MOMENTS OF MY LIFE

Torstain terveiset

 

Torstain terveiset - tyyliä, tulppaaneja ja Netflix -sarja: Musta kuningatar Kodin Kuvalehden tämän vuoden kolmannessa numerossa on ihastuttava juttu bloggaajaystäväni Sarin pukeutumistyylistä. "Rohkeus kasvaa iän myötä" Sari tekee ostoksia useasti nettikaupoista ja antaakin artikkelissa vinkkejä, miten onnistua nettiostoksilla. Sari kertoo myös, millä perusteella hän valitsee vaatteensa: "Suosin monikäyttöisiä, klassisia vaatteita, jotka eivät ole lyhyen hetken muotia. En osta ostamisen ilosta, vaan katson laatua ja materiaalia. Täydennän klassikoita sesonkituotteilla, jotka ovat edullisempia. Toivon, että samaa vaatetta voi käyttää arkena ja pienissä juhlissa."

On hienoa, että meitä aikuisia naisia on alkanut näkyä yhä enemmän eri medioissa. Sarin tyyliä ja elämää voi seurata hänen mielenkiintoisesta blogistaan: Casamimi-blog


Toinen ajankohtainen asia ovat tulppaanit. Tulppaani on lempikukkiani. Ja niinkuin moni varmasti tietää tulppaani on Hollannin kansalliskukka. Tulppaani mainitaan Turun Akateemisen kasvipuutarhan luetteloissa ensimmäisen kerran 1670. Silloin tulppaani tuli Suomeen. 

Ensi-ihastumiseni tulppaaniin tapahtui, kun sain ensimmäisen Aalto-maljakkoni, eli vuosikymmeniä sitten. Silloin tulppaanit ja maljakko olivat moderni juttu. Ja edelleen ne ovat lyömätön yhdistelmä. No, nyt kuitenkin toisenlaisessa maljakossa. 

Musta kuningatar eli The Queen's Gambit 

Kuva netistä. 

Minä vasta tämän vuoden puolella aloin katsoa tätä yhtä Netflixin loppusyksyn suosituinta seitsemänosaista sarjaa - Musta kuningatar. Yllättävää on, että tämä sarja kertoo shakista ja shakinpeluusta. Pääosassa Elizabeth Harmonina nähdään Anya Taylor-Joy. Beth Harmon oppii shakin alkeet orpokodissa talonmiehen opastuksella. Tytöllä on selvästi nerokkuutta shakinpeluussa, se paljastuu nopeasti. Jos ei tiedä mitään shakista, niin sarja opettaa, että pelin avauksella on merkitystä. 

Ja vaikka sarjassa kerrotaan shakista, niin sarja on todella jännittävä. Tämän tv-sarjan on sanottu kuvaavan shakkiotteluita asiantuntijoiden mukaan realistisemmin kuin mikään muu sarja tai elokuva. Beth Harmonin päihteidenkäyttö sarjassa on kuvattu jotenkin sadunomaisesti. Hän näkee shakkisiirrot mielessään, kun hän ottaa rauhoittavia lääkkeitä. Uskomaton sarja - minäkin jäin koukkuun, onneksi vain sarjaan. Katsoin jaksot peräjälkeen. 


Ja vielä helppo ruokavinkki.  Tämä on Kodin Kuvalehden sarjasta nopeita ja helppoja arkiruokia. Uunissa muhii niin riisi kuin lohikin, kiva ja herkullinen resepti:  Punastuva pestolohi

Pirteitä pakkaspäiviä kaikille! 

- Tuula 


Tuula's life blogia voi seurata 

18 kommenttia

 1. Ihana siinä, kiitos ❤️. Tulppaanit ja valon lisääntyminen. Minulle alkaa tulla hieman rauhaton olo 😊. Musta kuningatar oli huppu. Juhan kanssa putkeen katsottiin ja Juha jo kaivoi shakkilautaa, ei tosin saanut yrityksistä huolimatta pelikaveria meidän perheestä. Ihanaa helmikuuta, kohta koittaa aika, kun voidaan nähdä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodin Kuvalehden artikkeli sinusta oli niin onnistunut, se kuvasi hyvin sinua ja kaunista tyyliäsi, joten oli kiva laittaa se omaankin juttuuni. Tulppaanit ja valon lisääntyminen - kevät saapuu. Ymmärrän rauhattoman olosi, mieli tekee lähteä Espanjaan.
   Minä olen joskus nuorena tyttönä vähän opetellut shakkia, mutta shakkitaidollani en voi kehua, joten siksikin tämä sarja oli niin kiinnostava. Ja Juha ei saanut teidän perheestä pelikaveria, voi harmi.
   Ihanaa helmikuuta myös sinne. Aika menee nopsaan. Pian nähdään <3

   Poista
 2. Oii tulppaanit, ne ovat myös yksi oma suosikki. <3 Upeita ja aurinkoisia pakkaspäiviä sinulle myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä tulppaanifaneja löytyy! Ne ovat todellinen ilo tähän vuodenaikaan.
   Kiitos ja aurinkoisia pakkaspäiviä myös sinne!

   Poista
 3. Ihana Sari ja upea tyyli hänellä! Tuota sarjaa on kehuttu kovasti, joten pitää varmaan itsekin se katsella.
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari taitaa tuon pukeutumisen. Hänellä on oma, varma tyyli. Musta kuningatar vei minut mennessään. Erilainen sarja!
   Kiitos Outi ja ihanaa loppuviikkoa sinulle <3

   Poista
 4. tulppaanit on kevään odottelussa parasta!


  https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Ne ovat ihanat kukkaset tähän joulun ja kevään välimaastoon.
   Kiitos Anna ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 5. Musta kuningatar tuli ahmaistua muutamassa illassa.

  Kauniit tulppaanit. Minulla tulppaanit usein lakastuvt todella nopeasti. Siksi ostankin niitä harvoin. Kevään tulppaaniaikaa kuitenkin odotan aina. Kävelylenkitkin kierrän kauneimmin kukkivien pihojen ohi kulkien, joita täytyy aina pysähtyä ihailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siellä myös Musta kuningatar on valloittanut. Upea, erilainen sarja.
   Joulun jälkeen alan heti odotella tulppaaneita. Jokunen kimppu niitä tulee aina ostettua.
   Sinä kuljet kukkien pihojen ohi kävellessä. Niistä löytyy silmänruokaa. Kiitos Tuuli ja kaunista viikonloppua <3

   Poista
 6. Iän myötä on onneksi itsellekin tullut enemmän rohkeutta olla rohkeasti se mitä todella on eikä niin välittää muiden mielipiteistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikä on siitä jännä juttu, että hyväksyy itsensä paremmin ja tulee rohkeammaksi. Ja antaa vapauden olla välittämättä muiden mielipiteistä. Hyviä mietteitä! Kiitos Mira ja kaunista viikonloppua!

   Poista
 7. Mulla jäi tuo Musta kuningatar kesken, en jaksanut katsoa sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta kuningatar on kerännyt enimmäkseen kehuja, mutta olen lukenut myös soraäänistä. Ihmisillä on erilaisia makuja erilaisten asioitten suhteen ja se on vain hyvä asia.
   Kiitos Melissa ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 8. Ihanat tulppaanit maljakossa:) Ja upea Sari lehdessä, hän on niin tyylikäs.
  Kaunista viikonloppua Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit tähän aikaan vuodesta ovat niin ihania.
   Oli kiva lukea Sarista lehdessä, kiva kun hänet on huomattu. Tyylikäs Sari. Kiitos Jael ja kaunista viikonloppua Israeliin!

   Poista
 9. Nyt on tulppaanien ja myöskin muurinkellojen aika!
  Musta kuningatar oli hyvä ja koukuttava sarja.
  Sinua saattaisi kiinnostaa sarja Ahvenanmaan sankarit, joka kertoo merivartijoiden ja poliisin työstä. Pyörii TV1:llä ja on katsottavissa areenassa.
  Talven iloa ja valoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja myös muurinkellojen aika :) Lähikaupassa on ollut vain tulppaanejea, joten muut kukat ovat jääneet.
   Sinäkin olet katsonut Mustan kuningattaren. Koukuttava sarja, niinkuin sanot.
   Ahvenanmaan sankarit -sarjan olen huomannut, mutta en katsonut. Kiitos vinkistä. Se pitää laittaa pyörimään.
   Ja kiitos Marjatta kivasta kommentistasi - talven iloa ja valoa myös sinne <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig