MOMENTS OF MY LIFE

Blogger ja Google Plus


Hei bloggaajat!

Uuden blogini myötä minua on alkanut kiinnostaa myös Google Plus - palvelu.
Sinne jo kerran itseni lisäsin, mutta palasin takaisin Blogger-bloggaajaksi. En oikein osannut mieltää tuota GooglePlus alustaa. Se tuntuu olevan ykkönen ja sitten vasta tulee Blogger.

Kuva Cafe Artista. Kuva sopii niin hyvin tähän fundeeramiseen.

Olisin tosi iloinen, jos saisin kokemuksia teiltä  viisaammilta. Tässä vähän kysymyksiä, olisin kiitollinen vastauksista.

Oletko sinä sekä Googleplus + Blogger-bloggaaja?
Mitä pidät kombinaatiosta? Antaako se enemmän kuin olla vain Blogger-kirjoittaja?  Miten se muuttaa Blogger-maailmaa? Kannattaako liittyä Googleplussaan?  Muita havaintoja? Kun olet molemmissa ja kommentoit jonkun bloggaajan juttua, niin tuleeko kommentoijaksi Googleplusbloggaaja? 

Joillakin bloggaajilla olen nähnyt profiilikuvissa pienen B-merkin, kun ovat kommentoineet jotakin juttua. Kertooko se, että on Bloggerissa? Eli kuva on Googleplusbloggaajan kuva? Ja tiedot kuvan takana Googleplussan tietoja?
Jos  itse liityn Googleplussaan, niin mistä B-merkin saa kuvaan?    

Ja  Bloggerin käyttäjälle kysymyksiä:
Sinä Blogger-bloggaaja, oletko jossakin vaiheessa harkinnut Blogger+Googleplus - bloggaajaksi ryhtymistä?   Mihin aikomuksesi pysähtyi?  Aiotko liittyä jossakin vaiheessa myöhemmin Googleplussaan? Jos olet käynyt kurkkaamassa, niin mikä oli mielestäsi hankalaa? Erilaista? 

Kaikki omakohtaiset vastaukset kiinnostavat, ja olen iloinen, jos niitä saan. Teen plus- / miinuslistaa, ja tällä hetkellä lista näyttää vielä tyhjältä.

Google Plussaan meneminen ei tunnu hankalalta, mutta siellä oleminen askarruttaa; ja se miten  se muuttaa bloggaamisen maailmaa.

Jos vain ehditte vastata, niin olisin tosi kiitollinen. Tämä yksinpähkäily ei oikein kanna  hedelmää.
Kaikki asiaan liittyvä tieto on tervetullutta. En varmasti osannut edes kaikkea kysyä.

Kiitän jo etukäteen.
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!
t. Tuula31 kommenttia

 1. En osaa kyllä neuvoja antaa enkä kokemuksiakaan jakaa, mutta jään mielenkiinnolla odottelemaan saamiasi vastauksia :) Kivaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Olipa hyvä, että laitoit kommenttisi. Tuli heti vertailupohjaa, kun Irmastiina myös kommentoi. Jatkan pohtimista.

   Poista
 2. Itselläni on tili google+:ssa ja blogipäivitykseni siirtyvät sinne automaattisesti. Jossakin asetuksissa sitä kysyttiin, että siirretäänkö ja ruksasin kohdan.
  Olen kyllä niin tumpelo netissä, että en osaa sinua yhtään neuvoa. Aikani sivuilla touhuttuani sain sen toimimaan....eikä ollut edes vaikea juttu, mutta arvaa vaan muistanko mitä tein...no en muista..:D Toivotaan, että joku viisaampi osaa neuvoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina! Tässä tulikin samalla yksi tarkistus, kun kommentoit. Klikkasin "Irmastiina Ruusukummusta" kohtaa ja se vei minut sinun Google Plus-sivuillesi. Ja kun klikkasin kohtaa -anu- , se vei minut Anun blogger-sivuille. Tässä yksi ero. Kiitos kommentistasi.

   Poista
  2. Oletko tyytyväinen tähän kombi-ratkaisuun? Ja missä vaiheessa liityit? Oliko sinulla jo vakiintunut lukijakunta silloin Bloggerissa? Kiitos vielä Irmastiina, jos näihin vastaat.

   Poista
 3. Minua on kiinnostanut google+, Kerran kokeilin, ja blogi muuttui kokonaan google + muotoiseksi. Minä taas haluan pitää blogin vanhanmallisena.

  Ilmeisesti pitäisi luoda toinen profiili, jotta voisi pitää sekä vanhan että saisi google +:n.

  VastaaPoista
 4. Vielä lisänä: alkuvuodesta talous- ja it-lehdissä kerrottiin googlen jakavan +palvelun kahteen osaan. Yleisesti + palvelu ei ole ollut sellainen käyttäjämenestys kuin toivottiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi vastauksesta. Minulle kävi samoin, nopsaan itseni otin pois sieltä. En ainakaan tuossa vaiheessa kokenut Google plussaa omakseni, siksi tähän kyselyyn lähdinkin.

   Poista
 5. Minulla on googleplussan tunnukset, en edes muista mitä varten, ikinä en sitä nimittäin käytä.
  Joku joskus lisäilee omiin piireihinsä (tulee meili) mutta ihan sama, minä en sitä käytä.
  Tämä perusjuttu riittää, en ole tehnyt edes tuota minkä Irmastiina, että linkittyis sinne postaus.....ainakaan tietoisesti :)
  Tuntuu, että siitä yritettiin jotain kilpailijaa saada aikoinaan blogeille, mutta aika huonolla menestyksellä kaiketi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kun jokaisen kommentoijan kohdalla olen klikannut profiilia, niin sinun profiilisi vie bloggeriin. Jos olisit linkitettynä googleplussaan, se olisi vienyt sinne.
   Kiitos vastauksesta, Pepi. Saan hyvää analysointipohjaa itselleni.

   Poista
 6. Mulla on kummatkin, mutta käytän vain bloggeria :)
  En ole koskaan vaivautunut opiskelemaan miten google+ toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi vastauksesta. Kun klikkaan sinun nimeäsi, niin se vie bloggeriin. Joten sinulla ei ole linkitettynä blogger ja google+. Minäkin tein itselleni google+ - profiilin, mutta en ole niitä linkittänyt (tai oli hetken aikaa, mutta palasin bloggeriin)

   Poista
 7. Enpä ole googleplussa perehtynyt, hyvä kun osaa jotenkin tätä bloggeria käyttää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva vastauksesta. Sinä osaat käyttää bloggeria hyvin. Ja se riittää.

   Poista
 8. Google+ on musta jotenkin vähän pelottava. Jotenkin olen kokenut sen suojaukset vähän huonoiksi. Mä olen poistanut sata kertaa mun google+ yhteyden ja aina mä vaan olen google+ käyttäjä jonkun väärän vastauksen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Mielenkiintoinen vastaus, se pisti miettimään. Kun klikkasin nimeäsi, niin se vei blogger-sivulle Pinkit korkokengät, siis sinne minne pitikin :)

   Poista
 9. Minäkin olen tuossa google+ :ssa mukana, mutta ihan entiseen tapaan blogger toimii enkä ole postauskäytäntöä mitenkään muuttanut. En osaa sanoa onko siitä hyötyä tai haittaa. En käytä sitä ja täytyy tunnustaa, että ei minulla ole harmaata aavistustakaan mikä tarkoitus sillä on, paitsi että luulisin että postaukseni leviävät laajemmalle kuin ilman sitä. Vai mitä???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger varmastikin toimii entiseen tapaan. Kun nyt klikkaan sinun nimeäsi, se menee Googleplus-sivuille. Sinulla on ihan kiva seuraajajoukko sielläkin ja uusin päivitys näkyy. En vain ole vielä itse varma, haluanko vielä blogini näkyvän noin. Ehkä jossakin vaiheessa, mutta ei vielä. Kiitos Kristiina vastauksesta. Tämä kyselykierros on antanut minulle hyvää infoa.

   Poista
 10. Tuolla +:lla kai leviäisi laajemmalti, mutta voi tehdä rajauksen vaikka vain perheelle. Itse en sitä käytä, kun en ole kokenut tarvetta.

  VastaaPoista
 11. Kiitän kaikkia hyvistä kommenteista. Sain vastauksen siihen, mitä hain. Netistä sitä en löytänyt. Hieno on tämä bloggaajien välinen yhteistyö!

  VastaaPoista
 12. Perustin blogin ja liityin google plussaan, nyt en uskalla peruuttaa sitä, ettei kaikki mene sekaisin. Mitä hyötyä siitä on, ei hajuakaan kyllä. Kenties voi tavoittaa maailmanlaajuisesti väkeä, mutta en näe, että on niin kovin tavoittanut. Joten plus miinus nolla. Google plussaan kyllä varastoituu kaikki valokuvat, joten koen siitä olevan hyötyäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia informaatiosta. Minä tuumailen vielä tovin, mitä jatkossa teen. Olen liittynyt Googleplussaan, mutta en ole vielä linkittänyt bloggeria ja plussaa yhteen. Tuo valokuvien varastoituminen kuulostaa hyvältä.

   Poista
 13. Samaa mieltä Tiia K:n kanssa. Joskus käyn siellä, mutta harvemmin tuo google+ käytössä. Nyt liityin lukijaksi, ja pitää vielä linkittää tämä omille sivuille, niin näkee sun päivitykset!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Onpa kiva nähdä sinua täällä! Tervetuloa!
   Mukavaa keskiviikkoa!

   Poista
 14. Komppaan ylläolevia, Google+ on kyllä käytössä ja liitän sinne (siis manuaalisesti) postauksetkin, mutta en ole vielä kovin paljon perehtynyt koko asiaan. Tuntuu jotenkin oudolta platformilta, blogger tuntuu enempi omalta. Google+:sta olen kuullut it-ammattilaisilta sen verran että suosivat itse sitä facebookin sijaan. Varsinkin maailmalla on enemmän käytössä ja jotain siinä on mikä on helpompi käyttää varsinkin tien päältä tai kun kruisailee pitkin maailmaa... mene ja tiedä. Mukavaa viikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari! Kiva nähdä sinut täällä. Ahaa, sinä liität sinne manuaalisesti postaukset, tuotahan voisi kokeilla näin aluksi, jos vaikka pääsisi plussan kanssa tutuksi.
   Tuo on varmasti totta mitä sanot, että it-ammattilaiset sitä käyttävät. Googleplussalla on suuri lukijakunta, ja jos vielä kirjoittaa englanniksi, niin se tavoittaa ison joukon ihmisiä.
   Kiitos hyvästä kommentista. Mukavaa viikkoa myös!

   Poista
 15. Miten kävi, Tuula? Liityitkö plussaan vai jatkatko Blogger-asetuksilla? Noista kommenteista on nimittäin jo aikaa... Itse pohdin asiaa eikä netistä vieläkään löydy tietoa. Tein tietämättömyyttäni Google+-tilin, mutta kun huomasin sen olevan jotenkin sekava, palasin Blogger-asetuksiin poistamatta kuitenkaan G+-tiliä. Nyt mietin johtuvatko tietyt ongelmat nyt tästä. Kaikki blogini seuraajat eivät nimittäin näy omassa Bloggerissani ja jotkut mainitsevat, että blogiani on vaikea kommentoida. Jään mielenkiinnolla odottelemaan, josko huomaisit kommenttini vanhassa postauksessasi. Itse en tiedä miten vanhojen postausten kommentit käytännössä saa sujuvasti tietoonsa. Saako kommenteista ilmoituksia sitä mukaa kun niitä tulee? Jäänpä vielä tutustumaan blogiisi muutenkin :) Hyvää syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pauliina!
   Kiva kun kommentoit! Minulle tulevat kaikki kommentit myös sähköpostiini, joten sieltä tämän helposti löysin.
   Ja olen nykyisin myös Google+ :n puolella. Aluksi oli hankaluuksia, kun Google plussan puolella oli kaksi tekemääni tiliä, onnistuin kuitenkin saamaan toisen pois :) Ja nyt toimii.
   Tulen kurkkaamaan blogiisi ja kommentoimaan. kun olen koneen päässä. Nyt vastaan kännykällä.
   Terveisiä ja mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 16. Hei Tuula! Minäkin ajauduin netin kautta tähän vanhaan postaukseesi sellaisesta syystä että mietin mitä järkeä tuolla google+:lla on. Minulla on siis kaksi gmail-tiliä, omalla nimellä ja matkatarmail -blogille. Ikävä kyllä alun perin tuli perustettua blogi omalle meilille ja siihen tupsahti joskus ikäänkuin vahingossa tuo google+. Nyt en pysty liittymään enää uusiin blogeihin lukijaksi niin että siinä näkyisi tuo blogger-tunnukseni vaan siihen tulee automaattisesti google+. En siis sitä käytä mutten tiedä uskaltaako poistaakaan kun ilmoittaa että sitten häviää muutakin. Ehkä ainut konsti on lisätä tämä matkatarmail järjestelmänvalvojaksi ja poistaa oma tilini tuolta, voi mikä sotku. Ja pysyykö kuvat ym mukana?
  No, vielä en uskalla tehdä mitään, kokeilin jo muuttaa google+ tilille tota blogia mutta sitten jos kommentoin jotain juttua toisten blogissa niin sitten muut eivät näe blogiani, ainoastaan sen mitä blogeja seuraan. Eli mitä hyötyä?
  Hih ei ollut tarkoitus sinua vaivata tällä ongelmallani, mutta kunhan kirjoittelin. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig