MOMENTS OF MY LIFE

Usko, toivo, huijaus - Ryhmäteatterissa


Usko, toivo, huijaus

Kun työttömyyden yllättämä pariskunta turvautuu digitaaliguruun...

"Kaikkinaisen huijaamisen suuri menestys maailmassa perustuu osaltaan siihen, että ihmisen on niin tuskallisen vaikeaa myöntää tulleensa huijatuksi", näin sanoo psykiatrian dosentti Hannu Lauerma. Näytelmä kiteyttää taitavasti nykyaikaisen huijauksen psykologian.


Näytelmässä perheen äiti Sissi (Minna Suuronen) joutuu työttömäksi. Perheen isän Miksun (Robin Svarström) on vihdoinkin pohdittava muitakin työmahdollisuuksia kuin vapaan valokuvaajan ammatti. Perheessä on myös teini-ikäinen tytär Tille (Jutta Järvinen), joka lataa selfieitä someprofiiliinsa kertoen pahasta olostaan. Perheessä eletään ahdistavia ja rahallisesti tiukkoja aikoja ja kaikki perheenjäsenet etsivät keinoja selviytyä ahdistavasta tilanteesta. 

Se keino tarjoutuu, kun Sissi kohtaa konsultti Yazz Donaun. Digitaaliguru Yazz Donau luo pariskunnalle uudenlaisia mahdollisuuksia saavuttaa rahaa ja mainetta. Pitää vain uskoa itseensä ja asiaansa ja markkinoida oikein, digitaalinen maailma antaa siihen oivat mahdollisuudet. Perheenäiti Sissi on pitkään epäilevä, mutta Yazz Donau saa hänet vakuuttuneeksi ideastaan. 

Robin Svarström ja Minna Suuronen (kuva: Ryhmäteatteri)

Näytelmässä on monta tasoa:  työttömyyttä, perhedynamiikkaa, köyhyyttä, yrittäjyyttä, Slush-huumaa, digitalisaatiota, manipulaatiota, konsulttikikkailua ja psykologiaa. 

Oli mielenkiintoista katsoa näin modernia näytelmää. Digiaika ja some eivät ole mitenkään päälleliimattuja tässä tarinassa, vaan kuuluvat osana juoneen. Ja täytyy sanoa, että kaikki muutkin  näytelmän tasot punoutuvat hyvin yhteen. Tähän kohtaan on hyvä sanoa, kyse ei ole teknologiasta vaan kyse on vallasta. Jokaisella ajalla ovat olleet omat "Auervaaransa". 

Konsultti Yazz Donaun lupaukset eivät pidä ja huijatuksi tullaan. Perheen rahanmenetys on mittava. 

Minna Suuronen näyttelee loistavasti äitiä, jonka rooli kulkee epäilevästä äidistä huijauksen kouriin joutuneeksi onnettomaksi naiseksi.

Santtu Karvonen on röyhkeä konsultti Yazz Donau. Piittaamaton, lepertelevä, agressiivinen ja manipuloiva. Karvonen onnistuu roolissaan erinomaisesti. 

Robin Svarström esittää kahta roolia. Boheemia valokuvaajaisää ja rikospsykiatri Hannu Vasamaa, joka ammentaa habituksensa rikospsykiatri Hannu Lauermasta. 

Jutta Järvinen ja Robin Svarström (kuva: Ryhmäteatteri)

Jutta Järvinen näyttelee Tille-tytärtä. Jutta Järvinen opiskelee Teatterikorkeakoulussa. Hän tekee uskottavan ja tässä päivässä elävän teinin roolin. Teinin, joka kantaa omia kasvukipujaan, mutta myös muiden kasvukipuja. 

Janne Siltavuori on lavastanut näyttämön, joka rakentuu läpinäkyvien pleksien kautta. Se on kuin avoin internet, jossa varomaton voi joutua tykityksen kohteeksi. 

Veera Tyhtilä on ohjannut esityksen, joka pitää otteessaan. Ohjaaja Juha Kukkonen onnistuu tekemään näytelmästä psykologisen trillerin. 

Valo- ja videosuunnittelu Ville Mäkelä, äänisuunnittelu Jussi Kärkkäinen, pukusuunnittelu Ninja Pasanen ja maskeeraussuunnittelu Leila Mäkynen.Minä ehdin väliajalla kuvitella jo karmean lopun tarinalle. Loppuratkaisu kuitenkin yllätti. 

Usko, toivo,  huijaus - piti otteessaan loppuun saakka. 

Näytelmän nimi perustuu psykiatri Hannu Lauerman samannimiseen kirjaan. 

Ryhmäteatterin sivut löytyvät  TÄÄLTÄ

*Liput saatu 

Teatteriterveisin, Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta


16 kommenttia

 1. Kuullostaa mielenkiintoiselta, pitäisi ehkä joskus itsekin yrittää saada aikaiseksi mentyä teatteriin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mielenkiintoinen. Ja ajankohtainen. Elämä on...
   Kiitos Mira ja kivaa viikkoa!

   Poista
 2. Ryhmäteatterin esitykset on aina olleet tosi hyviä. Tämäkin kuulostaa tosi mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin nyt ensimmäistä kertaa Ryhmäteatterissa. Syksyllä piti mennä kehuttua Onnellisten saarta katsomaan, mutta eh ehtinyt. Usko, toivo, huijaus on niin tässä ajassa. Epätoivo ajaa ihmisiä erilaisiin onnettomiin tilanteisiin.
   Kiitos Annukka ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Varmasti mielenkiintoista katsottavaa! Mukavaa sunnuntai-iltaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä usko, toivo, huijaus tarjosi. Piti otteessaan alusta loppuun. Mielenkiintoista ja hurjaakin ajankuvaa.
   Kiitos Päivikki ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 4. Kuulostaa sellaiselta esitykseltä, jonka voisin mennä katsomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko, toivo, huijaus avaa erästä kulmaa nykyelämässä. Rahanpuute ja toivottomuus ajavat ihmisiä outoihin kuvioihin. Mielenkiintoinen näytelmä!

   Poista
 5. Näin se netti saapuu teatterin lavallekin. Todella hyvä, että tällaisista ajankohtaisista asioista tehdään myös näytelmiä.
  Minna Suurosen muistan aina ensimmäisestä Heinähattu ja Vilttitossu leffasta, jossa hän näytteli myös äitiä <3

  VastaaPoista
 6. Totta! Netti on kaikkialla. Ajankohtainen näytelmä monella tapaa. Ihmisiä on monenlaisessa tilanteissa. Opettavainenkin näytelmä, kun sitä olen jälkeenpäin pohtinut.
  Minna Suuronen oli todella hyvä, minä muistan hänet myös joistakin rooleista.
  Kiitos Outi ja mukavaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta näytelmältä ja niin ajankohtainen aihe. Rahanpuute ja toivottomuus ajaa ihmiset tekemään asioita, joihin he eivät muute sekoaisia. Helppo raha houkuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahanpuute ja toivottomuus on onneton yhtälö. Jollakin tasolla ymmärrän näitäkin ihmisiä, joille näin käy. Tavallisia ihmisiä, joille tulevaisuus näyttäytyy synkkänä. Ja sitten tarjotaan helppoa rahaa, siihen loukkuun on moni ihminen mennyt. Mielenkiintoinen näytelmä!
   Kiitos kivasta kommentista Tuulanneli ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 8. Jos tarvitset ammattimaista apua varastetun bitcoinin tai kryptovaluutan palauttamiseksi ja puolison puhelimen etähakkeroinnin, ota yhteyttä extremeinfiltrators@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Jos sinua on huijattu aiemmin missä tahansa petokseen liittyvässä tapauksessa, kehotan sinua ottamaan yhteyttä hänen alla olevaan sähköpostiosoitteeseensa, herra Fahad Waleed, hän on hyvä jäljittämään näitä huijareita.

  Fahad-waleed64@cyber-velho.com

  VastaaPoista
 10. Ca persoană înclinată spre afaceri, uram să stau acasă, să-mi economisesc toate pensiile și să nu pot folosi de ea pentru a câștiga mai mulți bani, așa că am continuat să caut o investiție, am încercat opțiuni binare și valută, am pierdut niște bani din cauza asta și am luat cândva din chestia cu investițiile online și după un timp am dat peste un așa-zis guru al investitorilor. Am investit mulți bani cu el și nu mi-am primit banii înapoi. Am citit un articol al domnului Fahad Waleed și l-am contactat și restul este istorie. contactați-l și primiți BTC-ul pierdut sau banii înapoi.

  Fahad-waleed64@cyber-wizard.com

  VastaaPoista
 11. I saw an opportunity to invest in cryptocurrency about two months ago and I took my chance. I contacted a broker who I saw videos on YouTube and I invested a huge sum of money into Bitcoins & Ethereum hoping to gain a huge profit, while I was waiting and after some weeks, I saw on their website that I have doubled my money. I tried to make a withdrawal as I needed money to foot my bills but the broker insist I continue to invest or pay some money to withdraw my funds, I realize at that point I was being catfished. A month after, I saw a post about SPYWEB CYBER, a funds recovery company and I contacted them immediately, to my surprise SPYWEB was able to recover my bitcoins and Ethereum after I provided the necessary information for them. They were able to retrieve all my money and gave me the scammer's location which I sent to the authorities and these people were apprehended. I’m super grateful for SPYWEB CYBER and wish to recommend them to everyone out there.
  SPYWEB can be contacted via E-mail: (contact@spyweb. tech) & (spyweb@cyberdude. com)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig