MOMENTS OF MY LIFE

12 kysymystä talvesta

 


Heippa kaikille! Nyt eletään lumen keskellä joka puolella Suomea, joten tämä Tuulannelilta nappaamani 12 kysymystä talvesta sopii ajankohtaan ja helmikuun tunnelmaan. Yhden kysymyksen muutin, muuten samoilla mennään. 

1. Kuntosali vai metsälenkki?

Kuntosaleilla en ole käynyt, joten valitsen metsälenkin. Ihan metsänsiimeksessä olen käynyt vain muutaman kerran, mutta Ruissalo on valikoitunut kohteeksi melkeinpä kerran viikossa. Siellä on pitkät rantapromenadit ja myös hoidetut metsälenkit, joita on kiva kulkea. Kahvit termarissa ovat olleet mukana Ruissalon lenkeillä.

2. Mökkeily vai hotellimajoitus? 

Kyllä minä valitsisin mökkeilyn. Mutta meillä on mökki saaressa, joten ennenkuin jäät kantavat, sinne ei ole menemistä. Merivesi on plussan puolella ja vaikka on ollut pakkasia, niin lumimassat ovat jäitten päällä peittona, joten jää on jäänyt paikoin ohueksi. Katsotaan miten tilanne kehittyy.

3. Kuuma kaakao vai kermakahvi? 

Valintani on helppo, kermakahvin sijaan maitokahvi tai kahvi mustana. 

4. Kirja vai tv-sarja?

Molemmat. Olen koukuttunut täysin tv-sarjaan The Fall, joka löytyy Yle-Areenasta. Siinä on pääosassa upea Gillian Anderson. Hän näytteli The Crownissa Margaret Thatcheria, mutta Crownissa en kuitenkaan  vaikuttunut hänestä. The Fall muutti mielipiteeni Gillianista, hän on kerrassaan uskomaton näyttelijä. The Fall on psykologinen jännäri, joka on filmattu Belfastissa. Olen Irlannissa asuessani käynyt muutaman kerran Belfastissa, joten sekin loi sarjaan oman mielenkiintonsa. Jännittävä, mielenkiintoinen sarja! Ja jännittävä kaupunki. 

Belfastissa Seijan kanssa kauan sitten. 

5. Hiihto vai luistelu?

Olen löytänyt hiihdon uudelleen tänä talvena. Olin hankkinut sukset muutama vuosi sitten, mutta tänä talvena ne tulivat vasta korkattua. Meillä on tuttavapiirissä innokas maastohiihtäjä, joka hiihdon lisäksi haluaa kokeilla suksien uusia ominaisuuksia. Tällä Timolla on autotallin seinä täynnä suksia. No hän aikoinaan kehui näitä Yokon optigrip suksia, jotka ovat voiteluvapaat. Ja minulle, sunnuntaihiihtäjälle, nämä ovat oiva valinta. 


6.  Pilkkikalastus vai lumikenkäily? 

Lumikenkäily voisi olla kivaa, en ole koskaan kokeillut. Lajista on tullut todella suosittu, kun katselee instagram -kuvia.

7. Nastakengät vai Uggit?

Nastakengät ehdottomasti! Ilman niitä en lähde lenkkeilemään. Loistava keksintö! 

8. Pipo vai hattu? 

Talvella ehdottomasti pipo. Muistan ne nuoruuden talvet, jolloin en pipoa käyttänyt, kun tukka mukamas kärsi. Pipo kuuluu talvivaatteiden kanssa käytettäväksi, ehdottomasti. Lämmin on kaunista. 


Ja välillä se pipo menee silmille pulkkamäessä. Pikkuväen kanssa pulkkamäessä on lystiä. 

9. Avanto vai uimahalli? 

Muutamt ystäväni harrastavat avantouintia, mutta eivät ole vielä saaneet minua mukaan avantoon. Tervesyvaikutuksista puhuvat ja uinnin jälkeisestä hyvästä olosta. Katsotaan miten minun tulevaisuudessa käy. 

10. Toppatakki vai villakangastakki? 

Toppatakki on talvitakkini. Lyhyenä ja pitkänä. 

11. Lumityöt vai joutenolo takkatulen ääressä? 

Ensin lumityöt ja sitten vasta takkatulen lämpöön. 

12. Ihonhoito pakkasella?

Pakkanen kuivattaa ihoa. Sain testattavaksi kosteuttavaa yövoidetta -  by Raili / Pro Lift Night Mask. Se on uudenlainen yönaamio, jossa on ihoa uudistavia, kosteuttavia ja kiinteyttäviä aktiiviaineita, kuten ubikinonia. Aamulla iho on kimmoisa ja kosteutettu. Ihana voide talvella. 


Löytyikö yhtäläisyyksiä? Nappaa sinäkin Tuulannelin kivat kysymykset ja kerro talvestasi. 

Heleää helmikuuta! 

- Tuula


Tuula's life blogia voi seurata 


23 kommenttia

 1. Gillian oli aika huono roolissaan the crown, tai itse olen tätä mieltä. Jotenkin hyvin väkinäistä ja ylinäyttelyä, ei ollenkaan luontevaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi samaa mieltä tai olin ainakin katsoessani The Crownin. Satuin tässä jokin aika sitten katsomaan yhden brittidokumentin, jossa esiintyi oikea Margaret Thatcher. Ja usko tai älä hän oli kuin Gillian Anderson puhetyyliä myöten. Thatcher ei ollut lainkaan luonteva yläluokkaisessa tyylissään.
   Mutta The Fall ja siinä Gillian Anderson -ihastuin häneen näyttelijänä. Tekee hienon roolin.
   Näin kävi minulle :)

   Poista
 2. Enemmistössä taisi sinulla olla samat vastaukset kuin minulla. Mukavia hiihtolenkkejä sinulle Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin olet tähän vastannut. Täytyypä tulla kurkkaamaan. Hiitokelit taitavat pian olla menneet. Jos ehdin, niin tänään voisin tehdä pienen lenkin.
   Mukavaa hiihtolomaa, Kristiina <3

   Poista
 3. Minulla kahvin tilalla olisi kaakao, mutta aika samoilla linjoilla muuten olen kanssasi. Juuri puhuin ystäväni kanssa, että pitäisi testata hiihtoa, kun luistimille en enää uskaltaisi.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen sovinnolla jättänyt luistelun väliin. Kaaduin muutama vuosi sitten ja loukkasin pahasti häntäluuni.
   Mutta hiihto on kivaa monen vuoden jälkeen. Isoja mäkiä pelkään, pellot ja jäät ovat kuin tehty minulle.
   Kivaa hiihtolomaviikkoa sinne!

   Poista
 4. Kiva haaste, ja vastauksesi. Minä en voisi tuollaista edes tehdä kun on niin erilainen talvi täällä,mutta luistelua kaipaan. (on kyllä jäähalli lähellä mutta se ei ole sama juttu).
  Mukavaa alkavaa viikkoa Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Israelin talvessa ei taida lunta näkyä. Tuossa jo Outille kerroin, että luistelun jätin muutamia vuosi sitten, kun loukkasin kunnolla häntäluuni. Mutta rauhallinen hiihto on mukavaa. Tuo on totta, jäähallissa luistelu ei ole samaa kuin ulkojäillä.
   Mukavaa viikkoa sinne Jael <3

   Poista
 5. Hienoa, että olet löytänyt hiihtämisen ilon uudelleen! Minäkin olen tämä talvena hiihtänyt enemmän kuin edelliseen kymmeneen, joista ehkä jollain oli lunta täällä Lounais-Suomessa :D
  Myös the Fall-koukku löytyy täältäkin. Gillianin luoma hahmo on hyvin viileä ja etäinen, kerrassaan loistavaa näyttelijäntyötä. Mietimme kuitenkin jälleen ylikriittisinä katsojina, että eikö käsikirjoittaja ole luonut mitään rosoa, taustatarinaa ja tarttumapintaa hahmoon. Ilmeisesti tarkoitus onkin, että hahmo jää katsojalle etäisensi. Meillä on kyllä yhä sarja kesken, joten tukin suuni! Areenasta löytyy kyllä loistavia rikossarjoja, katsomme yleensä lähes kaikki pohjoismaalaiset vähintään.
  Jännää lopputalvea trillerin ja hiihtelyn parissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillisen vähän on ollut viime vuosina lunta täällä Lounais-Suomessa. Tämä talvi on ollut ainutlaatuinen, mutta taitaa olla talven loppu lähellä.
   Ja sielläkin katsotaan The Fall'ia. Gilliannin rooli on etäinen ja jännä, mutta lopussa hänkin vähän pehmenee. Tuo on totta, Areena kilpailee hyvin maksullisten suoratoistopalvelujen kanssa. Toki Netflix on meillä myös käytössä.
   Kiitos Esmeralda! Jännää ja reipasta lopputalvea myös sinne <3

   Poista
 6. Metsälenkit talvisissa maisemissa on jotain niin mahtavaa. Sielu lepää.<3 Ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se aika, kun puut olivat lumen peitossa, upeita näkymiä oli metsälenkeillä. Nyt on jo "alastomampaa", mutta lenkit luonnossa ovat aina paikallaan.
   Kiitos ja ihanaa hiihtolomaviikkoa sinne <3

   Poista
 7. Kiva postaus! Ja kyllä meillä yhtäläisyyksiä löytyy. Minä tosin valitsisin luistelun, hiihtäminen ei oikein suju :) Mukavaa helmikuun viimeistä viikkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sinä luistelet! Kerroinkin tuossa jo, että luistelemiseni loppui, kun kaaduin ja loukkasin pahasti häntäluuni. Hiihtämisen olen löytänyt tänä talvena uudelleen, johtunee lumisesta talvesta.
   Kiitos Kristiina <3 Ja mukavaa helmikuun viikkoa!

   Poista
 8. No nyt on kyllä ollut ihana talvi ja tämän idean voisi toteuttaa. Kiva kun olet päässyt hiihdon makuun, minkäkin olen lipsutellut nyt oikein urakalla :) Ihanaa helmikuun loppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luminen talvi, se on ollut ihana. Tiedänkin, että olet kova hiihtäjä ja sinut löytää jo aamulla varhain ladulta. Hyvä Sari! Minä olen lipsutellut myös muutaman kerran, ja olen niin mielissäni, että olen löytänyt taas hiihdon.
   Kiitos Sari <3 Mukavaa hiihtolomaviikkoa sinne!

   Poista
 9. Itsekin olen tähän vastaillut, halutessaan mun vastaukset voi kurkata:
  https://blingershimmer.blogspot.com/2021/02/12-kysymysta-talvesta.html :)

  VastaaPoista
 10. Kauniit hiihtomaisemat sinulla.

  Lumitalvi on ollut kaunis, vaikken mikään talvifani olekaan. Toisaalta nyt kun lumet lähtivät sulamaan, toivon, että sulaisivat kokonaan pois. Ei tarvitsisi ainakaan liukkaudesta kärsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pääsen pihalta suoraan hiihtoladulle, joten helpommaksi ei hiihtäminen enää voi tulla.
   On ollut todella kaunis lumitalvi. Kävelylenkit ovat vieneet Ruissaloon ja on tullut nautittua myös Ruissalon talvesta.
   Olen samaa mieltä, jos lumet lähtevät sulamaan, niin menkööt.
   Kiitos Tuuli ja mukavaa helmikuun loppua!

   Poista
 11. Todella kiva, kun toteutit tämän haasteen! Näitä on aina kiva lukea.

  Mukavaa helmikuun loppua sinulle ihanuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulanneli vielä tästä haasteesta. Näitä on kiva tehdä. Nyt näitä haasteita tarvitaan, elämänympyrät ovat pieneksi käyneet.
   Mukavaa helmikuun loppua myös sinulle ihanainen <3

   Poista
 12. I just have to introduce this hacker that I have been working with him on getting my credit score been boosted across the Equifax, TransUnion and Experian report. He made a lot of good changes on my credit report by erasing all the past eviction, bad collections and DUI off my credit report history and also increased my FICO score above 876 across my three credit bureaus report. Email him here via Email him here via hackintechnology@cyberservices.com or whatsapp Number: +!213 295 1376.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig