MOMENTS OF MY LIFE

Botta - kirjajulkkarit ja kuulumisiaPr-tilaisuus

Tiesittekö, että legendaarisella Bottalla eli Ostrobotnialla on ollut ravintolatoimintaa jo 50 vuotta  -  vuodesta 1970 - vuoteen 2020. Botta, Manala ja St. Urho's Pub ovat tuttuja kaikille helsinkiläisille, mutta myös muualla Suomessa nämä ravintolat tunnetaan. Syntymäpäiväjuhlan kunniaksi on julkaistu Mikko Mattlar'in kirjoittama upea kirja "Bottan henki".

Tervetuloa Bottalle! 
Tartaria kultalusikoissa. 

Palaan "Bottan henki" -kirjaan myöhemmin, mutta ensin maistellaan Bottan 70-luvun menua. Nämä aikakausien menutkin täydentävät Bottan henkeä!

Manalassa juhlistetaan kuluneita 50 vuotta eri aikakauden menuilla. Hieno idea. Minä pääsin maistelemaan Manalan 70-luvun menua. "70-luvun klassikot" on saatavilla 10.2.-10.3.2020. "70-luvun klassikot". Ihana ja nostalginen katkarapucocktail.


Samettinen maa-artisokkakeitto maistui mainiolta. 


Milloin olet viimeksi syönyt wieninleikettä? Olipa herkullista. Wieninleike on ehdottomasti pihvien aatelia.

Minulle kävi vähän köpelösti, otin vain videokuvaa jääkarpaloista ja kuumasta kinuskista... Mutta voin kertoa, että jälkiruoka oli suussa sulavaa.


Jazziakin kuunneltiin. 
Manalan puolella soi joka torstai After Work Jazz klo 17-19. Elävää musiikkia ja vielä jazzia.  Kuvassa: House Band / Ville Luukkonen, rummut, Joonas Tuuri, basso ja Arto Ikävalko, piano.

Ps. Menujen aikamatka jatkuu 11.3.-8.4.2020, silloin on saatavilla "80-luvun klassikot".

Bottan henki -kirjan julkkarit 


Historiafriikkinä olin iloinen, kun sain kutsun mielenkiintoisen kirjan julkkareihin. Mikko Mattlar on kirjoittanut Bottan henki -nimisen historiikin historiallisesta rakennuksesta ja hienosta juhlapaikasta. 

"Bottan henki on ollut ihmeellinen ja se on tarjonnut ennen kaikkea monipuolisia viihdemaailman elämyksiä". Mikko Mattlar, filosofian tohtori, DJ ja radiojuontaja kuvaa näin: "Botta on historialtaan uniikki juhlapaikka Helsingissä. Mieleeni ei tule toista rakennusta, jossa olisi toiminut suosittu opiskelijatanssipaikka, englantilaistyyppinen pubi, suomalainen perinneravintola, nuorten suosikkidisco, trendikäs teknoklubi, kulttuuriväen yöllinen jatkopaikka ja laadukas ruokaravintola."

Pohjalaiset ylioppilaat rakennuttivat Ostrobotnia-rakennuksen Helsingin Etu-Töölöön vuonna 1912. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti W.G. Palmqvist. Talon paikalla oli ennen rakennusta syvä kuoppa, jossa viljeltiin kaalia ja perunoita. Vuodesta 1970 Oy Botta Ab on vastannut Pohjalaisen Osakunnan kiinteistön ravintolatoiminnasta.

Bottan henki -kirjaan on haastateltu kymmeniä henkilöitä, niin artisteja, muusikoita kuin työntekijöitä ja heidät kaikki oli kutsuttu tilaisuuteen. 

Ihana Sirkka Sissi Kärkkäinen toivotti vieraat tervetulleiksi.

Kirjailija Mikko Mattlar avasi Bottan henki -kirjan tarinaa.

Jussi Raittinen ja Boys yhtye esiintyivät Bottalla usein 1970-luvulla. Jussin muistelmia oli kiva kuunnella.

"Hyvä orkesteri", jossa oli solistina Markku Arokanto ja kapellimestarina Jouni Nieminen soittivat aikoinaan Bottan yötansseissa, mainioita muisteloita kuultiin. 
Tähän kuvaan lisään toiveen. Toivottavasti Arto Nyberg haastattelee Mikko Mattlaria hienosta kirjastaan ohjelmassaan. 

Bottan toimitusjohtaja Tomi Söderström kertoi uuden vuosikymmenen tilaisuuksista ja tapahtumista. "Muistoja myös tulevaisuudessa - ravintolayhtiö tänään". Niitä muistoja varmasti syntyy myös tulevaisuudessakin. 


Modernit ja herkulliset kirjajulkkareitten syötävät ansaitsevat myös oman kuvakavalkadinsa. 

*****


Botta eli Ostrobotnian talo huokuu historiaa. Siellä on aikoinaan pidetty jääkäriliikkeen perustamiskokous 24.11.1914.  Ja Bottan kauniisiin huoneisiin on kerätty arvokasta taidetta ja jopa harvinainen Könnin kellokin löytyy eräästä huoneesta. Huoneet ja tilat on restauroitu taidolla.Bottan henki -kirjassa on mainio kuva presidentti Urho Kekkosesta kohottamassa ensimmäisen tuopin nimikkopubinsa avajaisissa. St. Urhos Pub's avattiin 1973. Tämä ei ole kirjan kuva. St. Urho sekä  muut ravintolat löytyvät osoitteesta Museokatu 10 (Kansallismuseon takana)


Minä onnekas pääsin tutustumaan Bottan henkeen! 
Lämmin kiitokseni!

- Tuula


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

32 kommenttia

 1. Historian havinaa ollut sinulla niin herkuissa kuin ympäristössäkin. On todella hienoa että kirjan sivuille päätyy Helsingin historiaa, onhan niitä toki paljon muitakin, mutta ei liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Herkullista ja mielenkiintoista historianhavinaa. Samaa mieltä, on hienoa, että Bottan historia ja samalla Helsingin historiaa on saatu kansien väliin. Nyt vain toivon, että Arto Nyberg esittelee Mikko Mattlarin kirjoineen ohjelmassaan.
   Kiitos Onneli ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Ei ole lainkaan tuttu paikka, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että vaikka et tuntenutkaan paikkaa, tutustutuit Bottan historiaan.
   Kiitos Mira ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Nuoruuden Botta! Hyvä postaus, täytyypä lukea tuo kirjakin. Ja kiitos wieninleike-vinkistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle nuoruuden Botta! Vaikka itse vietin nuoruuteni Turussa, niin Botta kyllä tunnettiin. Legendaarinen Botta. Tuo kirja on ihana ja nostalginen teos. Suositteln. Ja nyt Bottalla syödään wieninleikettä... en edes muistanut, milloin olin viimeksi tuota mainiota pihviä syönyt.
   Kiitos Riitta ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Onpa ollut kivat kirjanjulkkarit. Minulla Bottasta sellainen muisto, että olin jo täyttänyt 18 vuotta, mutta olin aivan kakaran näköinen. Bottalle kuitenkin olimme menossa, koska siellä esiintyi Popeda. Portsari luuli henkkareitani väärennetyiksi, enkä meinannut päästä sisälle, vaikka meitä oli suuri joukko todistamasas ikääni. Kaivoin jopa koulurepustani kirjoja, joissa oli nimeni. En muista, kuinka lopulta sisälle pääsin, mutta työn ja tuskan takana se oli. En myöskään ymmärrä, miksi minulla oli koulureppu mukana. :)

  Ihanaa loppuviikkoa sinulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin kirjanjulkkareihin oli panostettu. Ja oli kiva nähdä livenä tuttuja kasvoja vuosien takaa.
   Vai olit sinä 18-vuotiaana kakaran näköinen :) Se oli varmaan silloin harmillinen juttu, kun niin Bottalle kuin moneen muuhunkin paikkaan oli ikärajat ja sinä ehkä näytit viisitoistavuotiaalta.
   Hauska muisto Bottalta.
   Kiitos Virpi ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Manalassa olen käynyt, mutta en muista käyneeni Bottalla, vaikka nimenä tunnistan toki paikan. Ihan tuli nälkä tätä postausta lukiessa.
  Ihanaa iltaa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manala on kiva ja rento paikka ja ruoka ensiluokkaista. Minä tuossa vielä eilen iltalukemisena luin Bottan henkeä ja on se vaan ollut tärkeä paikka monille hesalaisille. En ihmettele.
   Kiitos Outi ja mukavaa viikonlopppua sinulle <3

   Poista
 6. Ihanat kuvat, Kiva kun pääsit tutustumaan ja jaoit tämän kokemuksen meille lukijoille! Mukavaa torstai-iltaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki <3 Olin mielissäni, kun kutsu tuli. Sain herkutella Manalan 70-luvun annoksilla ja Bottan kierroksella tuli nähtyä Bottan maailmaa. Ja tuo kirja Bottan henki on mainio.
   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 7. Oi, mitä herkkuja ja mielenkiintoinen tapahtuma, historiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bottalla / Manalassa oli herkkua monenlaista. Ja kivasti oli tuotu 70-luku ruoka-annoksiin. Ja minä historiafriikkinä aina innostun kun paikassa on historian havinaa ja sitä Bottassa on.
   Kiitos Kaisa ja mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 8. Oi mitä herkkuja! Ja kirja vaikuttaa kiinnostavalta - Bottaan liittyy muutama muisto, joka on paitsi hauska myös julkaisukelvoton;)
  Ihanaa ystävänpäivää, Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt päästiin herkuttelemaan. Kyllä sitä 70-luvullakin syötiin hyvin! Ihanaa nostalgiaa ja kirja kertoo lisää, mielenkiintoinen kirja. Ja sinulla liittyy Bottaan muistoja, joita ei voi kertoa, nyt kyllä kiinnostuin :)
   Kiitos Arja ja ihanaa ystävänpäivää <3

   Poista
 9. Näyttää hyvältä paikalta. Tämä on itselleni ennestään tuntematon.

  Ja mitä ihania herkkuja olettekaan syöneet. Wienerleike on niin hyvää ja karpalot kinuskilla ihania. Minulla on usein karpaloita pakastimessa, kun olen itse kerännyt. Nyt nekin ovat päässeet loppumaan, kun en ole karpalosuolla käynyt syksyllä.

  Hyvää ystävänpäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio paikka! Voi olla, että huomennakin mennään Bottalle. Olen kipparin kanssa menossa teatteriin Hkiin. Katsotaan, miten aika riittää.
   Siis niin yhteensopiva ruoka: Wienerleike ja jälkiruuaksi karpalot kinuskikastikkeella. Sinä olet kerännyt karpaloita karpalosuolta, pitäisiköhän itsekin kerätä - Bottan innostamana?
   Kiitos Katri ja hyvää ystävänpäivää <3

   Poista
 10. Ihana tapahtuma ja kuvat. Minulla on jonkinlainen muistikuva että olisin käynyt Bottalla. HYvää ystävänpäivää ja viikonloppua Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana ja ikimuistoinen tapahtuma. Paljon tuttuja kasvoja viihdemaailmasta. Botta on suosittu artistien keskuudessa. Ja herkkuja tarjottiin!
   Kiitos Jael, hyvää ystävänpäivää ja viikonloppua 🧡

   Poista
 11. Hienot kuvat! Osa niin herkullisia otoksia, että täällä vesi herahti kielelle :)
  Mielenkiintoni heräsi myös tuota kirjaa kohtaan, ja löytyypä minultakin muutama Bottaan liittyvä muisto, vaan ei niistä nyt sen enempää ;)
  Ihanaa ystävänpäivän iltaa sinulle Tuula ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Bottan tarjoilut olivat kyllä ensiluokkaiset. Ja tunnelma ihana. Kirja on hyvä ja vaikka en itse ole hesalainen, niin kirjassa on mainiota ajankuvaa, niin tuttua! Ja sinullakin muistoja Bottasta :) Legendaarinen paikka.
   Kiitos ystäväni ja hyvää viikonloppua! ❤️

   Poista
 12. Aivan ihana tilaisuus teillä. Voi maar miten paljon Bottalla on tullut biletettyä ja myös vietettyä sukuillallisia. <3 Ihanaa ystävänpäivää Tuula. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihana tilaisuus ja tarjoilut. Ja paljon tuttuja kasvoja viihdemaailmasta. Sinä olet bilettänyt Bottalla. Kuulostaa mainiolta. Kävimme myös discopallon alla pyörähtämässä... siellä sinä olet joskus bilettänyt. Sukuillallisia Bottalla... siellä on hienoja saleja illallisiin.
   Kiitos Tiia -ystäväni ja hyvää viikonloppua ❤️

   Poista
 13. Upean tuntuinen tilaisuus ♡ ja täydellisen ihanaa sunnuntaita sinulle ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaisuus oli mielenkiintoinen ja upea. Viihdyin.
   Kiitos Suvi ja täydellisen ihanaa sunnuntaita myös sinulle <3

   Poista
 14. Oi, iki-ihana Botta. Erityinen paikka minulle, sillä tapasimme aikoinaan lasteni isän kanssa Bottan osakuntatansseissa. Yhteinen tiemme vei Munkkiniemen kirkkoon. Oi nuoruus ja rakkaus!
  Manala näyttää olevan edelleen hyvä ruokaravintola. Wieninleike, hyvää ja herkullista! Helppo tehdä porsaan sisäfileestä!
  Tuula! Veit minut rakkaisiin muistoihin. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on kauniita ja erityisiä muistoja Bottasta. Kuulostaa niin romanttiselta! Bottan parketilta Munkkiniemen kirkkoon. Nuoruus on seikkailu suunnaton <3
   Manalassa on ihanat ruuat. En edes muistanut, että wieninleike on niin hyvää, liian pitä aika on kulunut edellisestä wieninleikkeestä.
   Kävimme eilen (lauantaina) myös Helsingissä. Ja minun oli tarkoitus viedä kippari Manalaan syömään, mutta kurja, sateinen ilma ja aikataulu estivät sen. Mutta vielä vien kipparin Manalaan!
   Ihana Marjatta <3 Olen mielissäni, että tämä Bottan kirjoitus vei sinut rakkaisiin muistoihin.
   Hyvää sunnuntaita!

   Poista
 15. Varmasti kiva tilaisuus :)

  Anna/kello neljän aamukahvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva ja erilainenkin tilaisuus. Kirjajulkkaritkin voivat olla tosi viihdyttäviä.
   Kiitos Anna ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 16. Huomioni kiinnittyikin heti noihin upeasti tarjolla oleviin herkkuihin. :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihme :) Herkut olivat niin kauniisti esillä ja maistuivat mainioilta. Julkkareitten eteen oli nähty vaivaa.
   Kiitos ja mukavaa viikkoa <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig