MOMENTS OF MY LIFE

Poimintoja syksyltä


Nyt pitää kyllä nolona vetää huppua silmille, sillä liian kauan on kulunut edellisestä blogipostauksestani. 


Maanantainen instatilini katoaminen ja maailmanlaajuinen facebook -ongelma saivat  minutkin  Tuulanneli'n tavoin  miettimään vanhaa viisautta, että munia ei kannata laittaa yhteen koriin eli vain instagramiin. On siis syytä päivittää myös blogia. Instatilini katoamisesta kerroinkin jo instassa. Kun aamulla avasin instatilini, se oli poissa. Uskokaa tai älkää, elin epäuskon ja epätoivon hetkiä. Onko vuosien työ valunut hukkaan?  Lähetin instagramille viestiä kaikista mahdollisista kanavista. 

Olin joskus kiinnittänyt instani IFTTT Alerts'iin. Ja sieltä neljä tuntia myöhemmin tuli viestiä: "We can't connect to your instagram." "Fix it." Tein työtä käskettyä. Sain tilin palautettua. 

*****


Syksy on jo ehtinyt niin pitkälle, että meillä on Tuulia -venekin jo saatu talviteloille. Tämän vuoden viimeisellä venematkalla Turkuun ohitettiin Loistokari ja Ruissalo. 


Loistokari on Airiston pohjoispäässä sijaitseva kallioinen luoto. Ja luodolla on loisto, jota on aikoinaan majakanvartija hoitanut, nykyään loisto toimii automaattisesti. Luodon ohi johtaa kolmen metrin väylä ja se on kahden laivaväylän risteyksessä. 

Tänä kesänä on moni instaaja käynyt Loistokarilla, joten olihan se kuvattava. Ja olenhan minäkin joskus tuolla luodolla viettänyt iloista iltaa työporukan kanssa. Höyrylaiva Ukkopekalla mentiin ja saarella syötiin tuoretta kalaa ja tanssittiin laiturilla. Laiturin turva-aita nostettiin ylös, joten tanssi oli turvallista. Ja tunnelmallista. Se oli aikaa ennen kännyköitä, yhtään kuvaa ei ole niistä juhlista. Ruissaloa oli kiva katsoa mereltä käsin. Nämä suloiset saunat olen useasti kuvannut kuivalla maalla, rantapromenadilla lenkkeillessäni. Tältä ne näyttävät mereltä käsin. Syysvärit ovat Ruissalossakin. 

Vähän yli kolme tuntia kesti ajaa moottorilla Rymättylästä Turun Hirvensaloon  - purjeet ja masto oli poistettu jo aikaisemmin. Vauhti oli noin 5-6 solmua tunnissa. Veneen nosto, pesu ja traktorin kyydissä halliin… kyllä siinä useampi tunti kului. Vielä on hommia, mutta ne on helppo tehdä sisällä hallissa. 
Ja pysytään edelleen Turussa. Olin menossa Turun Kaupunginteatterin pressitilaisuuteen kun nappasin kuvan tästä talosta. Sain siitä Instassa kiitoksia, kun kerroin pienen palan turkulaisesta arkkitehtuurista. Turussa on monia puutalojugendia edustavia taloja. Tämä talo sijaitsee Sirkkalankatu 42:ssa, As Oy Neitsyt. Rakennus on useammankin kerran tituleerattu Turun kauneimmaksi taloksi. Talon on suunnitellut rakennusmestari Karl Johan Sahlberg. Talo valmistui jo vuonna 1897.


Näihin syksyisiin poimintoihin on kiva lisätä yksi kirja. Luin Pirkko Soinisen kirjan "Valosta rakentuvat huoneet", joka kertoi Suomen ensimmäisiin naisarkkitehteihin kuuluneesta Wivi Lönn'istä. Hän teki uraansa samaan aikaan kuin Eliel Saarinen ja Herman Geselius. Miehet piirsivät monumentaalirakennuksia, mutta Lönn piirsi kouluja sekä tiloja lapsille ja vanhuksille. Suomessa on useita Wivi Lönnin suunnittelemia rakennuksia mm. Tampereella ja Jyväskylässä. Mutta Turusta löytyy vain yksi Lönnin suunnittelema rakennus, Svenska Samskolan, kaunis jugendrakennus, jonka Wivi Lönn suunnitteli vuonna 1909. Talo on osoitteessa Torninkatu 4. Se on tuo keltainen rakennus kuvassa. Nykyään koulussa toimii Puolalan koulun musiikkiluokkia. 

Myönnän, että syksyn poiminnat näyttävät vähän hajanaisilta. Mutta on niissä punainen lanka ja se on Turku. 


 Mukavaa lokakuun jatkoa teille kaikille! 

- Tuula 


16 kommenttia

 1. Taisin nähdä ensimmäistä kertaa kuvassasi puisen jugend talon, siis aivan upea! Turku on oikein hyvä punainen lanka.
  Kaunista viikonloppua sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turussa näitä jugend -puutaloja on. Monet niistä on hävitetty, mutta on niitä monia jätetty havittämättäkin ja korjattu kauniiksi. Kun tämän talon esittelin instagramissa, niin se sai niin kivan vastaanoton, että täytyy jatkossakin kuvata näitä puutalokaunottaria. Vaikka jugendkivitaloja on paljon Helsingissä ja vielä enemmän Riiassa, niin jugendpuutalot ovat todella harvinaisia. Ihana kun tartuit tähän jugendtaloon.
   Kiitos ja kaunista viikonloppua myös sinulle Outi <3

   Poista
 2. Tuo keltainen talo on minulle hyvin tuttu, näkymänä. Sisällä en ole koskaan ollut. Tosin synnyin tuossa kadun vastapäisellä puolella Heidekenillä, minkä sanotaan olevan todellisten turkulaisten syntymäpaikka. Siellä syntyi vanhempi tyttäremmekin, mutta nuorempi syntyi TYKSissä kun ennenaikaisena syntyi niin tuntui varmemmalta paikalta. Varmaan huojentavalta tuntuu kun Tuulia on nyt suojassa pestynä ja puunattuna.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen puujugendtalo Sirkkalankadulla. Onpa hauska kuulla, että olet syntynyt Heidekenillä, niin minäkin. Siitä tunnistaa aidon turkulaisen. Ja sinulla on tyttärenkin puolesta tuntumaa Heidekeniin. Ja samoja asioita eilen illalla mietin, kun oli pilkkopimeää, oli hyvä saada Tuulia ajoissa ylös. Siellä sen on nyt hyvä olla suojassa.
   Kiitos kivasta kommentistasi Kristiina ja ihanaa viikonloppua Ahvenenamaalle!

   Poista
 3. Ihania kuvia ja ehkä se postauksen määrä ei korvaa laatua! Tänne blogiisi on kiva palata ja paljon seuraan sun postauksia Ig:ssä. Asukuvat ovat ihania ja inspiraatiota kaipaan niihin, kun tuo arki menee töissä ja työ vaatii esiintymistä, ja vaatteista on aina ongelmaa, mitä laittaa päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Ihanasti puet sanoiksi pitkän taukoni.
   Onpa mukavaa, että palasit blogiini. Insta on tosiaan ollut ahkerassa käytössä. Onpa hienoa kuulla, että tykkäät asukuvistani. Oli korkea kynnys ryhtyä niitä ottamaan. Mutta ensimmäisen kuvan jälkeen kynnys vähän mataloitui. En pidä itseäni minään mallina enkä mannekiinina :) Mutta vaatteista olen aina tykännyt. Ja tiedän tuon probleeman, kun ei ole mitään laittaa päälle. Viisas ystäväni sanoo, että se on mielikuvituksen puutetta. Ja yritän suhtautua asiaan nykyään samoin. Aina se ei onnistu.
   Kiitos sinulle Aikku! Olipa kiva "nähdä" sinut täällä <3

   Poista
 4. Ukko-Pekalla mekin jokunen vuosi sitten kävimme noissa maisemissa - ja Turkukin on taas tulevalla viikolla ohjelmassa!
  Vihdoinkin päässemme lopulta katsomaan Nokia-näytelmää, jonka lippuja on kait koronan takia nyt jo kolmeen kertaan siirretty. Aluksi olin aina varannut toiveikkaasti hotellinkin ja sitten perunut sen - nyt meinasi jo melkein jäädä varaamatta koko hotelli, mutta viime tipassa sitten tajusin, että nyt se on ilmeisesti oikeasti taas menoa, teatteriin, ja kun emme todellakaan halua yötä myöten ajaa Espooseen, niin pitäähän sitä varata hotellihuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukko-Pekalla tekin olette käyneet tuolla. Ei sinne tavallisella veneellä pääsekään. Tervetuloa Turkuun. Nokia kiinnostaa minuakin kovasti. Se täytyy nähdä jossakin vaiheessa. Ymmärrän hyvin tuon, että yötä myöten on rankkaa ja pimeää ajaa Espooseen.
   Mielenkiintoista teatteria teille <3

   Poista
 5. Huh, oli varmaan tosi shokki kun Instatilisi oli hävinnyt, mutta onneksi sait sen takaisin.
  Pitää katsoa tuo IFTTTAlerts,.
  Upeita kuvia olet taas ottanut, ja syksy niissä niin kaunis:)Ja tosi kauniita nuo jugendtalot kauniine väreineen. Kaunista viikonloppua Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli aikamoinen shokki, siinä olisivat menneet monen vuoden työt.
   Syksy on kaunis saaristossa. Ja Turun vanhoja taloja rakastan - niin jugend- kuin muitakin taloja.
   Kiitos Jael ja mukavaa viikkoa Israeliin <3

   Poista
 6. Joo, kun face, insta ja wa kaatuivat, niini ensin luulin, että mun kone hajosi taas..Mutta sitten kun selvisi, että sovellukset kaatui, niin laitoin leffan päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas siinä vaiheessa epäilin, että insta ei edelleenkään pelitä minulla. No se selvisi, että oli maailmanlaajuinen ongelma. Ja otin suunnitelma B:n käyttöön eli kirjan :)

   Poista
 7. Ruissalo on niin kaunis, vaikkakin olen nähnyt sitä enimmäkseen laivan kannelta.

  Instan kaatuminen sai hetkeksi hermostumaan, mutta kun tajusin ettei Facebook myöskään toimi, tajusin ongelman olevan jossain muussa kuin omassa tilissäni. Ja ihan hyvä oli olla loppupäivä ilman somea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruissalo on upea saari ja sinne johtaa silta Turusta. Ruotsinlaivat saaren ohi ajavat. Jos tulet joskus Turkuun, niin mielelläni sinut veisin rantapromenadille.
   Minullakin oli suunnitelma B käytössä eli kirjat.
   Mukavaa viikkoa Tuuli <3

   Poista
 8. Tuo käyttökatko oli kyllä erikoisen pitkä, mutta itseäni ehkä eniten tuolloin Whatsappin toimimattomuus häiritsi 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli erikoisen pitkä. Minulla kun oli aamulla ollut harmia instan kanssa, niin ensin luulin, että oma instani ei ole vieläkään kunnossa. Mutta aikanaan kaikki selvisi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig