MOMENTS OF MY LIFE

Nextory - kirjasto taskussa (kokeile kuukausi ilmaiseksi)

 

*Mainos / Sisältää affiliate -linkin

Olen aina ollut lukutoukka. Ja tämä erikoinen aika on vain lisännyt rakkauttani kirjoihin. Välillä on ollut paikallaan paeta tätä korona-aikaa kirjojen maailmaan. Luen sekä kuuntelen kirjoja aina tilanteen mukaan. 

Nextory -sovellus on e- ja äänikirjojen tilauspalvelu. Kirjasto on aina mukanasi, kun se on kännykässä. Eikä tarvitse mennä kirjastoon, kun kirjastot ovat avoinna rajoitetusti ja aika on mikä on. Eikä niitä uusia kirjoja sieltä kirjastosta saa kuin vasta pitkän, usein kuukausien, odotuksen jälkeen. Uudet kirjat ilmestyvät Nextoryyn melkeinpä saman tien, kun kirja julkaistaan kirjana. Laitan tuonne loppuun linkin, jolla uusi käyttäjä voi aloittaa 30 päivän kokeilujakson ilmaiseksi Nextoryssa.

Kännykällä sekä luen että kuuntelen. E-kirjan lukeminen onnistuu kännykässä mainiosti, koska fonttikokoa voi muuttaa. Ja lukeminen onnistuu myös tabletilla. Kirjat voi ladata offline -tilaan, jolloin kirjoja voi lukea tai kuunnella ilman nettiä. Ladatut kirjat eivät vie paljoa tilaa kännykän muistista. Nextory on kirjojen taivas. Minulla on tapana tallentaa kirjoja palvelun "omalle kirjahyllylle" odottamaan sopivaa luku- tai kuunteluhetkeä. 

Tässä luku- ja kuuntelusuosituksiani: 

1. Samu Haber: Forever yours, lukijana Samu Haber / kirjoittanut Tuomas Nyholm 


Olen tehnyt pitkiä kävelylenkkejä Samu Haberin kanssa. Jos Haberilla on kiva lauluääni, niin sitä on myös hänen puheäänensä. Kävelylenkeille on ollut kiva lähteä, kun on ollut näin mielenkiintoista seuraa. Samun elämä on ollut aikamoista vuoristorataa. Samu kertoo rehellisesti nuoruusvuosistaan. Ja  lomaosakekaupoistaan, joista hän on saanut myös rikostuomion. Sunrise Avenuen synnystä ja siitä, miten Sunrise Avenue sai pakit levy-yhtiöiltä. Mitä levy-yhtiöt menettivätkään! Voisin kuvitella, että näitä yhtiöitä on myöhemmin suuresti harmittanut, kun bändi nousi ulkomaita myöten kuuluisuuteen. Ja miten Samusta tuli Voice of Germanyn tuomari. Kirja on käännetty useille kielille ja Saksassa kirja on ollut erittäin suosittu. Kävelyretket Samun kanssa ovat olleet antoisia. 1. Teatteria koko elämä - Heidi Herala, kirjoittanut Liisa Talvitie (lukija: Krista Putkonen-Örn)

 Monet lukijani tietävätkin, että olen suuri teatterin ystävä. Parhaillaan teatterit ovat suljettuina ja olen muutenkin nyt korona-aikana vältellyt paikkoja, joissa on paljon ihmisiä. Mutta teatterin maailmaan pääsin lukemalla kirjan Heidi Heralasta: Teatteria koko elämä. 

Kun Heidi Herala syntyi 10.1.1960, hänen ensimmäinen ääninäytteensä kuultiin heti radiossa. Heidin äiti oli suostunut hypnoosisynnytykseen ja siitä tehtiin radio-ohjelma. Nauhalta kuuluu Heidin ensiparkaisu. Heidin suvussa oli paljon näyttelijöitä. Kirjassa kerrotaan mielenkiintoisesti suvusta.  Äiti oli näyttelijä Marja Korhonen ja isänsä kaikkien tuntema näyttelijä Helge Herala. Heidillä oli myös kaksi isoa veljeä, Turo ja Jarkko. Heidi oli 14-vuotias, kun hänen isoveljensä, perheen esikoispoika Jarkko kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 1974. Isä Helge Herala on sanonut, että jotain hajosi silloin hänen sisällään. Hän vaihtoi uraa, jätti teatterin ja perusti veljensä kanssa Turkuun leipomon, joka oli toiminnassa vuoteen 1991. Muistan niin hyvin ne Heralan herkulliset lihapiirakat! Isä Herala jatkoi kuitenkin vielä esiintymistään. Moni muistaa vielä suositun televisio-ohjelman Valehtelijoiden klubi. 

Heidi pyrki Teatterikorkeakouluun vuonna 1979 ja pääsi sisään. Koulun rehtorina oli silloin Eero Melasniemi. Ja Heidin viimeisenä teatterikouluvuotena rehtorina toimi Jouko Turkka. Kirjassa kerrotaan mainiosti näistä vuosista. Ja rakkaudestakin kerrotaan. Siitä miten Heidi ja Seppo Maijala kohtasivat Turussa, Samppalinnan kesäteatterissa. Se rakkaus on kestänyt ja perhe on kasvanut. Heidin ura on ollut hieno ja se jatkuu. Viimeisimpiä rooleja hänellä on ollut Helsingin kaupunginteatterin Everstinna. Hän on saanut siitä loistavat arvostelut. Vaan sitten tuli korona ja Heidillä jäi esittämättä monta Everstinnaa. 

Kun kirjan aloitin, niin se vei mukanaan. Kirja tarjosi mielenkiintoisia tarinoita Suomen teatterimaailmasta ja teatterin lähihistoriasta. Iso suositus kaikille teatterin ystäville ja muillekin. 


3. Vanha nainen tanssii / Eveliina Talvitie


Tämän vuoden ensimmäisessä blogipostauksessani kerroin Eveliina Talvitien kirjoittamasta ja lukemasta koukuttavasta kirjasta "Vanha nainen tanssii". Se löytyy myös Nextorysta. Voit joko kuunnella tai lukea kirjan. Tässä linkki postaukseen: Link

Oletko sinä jo löytänyt äänikirjojen tai e-kirjojen pariin? 

* Jos olet uusi Nextoryn käyttäjä, niin saat lukijanani 30 päivän mittaisen ilmaisen kokeilujakson. Lukea ja kuunnella voit niin paljon kuin ehdit. Käy rekisteröitymässä palveluun täällä.  


Hyviä luku- ja kuunteluhetkiä!

- Tuula 

7 kommenttia

 1. Tykkään lukea kirjoja, vaikka luenkin niitä aivan liian vähän. Yritin puolivuotta tuota äänikirjoihin totuttelua, mutta ei siitä lopuksi tullut oikein mitään. Kai se on niin, että toinen sopii toiselle ja toinen toiselle!
  Ihanaa viikkoa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjojen lukeminen on ihanaa. Mutta kuunteleminen on myös kivaa. Minä kuuntelen välillä kirjaa kuin radiota eli minulla ei ole kuulokkeita korvilla. Kuuntelemisesta sen verran, että viime vuonna vuoden myydyin kirja oli äänikirja. Kuunteleminen on lyönyt itsensä läpi.
   Mutta niin kuunteleminen kuin lukeminen ovat hyvää ajanvietettä. Ymmärrän sinua hyvin, että aika on sinulla tapetilla, kun työn ohessa vielä bloggailetkin.
   Kiitos Outi kommentistasi ja ihanaa viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 2. Olen myös kuuntelija nykyisin ja Samu Haberin kirjan ahmin kävelyillä ja autolla ajaessa.Auto on hyvä paikka kuuntelulle jos on suoraa tietä edessä eikä kauheasti tarvi risteyksiä ylittää.Samoin tykkäsin Samun äänestä,mutta ihmettelin,ettei saksalaisen isän kautta saksan kieli ollut yhtään tuttua hänelle.Sinnikäs jäbä muuten kyllä ja kokenut vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin olet ahminut Samu Haberin kirjan. Samun ääni sopii kyllä mainiosti niin lukemiseen kuin lauluunkin. Eikä tuota kirjaa oikein olisi voinut kukaan muukaan lukea, näin ajattelin. Auto on suoralla tiellä mainio kuuntelupaikka. Muuten tuota samaa pohdin, että mitä kieltä puhui isänsä kanssa. Mielenkiintoinen ja sinnikäs jäbä, niinkuin sanot.
   Kiitos Tuovi kivasta kommentistasi. Ja hyvää viikkoa!

   Poista
 3. Minä tykkään lukea kirjoja. Minulla on sellaisia kausia, että luen useamman kirjan ns. putkeen. Kausi kestää aikansa ja sitten tulee seesteisempi kausi. Kesällä on mukava lukea yöllä, kun on niin valoisaa <3 Äänikirjoja olen jonkin verran kuunnellut autolla reissatessa. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla sama kirjojen kanssa. Nyt minulla on "putki päällä", ahmin kirjoja. Tykkään kovasti lukea myös näitä e-kirjoja. Niitä kun pystyy pimeämmässäkin lukemaan. Ja äänikirjoja kuuntelen toisinaan myös ilman kuulokkeita kuin radiota. Ajan niin kaupunkiajoa, että autossa en ehdi äänikirjoja kuunnella.
   Kiitos kivasta kommentistasi Tarja ja pirteitä pakkaspäiviä sinne!

   Poista
 4. I just have to introduce this hacker that I have been working with him on getting my credit score been boosted across the Equifax, TransUnion and Experian report. He made a lot of good changes on my credit report by erasing all the past eviction, bad collections and DUI off my credit report history and also increased my FICO score above 876 across my three credit bureaus report. Email him here via Email him here via hackintechnology@cyberservices.com or whatsapp Number: +!213 295 1376.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig