MOMENTS OF MY LIFE

Tallinnan vierailu osa 2 - Vinkkejä: JOIK, Skywheel, Helk, Pavlova Café, Noblessner


Pressimatka Tallinnaan, kutsujina  StoryTold sekä Your Brand Up Studio 


Toinen Tallinnapäivä starttasi käyntiin hyvin nukutun yön jälkeen. Annoin itselleni luvan nukkua pitempään, sillä edellinen yö meni neljän tunnin unilla, kun Turusta matkasin aamuvarhaisella Helsinkiin ja Länsiterminaaliin.

Kävin pikaisella aamu-uinnilla hotellin Span puolella, kameraa en valitettavasti ottanut mukaan.  Kylpylä näytti tosi tyylikkäältä. Ja sen jälkeen kiirehdin nopealle aamiaiselle. Pikainen silmäys aamiaisravintolaan kertoi, että aamiaispöydät notkuivat erilaisia herkkuja. Istahdin kuuntelemaan Aamu-tv:tä ravintolassa, se tuntui niin kotoisalta.  Mielestäni TV on mainio juttu aamiaisravintolassa. En osaa viron kieltä, mutta tunnelma oli tuttu omasta televisiostamme.
Ja sitten olikin jo aika lähteä toisen päivän Tallinna -kierrokselle. Tässä vielä linkki viihtyisään: Park Inn Spa -hotelliin .


Oi, mikä ihana ihana paikka olikaan päivän ensimmäinen kohteemme JOIK!  Ajoimme puolisen tuntia  Harjumaan Tänassilmalle Tallinnan ulkopuolelle, jossa odotti keltainen talo - JOIK Organic'in tehtaanmyymälä ja tehdas. Joikissa tehdään luonnonkosmetiikkaa. JOIK Organic on Viron vanhimpia luonnonkosmetiikkasarjoja. Luonnonkosmetiikka on isossa roolissa Virossa. Ymmärtäisin, että se on isommassa roolissa Virossa kuin Suomessa.





Ja nyt sisään keltaiseen taloon. Siellä meitä odotti kaunis kokoontumistila värikkäine tuoleineen. Ja pöydillä oli ihania herkkuja, joita saimme popsia kuunnellessamme tarinaa JOIKista. JOIK on ensimmäinen virolainen merkki, joka on saanut Ecocert Cosmos luonnonkosmetiikkasertifikaatinJOIK-tuotteita ei testata eläimillä ja 98 % tuotteista on vegaanisia.



Meitä kierrätettiin myös tehtaalla ja näimme miten saippuat, rasvat ja kynttilät valmistuvat. Kierrokselta ei saanut ottaa kuvia ja se on ymmärrettävää. Mutta olipa mielenkiintoinen kierros.

Mukaan kotiin lähti mm. Hydrating & Smoothing Roll-On EYE Serum. Otin sen heti käyttöön...  ja tuote tuntuu hyvältä. Roll On'illa on helppo rollata ohutta silmänympärysihoa. Ja toinen tuote, josta tykkään kovasti on Hand and Foot scrub. Olen käyttänyt saippuaa käsien pesuun. Minulla on kuivat kädet ja olen laiska rasvaamaan käsiä. Tämä saippua samalla kuorii ja kuitenkin jättää kädet ihanan pehmeiksi. Jos oikein ymmärsin, niin tässä saippuassa on mehiläisvahaa, joka toimii näin. 





Suomessa JOIKin tuotteita myydään Ruohonjuuri -liikkeissä. Ja netistä saa tilattua JOIK'in tuotteita: House of organic / JOIK 

Ihastuttavan JOIK -vierailun jälkeen siirryimme valtavaan kauppakeskukseen T1:een eli Mall of Talliniin. Kauppakeskukseen pääsee sekä bussilla että raitiovaunulla (nro 4 pysähtyy aivan ostoskeskuksen eteen).


Mall of Tallinn'in katolla sijaitsee Skywheel eli Maailmanpyörä. Se on ns. suljettu maailmanpyörä, jossa suljetuissa hyteissä on turvallista katsoa Tallinnaa yläilmoista. Tämä Skywheel on ainoa Euroopassa katolle sijoitettu maaimanpyörä. Hienoja maisemia voi sieltä ihailla 120 metriä meren pinnan yläpuolelta. Sisäänpääsy maailmanpyörään on 10 euroa, joka on ihan kohtuullinen hinta upeista maisemista ja tunnelmasta.




Aulasta ostetaan liput ja siellä on myös baari ja huikeisiin korkeuksiin voi mennä vaikkapa shampanjalasi kädessä. Meille kerrottiin, että yläilmoissa on tehty jo muutama kosintakin! Skywheel on avattu 2019 huhtikuussa ja siellä on käynyt kuukausittain 40 000 kävijää. Skywheel tarjoaa myös VIP-kierroksen, joka kestää normaalia pidempään eli 30 minuuttia ja kierrokseen kuuluu pullo shampanjaa. Ja pilvettömällä ilmalla voi nähdä jopa Helsingin.



Kerrosta alempana on Skypark, joka on sisäleikkipuisto lapsille. Nappasin ohi mennessäni  taululta hinnan sinne ja pääsymaksu on vain 10 euroa koko päiväksi! Minusta se kuulostaa todella kohtuulliselta, sillä sisäleikkipuisto oli todella iso.



Ja vielä kerros alemmas ja Ravintola Helk'iin, ranskalaistyyppiseen ravintolaan. Siellä söimme lounaan.  Pöytään kannettiin mainioita herkkuja: kalaa, kanaa, ankkaa ja simpukoita.



Nappasin Katjan annoksesta muutaman simpukan. Kyllä maistuivat. Oma annokseni oli herkullisesti  maustettua kanaa ja perunapyrettä.



Ja seuraavaksi herkuttelemaan ihanalla jälkiruualla. Menimme Pavlova Caféen. Kahviloita on Tallinnassa kaksi, toinen keskustassa ja toinen tässä Mall of Tallinn -ostoskeskuksessa. . Jos olet kakkujen ja makean ystävä, niin suosittelen tätä kahvilaa. Pavlovat tarjosivat kaunista silmänruokaa ja olivat lisäksi  suussasulavia. Kehuja kuului kilvan! Meidän joukko oli myyty! Pavlova Café !



Ostoskeskuksesta siirryimme uudelleen Noblessnerin alueelle. Alue sijaitsee Pohjois -Tallinnassa. Siellä on ollut aikoinaan sukellusvenetelakka ja nyt se on kaupungin nopeimmin kehittyvä ja siksi erittäin kiinnostava ja myös trendikäs alue. Alueelle on rakennettu viehättäviä asuintaloja ja sieltä löytyy Sisustusiike Shishin lisäksi Pohjala-oluen panimoravintola, jossa on mahdollisuus maistella 24 paikallista olutta hanasta. Noblessneriin on juuri myös avattu Taidekeskus KAI .





Ja kun tuossa ensimmäisen Tallinna -päivän jutussa kerroin ravintola Leib'istä, niin tänne Noblessnerin Taidekeskus Kain rakennukseen on avattu Leibin omistajien uusi ravintola Lore Bistro. Kävimme kurkkaamassa, millainen paikka on Lore Bistro ja sehän näytti rennolta ja huipulta paikalta. Ja kuinka sattuikaan tapasimme siellä uudelleen Leibin ja Loren sommelier Kristjan Peäsken, hän kertoi, että 30% pöydistä pidetään vapaana walk in  -asiakkaille (miten tuon suomeksi sanoisin) ja 70% pöydistä on varattaviksi tarkoitettu. Minulla on mahdollisuus pian taas päästä Noblessnerin kiehtovaan kaupunginosaan ja tunnelmaan, joten kannattaa olla kuulolla, tulen kertomaan alueesta ja sen mielenkiintoisista jutuista lisää.  Noblessnerin trendikäs alue kasvaa todella vauhdilla.
Nobblessneriin pääsee busseilla:  
Bussi nro 73 pysäkki Noblessner ja Bussi nro 3 pysäkki Volta, pieni kävelymatka Noblessneriin. 



Tällainen oli meidän hektinen, mutta kiinnostava reissu Tallinnassa. Matka jatkui Viking XPRS:llä kotiin. Meillä oli sekä meno- että tulomatkalla omat hytit, joihin sai jättää tavarat, se oli ihan luxusta. Ja Viking Linen buffa ansaitsee ison kiitoksen. Sieltä löytyy jokaiseen makuun syötävää. 

Tallinnassa on taikaa. Sinne rakennetaan koko ajan jotain uutta ja mielenkiintoista. Ja se miten rakennetaan. Virolaiset osaavat yhdistää vanhaa ja uutta upeasti ja onnistuneesti! Näin on käynyt, että Tallinna on  vienyt palan sydäntäni.  Tämä juttuni on viikontakaisen Tallinna -reissuni kakkososa - ykkösosa löytyy täältä:  Tallinna osa 1


Löysitkö tuttuja juttuja? Ja saitko uusia vinkkejä? 


- Tuula


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

10 kommenttia

  1. Tallinna muuttuu ihan koko ajan. Vaikka juuri jouluna siellä oltiin jo taas oli ihmettelemistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, Tallinna muuttuu koko ajan. Siellä ollaan työtteliäitä ja innovatiivisia. Minä kävin viimeksi alkukesästä ja senkin jälkeen on tullut paljon uutta. Ihan kaupunki!
      Kiitos Melissa ja mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  2. Sain uusia vinkkejä, kiitos vaan kovasti! Pavlova Café ois kyllä niin mun paikka <3
    Ihquisaa iltaa sinulle Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sait uusia vinkkejä. Tallinna kun muuttuu koko ajan. Pavlovat ihanassa Pavlova Caféssa on herkullinen kokemus. Sinä viihtyisit siellä noitten herkkujen äärellä, niin viihdyin minäkin.
      Kiitos Outi ja ihquisaa iltaa myös sinulle <3

      Poista
  3. Johanna / Karisma Coaching27. lokakuuta 2019 klo 20.18

    Olipa hauska juttu tuo kauppakeskuksen yläpuolella oleva maailmanpyörä, siitä en ole aiemmin kuullutkaan. JOIKin tuotteet ovat ihania, kiinnostavaa kuulla niiden taustasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Johanna kivasta kommentistasi. Anteeksi, että oma vastaaminen tulee näin myöhässä. Olin toisella Tallinnan matkalla perä jälkeen. Ja aika ei ole riittänyt tänne blogiin.
      JOIK on hieno tuote! Ja maailmanpyörässä maailma näyttää toisenlaiselta.
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  4. Kiitos vinkeistä! Täytyy pitää nämä mielessä kun Tallinnaan eksyn seuraavan kerran :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinna on ihana kaupunki. Siellä on paljon mielenkiintoista nähtävää. Vinkkejä on mukava saada, olen samaa mieltä.
      Kiitos ja mukavaa viikonloppua!

      Poista
  5. Tallinnaan tulee koko ajan mielenkiintoisia paikkoja. Täytyypä pitää mielessä nämä sinun vinkit seuraavalla kerralla!

    VastaaPoista
  6. Tallinna on mielenkiintoinen kaupunki! Ja todella! Sinne tulee koko ajan mielenkiintoisia, erilaisia kohteita.
    Näitä ilolla suosittelen :)
    Kiitos Tuulanneli ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig