tänne, ja täällä vasta on alkanut selvitä tämä blogimaailma. Mutta hyvä niin.
   Sanon ihan samaa, ihanaa, että olet täällä mukana. Ihanaa, että täällä on erilaisia blogeja.
   Kiitos Tuulanneli! Ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 24. Hieno juttu! Kun blogia on pitänyt jo jonkin aikaa, ei enää muistakaan, että siihen liittyy "ihmettelyä". Minä myös olin aluksi arka koko harrastuksen suhteen. Sittemmin olen tottunut ajatukseen itsestäni bloggaajana. Ja niin kai on moni muukin, sillä en ihan hirveästi ole ihmettelyjä kuullut. Toisaalta voivathan nuo "ihmiset" tuumata touhustani mitä tahansa ;).
  Ihanaa, että on vapaus tehdä sellaista mistä itse tykkää <3 Pirteää viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Katja! Hieno suhtautuminen sinulla tuumailijoihin. Bloggaaminen on kiva harrastus ja antaa paljon. Täällä saa paljon tietoa eri alueilta. Ja pysyy näppärästi ajan hermolla.
   Pirteää viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 25. Erittäin hyvä ja mielenkiintoinen aihe! Itsekin pitkään pohdin ja pähkäilin aloitanko bloggaamisen vaiko en ;)
  Onneksi tyttäret patistivat arkaa äitiään, sillä niin huippuhienoa on tämä yhteisöllisyys, toistemme tukeminen ja kannustaminen, oikeaa sielunsiskoutta parhaimmillaan. Ja mikä mahtava määrä positiivista naisenergiaa täältä löytyykään! Hyvä me kaikki ihanat naiset =D

  Olen todella iloinen että bloggaat ja että löysimme toisemme ♥ Värikästä viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Ansku! Sinulla on fiksut tyttäret, onneksi patistivat äitiään tähän blogimaailmaan. Tämä positiivisen naisenergian määrä on minut täysin yllättänyt. Voiko tällaista olla? Kyllä vain voi. Me bloggaajat sen tiedämme.
   Kiva kun löysimme toisemme, sinä sielunsisko.
   Samoin sinulle kauniita lokakuun loppupäiviä, värikkäita!

   Poista
 26. Voi miten hyvä kirjoitus, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Kaisa! Olen iloinen, kun löysit tänne!
   Kauniita lokakuun päiviä!

   Poista
 27. Minä olen tämän kuun lopussa bloggannut 7 vuotta,ja se on tuonut paljon.Tosin pääblogini on ruokablogi enkä ole liian paljon paljastanut toisessa blogissa,vaikkakin siellä sun täällä on tullut kerrottua kaikenlaista. Hienosti kirjoitit.Minä ainakin olen jäänyt koukkuun bloggailuun ja se vastavuoroisuus on ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, niin kiva nähdä sinua täällä. Sinulla on pitkä taival bloggaajana. Ja erinomainen katselupaikka siellä Israelin appelsiinipuitten alla erilaisia keittiöitä. Ruokablogisi on suorastaan upea! Itse en ole niitä ahkerimpia kokkaajia, mutta jo tuo, mitä eri maissa syödään, on niin kiinnostavaa, avartavaa. Ja kiitos kommentistasi, olen mielissäni. Bloggailu on hauskaa. Ja avartavaa, nyt toistin saman sanan, mutta näin on.
   Ihania lokakuun päiviä!

   Poista
 28. Kiitos Tuula kun jätit kommentit, niin löysin uuteen blogiisi. Olipa hauska lukea tätä pohdintaasi, samoja ajatuksia blogin kirjoittamisesta on minullakin. On hienoa kokea vastavuoroisuus - sen syvällisyys ja aito dialogi monissa elämän tärkeissä asioissa on yllättänyt minut täysin, kun alun perin aloitin ihan muista syistä. Onnea uudelle blogille ja uudelle alulle sen myötä :)

  VastaaPoista
 29. Kiva kun löysit tänne, Pilvi. Hienosti sanottu tuo aito dialogi. Sellaista täällä olen myös minä kokenut. Ja bloggaamaan tosiaan lähdin vain siksi, että halusin ylläpitää kirjoitustaitoa. Hyvä että lähdin mukaan. Ja kiitos sinulle, että olet täällä mukana.
  Kiitos onnen toivotuksista - niitä aina tarvitaan.

  VastaaPoista
 30. Olipa mukava löytää uusi `aikuinen` nainen joka bloggaa!☺
  Minulla ikää kohta 53v ja blogannut olen vuodesta 2006, -silloin ei vielä ollut läheskään näin paljon blogeja kuin nykyisin.
  Minulle bloggaaminen on harrastus ja henkireikä.
  Jään lukijaksi ja tulen uudelleen!
  Aurinkoista viikonloppua toivottelee kaimasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Titti niin kivasta kommentistasi!
   Sinulla on pitkä blogiura, hattua nostan. Niinkuin sanot, blogimaailma oli silloin pienempi. Muuten jostakin luin, että nykyään bloggaaminen ja blogien lukeminen syö aikakauslehtien suosiota. Olisi mielenkiintoista lukea aiheesta enemmän.
   Olen nyt mökillä ja kännykällä vastailen, kun olen taas mantereella, niin tulen käymään blogissasi.
   Mukavaa viikonloppua! Olen iloinen, kun poikkesit tänne.

   Poista
 31. Kivoja syyskuvia! En sanoisi blogia pieneksi, jos sillä on noin sata lukijaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katriina! Kaikki on suhteellista. Se on kyllä totta, noin sata lukijaa on paljon, ja olen iloinen jokaisesta lukijasta. Vertasin blogiani blogeihin, joissa lukijoita on monta sataa.
   Kiitos hyvästä kommentista.

   Poista
 32. Mielenkiintoista pohdintaa, kivoja kuvia ja erittäin tyylikäs lenkkeilijä :) Itsekkin olen välillä miettinyt, että onko tässä mitään järkeä..Ja hieman ymmärtänyt rivien välistä joidenkin miettivän samaa ;) Mutta tarviiko se kaikki aina niin järkevää ja pohdittua olla. Kunhan on mukavaa, niin sehän riittää :) Ja onneksi voi kirjoittaa just itselleen sopivalla tavalla. Ihania blogituttavuuksia täältä on löytynyt, kuten sinä Tuula. Viimein ehdin tänne uuteen blogiisi. Onnea uuteen <3 Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Ja kiva kun olet mukana täällä. Tässä bloginvaihdon kohdalla oli mukava pohtia tätä bloggaamista. Minun mielestäni myös tuo tärkein pointti on se, että blogimaailma innostaa. Ja innostaahan se, kun mukana on ihanat blogituttavat. Voi, Anne, niin kauniisti sanot, kiitos!
   Kuulumisiin! Leppoisaa sunnuntaita, myös <3

   Poista
 33. Tutulta kuulostaa pohdinta myös omalla kohdallani. Joskus ihmettelen sitä että jotkut ystävistäni eivät sano ääneen että ovat lukeneet blogiani vaikka joissakin keskusteluissa se jollain lailla paljastuu. Onnea uuteen blogiin <3 Ps. En ymmärrä miksi mulle tulee tuo bloggaustesti-nimimerkki

  60luvunnahkahousut.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 60-luvun nahkahousujen omistaja! Kiitos kivasta kommentista. Mielenkiintoisia havaintoja. Vieläkin jotkut suhtautuvat tähän blogimaailmaan vähän oudosti, vaikka se jo on lyönyt itsensä läpi, ja kilpailee jopa aikakauslehtien kanssa lukijoista.
   Kiva kun kävit täällä. Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 34. Olipa kiva lukea ajatuksiasi bloggaamisesta. Oli jotenkin niin suloisesti kirjoitettu että "kyllä maailmaan hymyö mahtuu." :) Pidän kovasti tavastasi kirjoittaa, aivan kuin keskustelisit - niin helppotajuista ja miellyttävää on ulosantisi. Olen iloinen, että pääsen seurailemaan blogiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos Jenna niin kauniista sanoistasi. Ne sokeroivat viikonloppuni!
   Ja kiitos samoin, on ilo seurata myös sinun blogiasi.
   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 35. Bloggaaminen on hauskaa, kun jonkin aikaa on blogannut, niin sitten tajuaa, että sitä alkaa katsomaan kaikkea kameran linssin läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Ja tuosta kameran linssin läpi katsomisesta, sen kautta näkee kyllä tarkemmin. Monet pienet yksityiskohdat huomaa, kun kulkee kamera kaulassa. Ja löytyy paljon kaunista!
   Kiitos Maiju!

   Poista
 36. Kaiken edellä mainitun lisäksi ..Bloggaamisessa tarvitaan pitkä jänteisyyttä ja uudistumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvät lisäykset! Kiitos Lauri! Täytyypä tulla kurkkaamaan blogiisi.
   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 37. Paljon löysin tuttuja ajatuksia näistä pohdinnoistasi. Blogimaailman yhteisöllisyys yllätti itsenikin silloin muinoin, kun bloggaamisen aloitin. Ja suurin yllätys on ollut se, kuinka paljon olen täältä saanut ihan oikeita ystäviä. Ja monta muutakin kivaa juttua on saanut alkusysäyksensä blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kirjailijatar! Onpa mielenkiintoista kuulla, että sinulla, sanojen ammattilaisella on ollut samoja tuntemuksia. Tuo blogimaailman yhteisöllisyys johtuu varmasti osittain siitäkin, kun ollaan kaikki bloggaajat samassa veneessä - blogiveneessä - vaikkakin eri aiheista kirjoitammekin. Alkusykäyksiä olen minäkin saanut täältä, innostavien juttujen kautta.
   Kiitos kivasta kommentista. Hyvää alkanutta viikkoa!

   Poista
 38. Uutena lukijana tykästyin tapaasi lähestyä bloggaamisen tarkoitusta!
  Muistan aloittaaneeni joku aika sitten ensin hyvin hissukseen, sittemmin vähän avoimemmin, mutta edelleen vastailen kysymyksiin; miksi ihmeessä. Sanoit sen niin kauniisti; kun pitää kirjoittamisesta niin mielellään sen sitten muidenkin antaa halutessaan lukea, eikä jemmaile tekstejä pöytälaatikkoon.
  Tämän miellyttävän ensikosketuksen myötä jään ilolla seuraamaan seuraavia tekstejäsi. Kiitos!
  Minna / projekteistatarkein@wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Minna!
   Olen iloinen, kun löysit tänne. Minä taidan olla omassa ikäluokassani vähän kummajainen kirjoitellessani blogia. Toisaalta olen huomannut, että monille julkisuuden vanhemmille henkilöille bloggaaminen sallitaan "kevyemmin". Monet tutuistani kehuvat Pirkko Arstilan blogitekstejä. Ja televisiossa toimittaja Leena Pakkanen kertoi myös kirjoittavansa blogia.
   Itse olen innostunut tästä digimaailmasta, kun tämä antaa mahdollisuuden tavallisillekin kirjoittajille, ei tarvitse olla julkisuudessa tunnettu. Ja ikärajatkin täällä ovat häilyviä.
   Kiitos mielenkiintoisesta ja hyvästä kommentista.
   Mukavaa uutta viikkoa. Tulen kurkkaamaan blogiasi.

   Poista
 39. Olipa upea postaus! Näiden samojen ajatusten kanssa, minä toinen keski-ikäinen nainen, olen kamppaillut. Iloa ja onnea elämääsi, blogiystäväni! Jatka rohkeasti eteenpäin! Mukavaa talvipäivän jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokseni Piipe! Olipa kiva ja kannustava kommentti. Me keski-ikäiset naiset olemme vähemmistönä täällä blogimaailmassa, mutta sinnikkäitä ja rohkeita olemme. Ylitämme turhat ikärajat. Olen mielissäni sanoistasi. Onnea myös sinun elämääsi bogiystäväni.
   Mukavaa talvista viikkoa Sinulle!

   Poista
 40. Hyvä postaus. Blogin pitäminen on tuonut huikeasti elämääni yhteisöllisyyttä ja uusia näkökulmia. Ihanaa, että muutamat ovat innostuneet myös videoiden tekemisestä. Itse nautin siitä suuresti :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig